zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Student stelt stage- eisen bij

14 december 2009 - Eén op de drie Nederlandse studenten heeft zijn eisen aan een stageplaats naar beneden bij moeten stellen om aan een stage te komen. Dit is te verklaren doordat er minder stageplaatsen beschikbaar zijn. Vooral MBO- en HBO-studenten nemen stageplaatsen aan die eigenlijk niet aan hun eisen voldoen. Wo'ers doen dit vrijwel nooit.

 Lees verder...   1 reactie
 

MKB bestelt massaal lastminute kerstgeschenken

14 december 2009 - Het leek er even op dat veel Nederlanders dit jaar naar hun kerstpakket konden fluiten, maar werkgevers besluiten nu alsnog massaal een kerstgeschenk voor hun personeel te bestellen. Vooral MKB-bedrijven bedenken zich op het laatste moment en doen nog snel een lastminute kerstaankoop.

 Lees verder...   1 reactie
 

Twaalf kledingtips voor een professionele uitstraling

14 december 2009 - De meeste bedrijven voeren geen officiële dresscode, maar vaak gelden er wel ongeschreven regels. Zo gaan medewerkers in de financiële sector vaak traditioneel gekleed, terwijl in creatieve sectoren een lossere kledingstijl geldt.

 Lees verder...   8 reacties
 

Speelt u al in op de klimaatverandering?

14 december 2009 - Klimaatverandering heeft enorme consequenties voor het bedrijfsleven. De komende jaren zal de druk vanuit maatschappelijke, politieke en economische hoek alleen maar toenemen. De verandering van het klimaat zal ook bedrijven veranderen en vrijwel iedere organisatie beïnvloeden. Degenen die dat nu al onder ogen zien en erop inspelen komen straks als winnaars uit de bus.

 Lees verder...   Reageer
 

Pensioneringsgolf staat hoog op de agenda van HR-manager

14 december 2009 - HR-leidinggevenden hebben drastische maatregelen genomen in een poging het hoofd boven water te houden, deels door tijdelijke contracten niet te verlengen en het aantal externen te verminderen. Ook zijn er veel ontslagen gevallen, soms tot wel 50 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Diversiteitsdiscussie is zinloos

11 december 2009 - De huidige discussie over diversiteit in teams slaat de plank volledig mis. Diversiteitsdiscussies blijven hangen op uiterlijke kenmerken als huidskleur, etniciteit, sekse of handicap. Terwijl niet het uiterlijk, maar de kwaliteiten per individu bepalen of een team succesvol opereert. Deze verkeerde focus leidt tot slecht samengestelde teams en kost organisaties miljarden.

 Lees verder...   2 reacties
 

Britse bankbonussen flink belast

11 december 2009 - De bonussen die Britse banken uitkeren aan hun bestuurders en managers worden voortaan 50 procent belast. Dat meldt NOS.nl. De maatregel geldt alleen voor bonussen boven de 25.000 pond en moet door de banken worden betaald over alle bonussen die ze in een bepaald jaar uitkeren.

 Lees verder...   Reageer
 

Dus u denkt dat u een goede leider bent?

11 december 2009 - In de literatuur heerst geen consensus over de eigenschappen die een succesvol leider zou moeten hebben. Ondervraag de leiders zelf en ook dan krijgt u een breed scala aan vaardigheden die essentieel zouden zijn.

 Lees verder...   1 reactie
 

Topmanager levert in op beloning

11 december 2009 - De crisis heeft in 2008 een sterke invloed gehad op de bonus van topmanagers. In bijna alle beursgenoteerde bedrijven is de bonus sterk gedaald. Daar waar de bonus in 2007 nog 37 procent uitmaakte van het totale remuneratiepakket van een Belgische topmanager, is dit in 2008 gedaald tot dertien procent. Het gewicht van de aandelengerelateerde remuneratie is daarentegen stabiel gebleven.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zes gesprekspartners die u beter kunt mijden

11 december 2009 - Elke receptie heeft ‘muurbloempjes’, zowel mannen als vrouwen. Die hebben een goede coach nodig. Maar veel erger zijn gesprekspartners die maar blijven kleven, die niets toevoegen en waar u met geen mogelijkheid van af komt. Hoe herkent u die te mijden gesprekspartners?

 Lees verder...   2 reacties
 

Crisis leidt tot extra werkdruk bij secretaresses

10 december 2009 - Ruim de helft van de werknemers geeft aan dat de werkdruk de afgelopen tijd is toegenomen. Vooral bij de secretaresse zorgt dit voor een toename aan stress en een uitbreiding van het takenpakket. Dit blijkt uit een onderzoek van Content onder 1.350 van haar werkzame flexkrachten.

 Lees verder...   1 reactie
 

Crisis pakt goed uit voor zoekmachine marketing

10 december 2009 - Voor zoekmachine marketing is veel meer financiële ruimte binnen het MKB dan verwacht. Uit onderzoek van Indenty onder 416 MKB organisaties blijkt dat het Nederlandse midden- en kleinbedrijf volgend jaar meer dan 250 miljoen euro zal uitgeven aan SEM. Terwijl veel bedrijven op het moment extra letten op de kosten, blijkt zoekmachine marketing sterk te groeien.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zeven spamverwachtingen voor 2010

10 december 2009 - SPAMfighter voorspelt dat in 2010 mobiele apparatuur en social networks belangrijke doelwitten worden voor spammers en hackers. Zij richten zich steeds meer op consumenten. Doordat kwaadwillenden professioneler en geraffineerder te werk gaan, wordt het nog lastiger om bijvoorbeeld veilige e-mails te onderscheiden van onveilige e-mails.

 Lees verder...   Reageer
 

Decemberbonus is dit jaar niet voor iedereen weggelegd

10 december 2009 - Als gevolg van de kredietcrisis worden er dit jaar ongeveer vijftien procent minder eindejaarsbonussen uitgekeerd dan in 2008. Een derde van de Nederlanders met een baan verwacht dit jaar geen bonus te krijgen, en zo'n twintig procent houdt een slag om de arm. Dat blijkt uit het BCC December Bonus onderzoek 2009.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1011 1012 1013 1014 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10