zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Wilders is fel gekant tegen hogere AOW-leeftijd

7 september 2009 - De PVV is tegenstander van een verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar. Partijleider Geert Wilders noemt de 'asociale' maatregel een breekpunt als zijn partij aan een volgend kabinet zou deelnemen. Dat meldt onder andere Nieuws.nl.

 Lees verder...   1 reactie
 

Crisis vergalt werkplezier niet

7 september 2009 - Nederlandse werknemers ervaren werksfeer, salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden als beduidend slechter dan voor de economische crisis. Toch zijn ze nog net zo gelukkig als twee jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van Trouw.

 Lees verder...   1 reactie
 

Lang vergaderen kan trombose veroorzaken

4 september 2009 - Langdurige vergaderen kan tot gezondheidsklachten leiden. Dit blijkt uit een studie van het Nieuw Zeelandse Wellington Hospitaal. De studie toont aan dat te lang vergaderen of te lang zittend werken zonder regelmatig op te staan een vorm van trombose kan veroorzaken.

 Lees verder...   2 reacties
 

Ambtenaar ziet volop verbeterpunten in samenwerking met bestuurder

4 september 2009 - ‘Een broos evenwicht’, noemde minister Ter Horst de relatie tussen ambtenaren en politici op de werkconferentie van het Programma Vernieuwing Rijksdienst. Voor InOverheid.nl was dit reden om te onderzoeken wat ambtenaren vinden van de relatie met hun bestuurders. De ambtenaren geven hen een 6,5.

 Lees verder...   Reageer
 

CEO moet integer zijn

4 september 2009 - Het is lang niet genoeg dat een CEO zijn werk goed doet. Als hij het vertrouwen van zijn personeel wil winnen en het toenemende cynisme op de werkvloer wil bestrijden, moet hij bovendien een flinke dosis integriteit aan de dag leggen. En daar ontbreekt het weleens aan.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf soorten tirannen en hoe u ze temt

4 september 2009 - Betrapt u zichzelf erop dat u de laatste tijd wel erg vaak de ‘snooze-button’ indrukt en steeds vaker een omweg maakt om maar niet langs dat ene kantoor te moeten? Dan kan het zijn dat u voor een tiran werkt of dat er een tiran voor u werkt.

 Lees verder...   2 reacties
 

Verschillende generaties willen verschillende beloningen

4 september 2009 - Managers moeten rekening houden met verschillende houdingen tegenover beloningen van verschillende generaties. Als het om bonussen en beloningen gaat, geven veel oudere werknemers de voorkeur aan financiële beloningen; veel werknemers van 18 tot 29 jaar ontvangen liever vrije tijd of opleidingsmogelijkheden.

 Lees verder...   Reageer
 

Faillissementsgolf is nog niet ten einde

3 september 2009 - Volgens de meest recente voorspelling van kredietinformatie- en incassobureau Graydon gaan er in de maand augustus 52 procent meer bedrijven failliet dan in dezelfde maand vorig jaar. Daarmee is augustus de zevende maand op rij waarbij dit percentage boven de 50 procent ligt.

 Lees verder...   Reageer
 

Webtest helpt bij voorbereiden op pensioen

3 september 2009 - Met pensioen of VUT gaan betekent voor velen ‘eindelijk genieten’. Anderen zien er juist als een berg tegenop en weten niet hoe ze hun tijd moeten invullen. Ouderenbond ANBO lanceert op 7 september in samenwerking met Paul de Bont Producties een internettest, waar mensen kunnen testen of ze klaar zijn voor hun pensioen.

 Lees verder...   Reageer
 

21 commerciële Twitter tips

3 september 2009 - Twitter. U kent het wel. Die nogal verslavende netwerktechnologie waarmee u uw boodschappen pet 140 tekens met de wereld kunt delen. U bent wellicht zelf fervent twitteraar. Maar kunt u er ook (direct of indirect) geld mee verdienen? Forbes geeft 21 tips.

 Lees verder...   8 reacties
 

Recessie hield MKB’er thuis deze zomer

3 september 2009 - Afgelopen zomer was ondanks het prachtige weer een sombere vakantiezomer voor de Nederlandse middenstand. Ruim één op de vijf MKB’ers geeft aan dat de recessie invloed heeft gehad op de vakantieplannen. Van de ondernemers die dit aangeven is zelfs 44 procent helemaal niet op vakantie gegaan.

 Lees verder...   1 reactie
 

Baas verbiedt bellen in de auto

3 september 2009 - Ook bij handsfree bellen neemt de aandacht en concentratie van de automobilist schrikbarend af. Jaarlijks raken 600 mensen gewond of erger doordat ze bellen tijdens het autorijden. Daarom verbieden steeds meer bedrijven hun medewerkers om te bellen in de auto.

 Lees verder...   Reageer
 

Belastingdienst maakt het dga’s makkelijker

2 september 2009 - De Belastindienst gaat de regels voor BV's en hun directeur-grootaandeelhouders (dga’s) versoepelen. Zo zijn bedrijven die in de financiële problemen geraken straks niet meer verplicht zich aan de gebruikelijkloonregeling voor dga's te houden. Dat schrijft Sprout.

 Lees verder...   Reageer
 

Effectief leiderschap bij organisatieverandering

2 september 2009 - Op 10 september 2009 worden de voorlopige onderzoeksresultaten gepresenteerd van het landelijke onderzoek naar de relatie tussen leiderschap en veranderingsbereidheid. In de zomermaanden hebben honderden gemeenteambtenaren de vragenlijst ingevuld over hun veranderingsbereidheid en het leiderschap dat zij van hun direct leidinggevende ontvangen.

 Lees verder...   4 reacties
 
< vorige 1036 1037 1038 1039 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10