zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

In deze tijd van ontslagen en ontevredenheid: tips om teamleden te behouden

Om hun huidige personeel betrokken te houden, moeten bedrijven zich flexibeler opstellen dan ooit tevoren

11 juli 2022 - Heb je er in de afgelopen tijd aan gedacht om van baan te veranderen? Overal ter wereld hebben bedrijven moeite moeten doen om hun teamleden te behouden. In Nederland heeft 76 procent van de arbeidsbevolking eraan gedacht om een andere baan te zoeken. Als een werknemer vertrekt, kan dat invloed hebben op de moreel, productiviteit en prestaties van het team.

Om hun huidige personeel betrokken te houden, moeten bedrijven zich flexibeler opstellen dan ooit tevoren, want werknemers zijn intolerant op het gebied van verouderde bedrijfsvoering. Vista licht vier belangrijke gebieden uit waarmee je je team betrokken houdt en de balans tussen werk en privé vindt.Thuiswerken en flexibiliteit
De pandemie heeft veel zaken in perspectief gezet voor werknemers. Ze nemen geen genoegen meer met overmatige werkdruk en willen hun geestelijke gezondheid, privéleven en familieaangelegenheden niet meer opofferen voor hun baan. Het is bewezen dat thuiswerken de levenskwaliteit van mensen en de algehele teamprestaties verbetert. Cimpress en Vista zijn door 300 procent meer sollicitanten benaderd sinds het bedrijf zich in augustus 2020 toelegde op permanent thuiswerken. Door mensen de flexibiliteit te bieden om te werken waar en wanneer ze het meest productief zijn, kan de beleving van teamleden aanzienlijk verbeteren en hebben werkgevers automatisch een breder bereik om de juiste mensen te vinden.

Speciale voordelen voor teamleden die op afstand werken
Met de secundaire arbeidsvoorwaarden die bedrijven aanbieden, kunnen werknemers hun welzijn voorop zetten. Deze voorwaarden hebben ook een indirecte invloed op verhoogde werknemerstevredenheid, betrokkenheid, minder verloop en een stabiele teamdynamiek. Bedrijven zouden hun secundaire arbeidsvoorwaarden en welzijnsresources moeten aanpassen aan de behoeften van hun thuiswerkers. Bijvoorbeeld door toegang te bieden tot tools en resources voor geestelijke gezondheidszorg, toegang tot sportuitrusting, voedingsadvies en plaatselijke vormen van ondersteuning.

Promoot zelfzorg om burn-outs te voorkomen
Sinds bedrijven zijn overgestapt op thuiswerken, is er een drastische stijging te zien in het aantal burn-outs. Dat komt doordat de scheidslijn tussen werk en privé minder duidelijk is. Om dit tegen te gaan, is het belangrijk om een omgeving te creëren waarin teamleden zich veilig voelen om het uit te spreken wanneer ze overweldigd zijn, zelfzorg te promoten en aan te zetten tot een gezonde balans tussen werk en privé. Bijvoorbeeld door vrije dagen opnemen te stimuleren, of dat nu voor een vakantie is of een dag om gewoon even op adem te komen.

Vraag teamleden om feedback en doe er iets mee
Teamleden willen graag actief bijdragen aan het bereiken van de doelstellingen van de organisatie, maar ze willen ook dat er naar ze geluisterd wordt en zien dat hun feedback in overweging wordt genomen. Als werkgevers naar de feedback van teamleden vragen via enquêtes, luistersessies en andere gelegenheden om input te geven, kan er een zeer effectief bedrijfsbeleid worden ontwikkeld. De feedback van teamleden zou bij elke beslissing centraal moeten staan, zodat er een diepgeworteld gevoel van samenwerking, ondersteuning en verantwoordelijkheid tijdens het thuiswerken ontstaat en het delen van verschillende denkwijzen wordt gestimuleerd.
Over het algemeen willen werknemers gehoord worden, flexibiliteit hebben en hun welzijn voorop stellen. Nina Coopmans, Country Manager Benelux bij Vista, zegt: "Er ligt momenteel een enorme kans voor bedrijven om echt naar hun werknemers te luisteren, om een nieuwe werkstructuur op te bouwen die weerspiegelt wat mensen echt willen, nodig hebben en die levensvatbaar is in het nieuwe paradigma van thuiswerken." Werknemers zijn duidelijk toe aan grote veranderingen en het is aan de bedrijven zelf om die veranderingen door te voeren.
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Werknemers zijn enthousiast over het gebruik van generatieve AI op werkplek
 Werkend Nederland print minimaal vanwege ontbossingszorgen
 Oplopend ziekteverzuim door tekort aan bedrijfsartsen is op te vangen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Stop de controle op thuiswerkers en stuur aan op vertrouwen
 Ideale werkplekken creëren voor werken op afstand
 Inzicht in de supply chain zorgt voor klant- en talentbehoud
 De ‘War on Talent’ winnen door de inzet van people analytics
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Waar moet je op letten bij het aanschaffen van beveiligingscamera’s voor jouw bedrijf?
Waar kun je elektrische raamdecoratie kopen?
Tips bij elektrische raambekleding kopen
reacties
Werknemers zijn enthousiast over het gebruik van generatieve AI op werkplek  (1) 
84 procent Nederlanders ontvangt oplichtingsberichten op smartphone (1) 
Hoe geef ik leiding aan vaste medewerkers voor de toekomst? (1) 
Mentale gezondheid weinig onderwerp van gesprek op werkvloer  (1) 
Prijs Audi Q4 E-Tron Sportback: minder hoofdruimte, meer geld (1) 
Deze vijf AI-trends gaan ons leven de komende jaren veranderen (1) 
Gemaksdiensten op kantoor populairder in crisistijd (1) 
top10
Bedrijven moeten meer aandacht schenken aan retentie van talent
Een vijfde van werkend Nederland wil geen manager die jonger is dan zichzelf
Ondanks aandacht voor diversiteit ervaart één op de drie leeftijdsdiscriminatie
83 procent van alle CIO’s moet dit jaar meer met minder doen
Kleine consultancybedrijven niet opgewassen tegen digitale slagkracht grote spelers
Bedrijven zien grote voordelen internationaal verspreide personeelsbestanden
Geavanceerde technieken zorgen voor drastische toename van phishing
IT’er vindt opkomende technologieën vaak moeilijk te begrijpen
AI VS AI: De beste manier om de moderne cybercrimineel tegen te gaan
IT-beslisser verkiest low-code boven high-code applicatieontwikkeling
meer top 10