zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

De vijf HR-trends voor 2020

13 januari 2020 - Organisaties staan in 2020 voor nieuwe uitdagingen op het gebied van talentmanagement. Een 'purpose-driven' leiderschapsstijl, meer transparantie rond beloning en de implementatie van digitale transformatie, waarbij de ‘carrièrenomade’ centraal staat. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Korn Ferry onder een wereldwijd panel van HR-professionals.

  Lees verder...      Reageer

Horecaondernemers liggen wakker van WAB

9 januari 2020 -  Uit onderzoek van Persoonality blijkt dat ondanks dat meer dan 80 procent van de horecaondernemers weet dat de ‘Wet Arbeidsmarkt in Balans’ 1 januari 2020 van kracht gaat, meer dan de helft niet weet wat de impact gaat zijn op de bedrijfsvoering en bedrijfskosten. Geschat wordt dat dit tientallen miljoenen per jaar extra gaat kosten.

  Lees verder...      Reageer

Checklist:ontslag bij disfunctioneren

8 januari 2020 -  De wet kent slechts een beperkt aantal redenen waarom een werknemer tegen zijn wil kan worden ontslagen. Eén van die redenen is het niet goed functioneren (disfunctioneren) van werknemer.  In de wet ( artikel 7: 669 lid 3 sub d ) wordt het disfunctioneren omschreven als de ongeschiktheid van werknemer tot het verrichten van de bedongen arbeid.

  Lees verder...      Reageer

'Expats moeten meer integreren in Nederlandse cultuur'

7 januari 2020 - Volgens 63 procent van de werkende Nederlanders moeten expats meer integreren in de Nederlandse cultuur. Daarbij vindt 30 procent dat werkgevers te snel expats inschakelen. Dit blijkt uit onderzoek van Holland Employment Experts, uitgevoerd door Panelwizard, onder 1070 mensen in loondienst.

  Lees verder...      Reageer

Vijf belangrijke ontwikkelingen in Employer Branding in 2020

7 januari 2020 -  Steam is ervan overtuigd dat employer branding zorgt voor succesvollere organisaties. In dit bericht delen Hans Kroonen en Jari Kloppenburg van Steam een aantal ontwikkelingen en trends die zij signaleren en waarvan zij verwachten dat ze in 2020 alleen maar groter zullen worden. Daar komen ze: de top vijf trends in Employer Branding in 2020.

  Lees verder...      Reageer

46 procent van de Nederlanders verwacht verdere salarisstijging in 2020

6 januari 2020 - Dit jaar gaan werkende Nederlanders zo’n vijf tientjes per maand meer overhouden van hun brutoloon. Met name de werkenden met een modaal inkomen krijgen met ingang van 2020 meer netto salaris. Het merendeel van de Nederlanders is tevreden over het salaris. Zo blijkt uit onderzoek van Visma | Raet afgelopen twee weken onder 1000 Nederlanders.

  Lees verder...      Reageer

Ondanks krappere arbeidsmarkt stagneert loon

3 januari 2020 - Ondanks de krappere arbeidsmarkt stagneren de lonen. Dit heeft gezorgd voor wereldwijde loonstagnatie, zo blijkt uit de Global Skills Index van Hays. De index score staat wereldwijd op 5,4. Dit is boven de norm van 5. In Nederland is de index 5,5, waardoor de loondruk net iets hoger is.

  Lees verder...      Reageer

Vier tips voor een mensgericht bedrijf

24 december 2019 -  Dat goed personeel de sleutel is naar succes, is voor de meeste bedrijven geen verrassing. Toch wordt er vaker vanuit de klant, dan vanuit de medewerker gedacht. Dat is gek, medewerkers zijn namelijk het visitekaartje van uw organisatie en beschikken bovendien over een schat aan informatie. Met bevlogen personeel kunt u zich onderscheiden van de concurrent.

  Lees verder...      Reageer

Kosten besparen? Zorg voor fitte medewerkers in 2020

23 december 2019 - Bij een nieuw jaar horen goede voornemens. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar zeker ook op zakelijk gebied. Deze nieuwe doelstellingen kunt u niet alleen behalen, hier hebt u uw medewerkers hard voor nodig. Als zij fit zijn en lekker in hun vel zitten, plukt u hier namelijk de vruchten van.

  Lees verder...      Reageer

Goed georganiseerd uitzendwerk van grote waarde voor inclusieve arbeidsmarkt

23 december 2019 -  Volgend jaar komt minister Koolmees met de evaluatie van het uitzendregime en brengt de commissie-Borstlap haar advies uit over de toekomst van onze arbeidsmarkt. De ABU is ervan overtuigd dat goed geregeld uitzenden een oplossing biedt voor de uitdagingen van de veranderende wereld van werk.

  Lees verder...      Reageer

Acceptatie van minderheden door Nederlandse leidinggevenden ver te zoeken

19 december 2019 - Onder Nederlandse leidinggevenden is acceptatie van minderheden ver te zoeken. Twintig procent neemt namelijk niet snel een transseksueel in dienst. Dit blijkt uit onderzoek van PEAK-IT onder ruim 1.000 leidinggevenden bij bedrijven met 26 of meer werknemers. Verder geeft zestien procent van de respondenten aan een persoon minder serieus te overwegen als er een Arabische naam op het CV staat.

  Lees verder...      Reageer

Loonafspraken voor 2020 hoger dan 2019

19 december 2019 - Terwijl het gemiddelde van de loonafspraken voor 2019 afvlakt, komen de contractloonafspraken voor het kalenderjaar 2020 juist hoger uit. Cao’s waarin afspraken voor heel 2020 zijn gemaakt, bevatten een gemiddelde stijging van meer dan drie procent.

  Lees verder...      1 reactie

Helft kantoormedewerkers heeft lichamelijke klachten door werk

12 december 2019 -   De helft (50 procent) van de Nederlanders die in loondienst werkt en een kantoorfunctie bekleedt, heeft weleens lichamelijke klachten door het werk (gehad). Dit blijkt uit onderzoek van Fellowes onder 1.016 respondenten. Opvallend genoeg hebben jongere werknemers vaker last van lichamelijke klachten dan oudere generaties.

  Lees verder...      Reageer

HR Case activatiebeleid: vier tips om medewerkers zelfstandig te laten leren

11 december 2019 -  Veel organisatie kampen met lage scholing onder medewerkers en stuiten vaak op dezelfde uitdaging. Hoe stimuleert en activeert een organisatie zijn medewerkers om scholing te volgen en zelfregie te handhaven? Edubookers deelt vier tips.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 8 9 10 11 324 volgende >
advertorial
White paper: 24 tips om e-mailadressen te verzamelen
Wat kun je doen om in deze lastige tijd je e-mail database te vergroten? In dit white paper van Spotler lees je 24 concrete tips waar je direct mee aan de slag kunt. Een groter bereik betekent simpelweg ook een grotere kans op succes. Benieuwd naar de tips?
Download het white paper
Lees verder
Kiest men voor een goedkoper kerstpakket?
reacties
Anderhalvemeter-klagen: helpt dat?  (1) 
Data-analist, data scientist en big data populairste termen bij zoeken naar IT-vacatures (1) 
Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiënt beheer van LinkedIn-profiel (1) 
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega (3) 
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk (3) 
Bedrijfsfitness heeft meer effect dan gedacht (1) 
Leeftijd speelt grote rol bij volgen van cursussen (1) 
top10
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk
Mimecast waarschuwt voor tweede golf in coronaphishing
'Technisch herstel derde kwartaal geeft vertekend beeld economie'
Drie tips om veilig te internetten vanaf uw vakantieadres
Herstel vacaturetrend zet verder door
Bijna half miljoen auto’s op winterbanden in hittegolf
Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiënt beheer van LinkedIn-profiel
Een veilige hybride werkomgeving dankzij mobiele encryptie
Anderhalvemeter-klagen: helpt dat?
meer top 10