zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Groeiend optimisme fusie- en overnamespecialisten

17 december 2009 - Nederlandse fusie- en overnamespecialisten geloven weer voorzichtig in een herstel van de M&A-markt. De loden schuldenlasten van bedrijven, herstructureringen bij banken en toenemende claimemissies vormen de belangrijkste factoren die achter het groeiend optimisme schuil gaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Protestantse managers zijn minder mensgericht

17 december 2009 - Managers met een protestantse geloofsovertuiging zijn in hun managementopvattingen minder mensgericht dan katholieke en niet-christelijke managers. Ze zijn minder gericht op ‘commitment’ ofwel: op de binding van medewerkers aan de organisatie, die bereikt wordt door aandacht te geven aan een goede balans tussen de belangen van de organisatie en de medewerkers.

 Lees verder...   11 reacties
 

Kerstbonus gaat naar spaarbankboekje, huishoudpot en LCD TV

17 december 2009 - Meer dan de helft van de gelukkige medewerkers die dit jaar ondanks de kredietcrisis toch een kerstbonus krijgt, zet het geld op de spaarrekening . Verrassend genoeg zijn dat vaker jongeren tussen de 25 en 35 jaar. Een kleine twintig procent wendt de bonus aan om schulden af te lossen.

 Lees verder...   Reageer
 

Generatieleren brengt jonge generatie en oude rotten samen

17 december 2009 - "In organisaties passen jonge vitale mensen zich snel aan, aan bestaande (verouderde) bedrijfsculturen. Dit is momenteel een van de grootste risico’s in deze economisch slechtere tijd. De toekomst van onze economie en van ons welzijn hangt sterk af van de mate waarin jonge generaties hun ideeën concreet kunnen maken."

 Lees verder...   1 reactie
 

MKB is volop bezig met het creëren van kansen

16 december 2009 - Meer dan een derde van de Nederlandse MKB-bedrijven past momenteel één of meer vormen van corporate venturing toe. Corporate venturing is het managen van nieuwe projecten met een relatief hoog risico en onzekerheid over de uitkomsten. Vaak worden deze projecten intern geïnitieerd door ondernemende medewerkers, de zogenoemde ‘intrapreneurs’.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederland heeft kleinste inkomensverschillen ter wereld

16 december 2009 - Ondanks de economische crisis neemt wereldwijd het verschil in inkomen tussen management en uitvoerende functies verder toe. In Nigeria, China enIndonesië zijn de inkomensverschillen het grootst. In Nederland is het beloningsverschil gering. Dit wordt veroorzaakt door de sterk nivellerende werking van het politieke en sociale werkklimaat in Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 

Baanzekerheid wint het van ambitie

16 december 2009 - Baanzekerheid is de belangrijkste drijfveer voor werknemers, het belang hiervan is toegenomen van 25 tot 56 procent. Die baanzekerheid is wel ten koste gegaan van de ambitie, deze drijfveer is gedaald van 41 procent in 2008 tot achttien procent nu. Dat blijkt uit onderzoek van Integron onder managers personeelszaken en human resources.

 Lees verder...   Reageer
 

Bent u klaar voor de millennial?

16 december 2009 - Noem ze verwend of gemakzuchtig, de jongste generatie koopkrachtige consumenten zit daar echt niet mee. Die zegt ´boeie´ en doet zijn ding op zijn manier. Information overkill? De millennial laat het allemaal langs zich afglijden, maar weet perfect wanneer hij zijn hand wel uitsteekt.

 Lees verder...   1 reactie
 

Managers staan te springen om financieel personeel voor eindejaarsdrukte

16 december 2009 - Meer dan tweederde van de Nederlandse managers vindt dat hun bedrijf financieel personeel aan zou moeten nemen voor de eindejaarsdrukte dit jaar. 39 procent zegt de onderbezetting op te willen lossen door mensen vast in dienst te nemen, terwijl 29 procent graag met interim managers en tijdelijke financiële medewerkers de eindejaarsuitdagingen aangaat.

 Lees verder...   1 reactie
 

Ook jongeren verdienen aandacht

15 december 2009 - Het was geen verrassing dat het kabinetsplan om de AOW-leeftijd te verhogen het zou halen in de Tweede Kamer. Ondanks kritiek van de VVD die het plan een gedrocht vindt en de SP en PVV die het hele plan het liefst in de prullenbak zien verdwijnen werd het plan door de coalitiepartijen aangenomen.

 Lees verder...   Reageer
 

Dieptepunt ZZP-markt voorbij

15 december 2009 - Het dieptepunt van de ZZP-markt lijkt voorbij, zo blijkt  uit de eerste Yoxa Interim Monitor. Slechts 7,3 procent geeft aan zes maanden of langer zonder opdracht te zitten en maar liefst 72 procent ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. Toch maken vooral veel zelfstandige 50-plussers zich wel zorgen over het verkrijgen van opdrachten.

 Lees verder...   3 reacties
 

Verantwoordelijk leiderschap begint bij gezond eigenbelang

15 december 2009 - De ontwikkelingen in de financiële wereld zijn volgens velen te wijten aan falend leiderschap. De roep om verantwoordelijk leiderschap klinkt dan ook steeds luider. Maar wat is verantwoordelijk leiderschap? Het is in ieder geval meer dan het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Er moet een balans gevonden worden tussen resultaten en de manier waarop die bereikt worden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vijf tips voor een sober bonusseizoen

15 december 2009 - Voor de meeste managers was deze tijd van het jaar er ooit een van hoopvolle verwachting: hoeveel bonus zou u krijgen? Maar die tijden zijn voorbij. Behalve voor de snelle Wallstreetjongens die alweer goed beloond worden voor hun hebberigheid, natuurlijk. De rest van de werkenden mag al blij zijn als hij of zij geen ontslagbrief onder de kerstboom vindt.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgever grijpt crisis aan om in talent te investeren

15 december 2009 - Ondanks aangekondigde ontslagrondes in de media daalt in Nederland het personeelsverloop. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Top Employers Nederland van het CRF Institute. Onder de deelnemers is het verloop met tien procent gedaald ten opzichte van vorig jaar. Juist nu nemen Top Employers hun maatregelen om talent binnen te houden en door te laten groeien.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1010 1011 1012 1013 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10