zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Test: Hoe marktgericht is uw organisatie?

22 oktober 2002 - Is uw organisatie marktgedreven of staan vooral producten, processen of expertise centraal? Marktgerichtheid wordt alom als een belangrijke succesvoorwaarde gezien, maar hoe scoort u ten opzichte van andere bedrijven?

 Lees verder...   Reageer
 

Jonge managers massaal aan de hasj

22 oktober 2002 - Jonge, onder stress staande managers zoeken massaal hun toevlucht tot een jointje om de spanning te verminderen. Uit Europees onderzoek blijkt het gebruik van cannabis onder jongeren tussen de 15 en 24 jaar het hoogst te liggen in de groep succesvolle jonge zakenmensen.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal vrouwen in topfuncties stijgt mondjesmaat

20 oktober 2002 - Het aantal vrouwen in de hoogste functieschalen van het bedrijfsleven en de non-profitsector is de laatste twee jaar 'slechts minimaal' gestegen. Dat blijkt uit een studie van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en stichting Opportunity in Bedrijf (OiB).

 Lees verder...   Reageer
 

Managers houden niet van digitale gadgets

20 oktober 2002 - Nederlandse managers zijn over het algemeen terughoudend in het gebruik van digitale gadgets als elektronische agenda`s, navigatiesystemen, digitale camera`s en laptops. De weerstand tegen techniek overheerst vaak nog, aldus Guus Pijpers in een onderzoek waarop hij promoveerde aan de Technische Universiteit in Eindhoven.

 Lees verder...   Reageer
 

Het geheim achter zakelijke intelligentie

20 oktober 2002 - Succesvolle ondernemers moeten beschikken over een flinke portie 'zakelijke intelligentie'. Volgens David Goldman, wetenschapper van het eerste uur op het gebied van emotionele intelligentie, speelt met name 'drive' een grote rol alsmede de kunst om kennis om te zetten in actie.

 Lees verder...   Reageer
 

'Innovatie ontstaat bij familiebedrijven'

17 oktober 2002 - Nieuwe ideeën, concepten en producten ontstaan eerder bij familiebedrijven dan bij beursgenoteerde bedrijven. Dat stelt John Fentener van Vlissingen, telg van de steenrijke SHV-familie en scheidend directeur van BCD Holdings.

 Lees verder...   Reageer
 

Commissarissen willen meer macht

17 oktober 2002 - Commissarissen moeten meer macht krijgen, willen ze kunnen voldoen aan de toegenomen eisen die aan hen worden gesteld. Dat is een van de conclusies van een onderzoek onder honderd bestuurders van Britse bedrijven, in opdracht van advocatenfirma Eversheds.

 Lees verder...   Reageer
 

Telegraaf zet krant volledig op internet

17 oktober 2002 - Vanaf vrijdag zal de volledige editie van het dagblad De Telegraaf op internet verschijnen, De Telegraaf-i. Dat heeft de directie van Holdingmaatschappij De Telegraaf donderdag nabeurs bekendgemaakt.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven misvattingen over CRM

16 oktober 2002 - Hoewel Customer Relationship Management (CRM) geweldige verbeteringen kan brengen in de effectiviteit van commerciële activiteiten, is het zeker geen panacee voor alle kwalen. CRM dreigt als hype weer snel ten onder te gaan, als managers overspannen verwachtingen blijven koesteren.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders vinden vrije tijd belangrijker dan werk

16 oktober 2002 - Nederlanders vinden werk steeds minder belangrijk, vrienden en vrije tijd daarentegen waarderen ze meer en meer. Dit in tegenstelling tot de gemiddelde Europeaan, die de voorkeur geeft aan een goede baan.

 Lees verder...   Reageer
 

Heinsbroek geeft scheepsbouw nog snel 60 miljoen

16 oktober 2002 - Herman Heinsbroek heeft op de laatste dag van zijn ministerschap van Economische Zaken de scheepsbouwsector een steuntje in de rug gegeven. Hij geeft deze sector 60 miljoen euro.

 Lees verder...   Reageer
 

Malaise in de IT blijft voortduren

15 oktober 2002 - De malaise in de IT-sector is nog lang niet voorbij. Tweederde van de CIO's (IT-verantwoordelijken) bij grote bedrijven in Europa verwacht dat de IT-bestedingen in 2003 niet hoger zullen zijn vergeleken met dit jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier basisvariabelen voor het aansturen van complexe veranderingen

15 oktober 2002 - Om mensgerichte veranderingstrajecten te starten én af te ronden is een viertal minimale succesfactoren te onderscheiden: tijd, kader, team en focus. Dat betoogt Menno Molendijk van het bureau Second Nature.

 Lees verder...   Reageer
 

Met economische muurbloemlanden gaat het nu prima

15 oktober 2002 - De wereldwijde recessie lijkt voorbij te gaan aan emerging markets zoals China, Zuid-Korea en Rusland. Dat komt omdat zij niet opgezadeld zijn met torenhoge schulden en daardoor kunnen doorgaan met investeren in productontwikkeling en marketing.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1223 1224 1225 1226 1286 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Verleid en behoud talent met een multifunctionele werkomgeving
reacties
Zeven seo factoren die óók in 2019 werken (1) 
Drie handige kantoorapps in 2019 (1) 
Tesla Model 3 met 4% bijtelling (3) 
Wintersporters laks met sneeuwkettingen (1) 
Waarom elk bedrijf straks een chief trust officer heeft (1) 
Niet het systeem, maar de mensen centraal (3) 
Korte autoritten vervangen door de fiets loont (1) 
top10
Drie handige kantoorapps in 2019
ISDN2 verdwijnt: 50. 000 bedrijven uit de lucht
Papieren data nog steeds onveilig
Vijf tips om te besparen op softwarelicenties
Tinder populairste dating app in Nederland
Helft millennials wil meer flexibiliteit in hun werk
Jongeren betalen twee keer zo veel voor hun autoverzekering
Slechts drie op de tien bedrijven werven succesvol flexibele workforce
Jonge bedrijven behoren tot snelst stijgende retailmerken
Retailmanagers hebben behoefte aan betere supply chain-visibiliteit
meer top 10