zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Managers beďnvloeden gerapporteerde winsten stelselmatig

Boekhoudtrucjes blijken slecht nieuws langdurig te verhullen

7 juni 2007 - Managers van bedrijven beďnvloeden gerapporteerde winsten om overwaardering van de aandelen te laten voortduren. Dat toonde Valeri Nikolaev aan in onderzoek onder Amerikaanse bedrijven waarop hij 1 juni promoveerde aan de Universiteit van Tilburg.

Regelmatig duiken berichten op in de media dat managers proberen slecht nieuws over hun bedrijf te verhullen door boekhoudtrucjes, in de hoop dat een gunstig oordeel van aandeelhouders kan worden geprolongeerd (denk aan de oliereserve-perikelen van Koninklijke Olie/Shell).

Structureel gedrag


In een grootschalig onderzoek onder Amerikaanse bedrijven laat Valeri Nikolaev, die promoveert aan Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen, zien dat dit gedrag niet incidenteel is. Hij toont aan dat managers stelselmatig gerapporteerde winsten beďnvloeden om de overwaardering van hun aandelen te laten voortduren. Daarnaast laat hij zien dat in bedrijven waarvan de aandelen overgewaardeerd zijn, meer sprake is van handel in eigen aandelen door direct-betrokkenen bij het bedrijf, dat er meer eigen en vreemd vermogen wordt aangetrokken, en dat deze bedrijven vaker actief zijn op de overnamemarkt. Financieel analisten zijn bijzonder optimistisch over de toekomst van deze ondernemingen. Pas als de vermogensmarkt inziet dat de aandelen van een bedrijf overgewaardeerd zijn (en dat kan tot twee jaar duren), vindt correctie van dit gedrag plaats.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Ad de Beer  |   | 
7-06-2007
 | 
08:21 uur
Het lijkt weer eens een onderzoek te zijn dat aantoont wat iedereen al lang weet. Weer een publiek geheim geopenbaard zou ik zeggen.
Nu nog onderzoeken dat managers door manipulatie van cijfers proberen hun bonus te maximeren.
Ik zie het bij ons weer gebeuren hoe iedereen de laatste weken weer overijverig wordt om eind deze maand de juiste cijfers te krijgen.

Voor de mensen die geaggeerd hebben tegen "de 10 tips" een paar dagen geleden waarschijnlijk een zware tegenvaller.......

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10