zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Hoe word ik geaccepteerd als teamcoach?

Door: Asha Kalijan
 
Vraag
"Ik ben onlangs aangesteld als teamcoach van het team waarin ik al werkzaam was. Door de wijze waarop de keuze is gemaakt om mij als coach aan te stellen en een niet adequate communicatie, voelt een aantal mensen zich gepasseerd. De algemene stemming in het team is er een van teleurstelling en teamleden staan niet open voor mijn komst in deze, nieuwe functie. Hoe zorg ik ervoor dat de teamleden een positieve kijk krijgen op mijn komst?"

Antwoord
Om een positieve kijk te krijgen op jouw komst als teamcoach en om zo snel mogelijk loyaliteit te verdienen is een zo eerlijk en open mogelijke communicatie van belang.

Aanstelling
Vooral als teamcoach is het van belang dat je alles wat er leeft omtrent je aanstelling boven tafel krijgt, om zaken in zo goed mogelijke banen te leiden. Begin daar direct mee. De eerste indruk is vooral voor een coach van groot belang, omdat ingrediënten als vertrouwen, ruimte en openheid nodig zijn om je functie goed uit te oefenen. Benoem wat er bij je leeft, feitelijk en chronologisch. Jij bent aangesteld als coach en die functie wil je waarschijnlijk naar behoren vervullen. Misschien wil je ook opmerken dat het wennen is, dat je nu een andere rol vervuld binnen het team vervult en dat je er begrip voor hebt als jouw benoeming enkele mensen overvallen heeft. Vertel dat je graag bereid bent om vragen daaromtrent te beantwoorden. Als die gesteld worden, schiet dan niet in de verdediging, maar toon begrip, geef zoveel mogelijk informatie en vraag de ander wat zijn wens of vraag verder is.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10