zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Vier tips voor recruitment buiten de gebaande paden

30 december 2022 - Zelden was de slag om talent zo hevig als nu. Cijfers van het CBS laten zien dat er op dit moment per 100 werkzoekenden maar liefst 121 openstaande vacatures zijn. Met name in het onderwijs, de IT en de bouw zijn Nederlandse werkgevers naarstig op zoek naar nieuw talent. Groot probleem daarbij: ze vissen allemaal in hetzelfde, krappe vijvertje. Moeten recruiters hun hengels ergens anders uitgooien, of is er ook een betere manier van vissen?

  Lees verder...      Reageer

Eén op acht werkgevers keurt aanvraag voor vrij nemen op niet-officiële feestdag af

21 december 2022 - Maar liefst dertien procent van de werkenden heeft weleens gehad dat hun werkgever een aanvraag voor het vrij nemen op een niet-officiële feestdag heeft afgewezen. Dit blijkt uit onderzoek van Visma | Raet, uitgevoerd onder ruim 1.000 Nederlandse werkenden. Niet-officiële feestdagen zijn over het algemeen feestdagen die niet verbonden zijn aan het christelijke geloof, zoals Eid al-Adha, Eid al-Fitr, Keti Koti en de Dag van de Arbeid.

  Lees verder...      Reageer

HR-trends voor 2023: dit staat HR-professionals te wachten

19 december 2022 - De wereld van HR verandert razendsnel. Ook in 2023 staan organisaties weer voor uitdagingen zoals flexibiliteit, digitalisering, slimme HR-technologieën, het financieel welzijn van medewerkers en talentmanagement. Hoe gaan organisaties het komende jaar om met deze uitdagingen? SD Worx zet de belangrijkste ontwikkelingen en trends voor het nieuwe jaar op een rij.

  Lees verder...      1 reactie

Hoe ziet een succesvolle strategie voor talentmanagement er anno 2022/2023 uit?

15 december 2022 - Veel organisaties hebben tot dusver geen oog gehad voor talentmanagement, of zagen dit als het exclusieve domein van de HR-afdeling. Er waren een pandemie en een ingrijpende verstoring van de arbeidsmarkt nodig om bedrijven de waarde hiervan in te laten zien.

  Lees verder...      Reageer

Lessen voor grotere arbeidsmobiliteit

13 december 2022 -  Robotisering en automatisering, langer doorwerken, uitstroom door reorganisaties en vacatures die lastig in te vullen zijn. Deze ontwikkelingen beïnvloeden de schommelingen op onze arbeidsmarkt en vragen om mogelijkheden om veilig en soepel te kunnen overstappen tussen banen en sectoren. De coronacrisis heeft de noodzaak hiervan nog eens uitvergroot.

  Lees verder...      Reageer

Dreigende recessie raakt HR-budgetten niet

12 december 2022 - De HR-budgetten blijven in 2023 gelijk en lijken zelfs te stijgen. Uit het budgetonderzoek van GITP Inzicht & Ontwikkeling, blijkt dat ruim twee op de vijf HR-professionals verwachten dat het HR-budget gelijk blijft in 2023. Een derde verwacht dat het HR-budget groeit t.o.v dit jaar. Slecht zeventien procent geeft aan dat het budget volgend jaar krimpt.

  Lees verder...      Reageer

Meerderheid bedrijven gebruikt technologie om personeelstekorten aan te vullen

9 december 2022 - Volgens een nieuw onderzoek door Rackspace Technology zoekt 75 procent van de Nederlandse organisaties vanwege aanhoudende tekorten aan gespecialiseerd personeel naar nieuwe manieren om werk te verrichten dat voorheen door mensen werd gedaan. Door de krapte op de arbeidsmarkt hebben investeringen in technologie prioriteit en verandert de houding ten opzichte van IT in de directiekamers.

  Lees verder...      Reageer

Ziekteverzuimpercentage 2022 na twintig jaar weer boven de vijf procent

8 december 2022 - Dit jaar stijgt het ziekteverzuimpercentage boven de vijf procent1. Tegelijkertijd neemt ook de verzuimduur toe. Samen met de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt zorgt dit voor steeds meer druk op werkend Nederland. Psychische klachten gerelateerd aan het werk blijken één van de belangrijkste oorzaken voor lang ziekteverzuim. 

  Lees verder...      Reageer

Wat heeft 2023 in petto voor HR? De vijf belangrijkste trends volgens Culture Amp

6 december 2022 - Het is duidelijk dat ook 2022 weer een crisisjaar is. De gevolgen van de inflatie zullen tot ver in 2023 doorwerken en mogelijk zelfs verder toenemen. Na de pandemie blijven onzekerheid en angst voor de toekomst bestaan en zijn HR-managers crisismanagers geworden, die permanent een multi-strategisch scenario moeten managen. Meer dan ooit hebben ze een gevarieerd repertoire aan vaardigheden nodig.

  Lees verder...      Reageer

Acht stappen om een toxische werkomgeving te voorkomen

1 december 2022 - Een toxische werkomgeving kan heel veel leed veroorzaken, kan carrières vernietigen en kan, als er geen actie ondernomen wordt, de reputatie van een bedrijf volledig te gronde richten. Volgens berekeningen van TNO (TNO) zorgde alleen al pesten op de Nederlandse werkvloer voor vier miljoen extra verzuimdagen. Dat betekent 900 miljoen euro aan loondoorbetaling voor werkgevers.  

  Lees verder...      Reageer

HR-professionals staan niet achter huidige wet- en regelgeving

30 november 2022 - HR-professionals zijn het met veel wetten en regels binnen hun vakgebied niet eens. Neem bijvoorbeeld het feit dat Nederlanders niet het recht hebben om buiten kantoortijden onbereikbaar te zijn. Tachtig procent van de HR-professionals zou dit recht wel graag in de wet terug zien komen. Daarnaast vindt bijna driekwart (74 procent) dat loongerelateerde uitkeringen elk jaar mee zouden moeten stijgen met het minimumloon, en niet alleen in 2023.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven moeten medewerkers meer vrijheid geven om hun eigen productieve werkomgeving te creëren

30 november 2022 - In 2022 bestond de wereld van werk uit het perfectioneren van hybride werken. Organisaties gingen op zoek naar nieuwe oplossingen om medewerkers zo goed mogelijk samen te laten werken. Tenslotte is een goede samenwerking cruciaal voor een gezonde bedrijfsvoering. Het is daarom belangrijk organisaties alle zeilen bijzetten om op een duurzame wijze in verbinding met elkaar te blijven.

  Lees verder...      Reageer

Zorgverzekeraar roept bestuurders op om vijf procent werktijd te besteden aan welzijn medewerkers

29 november 2022 - Zorgverzekeraar Cigna start een nieuw wereldwijd initiatief waarin bestuurders worden opgeroepen om vijf procent van hun werkweek te besteden aan geestelijke gezondheid op de werkvloer. De vijf procent Pledge wordt vandaag gelanceerd nadat uit nieuw onderzoek onder bijna 12.000 volwassenen blijkt dat 82 procent van medewerkers in Nederland last heeft van burn-out klachten en bijna twee op de drie medewerkers kampt met werkstress.

  Lees verder...      Reageer

Organisaties investeren meer in DEI-initiatieven,

29 november 2022 - Workday maakt de resultaten bekend van een wereldwijd onderzoek waaruit blijkt dat de meerderheid van organisaties investeert in diversiteit, gelijkheid en inclusie (DEI), maar dat veel organisaties niet over de benodigde data beschikken of deze niet effectief gebruiken om strategieën en zakelijke impact te sturen. 

  Lees verder...      Reageer

< vorige 8 9 10 11 363 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10