zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

HR: ruim een derde van werknemers kan de werkdruk niet meer aan

46 procent stelt dat er te weinig tijd is om te investeren in het optimaal functioneren van medewerkers

11 juli 2022 - Ruim een derde van de HR-professionals in Nederland (37 procent) vreest dat medewerkers binnen hun organisatie de huidige werkdruk niet meer aan kunnen. Dit terwijl het zorgen voor een aanvaardbare werkdruk binnen de organisatie als geheel door ruim een kwart van de HR-professionals (28 procent) als één van de grootste uitdagingen wordt gezien.  

Dit blijkt uit onderzoek van Visma | YouServe, onder ruim 500 HR-professionals. Een hoge werkdruk kan slecht zijn voor de geestelijke en fysieke gesteldheid en de productiviteit van medewerkers. Bijna de helft van de HR-professionals (46 procent) stelt dat er binnen hun organisatie te weinig tijd is om te investeren in het optimaal functioneren van medewerkers, door bijvoorbeeld opleidings- of coachingstrajecten aan te bieden, waarmee de werkdruk verlaagd zou kunnen worden.


 
Terugdringen werkdruk grote uitdaging voor HR-professionals
Een grotere focus op het maken van efficiëntieslagen is volgens ruim de helft van de respondenten (51 procent) noodzakelijk om de werkdruk te verlagen of zelfs volledig te voorkomen. Het automatiseren van processen waardoor repetitieve handelingen uit handen worden genomen is hiervan een goed voorbeeld. Daarnaast wordt door 40 procent van de HR-professionals ook het terugbrengen van de 9-to-5-mentaliteit genoemd als een goede oplossing om de werkdruk voor medewerkers acceptabel te houden. Maar liefst 75 procent van de HR-professionals voelt zich verantwoordelijk voor de geestelijke en fysieke gesteldheid van de medewerkers. Echter, bij twee derde van de Nederlandse organisaties zijn de medewerkers zelf verantwoordelijk voor het acceptabel houden van de werkdruk, niet de HR-afdeling. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het zorgen voor een aanvaardbare werkdruk genoemd wordt als één van de grootste kopzorgen onder HR-professionals.
 
Aandacht voor medewerkers belangrijke voorwaarde
Simon Kornblum, director portfolio bij Visma | YouServe: "Een onaanvaardbaar hoge werkdruk in combinatie met onvoldoende tijd voor persoonlijke en professionele ontwikkeling van medewerkers. In tijden van een krappe arbeidsmarkt zijn dat ongunstige omstandigheden voor een organisatie. Voor het werkgeversimago van een bedrijf zijn een acceptabele werkdruk, flexibele werktijden en een gezonde werk/privé-balans tegenwoordig belangrijke onderscheidende arbeidsvoorwaarden. Als dit niet goed zit, zijn medewerkers doorgaans minder tevreden over de algehele werkbeleving wat ervoor zorgt dat de gemiddelde werknemer minder lang bij een organisatie wil blijven. HR-professionals staan voor de uitdaging om er voor te zorgen dat medewerkers bij jouw organisatie willen blijven werken door een zo aantrekkelijk als mogelijke werkomgeving te creëren. Reden genoeg om vanuit het management goed te kijken naar het creëren van een prettige en gezonde werkomgeving voor medewerkers en te zorgen dat de werkdruk te managen is op de werkvloer."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Digitale platforms verhogen de werkstress bij 33 procent van de Nederlandse medewerkers
 Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken
 HR-beslisser ervaart te hoge werkdruk op HR-afdeling
 Werken op afstand: bijna helft van de werknemers ervaart meer werkdruk
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10