zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Flexibiliteit en innovatie essentieel om uit recessiedal te klimmen

28 augustus 2009 - Bedrijven wiens groeistrategie niet gestoeld is op krediet en die hun financiën op orde hebben gesteld voordat de economie instortte, hebben de komende jaren een concurrentievoordeel. Toch zal geen enkele onderneming het makkelijk krijgen. Het herstel zal namelijk nog wel even duren en het tempo verschilt bovendien tussen landen en branches.

 Lees verder...   Reageer
 

Kans op RSI is groter dan ooit

28 augustus 2009 - De risico's om last te krijgen van de spieraandoening RSI stijgen sterk. Uit onderzoek van de RSI Vereniging blijkt dat het aantal uren dat men achter een beeldscherm werkt, sterk stijgt. Bijna de helft van de werktijd wordt nu achter een beeldscherm doorgebracht. Beeldschermwerk is een van de belangrijkste oorzaken van RSI.

 Lees verder...   8 reacties
 

Oudere sollicitant wordt nog steeds met smoesjes afgewezen

28 augustus 2009 - Ondanks een wettelijk verbod, maken bedrijven én overheden zich nog steeds schuldig aan discriminatie van oudere werknemers. Dat blijkt uit het vooronderzoek onder 200 oudere werknemers binnen de ICT sector van Amender B.V. naar diversiteit op de werkvloer.

 Lees verder...   41 reacties
 

Bestuurder ziet af van bonus bij deeltijd-WW

27 augustus 2009 - Bestuurders van bedrijven die deeltijd-WW aanvragen, zien in meerderheid af van bonussen in 2009 en 2010. Dat blijkt uit een inventarisatie van FNV Bondgenoten. Bij een aanvraag voor deeltijd-WW sluit de bond een convenant af met het bedrijf. Afzien van bonussen en variabele beloning is een vaste afspraak in dit convenant.

 Lees verder...   Reageer
 

‘Kans op nieuwe recessie is enorm’

27 augustus 2009 - Ondanks de tekenen van herstel loopt de wereldeconomie grote kans opnieuw ondertuit te gaan. De omvangrijke stimuleringsmaatregelen hebben overheden opgezadeld met een enorm dilemma. Dat schrijft deondernemer.nl op basis van voorspellingen van de Amerikaanse econoom Nouriel Roubini.

 Lees verder...   3 reacties
 

Franse banken passen bonusstelsel aan

27 augustus 2009 - De grootste Franse banken gaan hun bonusbeleid aanpassen. Op aandringen van president Sarkozy gaan ze een bonus-malusregeling invoeren. Bankhandelaren krijgen dus nog wel een bonus als ze goede zaken doen, maar zo niet, dan worden ze gekort op hun bonus. Dat meldt NOS.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Applicaties bepalen succes smartphone

27 augustus 2009 - Niet het ontwerp, maar met name de applicaties bepalen het succes van een smartphone. De markt voor nieuwe applicaties breidt zich dan ook snel uit. Palm, Blackberry (Research in Motion), Nokia, Android (Google), Verizon en Microsoft bouwen in razend tempo winkels rondom de telefoons die op hun besturingssysteem draaien.

 Lees verder...   12 reacties
 

Tien tips voor menselijk zakelijk contact in een digitale wereld

27 augustus 2009 - Werken en zaken doen blijven mensenwerk. Ook in dit digitale tijdperk. Hoewel u meer en meer via telefoon en e-mail communiceert met uw medewerkers, collega’s, klanten en relaties blijft een menselijke touch onmisbaar voor een echt goede relatie. Hoe doet u dat?

 Lees verder...   Reageer
 

Reorganisatiedrift stijgt, vertrouwen erin daalt

26 augustus 2009 - Het aantal bedrijven dat verwacht te gaan reorganiseren is enorm toegenomen. Tegelijkertijd zijn er steeds minder van hen die verwachten dat succesvol te doen. Uit onderzoek onder 1.100 managers van Regus/JBA blijkt dat 83 procent wil veranderen, maar dat slechts 61 procent verwacht dat dat goed gaat.

 Lees verder...   1 reactie
 

Overheid investeert in ICT, grote bedrijven juist niet

26 augustus 2009 - De ICT-bestedingen staan nog altijd onder druk vanwege de economische crisis. Maar bij de overheid zullen de komende twaalf maanden naar verwachting de bestedingen wel groeien op het gebied van ICT en software. Dit in tegenstelling tot andere sectoren, waar de verwachte afname groter is dan de verwachte groei.

 Lees verder...   Reageer
 

Consistentie aan de top leidt tot betere prestaties

26 augustus 2009 - AEX- en midcapbedrijven met een consistente topstructuur presteerden de afgelopen drie jaar beter dan bedrijven met een inconsistente topstructuur. Deze bedrijven hadden gemiddeld een positieve groei van de netto winst, terwijl bedrijven met een inconsistente structuur een negatieve groei hadden.

 Lees verder...   Reageer
 

‘Baas moet opdraaien voor kosten voetbalblessure’

26 augustus 2009 - Werkgevers moeten de verzuimkosten van voetballers dragen. Dat vindt driekwart van de amateurvoetballers in Nederland, zo blijkt uit een onderzoek onder 1.044 actieve voetballers verricht door Intersport.

 Lees verder...   13 reacties
 

Twee manieren om uw werkdag te vereenvoudigen

26 augustus 2009 - Gaat u na een lange werkdag wel eens naar huis met het gevoel dat u eigenlijk helemaal niets gedaan hebt? U bent niet de enige. Veel managers hebben het gevoel harder te werken dan ooit, terwijl dat tegelijkertijd nergens uit lijkt te blijken.

 Lees verder...   2 reacties
 

Marketing en sales werken vaak onvoldoende samen

25 augustus 2009 - Marketing en sales horen twee helften van hetzelfde geheel te zijn. Vaak opereren zij echter zonder veel feedback, zoals lang getrouwde stellen die elkaar weinig meer te vertellen hebben.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 1038 1039 1040 1041 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10