zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De top-6 anti-stress activiteiten

25 februari 2004 - Uit onderzoek van het Amerikaanse bureau Family Circle blijkt dat 45 procent van de respondenten dagelijks met stress te maken hebben. Bij mensen met drie of meer kinderen is dit zelfs 60 procent.

 Lees verder...   1 reactie
 

Hitlers Wehrmacht werd volgens moderne managementregels geleid

25 februari 2004 - Managementconcepten die voor 'modern' doorgaan, blijken al tijdens de Tweede Wereldoorlog te zijn toegepast door Hitlers Wehrmacht. Dat beweert managementconsultant Jaap-Jan Brouwer na een analyse van management- en organisatieprincipes van het Duitse leger in de Tweede Wereldoorlog.

 Lees verder...   Reageer
 

Principe 'vervuiler betaalt' nu in hele EU

24 februari 2004 - Binnen de Europese Unie komt er een verplichting voor vervuilers om milieuschade te betalen. Ook komt er een verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor schade door milieuverontreiniging. Vertegenwoordigers van het Europees Parlement en de EU-lidstaten hebben daar vrijdag na tien jaar discussie overeenstemming over bereikt.

 Lees verder...   Reageer
 

Ziekenfondsverklaring niet langer noodzakelijk

24 februari 2004 - Sinds 1 januari 2004 hoeven werkgevers niet langer een verzekeringsverklaring van een werknemer naar de ziekenfondsen op te sturen bij in- of uitdiensttreding. Alle ziekenfondsen krijgen deze gegevens nu automatisch toegestuurd van UWV.

 Lees verder...   Reageer
 

Consumenten zijn net dieren

24 februari 2004 - Het is eindelijk bewezen: consumenten zijn niets meer of minder dan dieren die op hun instinct af gaan. Zintuigelijke reacties spelen een veel grotere rol in aankoopbeslissingen dan rationele overwegingen.

 Lees verder...   Reageer
 

Test: heeft u een neurotische collega?

22 februari 2004 - Stel u voor: u zit op je werk en degene naast u zit continu te draaien op zijn stoel. Hij is zenuwachtig, komt moeilijk uit zijn woorden en durft zich nauwelijks uit te spreken.

 Lees verder...   Reageer
 

Dreigend tekort HR-managers

22 februari 2004 - Hoewel er de komende vier jaar naar verwachting 1700 minder p&o'ers nodig zijn, wordt wel een tekort aan HR-managers voorspeld. Dat blijkt uit ondezoek van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit van Maastricht.

 Lees verder...   Reageer
 

Banneradvertenties geschikter voor business-to-business

22 februari 2004 - Het gebruik van banners - advertenties op websites die met behulp van een hyperlink in verbinding staan met de website van de adverteerder - is geschikter voor het bereiken van bedrijven (B2B) dan van consumenten (B2C).

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse concurrentiepositie verder verslechterd

19 februari 2004 - Hoge loonkosten en de duurdere euro hebben een negatief effect op de Nederlandse concurrentiepositie. Het vestigingsklimaat voor bedrijven is hierdoor de afgelopen twee jaar verslechterd.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkloosheid loopt hard op

19 februari 2004 - Nederland telde van begin november 2003 tot eind januari van dit jaar 444.000 werklozen. Dat zijn er 126.000 meer dan in dezelfde periode een jaar eerder, zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoger opgeleiden notoire roddelaars

19 februari 2004 - Eigenlijk houden ze er niet van om te konkelfoezen over anderen, toch zijn hoger opgeleiden de grootste roddelaars. Dat concludeert het weekblad Story donderdag naar aanleiding van een onderzoek door TNS NIPO onder roddelend Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 

40 procent uitvindingen belandt in de la

19 februari 2004 - Nederlandse uitvinders hebben in de periode 1992 tot en met 1997 bijna 4.000 patenten gedeponeerd bij het Europees octrooibureau. Slechts 60 procent daarvan heeft daadwerkelijk een commerciële toepassing gekregen.

 Lees verder...   Reageer
 

Gratis buslijnen trekken dubbel aantal passagiers

19 februari 2004 - De proef met gratis openbaar vervoer van en naar Den Haag lijkt een succes te zijn. Sinds de buslijnen 88 en 95 gratis zijn, is het aantal reizigers verdubbeld tot gemiddeld 2500 per dag.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 managementboeken januari 2004

19 februari 2004 - De geluksfabriek over het binden en boeien van werknemers staat op nummer 1 in de top-10 managementboeken van januari. Met dertien basisprincipes voor binden en boeien, wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden duidelijk gemaakt hoe organisaties kunnen omgaan met schijnbaar tegenstrijdige belangen van het individu en de organisatie.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1224 1225 1226 1227 1352 volgende >
advertorial
White paper: Segmentatie en profielverrijking in e-mail marketing
Je weet ongetwijfeld dat gesegmenteerde mailings beter aansluiten op je lezerspubliek en om die reden betere ratio’s scoren, maar waar moet je beginnen? Laat dit Spotler white paper je inspireren en op weg helpen.
Download het white paper
 
Lees verder
Geregistreerde Nederlandse elektrische auto's groeit alsmaar door
reacties
Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg (1) 
Corona-klagen (1) 
Werkende ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’  (2) 
(Wanneer) geven we elkaar weer een hand? (2) 
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker in coronatijden (1) 
Helft Nederlanders nog nooit overgestapt van autoverzekering (1) 
top10
Vier redenen waarom het nieuwe werken beter is
Skillspaspoort gaat cv vervangen
Corona-klagen
Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg
Een vijfde verzwijgt kinderwens tijdens sollicitatieproces
“Digitale les heeft positieve invloed op prestaties leerlingen”
Onderzoek naar communicatie in crisistijd: laat vooral van u horen!
Werkende ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’
Bedrijfseconomisch ontslag: wat nu?
Respons jongeren op direct mail hoger dan oudere generaties
meer top 10