zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Kwart werkenden wil meer vakantiedagen voor collega’s met kinderen

5 februari 2020 -  27 procent van de werkende Nederlanders vindt dat werknemers met kinderen meer vakantiedagen moeten krijgen dan hun kinderloze collega’s. Dit blijkt uit onderzoek van Brunel onder 1.650 sollicitanten van achttien jaar of ouder. Meer dan een derde van de ondervraagden zou graag een gedeelte van zijn of haar loon afstaan om meer vakantiedagen te kopen.

  Lees verder...      Reageer

HR wint aan strategisch belang

5 februari 2020 -  Dit jaar mogen 71 Nederlandse bedrijven zich Top Employer noemen na certificering door het Top Employers Institute. Met dat keurmerk laten werkgevers zien dat ze inzetten op een mensgericht HR-beleid. Dit levert deze bedrijven een ontegensprekelijk voordeel op in de dagelijkse war for talent. Donderdag worden de Nederlandse certificeringen uitgereikt in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

  Lees verder...      2 reacties

Nederlands personeel steeds vaker ziek thuis

4 februari 2020 - In de afgelopen jaren is het gemiddelde ziekteverzuim, maar vooral het langlopende verzuim, fors gestegen. Juist mkb’ers worden hierdoor relatief hard geraakt want een zieke medewerker kost een werkgever gemiddeld € 250,- per dag. Sazas pleit voor meer aandacht voor preventie. Daarom adviseert de verzuimspecialist hoe men signalen van (langdurig) verzuim in een vroeg stadium kan herkennen en gerichter actie kan ondernemen.

  Lees verder...      Reageer

Salarisongelijkheid tussen man en vrouw overal aanwezig volgens werkend Nederland

31 januari 2020 - 73 procent van de werkende Nederlanders vindt dat er in ons land sprake is van salarisongelijkheid tussen mannen en vrouwen met vergelijkbare banen. Opvallend is dat een kleine meerderheid (59 procent) van de mannen aangeeft dat vrouwen daar zelf wat aan kunnen doen. Datzelfde vindt 43 procent van de vrouwen.

  Lees verder...      Reageer

Burn-out voorkomen? Werkgevers en werknemers zijn het oneens over de oplossing

30 januari 2020 -  Uit onderzoek van LinkedIn onder werknemers en werkgevers blijkt dat het hebben van een scheve balans tussen werk en privé volgens 90 procent van de werknemers de kans op een burn-out vergroot. Zo’n driekwart van de werknemers kent iemand die een burn-out heeft gehad door een verstoorde werk-privébalans.

  Lees verder...      Reageer

Loonafspraken in december hoger dan ooit

29 januari 2020 -  De loonstijgingen zoals afgesproken in december waren hoger dan ooit. De gemiddelde afgesproken loonstijging bedroeg in december 3,10 procent. Hiermee wordt de stijgende trend van het afgelopen maanden voortgezet.

  Lees verder...      Reageer

Talent onmisbaar voor Amsterdam als digitale hoofdstad

29 januari 2020 -  Amsterdam mag zichzelf een wereldwijde digitale koploper noemen nu het plaats dertien bezet in de Global Digital Capitals Index, een onderzoek van Digital Realty naar de mate waarin steden leunen op de data-economie. De Nederlandse hoofdstad speelt een grote rol als het aankomt op de wereld van digitale platformen en data – zelfs een grotere rol dan steden als Sydney, München en Frankfurt.

  Lees verder...      Reageer

Recruiter denkt dat kandidaten vaardigheden op cv overdrijven

24 januari 2020 - In 2020 wordt er een economische groei verwacht en een toename in aantal banen en vacatures. De nog altijd krappe arbeidsmarkt zorgt ervoor dat werkgevers en recruiters inventief en creatief moeten blijven om kandidaten te vinden en te houden. Desondanks hebben recruiters vertrouwen in hun eigen capaciteiten om de vele posities in te vullen.

  Lees verder...      Reageer

De top-100 snelst groeiende beroepen van de toekomst: Mensenwerk blijft groeien

22 januari 2020 -  De meest kansrijke beroepen van de toekomst zijn de helft beroepen en banen die niet of nauwelijks gevoelig zijn voor technologische revoluties. Dat blijkt uit onderzoek van Intelligence Group naar de 100 snelst groeiende beroepen in de komende vijf tot tien jaar. Het onderzoek weerspreekt de veel gehoorde mening dat robots en kunstmatige intelligentie het meeste mensenwerk zullen overnemen en banen zullen vernietigen.

  Lees verder...      1 reactie

Duurzame kijk op HRM oplossing voor burn-outklachten?

22 januari 2020 -  "Economisch gaat het goed, we gaan volgend jaar ook nog eens meer verdienen. Maar als u beter kijkt, ziet u dat de huidige geflexibiliseerde arbeidsmarkt zorgt voor onzekerheid, stress en spanning bij werknemers. Dat vraagt een ander denkpatroon vanuit HRM. Organisaties zijn immers gebaat bij gezonde, gemotiveerde en opgeleide mensen."

  Lees verder...      Reageer

Posities in zorg overheersen in top tien snelst groeiende banen

21 januari 2020 - In het afgelopen jaar is de vraag naar operatieassistenten, dermatologen, basisartsen en ambulancechauffeurs explosief toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van Indeed. Daarnaast zijn ook klimaatgerelateerde banen in opkomst. De vraag naar Leidinggevend monteur klimaattechniek nam het afgelopen jaar het hardst toe.

  Lees verder...      Reageer

Waar kandidaten zich aan storen tijdens een sollicitatiegesprek

21 januari 2020 -  De arbeidsmarkt is krap. Veel sectoren kunnen moeilijk aan gekwalificeerd personeel komen. U zou dus denken dat organisaties er alles aan doen om op kandidaten een goede indruk te maken. Een goed verzorgd sollicitatiegesprek is daar een onderdeel van. En daar blijkt volgens ons onderzoek nog van alles mis te gaan.

  Lees verder...      Reageer

Bespaar uw medewerkers de eindejaarsgesprekken

15 januari 2020 -  Een nieuw jaar is aangebroken en u hebt als manager waarschijnlijk weer eindejaarsgesprekken met uw team gevoerd. Daarmee heb u afgelopen jaar effectief geëvalueerd in één sessie, toch? Of wie weet mag u dit nog deze maand doen en bent u nu de voorbereidingen aan het treffen. Want hoe vat u een jaar samen in maximaal een uurtje?

  Lees verder...      Reageer

Moderne beoordelingsprocessen geven boost aan werknemersbetrokkenheid

15 januari 2020 - Elk jaar is het weer een heikel punt: het functioneringsgesprek. Niet alleen medewerkers krijgen het warm van hun aanstaande beoordeling, ook managers breekt het zweet uit bij de gedachte aan ingewikkelde feedbackformulieren en tijdrovende gesprekken. Zonde, want beoordelingsprocessen spelen een belangrijke rol bij de werknemersbetrokkenheid.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 7 8 9 10 324 volgende >
advertorial
White paper: 24 tips om e-mailadressen te verzamelen
Wat kun je doen om in deze lastige tijd je e-mail database te vergroten? In dit white paper van Spotler lees je 24 concrete tips waar je direct mee aan de slag kunt. Een groter bereik betekent simpelweg ook een grotere kans op succes. Benieuwd naar de tips?
Download het white paper
Lees verder
Kiest men voor een goedkoper kerstpakket?
reacties
Anderhalvemeter-klagen: helpt dat?  (1) 
Data-analist, data scientist en big data populairste termen bij zoeken naar IT-vacatures (1) 
Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiënt beheer van LinkedIn-profiel (1) 
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega (3) 
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk (3) 
Bedrijfsfitness heeft meer effect dan gedacht (1) 
Leeftijd speelt grote rol bij volgen van cursussen (1) 
top10
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk
Mimecast waarschuwt voor tweede golf in coronaphishing
'Technisch herstel derde kwartaal geeft vertekend beeld economie'
Drie tips om veilig te internetten vanaf uw vakantieadres
Herstel vacaturetrend zet verder door
Bijna half miljoen auto’s op winterbanden in hittegolf
Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiënt beheer van LinkedIn-profiel
Een veilige hybride werkomgeving dankzij mobiele encryptie
Anderhalvemeter-klagen: helpt dat?
meer top 10