zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Interne concurrentie moedigt pesterijen aan

20 juni 2007 - In veel Amerikaanse ondernemingen blijkt pesten aangemoedigd en zelfs beloond te worden. Dit blijkt uit onderzoek dat gepubliceerd werd in het Journal of Management Studies waarin de bedrijfsculturen in de VS en Scandinavië met elkaar vergeleken werden. Amerikaanse werknemers blijken anderhalf keer zo vaak gepest te worden als hun Scandinavische collega's.
 Lees verder...   3 reacties
 

Krappe arbeidsmarkt vraagt om hogere productiviteit

20 juni 2007 - Als bedrijven ook in de toekomst willen beschikken over voldoende en gekwalificeerde arbeidskrachten, moeten zij hun HR-beleid op strategisch niveau hervormen. De dubbele uitdaging van het tekort aan talent en de vergrijzende arbeidspopulatie, is een belangrijk aandachtspunt en vraagt om een vernieuwde focus. Belangrijke pijlers hierbij zijn gezondheid, diversiteit en corporate branding.
 Lees verder...   1 reactie
 

Gratis ov als wapen tegen lange files

19 juni 2007 - Tienduizenden forenzen in heel Nederland kunnen voortaan gratis met het openbaar vervoer naar hun werk. Vanaf deze maand beginnen experimenten op negen plaatsen waar het verkeer vaak vast staat. Als die een succes blijken, wil staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) op zo veel mogelijk fileknelpunten gratis OV aanbieden voor woon-werkverkeer.
 Lees verder...   3 reacties
 

Talent is niet te koop

19 juni 2007 - Om de beste werknemers binnen te halen, smijt u met geld. Toch? Fout! Geld is misschien belangrijk voor werkzoekenden maar wat ze echt over de streep trekt zijn het aantal vakantiedagen, de vestigingsplaats en of ze hun werk al dan niet flexibel in kunnen delen. Het heersende idee dat werknemers alleen rennen voor geld is dus een mythe.
 Lees verder...   3 reacties
 

B-to-b marketeers verhogen online budgetten

19 juni 2007 - Bedrijven in de industriële sector spenderen meer aan marketing en geven daarnaast een groter deel van het budget aan online marketing. Aldus GlobalSpec in de '2007 Industrial Marketing Trends Survey', een trendonderzoek naar de verrichtingen van b-to-b marketing- en salesmanagers.
 Lees verder...   Reageer
 

Personeel neemt bedrijfsgeheimen mee naar nieuwe baas

18 juni 2007 - De meeste werknemers hebben geen enkel gewetensbezwaar wat betreft het downloaden van gevoelige bedrijfsinformatie en die vervolgens mee te nemen naar hun nieuwe baas. En de meeste werkgevers doen weinig of niks om dit tegen te gaan. Uit Europees onderzoek van Check Point Software Technologies blijkt dat vooral de USB stick het werknemers wel heel makkelijk maakt om gegevens te downloaden.
 Lees verder...   4 reacties
 

Managementconsultants verliezen op grote schaal personeel

18 juni 2007 - Ze brengen enorme bedragen in rekening om u te vertellen hoe u uw zaken beter kunt regelen, maar managementconsultants zouden ook eens een blik in hun eigen keuken moeten werpen. Consultancyfirma's in Europa en de VS verliezen namelijk jaarlijks gemiddeld een derde van hun werknemers.
 Lees verder...   1 reactie
 

Vrouwelijke inkopers streven mannelijke collega's voorbij

18 juni 2007 - Vrouwelijke inkopers werkzaam in multinationals en grote non-profitorganisaties zijn jonger en beter geschoold dan hun mannelijke collega s. Dit geldt qua regulier opleidingsniveau en qua inkoopspecifieke vakopleidingen. Mannen op hun beurt bekleden relatief vaker hogere functies. Dit blijkt uit de Carrière en Salarismonitor Inkoop 2007 van InQuest, NEVI en Berenschot.
 Lees verder...   Reageer
 

Lidy Hartemink (Univé) Vrouwelijke Manager van het Jaar 2007

15 juni 2007 - Lidy Hartemink, directeur Zorg bij Univé verzekeringen, is gisteravond uitgeroepen tot Vrouwelijke Manager van het Jaar 2007.  Zij moest het opnemen tegen Monica Milz (Rabobank), Sabine Palinckx (Business Objects), Daniëlle Schuur (IBM) en Mirjam Sijmons (Content). Hartemink ontving de eretitel uit handen van staatssecretaris A. Aboutaleb van Sociale Zaken.
 Lees verder...   1 reactie
 

Huisstijlverandering wekt positieve gevoelens op

15 juni 2007 - Wereldwijd veranderen jaarlijks vele organisaties hun huisstijl. Meestal met als doel de organisatie er beter uit te laten zien. Vaak wordt er ook verwacht dat deze verbeterde uitstraling een positieve invloed heeft op het imago, en daarmee de prestaties van de organisatie.
 Lees verder...   Reageer
 

Minder werken, minder promotie

15 juni 2007 - Nederlandse werkende vaders die minder gaan werken, hebben 43 procent minder kans om promotie te maken. Dat blijkt uit een enquête die Intermediair hield onder 600 hoogopgeleide vaders. Nog altijd gaan mannen niet minder werken op het moment dat er kinderen komen. Het merendeel van de vrouwen doet dat wel. De helft van de mannen neemt vaker of net zo vaak vrij als de partner als een kind ziek is.
 Lees verder...   1 reactie
 

Opslagcapaciteit servers vaak onbenut

15 juni 2007 - Bedrijven gebruiken gemiddeld maar een derde van hun opslagcapaciteit. Hierdoor besluiten ze vaak onnodig tot aanschaf van nieuwe servers. Een groot deel van de toenemende vraag naar servers blijkt onnodig. Steeds vaker besluiten it-managers extra servercapaciteit aan te schaffen, terwijl de huidige ruimte op hun servers nog meer dan toereikend is.
 Lees verder...   Reageer
 

Ontslag nemen veel beter dan ontslag krijgen

14 juni 2007 - Werknemers die zelf ontslag nemen, zijn minder depressief en gemotiveerder om een andere baan te vinden dan degenen die ontslagen worden. Dit blijkt uit onderzoek van dr. Lea Waters van de University of Melbourne, die een groep werkzoekenden (de helft vrijwillig opgestapt, de helft de laan uitgestuurd) volgde tijdens hun speurtocht naar een nieuwe baan.
 Lees verder...   14 reacties
 

Kantoorrat gaat zich richten op relaties

14 juni 2007 - Om carrière te maken is meer nodig dan zakelijk talent, ook minder aangename talenten – zoals sluwheid, meedogenloosheid en doortraptheid – komen goed van pas. Toch blijkt uit Brits onderzoek van het Chartered Management Institute dat steeds meer managers inzien dat politieke spelletjes ook op een positieve manier ingevuld kunnen worden en je niet perse over lijken hoeft te gaan om de top te bereiken.
 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1220 1221 1222 1223 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10