zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
financieel
 

Prijs huis daalt tot eind 2024 met acht procent

16 januari 2023 - De komende twee jaar dalen de huizenprijzen in de Eurozone. Nederland en Duitsland lopen daarbij voorop en moeten rekening houden met een daling van -8 procent tot eind 2024. Dat stelt kredietverzekeraar Allianz Trade in een rapport over de perspectieven van de Europese huizenmarkt.

  Lees verder...      Reageer

Driekwart Nederlanders let dit jaar beter op financiën dan in 2022

12 januari 2023 - Maar liefst 75 procent van alle Nederlanders besteedt in het nieuwe jaar meer aandacht aan hun financiën dan in 2022. Dit blijkt uit onderzoek van de Amsterdamse neobroker BUX onder 1.007 Nederlandse volwassenen met financiële voornemens, uitgevoerd door Panelwizard. Succes lijkt hierbij geen garantie, want een kwart van alle respondenten is bang dat hij of zij die financiële voornemens niet gaat volhouden.

  Lees verder...      2 reacties

Kennis Nederlanders over financiële toekomst is vooral gebaseerd op eigen administratie

10 januari 2023 -  Meer dan tweederde van de Nederlanders (68 procent) denkt voldoende inzicht te hebben in zowel hun huidige als (verre) toekomstige financiële situatie. Een derde van de ondervraagden deelt dat gevoel, maar kijkt veel minder ver vooruit, maximaal een halfjaar. TJIP The Platform Engineer vraagt zich af of dat gevoel wel terecht is.

  Lees verder...      Reageer

Werkende Nederlander wil in 2023 vooral bezuinigen

6 januari 2023 - Ruim een kwart van alle werkende Nederlanders verwacht moeite te hebben om rond te komen in 2023. En maar liefst de helft van hen maakt zich zorgen over de financiële toekomst. Ruim 80 procent is van plan in 2023 te bezuinigen op de uitgaven. Dit zijn enkele in het oog springende uitkomsten van het grote Nieuwjaarsonderzoek van BeFrank.

  Lees verder...      Reageer

Van automatisering tot duurzaamheid: vier trading trends voor 2023

4 januari 2023 - De betalingswereld zit constant in de lift, ontwikkelingen schieten als paddenstoelen uit de grond. Hier komt ook bij kijken dat consumenten nieuwe manieren zien van geld verdienen, zoals beleggen. Het traden van onder andere aandelen en cryptocurrencies blijft groeien in populariteit. Hoe gaat zich dat verder ontwikkelen in 2023?

  Lees verder...      Reageer

Verdere afbouw fiscale stimulans elektrische auto's zorgt voor twijfel bij leaserijders

3 januari 2023 - De overheid bouwt langzaamaan de fiscale voordelen voor elektrische auto’s af. Dit tempert het enthousiasme onder leaserijders om de overstap naar EV te maken. ALD Automotive deed voor de tweede keer onderzoek onder zakelijke en privé leaserijders naar de fiscale maatregelen en de stimulans om als leaserijders elektrisch te (blijven) rijden.

  Lees verder...      Reageer

Shell populairste object onder Nederlanders beleggers in 2022

3 januari 2023 - Nederlanders investeerden in 2022 nog altijd het meest in Shell, gevolgd door ASML en ING. Dit blijkt uit een analyse van transacties die investeerders in 2022 deden via BUX. Ook cryptovaluta bleken nog populair, waar Franse klanten van BUX vanaf het komende jaar ook via het platform in kunnen investeren. In Frankrijk registreerde het zich namelijk als eerste Nederlandse neobroker als Digital Asset Service Provider (DASP), waardoor het crypto mag aanbieden aan Franse klanten.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven blijven in 2023 investeren in technologie, ondanks zorgen over wereldeconomie

2 januari 2023 - De investeringen in technologie zullen in 2023 naar verwachting stabiel blijven, ondanks de aanhoudende zorgen over de wereldeconomie. Dit blijkt uit een onderzoek van IBM dat gaat over de technologische uitgaven die organisaties in 2023 waarschijnlijk gaan maken. Voor het onderzoek zijn meer dan 4000 leidinggevenden van toonaangevende organisaties geïnterviewd en is uitgevoerd door Morning Consult.

  Lees verder...      Reageer

2023 Trends voor financiële managers en teams

29 december 2022 -  Lars Mangelsdorf, medeoprichter en Chief Customer Officer van Yokoy, deelt in dit artikel zijn inzichten in wat we in 2023 kunnen verwachten in de sector voor uitgavenbeheer en hoe financiële teams zich zullen gaan aanpassen aan deze nieuwe trends.

  Lees verder...      Reageer

Top tien Europa: Nederlanders zijn het rijkst

27 december 2022 - Gekeken binnen de top tien EU-landen is de Nederlander het rijkst. Ook is in geen ander top tien Europees land de rijkdom zo goed verdeeld als hier. Dat blijkt uit onderzoek van kredietverzekeraar Allianz Trade onder de belangrijkste Europese landen. Eind 2021 bedroeg het gemiddelde vermogen per hoofd van de bevolking in Nederland 176.510 euro. Dat is ruim 4,5 keer zoveel als in Portugal, het land dat het laagst scoort. En bijna dubbel zoveel als middenmoter Duitsland.

  Lees verder...      Reageer

Pensioenfondsen optimistisch over transitie, maar alertheid blijft geboden

20 december 2022 - Pensioenfondsen zijn optimistisch over hun voorbereiding op de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. Uit onderzoek van BDO Accountants & Adviseurs blijkt echter dat de sector nog veel werk te verrichten heeft. Het is zelfs de vraag of de 1.500 miljard euro aan pensioengelden op tijd verdeeld is over de individuele pensioenaanspraken.

  Lees verder...      Reageer

Voordeel blijft: minder vermogensrendementsheffing bij beleggingen in een groenfonds

20 december 2022 - Ondanks dat de tarieven voor de vermogensrendementsheffing veranderen en de Belastingdienst voornemens is om de systematiek in box 3 te wijzigen, blijkt uit berekeningen van beheerder van duurzame beleggingsfondsen Meewind, dat beleggers nog steeds minder vermogensrendementsheffing betalen als zij participeren in een groenfonds. Het gegarandeerde financiële voordeel en het onrustige jaar op de (crypto)beurs zijn volgens Meewind ook de reden dat zij het aantal groene beleggingen in de laatste twee maanden zien toenemen.

  Lees verder...      Reageer

Financieel verantwoordelijke verwacht dat gebruik smart contracting veel voordelen kan opleveren

16 december 2022 - 30 procent van de financieel verantwoordelijken verwacht dat het zakelijk gebruik van smart contracting hun organisatie veel voordelen op kan leveren. Dit blijkt uit onderzoek van Visma | Onguard onder ruim 580 financieel verantwoordelijken en ondernemers. Smart contracts zijn automatische digitale overeenkomsten die worden opgesteld zonder tussenkomst van een derde partij.

  Lees verder...      Reageer

2023 vooruitzichten Experian: Kredietbeheer in tijden van onzekerheid, fraudebestrijding en Open Banking

16 december 2022 - 2023 staat volgens Experian in het teken van kredietbeheer in tijden van onzekerheid, fraudebestrijding en Open Banking.  Herman Peeters, Principal Analyst, en Veronica Flyckt, Directeur Experian Nederland, delen hieronder hun bevindingen.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 137 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10