zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Eerste indruk allesbepalend bij sollicitatie

26 augustus 2002 - Een gedegen voorbereiding, lastige vragen oefenen, dubben over uw kleding... Het is allemaal nergens voor nodig. Bij een sollicitatiegesprek is de eerste indruk allesbepalend.

 Lees verder...   5 reacties
 

Veel nieuwe namen op nominatielijst Topman van het Jaar

25 augustus 2002 - De nominatielijst voor de verkiezing Topman van het Jaar 2002 bevat veel nieuwe namen ten opzichte van vorig jaar. Nieuw op de voordrachtlijst zijn onder meer Ad Scheepbouwer (KPN), Hans Breukhoven (Free Record Shop), Frans van Seumeren (Mammoet), Willem van Vonno (BAM NBM) en Jan Aalberts (Aalberts Industries).

 Lees verder...   Reageer
 

Leiderschap in elf politiek incorrecte regels

25 augustus 2002 - Open communiceren, motiveren, coachen, schouderklopjes geven, kansen geven: is dat niet wat van een moderne en oprechte manager verwacht wordt? Ware machthebbers lachen hartelijk om zoveel naïviteit en gaan snel over tot de orde van de dag.

 Lees verder...   Reageer
 

Bouw-beerput gaat langzaam open

23 augustus 2002 - Op de eerste dag van de openbare verhoren door de parlementaire enquêtecommissie Bouwfraude is de deksel van de beerput een stukje open gegaan. Voormalig aannemer Terlingen heeft vier voormalige hoge ambtenaren van het ministerie van VROM donderdag met naam en toenaam beschuldigd van het lekken van informatie aan bouwbedrijven.

 Lees verder...   Reageer
 

Onder druk werken leidt niet tot meer creativiteit

23 augustus 2002 - Hoe drukker, hoe meer adrenaline, des te gemotiveerder en creatiever u wordt. Klinkt aannemelijk maar is niet waar. Een onderzoek van de Harvard Business Review toont aan dat mensen niet creatiever denken onder grote tijdsdruk.

 Lees verder...   Reageer
 

De lichaamstaal van succesvolle mensen

23 augustus 2002 - Hoe herkent u succesvolle mensen? Let op hun lichaamstaal. En leer ervan, want andersom werkt het ook, zoals Managersonline.nl-auteur Frank van Marwijk regelmatig stelt.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien tips om effectief te delegeren

21 augustus 2002 - Het delegeren van taken lijkt zo gemakkelijk, maar blijkt in de pratkijk lastig te zijn. Degene die taken gedelegeerd krijgt is immers minder ervaren en doet de zaken op een andere wijze dan u zelf.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf kenmerken van betrouwbare organisaties

21 augustus 2002 - Het vertrouwen in het internationale bedrijfsleven heeft een flinke deuk opgelopen na diverse faillisementen, fraude- en zelfverrijkingsaffaires. Hoe herken je organisaties die nog wel betrouwbaar zijn?

 Lees verder...   Reageer
 

Saudische investeerders trekken zich terug uit VS

21 augustus 2002 - Saudische investeerders hebben voor bijna 200 miljard aan investeringen teruggetrokken uit de Verenigde Staten. Ze zouden vooral bezorgd zijn over de pogingen van de Amerikaanse regering om de financiering van het terreur te ontrafelen.

 Lees verder...   Reageer
 

Management by Love

21 augustus 2002 - In het boek Love is the killer app (in Nederland uitgebracht als Managen met liefde), breekt de Amerikaanse IT-manager Tim Sanders een lans voor 'liefdevol' management. Een soort 'Make love, not war' maar dan voor het zakenleven geschreven.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers gaan vrijgevallen spaarloon niet uitgeven

21 augustus 2002 - Als de spaarloonregeling wordt afgeschaft en de opgebouwde tegoeden komen in één keer vrij, dan gaan werknemers dat geld niet massaal uitgeven. Drie op de vier werknemers zegt het geld direct op een andere spaarrekening te zullen zetten.

 Lees verder...   Reageer
 

Hevige concurrentiestrijd tussen vacaturebanken

20 augustus 2002 - Nu het aantal vacatures in Nederland sterk daalt, zijn de verschillende vacaturebanken in een felle concurrentiestrijd verwikkeld geraakt. Voorlopige balans: rechtszaken en lagere prijzen.

 Lees verder...   Reageer
 

Pas op met personeelsbijeenkomsten!

19 augustus 2002 - Voor het creëren van draagvlak voor veranderingen of een reorganisatie zijn personeelsbijeenkomsten minder geschikt dan ze lijken. Dit soort informatiebijeenkomsten vergroten de tegenstellingen tussen personeel en management eerder dan dat ze die verkleinen.

 Lees verder...   Reageer
 

Zakelijk gebruik van SMS neemt toe

19 augustus 2002 - Het gebruik van korte tekstberichten via de mobiele telefoon (SMS) is het afgelopen jaar sterk toegenomen. De groei komt niet alleen van jongeren, maar ook van zakelijke gebruikers.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1221 1222 1223 1224 1276 volgende >
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Succesvol je geld beleggen? Doe het online!
reacties
Shell meest favoriete werkgever in 2018 (1) 
Vijf tips voor de inrichting van de werkplek van de toekomst (1) 
Gebrek aan digivaardigheid op de werkvloer staat vooruitgang in de weg (3) 
Rente omhoog, lenen wordt duurder (1) 
Europese banken blind voor impact fintechs (1) 
50 procent Nederlanders heeft wel eens collega gedatet (1) 
Werkgever wil rol spelen bij ongezonde levensstijl medewerker  (3) 
top10
Rente omhoog, lenen wordt duurder
Hoe bouwt u aan een succesvolle bedrijfscultuur?
Tips om uw kantoortuin optimaal te benutten
Uitrol 5G onzeker door gaten in glasvezelinfrastructuur
De belangrijkste technologietrends voor 2019
Pensioenfondsen maken goede start in 2019
Shell meest favoriete werkgever in 2018
Banken hebben online gegevenstransport onvoldoende beveiligd
Ontslagen? Liever een baan dichtbij dan hoger loon
Smart home markt groeit tot 1,7 miljard euro
meer top 10