zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
auteurs
 

Asha Kalijan

Asha Kalijan begeleidt leidinggevenden en voert projecten uit op de volgende gebieden:

- Leidinggeven en Carrière
- Organisatieontwikkeling
- Persoonlijke ontwikkeling
- Diversiteit
- Vrouw en Carrière 

Asha is auteur van het FAQ-boek voor managers en 75 Checklisten voor de nieuwe manager. Volg haar ook op Twitter en LinkedIn en Adimco.

Vraag het Asha
Heeft u een vraag voor Asha, stuur deze in. U ontvangt direct antwoord per email. Later wordt de vraag volledig anoniem en niet herleidbaar op de site geplaatst. Klik hier om uw vraag in te sturen.
Asha Kalijaninfo@adimco.org
 
 
 

Artikelen van Asha Kalijan:

 

Mijn directie wil meer feedback. Wat te doen?

Door: Asha Kalijan , 27 november 2005
Hoewel daar niet voor opgeleid, ben ik verantwoordelijk voor personeelszaken in het maatvoerderbureau van mijn man en zijn compagnon. Inmiddels zijn er ongeveer 40 mensen in dienst. Het bedrijf behoort tot de top in de branche. De twee directeuren managen met 'gezond verstand' en dat gaat goed, maar ze hebben wel behoefte aan meer feedback en willen graag weten hoe het personeel ze beoordeelt. Hoe pak ik dat aan?
  Lees verder...
 

Hoe coach ik ongemotiveerde collega's?

Door: Asha Kalijan , 20 november 2005
Ik ben manager bij een semi-overheidsinstantie. In mijn team zit een aantal medewerkers die onvoldoende gemotiveerd zijn. Ik ben op zoek naar een manier om hierin verandering te brengen, maar dat wil nog niet erg vlotten. Hoe kan ik ongemotiveerde collega's het beste coachen?
  Lees verder...
 

Wat adviseer ik de nieuwe, ambitieuze schooldirecteur?

Door: Asha Kalijan , 13 november 2005
Ik werk lange tijd op een school als leerkracht. Op de school zijn veel problemen geweest met het personeel. Nu is het grootste gedeelte van het personeel echter nieuw. De sfeer is goed en ze zijn erg enthousiast. We hebben nu een nieuwe, ambitieuze directeur - de zoveelste. Hij heeft weinig onderwijservaring. Ik vrees nu dat hij in zijn enthousiasme wel even orde op zaken zal stellen, terwijl het nu net zo goed gaat. Wat en hoe moet ik hem adviseren?
  Lees verder...
 

Een manager heeft een relatie het met het hoofd PZ. Kan dat?

Door: Asha Kalijan , 06 november 2005
Een manager in mijn organisatie is gescheiden van zijn vrouw en woont nu samen met het hoofd Personeelzaken. Onder het personeel is nu rumoer ontstaan om deze relatie. Zij hebben het idee dat ze niet bij Persooneelszaken terecht kunnen als ze problemen hebben met deze manager. Wat te doen?
  Lees verder...
 

Waar moet ik op letten bij het inhuren van een externe coach?

Door: Asha Kalijan , 30 oktober 2005
Binnen mijn organisatie ben ik doorgegroeid naar een hogere managementfunctie. Ik krijg wel interne begeleiding in deze functie, maar heb ook de behoefte aan een externe coach, die met een frisse blik naar mij en de organisatie kan kijken. Wat zijn de mogelijkheden voor externe begeleiding in mijn functie en waar moet ik op letten?
  Lees verder...
 

Hoe kom ik hogerop?

Door: Asha Kalijan , 23 oktober 2005
Ik ben 25 jaar werkzaam in een uitvoerende HBO-functie in de zorg. Naast mijn gewone werk, heb ik altijd veel ideeën geopperd, die vaak werden overgenomen. Ik ben ook in staat om mensen daarvoor te enthousiasmeren. Ook in mijn huidige baan, komt de directie weer naar me toe voor ideeën. Ik zou graag een staffunctie willen vervullen, maar daarvoor word ik nooit gevraagd. De baantjes worden verdeeld onder een kleine groep ingewijden. Wat moet ik doen om hogerop te komen?
  Lees verder...
 

Hoe koppel ik een beoordelingssysteem aan een beloningssysteem?

Door: Asha Kalijan , 16 oktober 2005
In januari gaan wij een nieuw beoordelingssysteem implementeren (voor een bedrijf van ongeveer 35 medewerkers). Daarbij beoordelen we op op specifieke competenties. Nu is de gehele structuur klaar maar vraag ik me af hoe we het beoordelingssysteem kunnen koppelen aan een beloningssysteem. Hoe moet ik dit aanpakken?
  Lees verder...
 

Wat te doen bij werkweigering?

Door: Asha Kalijan , 09 oktober 2005
Sinds eind mei werk ik als assistent bedrijfsleider. Onder mij zit een tweede man, die korte tijd ook mijn functie heeft waargenomen. Het probleem is dat hij geen orders van mij wil aannemen. Tal van functioneringsgesprekken hebben niet geholpen en nu heeft hij zich ziek gemeld. Nu dreigt hij in de ziektewet te blijven en stuurt aan op een bedrijfsconflict. Wat kan ik hieraan doen? Mijn bestuur is ook niet erg behulpzaam. Ik heb de indruk dat die hem gewoon zijn jaarcontract willen laten uitdienen.
  Lees verder...
 

Hoe hou ik de directeur op afstand?

Door: Asha Kalijan , 02 oktober 2005
Ik werkzaam als callcenter manager bij een groeiende telemarketing bureau. Voor dat ik hier kwam werken bestond deze functie niet, maar deed de directeur alles zelf. Het blijkt nu voor hem erg lastig om afstand te nemen en al helemaal moeilijk om hem tevreden te stellen. Hij vindt altijd dat hij het beter kan. Wat kan ik doen?
  Lees verder...
 

Hoe om te gaan met mijn ex-baas die nu collega is?

Door: Asha Kalijan , 25 september 2005
Sinds kort ben ik operationeel manager en heb als hoofdtaak het aansturen van de medewerkers en de verkoop bij bestaande klanten. Als tegenhanger is er een projectmanager, die verantwoordelijk is voor de verkoop bij nieuwe klanten. Zij is tevens mijn ex-baas. Nu ze op hetzelfde niveau als ik functioneer, merk ik dat ze activiteiten van mijn afdeling probeert weg te trekken. Hoe kan ik daar het beste mee omgaan?
  Lees verder...
 

Hoe krijg ik mijn medewerker weer scherp?

Door: Asha Kalijan , 18 september 2005
Ik ben sinds drie jaar werkzaam als communicatiemanager in een non-profitorganisatie en geef op dit moment leiding aan één medewerker. Deze medewerker werkt nogal eens op de automatische piloot. Ze denkt op dat moment niet meer goed na bij wat ze doet. Hierdoor is ze niet scherp waardoor ze veel fouten maakt en kansen mist. Hoe kan ik haar stimuleren zonder haar onzekerder te maken dan ze al is?
  Lees verder...
 

Hoe kan ik mijn team enthousiasmeren?

Door: Asha Kalijan , 11 september 2005
Sinds oktober 2004 geef ik leiding aan zo'n 20 IT consultants. In mijn team heb ik twee 'leadconsultants', die ieder verantwoordelijk zijn voor zo'n zes consultants. Zij fungeren als coach en voeren functionerings- en POP-gesprekken. Ik merk tijdens bijeenkomsten dat er geen pit zit in de groep. Er is bijna niemand die een presentatie durft te geven voor de hele groep om daarmee kennis over te dragen aan de groep. Hoe kan ik de groep meer enthousiasmeren?
  Lees verder...
 

Hoe kan ik iemands houding beïnvloeden?

Door: Asha Kalijan , 04 september 2005
In de organisatie waar ik werk wordt veel nadruk gelegd op houding en gedrag. De juiste houding wordt belangrijker gevonden dan kennis en vaardigheden. Als manager wordt ik geacht hier sterker op te gaan sturen. Waarom wordt er zoveel nadruk gelegd op houding en wat kan ik doen om iemand zijn houding in positieve zin te laten veranderen?
  Lees verder...
 

Hoe om te gaan met een vergeetachtige medewerker?

Door: Asha Kalijan , 29 augustus 2005
Ik werk als teamleider op een servicedesk. Eén van mijn teamleden is erg vergeetachtig. Om dingen gedaan te krijgen moet ik vaak bij hem langs om de status te weten. Laatst is hem gevraagd om een laptop op te halen, maar dat had hij ook vergeten. De laptop is toen gestolen. Ik heb al vaak gespreken met hem gehad en hij belooft dat hij er aan zal werken, maar tot nu toe zonder resultaat. Wat kan ik doen?
  Lees verder...
 
< vorige 39 40 41 42 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
E-mail marketing in tien stappen (1) 
Leaserijders worden gediscrimineerd op leeftijd en prijs (1) 
Werknemers opener dan wettelijk verplicht over medische gegevens (1) 
Een derde van de Nederlanders niet fysiek actief tijdens werkdag (1) 
Hoe we zelf ons succes saboteren (2) 
Een op de drie Nederlanders moet op eigen kosten naar het werk  (1) 
De voor- en nadelen van de powernap op het werk (6) 
top10
Vijf tips voor de inrichting van de werkplek van de toekomst
Werkgevers worstelen met gespannen arbeidsmarkt
Hoe moet ik omgaan met manipulerende mensen?
Gepland netwerkonderhoud? Zo stelt u iedereen op de hoogte
Vijf culturele uitdagingen op het gebied van digitale transformatie
Directie laat toegevoegde waarde IT-afdeling links liggen
'Bedrijven moeten zich hard maken voor meer vrouwen in datawetenschap'
Arbeidsmigranten van grote economische waarde voor Nederland
Salaris bij nieuwe baan voor vrouw belangrijker dan voor man
Grootste organisaties maken verwachtingen consument niet waar
meer top 10
vacatures
meer vacatures