zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Leaserijders nemen gas terug

1 september 2009 - Als gevolg van de crisis nemen leaserijders gas terug. Letterlijk. Dat constateert Athlon Car Lease. Doordat werkgevers op kosten willen besparen vindt een programma dat bestuurders aanzet tot zuinig rijden en goedkoper tanken, gretig aftrek. In een jaar tijd is het aantal klanten dat er gebruik van maakt met 80 procent toegenomen.

Enerzijds verlengt 38 procent van de bedrijven met grote leasevloot haar bestaande leasecontracten om te besparen op de mobiliteitskosten. Anderzijds moedigen zij hun werknemers aan een zuiniger rijstijl aan te meten. Colin Ouwerling, Marketing manager Athlon Car Lease: "Werkgevers besparen zo’n zeven tot tien procent van de totale brandstofkosten door leaserijders in het wagenpark aan te zetten tot een zuinige rijstijl. Wanneer we dat doorvoeren op ons hele wagenpark hebben we het over een besparing van ruim 33 miljoen euro. Ook beperken de werkgevers de CO2-uitstoot met 350 kg per auto per jaar. Doorgerekend naar ons hele wagenpark is dat zo’n 44 miljoen kilogram CO2." Meer zuinige auto’s op de weg

Eerder constateerde de leasemaatschappij al een forse toename van het aantal zuinige auto’s onder zakelijke rijders. Van de nieuwe bestellingen valt zo’n 22,4 procent in de lagere bijtellingsklassen. Ook ziet de maatschappij een sterke toename in het aantal auto’s met een A of B-label; op dit moment heeft 63,8 procent van alle nieuwe bestellingen een dergelijk label. Ouwerling: "Dat aantal zien we nog steeds toenemen. Duurzaamheid loont, maar het is vooral de financiële prikkel die werkgevers en werknemers over de streep trekken om te kiezen voor duurzame alternatieven." 

Alternatieve vormen van mobiliteit

Leaserijders lijken niet alleen zuiniger te gaan rijden, zij tonen ook in toenemende mate interesse voor alternatieve vormen van vervoer. Treinreizen bijvoorbeeld. Ouwerling: "Eerdere initiatieven die we hebben ontplooid, zoals de NS-Business Card en de samenwerking met Regus voor flexibele kantoorlokaties zijn enthousiast ontvangen. Het is dus wel degelijk zo dat wagenparkbeheerders stappen nemen om op hun leasekosten te besparen, in tegenstelling tot eerdere berichten in de media."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Leaserijder krijgt brandstofkosten ook in vakantie vergoed
 Werkgever bezuinigt eerder op leaseauto dan op pensioen
 Bedrijfswagen wordt steeds groener
 Elektrische auto wint snel terrein
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10