zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Hoe krijg ik het tempo van een slome werknemer omhoog?

Door: Asha Kalijan
 
Vraag
"Ik heb een werknemer in mijn team die in een tempo van een slak werkt. Mijn leidinggevende en ik hebben veel vergeefse pogingingen gewaagd om zijn tempo omhoog te krijgen. De werknemer zegt tevreden te zijn met zijn huidige baan en onderkent het probleem niet. Het is nagenoeg niet mogelijk om deze persoon te ontslaan. Het in een andere baan plaatsen zou wel kunnen. Wat kan ik doen om zijn tempo op te voeren?"

Antwoord
Voor een goed functioneren van het team kun je niet iemand er tussen hebben zitten die traag is in zijn werk en vindt dat hijzelf tevreden is en geen problemen heeft. Deze persoon heeft wat mij betreft een blinde vlek. Daarom is ontslag niet aan de orde. Met jobrotation schuif je het probleem alleen door in de organisatie.

Doelen en resultaten
Een organisatie neemt mensen in dienst om doelen en resultaten te bereiken. Een team heeft mensen nodig om de teamdoelen en resultaten met succes te bereiken. Dat kun je alleen bereiken met de juiste mensen (op de juiste plaats). Het feit dat de werknemer vindt dat hij geen probleem heeft, zegt al genoeg. Hij heeft geen problemen, omdat hij geen problemen ziet. Je zult hem op die problemen moeten wijzen, omdat ik vermoed dat hij een blinde vlek heeft en niet begrijpt waarom hij anders moet werken. Je zult hem de andere kant van de mediale moeten laten zien. Heb je hem de andere kant ooit duidelijk gemaakt met argumenten?
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10