zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
financieel
 

Top tien Europa: Nederlanders zijn het rijkst

27 december 2022 - Gekeken binnen de top tien EU-landen is de Nederlander het rijkst. Ook is in geen ander top tien Europees land de rijkdom zo goed verdeeld als hier. Dat blijkt uit onderzoek van kredietverzekeraar Allianz Trade onder de belangrijkste Europese landen. Eind 2021 bedroeg het gemiddelde vermogen per hoofd van de bevolking in Nederland 176.510 euro. Dat is ruim 4,5 keer zoveel als in Portugal, het land dat het laagst scoort. En bijna dubbel zoveel als middenmoter Duitsland.

  Lees verder...      Reageer

Pensioenfondsen optimistisch over transitie, maar alertheid blijft geboden

20 december 2022 - Pensioenfondsen zijn optimistisch over hun voorbereiding op de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. Uit onderzoek van BDO Accountants & Adviseurs blijkt echter dat de sector nog veel werk te verrichten heeft. Het is zelfs de vraag of de 1.500 miljard euro aan pensioengelden op tijd verdeeld is over de individuele pensioenaanspraken.

  Lees verder...      Reageer

Voordeel blijft: minder vermogensrendementsheffing bij beleggingen in een groenfonds

20 december 2022 - Ondanks dat de tarieven voor de vermogensrendementsheffing veranderen en de Belastingdienst voornemens is om de systematiek in box 3 te wijzigen, blijkt uit berekeningen van beheerder van duurzame beleggingsfondsen Meewind, dat beleggers nog steeds minder vermogensrendementsheffing betalen als zij participeren in een groenfonds. Het gegarandeerde financiële voordeel en het onrustige jaar op de (crypto)beurs zijn volgens Meewind ook de reden dat zij het aantal groene beleggingen in de laatste twee maanden zien toenemen.

  Lees verder...      Reageer

Financieel verantwoordelijke verwacht dat gebruik smart contracting veel voordelen kan opleveren

16 december 2022 - 30 procent van de financieel verantwoordelijken verwacht dat het zakelijk gebruik van smart contracting hun organisatie veel voordelen op kan leveren. Dit blijkt uit onderzoek van Visma | Onguard onder ruim 580 financieel verantwoordelijken en ondernemers. Smart contracts zijn automatische digitale overeenkomsten die worden opgesteld zonder tussenkomst van een derde partij.

  Lees verder...      Reageer

2023 vooruitzichten Experian: Kredietbeheer in tijden van onzekerheid, fraudebestrijding en Open Banking

16 december 2022 - 2023 staat volgens Experian in het teken van kredietbeheer in tijden van onzekerheid, fraudebestrijding en Open Banking.  Herman Peeters, Principal Analyst, en Veronica Flyckt, Directeur Experian Nederland, delen hieronder hun bevindingen.

  Lees verder...      Reageer

Groeiende populariteit private leaseauto kan ten koste gaan van hypotheek

13 december 2022 - Steeds meer consumenten schaffen een auto aan op basis van een private leaseconstructie. Veel huizenkopers zijn zich er echter niet van bewust dat de aanschaf van een private leaseauto een grote impact kan hebben op de hypotheek die zij willen afsluiten voor de aankoop van een woning. 

  Lees verder...      Reageer

Vier manieren om onkostenprocessen te verbeteren in economisch moeilijke tijden

7 december 2022 - De tevredenheid van werknemers is belangrijk voor elk bedrijfsonderdeel, net zoals elke afdeling een rol speelt bij het verbeteren van de werknemerservaring. Onkostenbeheer wordt echter vaak vergeten. En dit ondanks het feit dat het gezien kan worden als teken van waardering voor de werknemers en de bereidheid van een organisatie om voor hun welzijn te zorgen.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven investeren in Open Banking om besluitvorming te verbeteren

6 december 2022 - Uit nieuw onderzoek van Experian, uitgevoerd door Forrester Consulting, blijkt dat 94 procent van de Nederlandse bedrijven al heeft geïnvesteerd, of van plan is om te investeren in Open Banking. Uit het Business & Consumer Insight Report van Experian blijkt dat bedrijven investeren in de juiste technologische tools om problemen van consumenten aan te pakken en zakelijke uitdagingen het hoofd te bieden.   

  Lees verder...      Reageer

Een op de drie Nederlanders met hoog inkomen kan door geldgebrek rekening niet betalen

2 december 2022 - Uit recent onderzoek van Intrum onder 1.000 Nederlanders blijkt dat één op de drie Nederlanders met een hoog inkomen door geldgebrek soms een rekening niet meer kan betalen. De sterk gestegen inflatie treft inmiddels vrijwel iedereen binnen de samenleving: van lagere inkomens tot de middenklasse en dus ook de hogere inkomens.

  Lees verder...      Reageer

Zakelijk gebruik NFT’s onbekend terrein voor financieel verantwoordelijken

24 november 2022 - Slechts veertig 40 van de financieel verantwoordelijken is bekend met het zakelijk gebruik van non-fungible tokens (NFT’s). Dit blijkt uit onderzoek van Visma | Onguard onder ruim 580 financieel verantwoordelijken en ondernemers. Eenzelfde percentage (40 procent) wist voorafgaand aan het onderzoek al goed wat NFT’s zijn en hoe ze werken.

  Lees verder...      Reageer

Een andere kijk op bedrijfskapitaal

17 november 2022 - De meeste mensen associëren kapitaal met financiële rijkdom. Als economen deze term gebruiken, verwijzen ze daarmee naar bedrijfsmiddelen die helpen met het opvoeren van de productiviteit. Maar als bedrijfskapitaal enkel wordt gedefinieerd in termen van financiële rijkdom, marktkapitalisatie of omzet, gaat dat ten koste van andere, belangrijkere doelstellingen voor de lange termijn. Dit stelt Sridhar Iyengar, managing director Europe bij Zoho.

  Lees verder...      Reageer

Wildgroei aan cryptovaluta zorgt ervoor dat bedrijven dit betaalmiddel weren

3 november 2022 - 38 procent van de Nederlandse bedrijven wil zich niet in het zakelijk gebruik van cryptovaluta verdiepen, omdat zij momenteel een wildgroei aan cryptomunteenheden zien. Dit blijkt uit onderzoek van Visma | Onguard onder ruim 580 financieel verantwoordelijken en ondernemers. Privé is er al wel meer animo voor cryptovaluta. Bijna de helft van de financieel verantwoordelijken (47 procent) heeft op privégebied ervaring met cryptovaluta.

  Lees verder...      Reageer

Gros werkend Nederland voelt zich niet gesteund door maatregelenpakket Prinsjesdag

14 oktober 2022 - Maar liefst drie op de vijf (62 procent) Nederlanders voelen zich niet gesteund door de inflatie- en energieprijs corrigerende maatregelen die afgelopen Prinsjesdag gepresenteerd zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Flanderijn, uitgevoerd onder ruim 1.000 werkende Nederlanders. Wat kan meespelen in dit sentiment is het feit dat er nog veel onwetendheid is over de invloed van de maatregelen.

  Lees verder...      Reageer

Inflatie veroorzaakt verschuiving in prioriteiten IT budget

6 oktober 2022 - De wereldwijde inflatie heeft grote invloed op de prioriteiten en keuzes van Nederlandse IT-beslissers. Dat blijkt uit onderzoek dat Citrix Systems, Inc. in augustus liet doen onder 250 Nederlandse IT-verantwoordelijken. Er wordt nu meer geïnvesteerd in technologie en productinnovaties die beter aansluiten bij het veranderende bestedingspatroon en communicatiegedrag van klanten vanwege de stijgende kosten.

  Lees verder...      1 reactie

< vorige 1 2 3 4 5 136 volgende >
Waar moet je op letten bij het aanschaffen van beveiligingscamera’s voor jouw bedrijf?
Waar kun je elektrische raamdecoratie kopen?
Tips bij elektrische raambekleding kopen
reacties
84 procent Nederlanders ontvangt oplichtingsberichten op smartphone (1) 
Hoe geef ik leiding aan vaste medewerkers voor de toekomst? (1) 
Mentale gezondheid weinig onderwerp van gesprek op werkvloer  (1) 
Prijs Audi Q4 E-Tron Sportback: minder hoofdruimte, meer geld (1) 
Deze vijf AI-trends gaan ons leven de komende jaren veranderen (1) 
Gemaksdiensten op kantoor populairder in crisistijd (1) 
Nederlanders koplopers in thuiswerken (1) 
top10
Bedrijven moeten meer aandacht schenken aan retentie van talent
Een vijfde van werkend Nederland wil geen manager die jonger is dan zichzelf
Ondanks aandacht voor diversiteit ervaart één op de drie leeftijdsdiscriminatie
83 procent van alle CIO’s moet dit jaar meer met minder doen
Kleine consultancybedrijven niet opgewassen tegen digitale slagkracht grote spelers
Bedrijven zien grote voordelen internationaal verspreide personeelsbestanden
Geavanceerde technieken zorgen voor drastische toename van phishing
IT’er vindt opkomende technologieën vaak moeilijk te begrijpen
AI VS AI: De beste manier om de moderne cybercrimineel tegen te gaan
IT-beslisser verkiest low-code boven high-code applicatieontwikkeling
meer top 10