zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederland koploper in werkloosheidsgroei

11 augustus 2002 - In Oostenrijk, Nederland en Ierland is de werkloosheid het afgelopen jaar relatief het meest gestegen, maar ze is nog steeds laag vergeleken met de rest van de EU. In Finland en Denemarken is de werkloosheid zelfs gedaald.

 Lees verder...   Reageer
 

Goede resultaten met 'Management by principle'

11 augustus 2002 - Managers van verkoopteams boeken de beste resultaten als ze uitgaan van sterke principes. Veel managers baseren hun stijl van leiding geven echter op 'softe' factoren zoals empathie en vaardigheden op het gebied van teambuilding.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-5 redenen van ontevreden klanten

8 augustus 2002 - Een gemiddeld bedrijf kent een klantverloop van 50 procent in 5 jaar tijd. De belangrijkste reden voor een klant om over te stappen naar een concurrent is ontevredenheid.

 Lees verder...   Reageer
 

Gratis toolkit voor commissarissen

8 augustus 2002 - Structuurvennootschappen hebben de wettelijke plicht een Raad van Commissarissen in te stellen. Voor andere vennootschappen is het optioneel. Het Nationaal Register Commissarissen en Toezichthouders helpt directies en ondernemers als zij een Raad van Commissarissen willen instellen.

 Lees verder...   Reageer
 

'Geen commentaar' werkt averechts

8 augustus 2002 - Ondernemingen met verdachte praktijken scoren in de publieke opinie beter als zij deze praktijken openlijk bespreken. Het standaardantwoord 'Geen commentaar' werkt in ieder geval niet.

 Lees verder...   Reageer
 

Checkclist functionerings- en beoordelingsgesprekken

7 augustus 2002 - Eén van de belangrijkste hrm-taken van een manager is het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken. Zorgvuldigheid is daarbij belangrijk, evenals de juiste manier van communiceren.

 Lees verder...   Reageer
 

Test: Bent u een carrièrefreak?

7 augustus 2002 - Bent u een jobhopper, een cv-bouwer of juist een vaste rots in de branding als het om uw carrière gaat? Met een eenvoudige test kunt u zichzelf scoren langs de carrièrefreak-meetlat.

 Lees verder...   Reageer
 

Helemaal geen tekort aan salesopleidingen

7 augustus 2002 - Er is helemaal geen tekort aan salesopleidingen in Nederland, zoals auteur en trainer Arnold Steenbeek beweert en waarover wij gisteren berichtten. Diverse hbo's en universiteiten hebben inmiddels een leergang sales of sales management.

 Lees verder...   Reageer
 

'Nederland moet HBO-opleiding Sales Management krijgen'

6 augustus 2002 - Nederland staat bekend als een handelsnatie, maar een hbo- of universitaire opleiding Sales of Sales Management bestaat niet. Het wordt hoog tijd dat die er komt, aldus auteur en trainer Arnold Steenbeek.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven steeds openhartiger in mening over allochtonen

6 augustus 2002 - Eerst kwam Philips met de mededeling dat het moeilijk is om goed Nederlands sprekende allochtone werknemers te vinden. En gisteren nam Jaap Blokker, mede-eigenaar van Blokker-holding, geen blad voor de mond over allochtone criminelen.

 Lees verder...   Reageer
 

Groen Links wil studenten in kantoorpanden stoppen

6 augustus 2002 - De logica van een bureaugeleerde: er staan kantoorpanden leeg en studenten hebben dringend behoefte aan kamers. Ziedaar een match. Mis!

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal vakbondsleden blijft dalen

5 augustus 2002 - VNO-NCW-voorzitter Schraven vraagt zich af of hij nog wel zaken moet doen met organisaties die minder dan een kwart van de beroepsbevolking vertegenwoordigen. In 1999 was nog 28 procent van de beroepsbevolking lid van een vakbond, in 2000 daalde dat tot 25 procent en vorig jaar was het weer een procent minder.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven doen nog weinig aan klantbehoud

5 augustus 2002 - Bedrijven zijn weliswaar doordrongen van het belang van klantbehoud, maar investeren hier slechts in beperkte mate in. Wel hebben veel bedrijven een loyaliteitsprogramma, maar daarover is het merendeel ontevreden.

 Lees verder...   Reageer
 

Gratis software tegen spam

5 augustus 2002 - Spam -het ongevraagd versturen van commerciële emailberichten- begint steeds hinderlijkere vormen aan te nemen. Particulieren en bedrijven ontvangen dagelijks tot tientallen ongevraagde boodschappen in hun emailbox.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1223 1224 1225 1226 1276 volgende >
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Succesvol je geld beleggen? Doe het online!
reacties
Shell meest favoriete werkgever in 2018 (1) 
Vijf tips voor de inrichting van de werkplek van de toekomst (1) 
Gebrek aan digivaardigheid op de werkvloer staat vooruitgang in de weg (3) 
Rente omhoog, lenen wordt duurder (1) 
Europese banken blind voor impact fintechs (1) 
50 procent Nederlanders heeft wel eens collega gedatet (1) 
Werkgever wil rol spelen bij ongezonde levensstijl medewerker  (3) 
top10
Rente omhoog, lenen wordt duurder
Hoe bouwt u aan een succesvolle bedrijfscultuur?
Tips om uw kantoortuin optimaal te benutten
Uitrol 5G onzeker door gaten in glasvezelinfrastructuur
De belangrijkste technologietrends voor 2019
Pensioenfondsen maken goede start in 2019
Shell meest favoriete werkgever in 2018
Banken hebben online gegevenstransport onvoldoende beveiligd
Smart home markt groeit tot 1,7 miljard euro
Ontslagen? Liever een baan dichtbij dan hoger loon
meer top 10