zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

MKB bestelt massaal lastminute kerstgeschenken

14 december 2009 - Het leek er even op dat veel Nederlanders dit jaar naar hun kerstpakket konden fluiten, maar werkgevers besluiten nu alsnog massaal een kerstgeschenk voor hun personeel te bestellen. Vooral MKB-bedrijven bedenken zich op het laatste moment en doen nog snel een lastminute kerstaankoop.

Dat blijkt uit bestellingen van Pluimen in de eerste dagen van december. "We zien dit jaar dat bedrijven tot circa 200 medewerkers en masse aan lastminute uitgaven doen. In vergelijking met begin december 2008 plaatsen zij nu maar liefst 65 procent meer bestellingen," vertelt Joren van der Pluijm, directeur van Pluimen toe Grote bedrijven blijven achter

In tegenstelling tot het MKB blijven de grote bedrijven achter met bestellingen van een kerstpakket. "Blijkbaar hebben deze bedrijven op de rem getrapt met hun kerstbestedingen," aldus Van der Pluijm. "De komende dagen zal uitwijzen of zij alsnog hun waardering voor hun personeel uitspreken met een (belevenis)cadeau. Medewerkers vinden persoonlijke boodschappen en het delen van ervaringen belangrijker dan een cadeau dat ze niet zelf kunnen uitkiezen. Vooral in tijden van crisis willen mensen graag verrast worden en dingen met vrienden, familie en collega’s beleven." 

Gemiddeld 49 euro cadeau

"Als we naar het gehele jaar kijken, kunnen we concluderen dat er minder cadeaus worden gekocht, maar dat er wel meer aan cadeaus besteed wordt; gemiddeld krijgen medewerkers een cadeau ter waarde van 49 euro. Vorig jaar was dat nog gemiddeld 44 euro," vertelt Van der Pluijm.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Liever kerstbonus dan kerstpakket
 Top vijf kerstpakkettenmissers
 Kerstpakket dit jaar? Waarschijnlijk wel!
 Uw kerstpakket is al onderweg
 
 
reacties
 
J.Leander  |   | 
12-04-2011
 | 
09:46 uur
Gelukkig is er weer een stijgende lijn in de aanschaf van kerstpakketten. Natuurlijk is er nu ook weer in het nieuws dat sommige bedrijven dit jaar niet aan kerstpakketten zullen doen, maar in het algemeen lijkt men weer minder te bezuinigen op kerstpakketten. En dat is maar goed ook, want het is echt van belang je personeel dit stukje waardering te gunnen..

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10