zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Welke training moet ik volgen om steviger in mijn schoenen te staan?

Door: Asha Kalijan
 
Vraag
"Enige tijd geleden heb ik een vraag aan je gesteld over hoe ik van mijn slachtoffergedrag af kon komen. Graag zou ik nog even van je willen weten welke training ik het beste kan volgen om toch sterker in m'n schoenen te staan? Dit omdat ik onlangs in een onderhandelingsgesprek met mijn directie helemaal ondersneeuwde in hun verbale geweld. Ik kon vervolgens weinig uitbrengen. Ik ben niet tevreden hoe het is gegaan, maar durfde er niet meer op terug te komen."

Antwoord
Goed dat je actie wil gaan ondernemen. Daarmee zet je al stappen om uit je slachtoffergedrag te komen.

Het is al goed dat je heel bewust bent van het feit dat bepaalde dingen niet gaan zoals ze horen te gaan. Het heeft niet alleen met jouw gedrag te maken zoals dingen lopen en anderen mogen daar best op aangesproken worden. Je moet alleen nog weten hoe. De andere partij heeft een eigen verantwoordelijkheid. Ga voor jezelf na hoe je anders had willen handelen en wat je had willen zeggen. Ga dat dan alsnog doen.

Ongemakkelijk
Het voelt altijd ongemakkelijk om ander gedrag te vertonen. Vooral omdat we ons onterecht zorgen maken om de reactie van anderen. Het is niet erg om het niet direct goed te doen. Nieuw gedrag aanleren vraagt tijd. Onthoud dat mensen vaak met hun eigen zaken bezig zijn en echt niet lang stil staan bij anderen. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over hoe anderen over je denken. Zorg er gewoon voor dat je het ieder keer beter doet.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10