zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De beste zes manieren om werk te vinden zijn gratis

2 september 2009 - Werkloos geraakt? Of heeft u het echt gehad bij uw werkgever? Op de huidige arbeidsmarkt is het niet makkelijk om een nieuwe baan te vinden. De verleiding kan dan aanwezig zijn om een duur bemiddelingsbureau in de arm te nemen. Niet heel erg slim, schrijft Forbes.

 Lees verder...   8 reacties
 

Werknemer in publieke sector heeft geen last van vakantiestress

2 september 2009 - Vakantiestress, bellen met de baas, piekeren over het werk: het valt allemaal mee in de publieke sector. Een overgrote meerderheid van de medewerkers gaat met een gerust hart op vakantie, kan het werk prima loslaten, voelt geen druk om bereikbaar te zijn en komt weer goed uitgerust terug.

 Lees verder...   4 reacties
 

Afstoten personeel vergt uiterste zorgvuldigheid

1 september 2009 - Het ontslaan en afvloeien van personeel of het afstoten van een business of project is een delicate zaak die veel zorgvuldigheid vereist. Wie te rigoureus in het personeelsbestand snijdt, loopt het risico het resterende personeel van zich te vervreemden en te demotiveren.

 Lees verder...   Reageer
 

‘Nederland pas in 2013 weer op niveau van vóór de crisis’

1 september 2009 - De economische crisis laat in heel Europa zijn sporen na. De komende jaren is de verwachte economische groei voor de meeste landen nog maar een derde of een vierde van de verwachte groei vóór de crisis. Vanaf 2011 kunnen we weer groei verwachten, waardoor de economie rond 2013 weer de omvang van voor de crisis kan hebben.

 Lees verder...   2 reacties
 

Drie tips om zakelijk te profiteren van dat heerlijke vakantiegevoel

1 september 2009 - De vakantie zit er bijna op en langzamerhand komt iedereen terug van een – hopelijk heerlijke – vakantie. Het is belangrijk om na de vakantie zo snel mogelijk ‘up to speed’ te zijn. Een van de dingen die u hiervoor kunt doen is, eventueel niet alleen de vakantie goed voorbereiden maar vooral ook de terugkomst.

 Lees verder...   Reageer
 

Technische bedrijven zien steeds meer in opleidingen en competentietrajecten

1 september 2009 - De vraag van HR-afdelingen van technische organisaties naar een structureel opleidingsbeleid en competentiemanagementtrajecten is dit jaar verdrievoudigd. In plaats van situationele opleidingen die in de korte termijn doelstellingen voorzien, richten technische organisaties zich steeds meer op de lange termijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Leaserijders nemen gas terug

1 september 2009 - Als gevolg van de crisis nemen leaserijders gas terug. Letterlijk. Dat constateert Athlon Car Lease. Doordat werkgevers op kosten willen besparen vindt een programma dat bestuurders aanzet tot zuinig rijden en goedkoper tanken, gretig aftrek. In een jaar tijd is het aantal klanten dat er gebruik van maakt met 80 procent toegenomen.

 Lees verder...   Reageer
 

Elektrische auto wint snel terrein

31 augustus 2009 - In 2020 zal tussen de twee en vijf procent van alle nieuw verkochte auto's wereldwijd compleet elektrisch aangedreven zijn. Het precieze percentage is afhankelijk van de ontwikkeling van de elektrische motor en de batterijen. En pas als er genoeg oplaadstations zijn, kan een massale introductie bij consumenten echt een vervolg krijgen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Recessie en schaarste versterken rattengedrag op werkvloer

31 augustus 2009 - Door de recessie en schaarste op de arbeidsmarkt vinden er meer rattenstreken plaats op de werkvloer. Via het betere ellebogenwerk trachten werknemers het vege lijf te redden, zodat niet hij maar een collega wordt ontslagen.

 Lees verder...   1 reactie
 

'Traditionele patronen leiden tot financiële problemen'

31 augustus 2009 - Het is vooral de cultuur van traditionele gezinspatronen die de oorzaak vormt voor financiële problemen in gezinnen. Bij de komst van de kinderen gaan vrouwen minder werken, gemiddeld vijftien uur per week terwijl ze voor de komst van de kinderen gemiddeld 23 uur werkten.

 Lees verder...   Reageer
 

Gewilde werknemer blijft alleen in ruil voor geld

31 augustus 2009 - Er zijn tekenen dat de arbeidsmarkt in de VS aan het aantrekken is. Uit onderzoek van Robert Half International en CareerBuilder.com blijkt dat meer dan de helft van de Amerikaanse werkgevers het aankomende jaar nieuwe werknemers aan wil trekken. Vooral technici, klantenservicemedewerkers en verkopers worden weer gewild.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven tips voor een effectieve vergadering

31 augustus 2009 - Het blijft de gemoederen bezig houden: die oh zo noodzakelijke, maar vaak ook oh zo tijdrovende vergaderingen. Hoe benut u vergadertijd zo efficiënt mogelijk? Dustin Dumas Weeks geeft op Examiner.com haar zeven tips.

 Lees verder...   2 reacties
 

Werkloze vertrouwt vooral op eigen kracht om baan te vinden

28 augustus 2009 - Slechts acht procent van de werklozen acht de kans (zeer) groot dat zij met behulp van het UWV WERKbedrijf een geschikte baan vinden, meer dan de helft zeer klein. Het merendeel van de werklozen vindt dat de bemiddelaars van het UWV WERKbedrijf onvoldoende kennis in huis hebben om hen aan een nieuwe baan te helpen.

 Lees verder...   4 reacties
 

Hoe gaan CEO’s met stress om? Weer negen tips van topmannen en - vrouwen

28 augustus 2009 - Een functie als manager brengt vaak stresss met zich mee. Helemaal in tijden van recessie en onzekerheid. Zelfs als die manager wereldberoemd is en aan het hoofd van een miljardenonderneming staat. Business Week vroeg bekende CEO's naar hun strategieën om de stress te verminderen.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1037 1038 1039 1040 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10