zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zes HR trends voor 2010 – en hoe ú het verschil maakt

7 december 2009 - Tegen de tijd dat de laatste HR trends doordringen in uw bedrijf, holt u meestal al achter de veranderde werkelijkheid aan. Maar gelukkig is het nog niet te laat om zelf het roer te grijpen. Hierbij zes HR trends voor 2010 van Tom Alstein‚ psycholoog bij HFMtalentindex, plus tips om zelf het verschil te maken.

 Lees verder...   3 reacties
 

Vaak ziek leidt vaak tot langdurig ziek

7 december 2009 - Heeft u medewerkers die vaak ziek zijn? Pas op! De helft van de mensen die zich vier keer of vaker per jaar ziek melden, vervalt in langdurig verzuim in de vier jaar daarna. Dat stelt Petra Koopmans die deze week promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen op onderzoek naar ziekteverzuim op het werk.

 Lees verder...   Reageer
 

Rugklachten en RSI uitgeroepen tot belangrijkste beroepsziekten

4 december 2009 - Aandoeningen aan het bewegingsapparaat voeren de ranglijst van beroepsziekten in 2008 aan met 42 procent. Ze worden gevolgd door gehooraandoeningen (34 procent) en psychische aandoeningen (zeventien procent). Dat blijkt uit het rapport Beroepsziekten in Cijfers 2009 van het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB).

 Lees verder...   2 reacties
 

Talent Lab genereert bijzondere inzichten over talentontwikkeling

4 december 2009 - De eerste lichting deelnemers aan het Vitae Talent Lab rondt dit project af op 8 december. In het Talent Lab worden professionals van Vitae in hun werk- en leerproces gevolgd waarbij wordt geëxperimenteerd met interventies op het proces van hun talentontwikkeling. Ruim drie maanden werden zij daarbij gevolgd.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vier simpele methoden voor betere samenwerking

4 december 2009 - "Veel ZZP-ers besteden veel tijd, inspanning en geld om in hun eentje van alles te doen om hun bedrijf te laten groeien terwijl dat effectiever en efficiënter kan door samen te werken met anderen. Samenwerken zal niet alleen de marketing van kleine bedrijven verbeteren maar het zal ook voor het bedrijf zelf nuttig blijken." Dat stelt Nisandeh Neta van Open Circles Academy.

 Lees verder...   1 reactie
 

Klantinteractie is inmiddels een kritische succesfactor

4 december 2009 - Als leverancier van klantinteractietoepassingen, zag Genesys klantinteractie in haar tienjarig bestaan uitgroeien van de kostenpost die het callcenter toen nog was, tot de kritieke succesfactor die het multichannel customer contactcenter van vandaag is. Verscheidene ontwikkelingen stuwen het belang van goed klantcontact verder op.

 Lees verder...   Reageer
 

Pauzesoftware en surfen vergroten productiviteit

4 december 2009 - Janneke Richter haalde afgelopen week het nieuws met haar conclusie dat pauzesoftware te weinig bijdraagt aan de variatie in lichamelijke belasting tijdens beeldschermwerk om klachten aan arm, nek en schouder (KANS) te voorkomen. Ze pleit voor drastischere maatregelen zoals sporten tijdens de lunchpauze om de eentonige belasting tijdens kantoorwerk te doorbreken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Open Source of open sores?!

3 december 2009 - Open softwarestandaarden leiden tot lagere administratieve kosten en tot betere dienstverlening. Dat zal elke bestuurder en manager aanspreken. Waarom is open source software dan nog steeds niet écht ingeburgerd? Waarschijnlijk door een gebrek aan kennis en inzicht.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf ontwikkelgebieden om succesvol te zijn als eigen baas

3 december 2009 - Niet de auto van de zaak maar plezier in het werk blijkt het nieuwe statussymbool. Vooral onder dertigers, de groep die traditioneel zeer carrièregericht is, hebben steeds meer mensen genoeg zelfvertrouwen om de stap naar een prettig bestaan als ZZP-er te maken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Drie aanbevelingen om ondernemerschap te stimuleren

3 december 2009 - Ondanks het grote bewustzijn in Europa dat ondernemerschap cruciaal is voor de kenniseconomie, is er nog weinig gepubliceerd over hoe we dat moeten stimuleren. Roland Berger Strategy Consultants overhandigde concrete aanbevelingen hiervoor aan het Innovatieplatform.

 Lees verder...   2 reacties
 

Crisis uit zich (nog!) niet in lagere salarissen

3 december 2009 - De salarissen in Nederland zijn dit jaar minder hard gestegen dan het jaar ervoor. Toch is het effect van de crisis nog maar beperkt zichtbaar. Dat gaan we pas op langere termijn zien, zegt Hay Group. Het onderzoeks- en adviesbureau presenteerde gisteren het jaarlijkse ‘Compensation Report’ waarin gegevens worden bekeken van 255 Nederlandse ondernemingen, met in totaal 216.000 werknemers.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlands subsidiesysteem remt ondernemerschap

3 december 2009 - De overheid biedt veel subsidiemogelijkheden voor startende ondernemers, maar de focus ligt hierbij verkeerd waardoor het ondernemerschap eerder remt dan aanwakkert. Dat zegt Roland Berger Strategy Consultants op basis van een Europese studie die tijdens het jaarlijkse event van het Innovatieplatform aan voormalig MKB-topman Hans de Boer werd overhandigd.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers: stagiairs niet goed voorbereid

2 december 2009 - 65 procent van de bedrijven vindt sollicitaties van stagiairs over het algemeen matig tot slecht. Werkgevers ergeren zich tijdens sollicitatiegesprekken vooral aan studenten met gebrekkige kennis over het bedrijf. Daarnaast vallen veel studenten door de mand omdat ze te weinig interesse of motivatie tonen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Crisis stimuleert flexibel werken

2 december 2009 - Bedrijven en overheidsinstanties grijpen de economische crisis aan om flexibel werken te introduceren. Hiermee kunnen ze immers aanzienlijk besparen . 40 procent van de MKB-bedrijven is ent van plan om op korte termijn een of andere  vorm van flexibel werken in te voeren, bij grote bedrijven zijn drie op de vijf er momenteel mee bezig.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1013 1014 1015 1016 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10