zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Nederlanders koplopers in thuiswerken

27 januari 2023 - Het mobiliteitsgebruik van Europeanen heeft blijvende gevolgen ondervonden van de coronapandemie, waarbij de impact op het woon-werkverkeer van Nederlandse werknemers bovengemiddeld hoog is. Zo blijkt uit onderzoek naar de mobiliteit van werknemers* in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië, uitgevoerd door Arval Mobility Observatory.

  Lees verder...      2 reacties

Zes manieren om de plakfactor van je organisatie te vergroten

26 januari 2023 - De grote uittocht van het personeel in de IT-sector ging in 2021 van start en loopt niet zo snel terug als velen hadden gehoopt. De MIT Sloan Management Review wijst vijf oorzaken aan voor dit massale personeelsverloop, in volgorde van belangrijkheid: een giftige bedrijfscultuur, onzekerheid over het baanbehoud en reorganisaties, burn-out, onvoldoende erkenning en een onbevredigende omgang van de werkgever met de coronacrisis.

  Lees verder...      Reageer

Retentie als talentstrategie

26 januari 2023 - Voorkomen is beter dan genezen, behouden is beter dan aannemen. Het is voor een bedrijf veel aantrekkelijker om een werknemer te behouden die de organisatie al kent, tevreden is en weet dat er doorgroeimogelijkheden zijn dan op zoek te gaan naar een nieuwe werknemer. Nog los van onboarding en training om de gevraagde vaardigheden op het juiste niveau te krijgen. Zoiets kost tijd en tijd kost…? Juist.

  Lees verder...      Reageer

Ondanks dreigende recessie blijft scholing van personeel prioriteit

20 januari 2023 - Ruim negen op de tien bedrijven zullen in 2023 zeker niet bezuinigen op scholing van personeel. Dat blijkt uit onderzoek* van MobieTrain onder 255 Europese bedrijven tot 10.000 werknemers. 91 procent van de ondervraagde bedrijven geeft aan het budget minimaal gelijk blijft of wordt opgeschroefd, ondanks de dreigende recessie. 

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven geven eigen arbeidsvoorwaarden een 6,3

19 januari 2023 -  Werkgevers zetten een gevarieerd pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden in om talent aan te trekken en te behouden. Dat blijkt uit het jaarlijkse Benefits Benchmark Report* van YourCampus, Figures en 7people. Volgens de onderzoekers laten bedrijven kansen liggen op het gebied van betrokkenheid en productiviteit, maar ook het welzijn en de gezondheid van werknemers.

  Lees verder...      Reageer

Medewerkers hebben het gevoel dat mensen niet altijd eerlijk betaald worden

18 januari 2023 -  Slechts iets meer dan de helft van de Nederlandse werkenden (55 procent) vindt dat mensen in hun organisatie eerlijk worden betaald voor het werk dat zij leveren. Dit blijkt uit het Trust Index-medewerkersonderzoek van Great Place To Work onder bijna 850 respondenten. Ook hebben medewerkers het idee dat de winst niet gelijkmatig over iedereen in de organisatie verdeeld wordt.

  Lees verder...      Reageer

Werkgever doet onvoldoende om kennisniveau medewerkers cruciale beroepen op peil te houden

16 januari 2023 - 45 procent van de medewerkers met een cruciaal beroep vindt dat hun werkgever meer aandacht zou moeten besteden aan het onderhouden van het kennisniveau op de werkvloer. Dit blijkt uit onderzoek van Drillster onder ruim 1.000 medewerkers met een cruciaal beroep. Denk hierbij aan beroepen in sectoren als de zorg, het onderwijs of het openbaar vervoer.

  Lees verder...      Reageer

HR moet in beweging komen om toekomstbestendig te blijven

13 januari 2023 - De krapte op de arbeidsmarkt, digitalisering van HR-processen en duurzame inzetbaarheid. Dat zijn de belangrijkste HR trends voor 2023. Dit blijkt uit onderzoek van platform Trends in HR. In 2023 krijgen we te maken met HR trends die misschien niet nieuw of verrassend zijn, maar wel van grote invloed op de HR-agenda. Stilzitten en achteroverleunen is er voor HR niet bij.

  Lees verder...      1 reactie

Top rekruteringstips om in 2023 een sterker team te bouwen

6 januari 2023 - Bedrijven kunnen in het nieuwe jaar in meerdere teams geconfronteerd worden met openstaande vacatures omdat mensen nieuwe carrièrekansen nastreven. Bedrijven hebben dan de moeilijke taak om die waardevolle werknemers te vervangen en de juiste mensen voor hun vacatures te vinden.

  Lees verder...      Reageer

'Bedrijven moeten krachten bundelen voor een duurzame, flexibele arbeidsmarkt'

5 januari 2023 - Uit cijfers van het CBS blijkt dat het aantal zzp's in het derde kwartaal van 2022 gegroeid is naar 1,2 miljoen. Dat is een toename van 127.000 ten opzichte van dezelfde periode in 2021. Maar hoewel het aantal freelancers blijft stijgen, daalt het aantal verzekerde freelancers. In de markt is al langer discussie over de positie van zelfstandigen. 

  Lees verder...      Reageer

Lonen stijgen in 2023

5 januari 2023 -  Een werknemer met een modaal brutosalaris (€ 3.086) gaat er in 2023 netto met € 91 (3,70 procent) per maand op vooruit. Het minimum maandloon stijgt met 10,15 procent van € 1.756,20 naar € 1.934,40. "Goed nieuws. Al lost het met de stijgende prijzen niet meteen alle financiële zorgen van veel Nederlanders op," zegt Dik van Leeuwerden, expert wet- en regelgeving bij ADP Nederland.

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse bedrijven wereldwijd koploper in internationaal werven van tech-personeel

4 januari 2023 - Vier op de tien bedrijven in Nederland kijkt buiten de eigen landsgrenzen om tech-talent aan zich te binden. Deze 40 procent is veruit het hoogste percentage van alle onderzochte landen; wereldwijd werft gemiddeld 26 procent van de bedrijven internationaal. Dit blijkt uit nieuw onderzoek, het Remote’s 2022 Tech Talent Report.

  Lees verder...      Reageer

Werknemer als centraal element in de bedrijfsstrategie

4 januari 2023 - Nog nooit zijn er zoveel mensen in Nederland van baan gewisseld als in het tweede kwartaal van 2022. Uit onderzoek van Randstad (2022) blijkt bovendien dat bijna 65 procent van alle Nederlandse werknemers open staat voor een nieuwe baan en dat baanzekerheid minder belangrijk is. Dit zorgt ervoor dat de werknemer momenteel in de driver’s seat zit. Maar hoe speel je daar als werkgever zo goed mogelijk op in? 

  Lees verder...      1 reactie

Vijf manieren waarop HR in 2023 de redder in een organisatie wordt

3 januari 2023 - Het zijn roerige tijden op de arbeidsmarkt voor werkgevers en werknemers. Eerst moesten zij zich aanpassen aan ‘het nieuwe normaal’, en toen dit goed en wel was ingeburgerd, staken zaken als ‘the great resignation’, quiet quitting en nog grotere personeelstekorten de kop op. Er is veel veranderd, in positieve zin, maar er zijn ook uitdagingen bij gekomen.

  Lees verder...      1 reactie

< vorige 7 8 9 10 363 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10