zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Slechts 22 procent van de finance professionals omschrijft zijn organisatie als datagedreven

Tegelijkertijd geeft 24 procent aan dat datagedrevenheid kan helpen bij efficiëntie

26 april 2023 - Slechts 22 procent van de finance professionals omschrijft hun organisatie als datagedreven. Dit blijkt uit de FinTech Barometer, het onderzoek van Onguard naar de financiële status bij Nederlandse bedrijven dat dit jaar voor de zesde keer is uitgevoerd. Hierin zijn 311 CFO’s, financieel managers en financieel medewerkers ondervraagd. Wel geeft 45 procent aan dat data de processen in hun organisatie momenteel ondersteunt.

Dat maar zo weinig bedrijven datagedreven werken is een gemiste kans, want volgens de finance professionals kan dit hun organisatie verder helpen. Zo gelooft een kwart (24 procent) dat het de efficiëntie van bedrijfsprocessen kan verhogen. Zestien procent ziet dat het leidt tot kostenbesparing en veertien procent geeft aan dat de organisatie hiermee beter kan reageren op marktontwikkelingen.


 
Credit management verbeteren
Het niet altijd datagedreven kunnen werken is een van de zaken waar finance professionals in hun dagelijkse werkzaamheden tegenaan lopen. Ook zijn er andere struikelblokken die het lastig maken om credit managementprocessen te verbeteren. Voor achttien procent is het personaliseren van de communicatie met klanten de grootste uitdaging. Eenzelfde percentage heeft het meeste last van de onzekere economische omstandigheden. Tot slot geeft zeventien procent van de finance professionals aan dat het gebrek aan technologie en automatisering een grote uitdaging is bij het verbeteren van hun credit managementprocessen.
Adriaan Kom, Managing Director bij Onguard: "Uit de FinTech Barometer blijkt dat slechts een klein deel van de organisaties zichzelf als datagedreven beschouwt. Terwijl dat ontzettend belangrijk is voor het werk van de finance professional. Datagedreven werken levert namelijk veel voordelen op, doordat processen daarmee zo efficiënt mogelijk worden ingericht. Dit leidt ertoe dat beslissingen sneller, beter en accurater genomen worden. Ook houden medewerkers meer tijd over voor taken die niet door de technologie overgenomen kunnen worden. Zoals bijvoorbeeld een juiste aanpak bepalen voor debiteurenbeheer. Genoeg reden dus voor organisaties om nu eindelijk eens datagedreven werken te omarmen."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Efficiëntie belangrijkste voordeel van datagedreven werken
 Tekort aan kennis en bereidheid medewerkers vormen hindernis in datagedreven werken
 Volledig datagedreven werken blijkt grotere opgave dan gedacht
 Vier aandachtsgebieden voor de CIO op weg naar een datagedreven organisatie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10