zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse bedrijven blijven investeren in IT voor meer efficiëntie

10 december 2009 - Nederlandse bedrijven blijven geld uitgeven aan IT, onder andere voor het realiseren van een hogere productiviteit en een betere efficiëntie. In deze economisch moeilijke tijden zegt gemiddeld 80 procent van de Nederlandse bedrijven investeringen in IT te handhaven of zelfs te verhogen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Stijging vacatureaanbod zet niet door

9 december 2009 - Na de kleine opleving vorige maand daalt het vacatureaanbod in november opnieuw licht, zo blijkt uit de Monster Employment Index - de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt. Het online vacatureaanbod daalde met één punt naar een niveau van 87 punten. In enkele sectoren steeg het aantal vacatures wel; in de juridische sector was deze stijging het grootst.

 Lees verder...   1 reactie
 

Communicatieprofessionals werken vaak onder hun niveau

9 december 2009 - Communicatieprofessionals werken vaak onder hun niveau. Deze conclusie komt voort uit een onderzoek onder ruim 630 respondenten van USG Capacity. Van de WO’ers werkt slechts 52 procent op zijn of haar eigen level en 47 procent op HBO niveau. Bij marketingprofessionals blijkt dat dit percentage beduidend hoger ligt. In die groep werkt 80 procent op WO en twintig procent op HBO niveau.

 Lees verder...   Reageer
 

Kerstfeest op de zaak kan Nederlander gestolen worden

9 december 2009 - Bijna driekwart van de Nederlandse bedrijven is van plan een kerstfeest te houden voor de medewerkers, terwijl een kleine 70 procent van de Nederlanders er niet mee zit als het niet zou plaatsvinden. Slechts 33 procent van de Nederlandse werknemers gaf aan er een probleem mee te hebben als het feest niet zou doorgaan.

 Lees verder...   Reageer
 

De kracht van productieve luiheid

9 december 2009 - Sciencefictionschrijver Robert Heimlein zei het al: ‘vooruitgang wordt niet geboekt door vroege vogels, maar door luie mensen die de makkelijkste oplossing zoeken’. Hij had gelijk, zo stelt Peter Taylor op Management Issues, waar hij ingaat op de reden waarom zoveel projecten mislukken.

 Lees verder...   5 reacties
 

Vijf topkwaliteiten van perfecte leiders

9 december 2009 - "De beste inspirerende leiders zijn gedreven, alsmaar bezig met verbeteringen en erkennen, uit de grond van hun hart, dat hun medewerkers de sleutel zijn. Zij benutten leiderschap om mensen en organisaties te ontwikkelen zowel rationeel als met gevoel. Hun doel is groei opdat er permanent verbeterd kan worden." Dit stelt Nisandeh Neta van Open Circles Academy.

 Lees verder...   9 reacties
 

Duurzame ondernemers verwachten weinig van Kopenhagen

8 december 2009 - Duurzame ondernemers hebben geen hoge verwachtingen van de klimaattop in Kopenhagen. Nog geen derde (32 procent) verwacht dat Kopenhagen een succes wordt. Tweederde noemt de klimaattop pas een succes als landen als de Verenigde Staten, China en India volledig participeren in CO2 reductiedoelstellingen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Ondernemers zien toekomst iets rooskleuriger in

8 december 2009 - Na vier kwartalen van pessimisme zien ondernemers hun toekomst voor het eerst dit jaar weer wat rooskleurig in. Zo verwachten zij een omzetstijging, hogere productie en afzet, meer nieuwe opdrachten, en een zich stabiliserende arbeidsmarkt. Vooral ondernemers in het midden van Nederland zijn positief over de toekomst.

 Lees verder...   Reageer
 

Heeft u een zwaar beroep?

8 december 2009 - Zoals bekend, wil het kabinet bij de verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar de zware beroepen ontzien. Het zal nog een hele klus worden om te bepalen welke beroepen als zwaar beoordeeld moeten worden en welke niet. Het is duidelijk dat de meningen verschillen en dat vakbonden en werkgevers het niet snel eens zullen worden over de criteria.

 Lees verder...   4 reacties
 

Financieringsproblemen ongelijk verdeeld

8 december 2009 - De pijn van de economische crisis is ongelijk verdeeld. Dit blijkt uit onderzoek naar de financieringsproblematiek onder bedrijven in het MKB, zo meldt het EIM. Problemen met de verkrijgbaarheid van financiering komen vooral naar voren in de minder kapitaalintensieve sectoren. Zij hebben geen onderpand beschikbaar, hetgeen de risico’s voor externe financiers kan beperken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlandse werkgevers zijn somber over werkgelegenheid

8 december 2009 - Nederlandse werkgevers rapporteren voor het eerste kwartaal van 2010 de somberste werkgelegenheidsvoorspellingen sinds 2003, het eerste jaar dat Nederland meedeed aan de internationale Manpower Arbeidsmarktbarometer. Het netto werkgelegenheidscijfer voor het eerste kwartaal van 2010 bedraagt -drie procent, een verschil van tien procentpunten met het eerste kwartaal van 2009.

 Lees verder...   Reageer
 

Ochtendmensen hebben meer energie

7 december 2009 - Ochtendmensen voelen zich energieker dan andere Nederlanders, ook door de dag heen. Of mensen lekker in hun vel zitten bepaalt voor een groot deel hoe energiek ze zich voelen. Gemiddeld geven de Nederlanders zichzelf voor hun energieniveau een ruime voldoende, een zeven.

 Lees verder...   5 reacties
 

Meer fusies en overnames in de industrie

7 december 2009 - De waarden en volumes van fusies en overnames in de wereldwijde industriesector zijn het derde kwartaal van dit jaar gestegen vergeleken vorig kwartaal. Dit blijkt uit een serie van fusie- en overnamerapporten van accountants- en adviesorganisatie PricewaterhouseCoopers (PwC). In de metaalsector steeg het volume vergeleken met vorig kwartaal met een kwart.

 Lees verder...   1 reactie
 

Sollicitatie wordt nogal eens genegeerd

7 december 2009 - Eén op de vijf organisatie reageert niet op sollicaties. Dat blijkt uit het onderzoeksproject SollRespons van Internet-Id. SollRespons heeft 117 organisaties in dertien branches, benaderd via 'mysterie sollicitaties.' Ook werden online vacatures beoordeeld. Uit de  Food en Bouw kwam het vaakst geen reactie op sollicitaties. Ook Retail en Overheid presteerden beneden gemiddeld.

 Lees verder...   7 reacties
 
< vorige 1012 1013 1014 1015 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10