zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Hoe verkoop ik mijzelf als leidinggevende?

Door: Asha Kalijan
 
Vraag
"Na jaren als professional diverse communicatiefuncties te hebben vervuld (in loondienst en als zelfstandig ondernemer), wil ik nu de overstap maken naar een functie als leidinggevende. Hoewel ik ervaring heb in het aansturen van (project)teams, redacties en derden en als HBO-docent, zoek ik naar mogelijkheden om deze ervaring (in mijn cv en gesprek) te vertalen naar de wensen en eisen van de desbetreffende organisatie. Oftewel: hoe kan ik me het beste verkopen, zodat ik het ook waar kan maken?"

Antwoord
Bij de beoogde functie gaat het om het vormen van een team. Hierbij zijn communicatieskills uiterst relevant. Een goede communicatie, aangepast aan de teamleden, waarbij het teamdoel centraal staat, helpt zeker mee om betrokkenheid en draagvlak binnen het team te creëren.

Leidinggeven
Leidinggeven is aansturen. Daar heb je al ervaring in. Waar zie je tegenop in het leidinggeven? Anticipeer daar dan specifiek op. Onduidelijk is mij nog of je ook ervaring hebt met het aansturen van niet professionals, want daar heb je weer andere vaardigheden voor nodig. Mocht je daar geen ervaring in hebben, dan kun je dat weglaten en aangeven dat je wel goed kunt instrueren in kennis en vaardigheden. Je kunt dan eventueel verwijzen naar je docentschap. 

Sturen op prestaties
Als docent werk je ook met het sturen op prestaties, want je beoordeelt hoe iemand uiteindelijk gepresteerd heeft en eventueel kan het zijn dat je begeleiding biedt (aan de studenten) daar waar ze onderpresteren, zodat ze toch hun doel halen. Dat zul je in je vorige functies ook gedaan hebben. Ik kan ik me voorstellen dat je in het aansturen van projectteams en redacties ook op prestaties hebt gestuurd en daarin oplossingen hebt gezocht voor belemmeringen die zich voordeden. Geef daarom ook van enkele projecten de bereikte resultaten aan, naast de taakstelling of het projectdoel.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10