zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier tips om uzelf in de markt te zetten

2 december 2009 - Martijn van der Woude, directeur van PiCompany en Adjiedj Bakas, Trendwatcher of the Year 2009, overhandigden afgelopen donderdag het eerste exemplaar van hun nieuwe trendboek 'De Toekomst van Werk'  aan stylist Maik de Boer. De Boer en de Toekomst van Werk hebben het een en ander met elkaar gemeen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Mannen zijn alerter op stelende collega’s dan vrouwen

2 december 2009 - 43 procent van de mannen ziet zijn collega wel eens kantoorartikelen meenemen naar huis. Vrouwen zien hun collega’s een stuk minder vaak stelen van de baas. Dit blijkt uit onderzoek van Securitas onder 694 werknemers uit het bedrijfsleven. Verder komt naar voren dat 40 procent van de vrouwen de organisatie waar ze werkzaam zijn kwetsbaar vindt op het gebied van veiligheid.

 Lees verder...   Reageer
 

Innovatie HR hangt samen met toekomst arbeidsmarkt

2 december 2009 - De afdeling HRM of personeelszaken moet zich door de veranderende arbeidsmarkt steeds meer bezighouden met strategische bedrijfskeuzes. Waar zij tegenwoordig vooral bezig is met korte termijn zaken, zoals het verzorgen van een goede personeelsadministratie en het ondersteunen bij het personeelsbeleid, wordt dit in de toekomst anders.

 Lees verder...   3 reacties
 

Bedrijfsjurist en Manager Juridische Zaken van het Jaar bekend

1 december 2009 - Sylvia van Es (Senior Legal Counsel Philips International B.V.) en Sanne Keijser-Overbosch (Shell Nederland Raffinaderij B.V./Shell Nederland Chemie B.V.) zijn in de ‘Heineken Experience’ te Amsterdam verkozen tot respectievelijk ‘Bedrijfsjurist van het Jaar’ en ‘Manager Juridische Zaken van het Jaar’. Het is de vierde keer dat deze prestigieuze prijs is uitgereikt.

 Lees verder...   Reageer
 

Dubbelzijdig printen is nog lang geen standaard

1 december 2009 - Bedrijven zijn zich nog lang niet voldoende bewust van zowel milieu- als kostenbesparende mogelijkheden van documentmanagementbeleid. De mogelijkheden om door middel van documentbeheer de efficiëntie, productiviteit en veiligheid te verhogen en de milieubelasting te verminderen, worden door Europese bedrijven niet voldoende erkend.

 Lees verder...   Reageer
 

Bent u een excellente manager?

1 december 2009 - De crisis en excessieve bonussen hebben het vergrootglas gelegd op het gedrag van managers. Managers krijgen de schuld van de misère. Ondanks stapels literatuur, lijkt de kwaliteit van managers onvoldoende te zijn verbeterd om de problemen te voorkomen. Hebben managers de adviezen in de literatuur genegeerd? Of is de kwaliteit van de literatuur onvoldoende?

 Lees verder...   2 reacties
 

Vijf manieren om negatieve energie uit te bannen

1 december 2009 - Het afgelopen jaar heeft vrijwel elke organisatie te maken gehad met de negatieve gevolgen van de recessie. Zelfs als er bij u geen ontslagen zijn gevallen, moeten mensen harder of anders werken met minder middelen. U moet veranderingen doorvoeren en u voorbereiden op de toekomst, maar tegelijkertijd kunt u het zich niet veroorloven de goodwill van uw personeel te verliezen

 Lees verder...   1 reactie
 

Liever kerstbonus dan kerstpakket

1 december 2009 - Ruim 60 procent van de werknemers geeft de voorkeur aan een kerstbonus als kerstgeschenk. Het traditionele kerstpakket is dit jaar, net als vorig jaar, weer in populariteit gedaald. Slechts 24 procent geeft aan het liefst een kerstpakket van zijn of haar baas te ontvangen, ten opzichte van 35 procent in 2008. Toen koos 48 procent voor een geschenk in de vorm van een bonus.

 Lees verder...   4 reacties
 

Nederland blijft in top tien faillissementslanden van 2010

30 november 2009 - In 2010 zal het aantal faillissementen in Nederland toenemen met vijf procent ten opzichte van dit jaar. Dat voorspelt Euler Hermes op basis van wereldwijd onderzoek. De toename in 2010 is fors lager dan het faillissementscijfer van dit jaar, dat een toename van 76 procent voorspelt. De kredietverzekeraar verwacht dat ruim 8.100 bedrijven dit jaar de deuren moeten sluiten.

 Lees verder...   6 reacties
 

Monsterboard.nl populairste carrière website van Nederland

30 november 2009 - De stemmen zijn geteld, de winnaars van de verkiezing van de Website van het Jaar 2009 zijn bekend. Monsterboard.nl heeft de meeste stemmen gekregen van het Nederlands publiek in de categorie Carrière en mag zich daarom voor de tweede keer op rij de populairste banenwebsite noemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Top vijf kerstpakkettenmissers

30 november 2009 - Wat krijgen en vrezen we dit jaar met Kerst? Wordt het tonijn in blik of een mooi geldbedrag? Uit onderzoek door Ruigrok | Netpanel, in opdracht van Pluimen, blijkt dat 46 procent van de Nederlandse werknemers dit jaar een traditioneel kerstpakket vol etenswaren en gadgets verwacht, terwijl meer dan de helft hiervan (61 procent) daar helemaal niet op zit te wachten.

 Lees verder...   16 reacties
 

Managementassistent luncht vaak achter computer

30 november 2009 - 51 procent van de Nederlandse administratief medewerkers en management assistants eet vaak op de werkplek achter de computer. Dertien procent nuttigt zelfs iedere dag de lunch achter de computer. Dit blijkt uit een onderzoek van OfficeTeam, gehouden onder bijna 200 bezoekers van het Management Support Event op 12 en 13 november 2009.

 Lees verder...   3 reacties
 

Crisis of niet: MKB blijft crisis investeren in sleutelfunctionarissen

30 november 2009 - Uit onderzoek van BDO CampsObers Adviseurs Personeel & Organisatie B.V. blijkt dat MKB-ondernemers ervan overtuigd zijn dat hun sleutelfunctionarissen in betere tijden het verschil gaan maken voor de organisatie. Ondanks tegenvallende bedrijfsresultaten blijven ondernemers onverminderd investeren in deze categorie werknemers.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zakenauto wordt steeds kleiner en schoner

27 november 2009 - Het cumulatieve marktaandeel van de vier kleinste autosegmenten is in het zakelijke autogebruik sinds 2007 met ruim tien procent gestegen. De gemiddelde cilinderinhoud van de auto’s neemt hierbij snel af. Dat concludeert het Nationaal Zakenauto Onderzoek 2009 van RDC en Automobiel Management.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1014 1015 1016 1017 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10