zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Oorlog Oekraïne verandert kijk op inzet vluchtelingen in bedrijfsleven

30 juni 2022 - Werkgevers staan sinds de oorlog in Oekraïne meer open voor het aanbieden van (tijdelijk) werk aan vluchtelingen dan voorheen. 44 procent zegt dat zijn of haar kijk op de inzet van een vluchteling op werkvloer is veranderd en 57 procent is bereid om een vluchteling uit Oekraïne een baan aan te bieden. Iets sceptischer is deze groep over mensen uit Rusland, al staat 46 procent hier ook voor open.

  Lees verder...      Reageer

Organisaties ergeren zich aan onbekwame sollicitanten op technische vacatures

27 juni 2022 - Bijna een derde van de HR-beslissers (31 procent) ergert zich aan onbekwame sollicitanten die op technische vacatures afkomen. Opvallend, aangezien de meerderheid (63 procent) van de HR-beslissers vindt dat tijdens sollicitaties meer gelet moet worden op motivatie dan op het voldoen aan alle technische kwalificaties.

  Lees verder...      Reageer

Noodgedwongen een oppas van de zaak als secundaire arbeidsvoorwaarde

23 juni 2022 -  Waar bedrijven zich voorheen positioneerden als goede werkgever met extraatjes als een sportabonnement en dertiende maand, gooien de grote werkgevers uit ons land het tegenwoordig noodgedwongen over een andere boeg: een oppas van de zaak als secundaire arbeidsvoorwaarde.

  Lees verder...      1 reactie

Gebrek aan zakelijke vaardigheden developers zorgt voor disconnectie met bestuursraden

23 juni 2022 - Apps zijn de belangrijkste aanjagers van de moderne digitale economie en zijn van cruciaal belang voor bedrijfsleiders. Toch heeft in vacatures slechts een kwart (26 procent) van de belangrijkste vaardigheden voor developers een zakelijk karakter. Daarbij bevat minstens 49 procent van alle vaardigheidslijsten geen enkele zakelijke skill¹ als een van hun top tien vereisten.

  Lees verder...      Reageer

Helft bedrijven door krappe arbeidsmarkt eerder bereid mbo’ers aan te nemen

21 juni 2022 - Maar liefst 51 procent van alle Nederlandse organisaties neemt op dit moment eerder middelbaargeschoolde kandidaten aan dan voorheen. Dit blijkt uit onderzoek van Linden-IT onder 1.021 Nederlandse HR-verantwoordelijken, uitgevoerd door Panelwizard. Ondanks de sterk toegenomen vraag naar talent probeert nog altijd een zesde van alle Nederlandse bedrijven het aantal mbo’ers binnen hun organisatie zoveel mogelijk te beperken.

  Lees verder...      Reageer

Hoe krijg je jouw collega’s terug naar kantoor?

20 juni 2022 - Van fulltime op kantoor bij Tesla tot werken vanuit het buitenland: elke organisatie gaat anders om met hybride werken. De meeste organisaties willen hun medewerkers de mogelijkheid blijven geven om af en toe thuis te werken, maar zien ze ook graag terug op kantoor.

  Lees verder...      Reageer

Drie vereisten om hybride werken te laten slagen

17 juni 2022 - Bij hybride werken draait alles om evenwicht. Het vinden van de juiste balans in een tijd waarin medewerkers op kantoor en op afstand werken, is een lastige situatie waar veel organisaties en medewerkers momenteel mee bezig zijn. Om er zeker van te zijn dat jouw organisatie doet wat het beste werkt voor iedereen, beschrijft Cornerstone drie vereisten waaraan hybride werken moet voldoen.

  Lees verder...      Reageer

Bijna kwart managers vindt investeren in personeel niet nodig

16 juni 2022 - Investeren in scholing en ontwikkeling van medewerkers is volgens het management binnen mijn organisatie niet nodig, zegt 22 procent van de HR-professionals bij Nederlandse bedrijven. Dat blijkt uit onderzoek van Visma | YouServe onder ruim 500 HR-professionals.

  Lees verder...      Reageer

Werknemer met onregelmatige werktijden durft gevolgen slecht werkrooster niet aan te kaarten

15 juni 2022 - Een meerderheid van de werknemers met onregelmatige werktijden durft problemen als gevolg van slechte werkroosters niet aan te kaarten bij hun werkgever en/of manager. Slechts 46 procent zegt dat ze met de werkgever durven te praten over de invloed van werkuren op hun persoonlijke leven.

  Lees verder...      Reageer

Rijksoverheid meest favoriete werkgever, maar minder populair bij jongeren onder de 30

15 juni 2022 - Voor het seminar Werf& Generatie Z aan zet heeft Intelligence Group een ‘deep dive’ genomen in de ruim 600 meest favoriete werkgevers die in Nederland worden genoemd én in welke mate de voorkeur van de leeftijdsgroep 30-min (jongeren) afwijkt van die van de Nederlandse beroepsbevolking.

  Lees verder...      Reageer

Hybride werken werkt

13 juni 2022 - Of bedrijven het leuk vinden of niet, werknemers houden van hybride werken. En hybride werken werkt. Work Rebalanced, het nieuwste onderzoek van Citrix Systems, Inc. toont aan dat hybride medewerkers - die gedeeltelijk op kantoor en gedeeltelijk op afstand werken - productiever en meer betrokken zijn dan medewerkers die volledig op kantoor of volledig op afstand werken.

  Lees verder...      Reageer

Manager waardeert het als medewerker mentale gezondheidsproblemen aankaart

10 juni 2022 - 80 procent van de managers waardeert het als medewerkers delen dat ze gezondheidsklachten hebben. Dit blijkt uit de ManagementScore van ISBW, een representatief onderzoek onder ruim 500 managers in Nederland. Bijna de helft (47 procent) van de managers verwacht ook dat medewerkers zelf aankaarten wanneer ze rondlopen met problemen.

  Lees verder...      Reageer

Salesforce, AFAS Software, Viisi Hypotheken en ViewSonic beste Nederlandse werkplekken van 2022

9 juni 2022 - Salesforce, AFAS Software, Viisi Hypotheken en ViewSonic zijn de beste werkplekken van Nederland in de categorieën multinationals, grote, middelgrote en kleine organisaties. Dat maakt Great Place to Work bekend na een medewerkersonderzoek (de Trust Index) en een cultuuronderzoek (de Culture Audit) onder 80 organisaties.

  Lees verder...      Reageer

Stop de controle op thuiswerkers en stuur aan op vertrouwen

7 juni 2022 - Thuiswerken is een blijvertje. Door de coronacrisis is (gedeeltelijk) thuiswerken zelfs voor veel werknemers een voorwaarde geworden om het plezier in hun baan te behouden. ​​Bij een groot deel van werkgevers blijkt thuiswerken echter vooral het wantrouwen tegen de werknemer aan te wakkeren. Werkgevers zetten steeds vaker software in om thuiswerkers te controleren.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 14 15 16 17 363 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10