zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Alcohol op het werk moet aan banden gelegd

14 juni 2007 - In tegenstelling tot de regels betreffende roken op het werk, heeft de werkgever de keuze om al dan niet zelf een reglement op te stellen op het vlak van alcoholgebruik. Waarin voorzien de werkgevers? Mag er worden gedronken op een personeelsfeest? Hoe reageren de werknemers?
 Lees verder...   Reageer
 

Vijf tips tegen oververhit personeel

13 juni 2007 - Wat kunnen bedrijven doen om werken tijdens hitte aangenamer te maken? Nederland kent geen landelijk vastgelegd tropenrooster, maar werkgevers zijn wel wettelijk verplicht te zorgen voor een zo behaaglijk mogelijke werktemperatuur, die in ieder geval niet hoger mag liggen dan 40 graden.
 Lees verder...   Reageer
 

Wargame leert manager strategie formuleren

13 juni 2007 - Met behulp van wargames krijgen ondernemingen een ander zicht op complexe problemen. Een belangrijk element van een war game is immers het anticiperen op de reacties van de tegenstander op een eigen zet. En dat is in een traditionele businessplanning vaak een onderbelicht aspect.
 Lees verder...   2 reacties
 

Assortiment en distributie belangrijker dan advertentie

13 juni 2007 - Niet advertenties en kortingen bepalen op de lange termijn het succes van een merk, maar het assortiment en de distributie ervan. Merken met een breed assortiment verkopen eerder en meer dan merken die weinig alternatieven bieden. Kortingen zorgen voor snelle groei, maar slechts op korte termijn. Dit stelt Berk Ataman in zijn proefschrift Managing brands, waarop hij vandaag aan de Universiteit van Tilburg promoveert.
 Lees verder...   Reageer
 

Kwaad worden is effectief sturingsmiddel

12 juni 2007 - Dat managers de afgelopen jaren massaal hun soft skills moesten inzetten en mensgerichtheid steeds belangrijker wordt, is algemeen bekend, maar er is meer: een goede manager laat zijn gevoelens zien.'Emotioneel managen blijkt een zeer effectief sturingsmiddel'.
 Lees verder...   9 reacties
 

Helft managers heeft weleens iemand op staande voet ontslagen

12 juni 2007 - Bijna de helft van de managers die reageerden op de Managersonline poll 'Heeft u wel eens een medewerker op staande voet ontslagen' heeft inderdaad ervaring op dat gebied. Een derde is blij dat dit nog nooit nodig is geweest; veertien procent wil maar wat graag van een bepaalde medewerker af maar heeft daartoe nog geen kans gezien.
 Lees verder...   1 reactie
 

Vijf vuistregels voor geslaagde verandertrajecten

12 juni 2007 - Hoe betrek je de medewerkers bij veranderingen? De Nederlandse auteur, trainer en onderzoeker in performance improvement, Ben Tiggelaar, poogt een antwoord te geven. Bij opgelegde gedragsveranderingen spelen drie soorten 'beliefs' een rol.
 Lees verder...   2 reacties
 

Vrouwen krijgen riskantere leidinggevende posities dan mannen

11 juni 2007 - Het glazen plafond bestaat nog steeds, al hebben meer vrouwen dan ooit een hogere managementpositie. Hoe vergaat het de vrouwen die door het glazen plafond weten te breken? Minder goed dan hun mannelijke collega's, blijkt uit onderzoek van de Britse psycholoog Alex Haslam (University of Exeter).
 Lees verder...   3 reacties
 

Persoonlijke voorkeur bepaalt beoordeling

11 juni 2007 - Heeft u – net als vele anderen – het vermoeden dat de uitkomsten van uw beoordelingsgesprek een soort willekeurige loterij zijn of slechts een maatstaf voor uw populariteit bij de baas? U zou wel eens gelijk kunnen hebben. Uit onderzoek van Personnel Decisions International (PDI), blijkt dat de meerderheid van de werknemers die aan meerdere bazen verantwoording afleggen zeer uiteenlopende beoordelingen krijgen.
 Lees verder...   7 reacties
 

IT-manager moet ondernemend zijn

11 juni 2007 - Een IT-manager heeft de beste kansen op succes als hij naast deskundig ook ondernemend is. De ondernemende IT-manager wil van de IT-organisatie een winstgevende afdeling maken, durft keuzes te maken, benut kansen en heeft een duidelijke focus. Dat blijkt uit onderzoek van OrangeWing Consulting.
 Lees verder...   1 reactie
 

70 procent Nederlanders zit op verkeerde werkplek

8 juni 2007 - 70 procent van de Nederlanders zit niet op de juiste werkplek. Dat is de opmerkelijke uitkomst van een enquête van Optimaal Talent BV. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het onlangs gelanceerde zelfmanagementboek 'Zó word je een optimaal talent'.
 Lees verder...   21 reacties
 

Betrokkenheid is niet te koop

8 juni 2007 - Veel werkgevers denken dat ze de betrokkenheid en tevredenheid van hun werknemers simpelweg kunnen vergroten door ze meer geld te geven. Volgens onderzoek van de Universiteit van Leuven kan dit echter precies het tegenovergestelde effect hebben. Werknemers die zich liever bekommeren om materiële zaken, status en macht dan hun collega's zijn namelijk vaker ontevreden met hun leven en minder betrokken bij hun baan.
 Lees verder...   1 reactie
 

Groei van bureau slecht voor klanttevredenheid

8 juni 2007 - "Goed zijn in je vak is niet genoeg om te kunnen blijven voldoen aan de steeds hogere eisen die klanten stellen aan de dienstverlening van professionals zoals accountants, ingenieurs, advocaten en organisatie-adviseurs. Toch hebben nog steeds veel dienstverleners te weinig oog voor hun klanten en dat brengt hun concurrentiepositie in gevaar."
 Lees verder...   Reageer
 

Managers beïnvloeden gerapporteerde winsten stelselmatig

7 juni 2007 - Managers van bedrijven beïnvloeden gerapporteerde winsten om overwaardering van de aandelen te laten voortduren. Dat toonde Valeri Nikolaev aan in onderzoek onder Amerikaanse bedrijven waarop hij 1 juni promoveerde aan de Universiteit van Tilburg.
 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1221 1222 1223 1224 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10