zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Nederlander heeft geen vertrouwen in verandervermogen organisatie

Mieke Nauta   |    |  16 april 2018
Reactie: Wat wordt er mogelijk als je meer aandacht geeft aan het creatief vermogen en het verschil in talent dat in iedere organisatie schuilgaat? Dat kan de motor zijn voor innovatie. De uitdagingen zijn inderdaad groot, de gevoelde urgentie misschien nog niet overal.
 

Nederlander heeft geen vertrouwen in verandervermogen organisatie

Eugen Oetringer   |    |  16 april 2018
Reactie: Een collega heeft de problematiek ooit zo uitgedrukt: “projecten falen om dezelfde redenen. Niets wordt eraan gedaan”. Tegenwoordig hebben medewerkers intuïtief door als dit weer het geval is … en haken af. OPEN analyse leverde de volgende vragen en verbazingwekkend eenvoudige oplossingen:

Wij hebben een overvloed aan best practices, tools en experts. Waar zijn diegenen, die ervoor zorgen dat niet alleen de deeloplossingen functioneren, maar ook het geheel op project-, afdelings- of bedrijfsniveau? Concreet: waar zijn die best practices, tools en experts,
1. die verlammende bureaucratie en de oplopende conflicten tussen traditionele en agile best practices oplossen?
2. die de veranderbare (kern)oorzaken oplossen, die achter klachten, verwijten, terugkerende problemen, mislukte projecten en doorlopende bezuinigingsdruk schuilgaan?
3. die het zeer complexe interne communicatiegebied tussen organisaties en tussen de best practices overbruggen?
4. die fenomenen in complexe omgevingen herkennen en deze met de voor deze fenomenen effectieve technieken oplossen?

Kenmerkend voor de huidige situatie is het antwoord op vraag 1: deze problematiek is via een woord op te lossen. Het woord werd in 2011 gepubliceerd en ging vervolgens verloren. Op de een op andere manier zijn wij de mogelijkheid kwijtgeraakt de eenvoudige oplossingen op deze vragen te vinden…

Conclusie: beantwoord deze vragen en dringend nodige veranderingen worden weer mogelijk.
 

Zes tips voor een goede elevator pitch

Michel   |    |  13 april 2018
Reactie: Elevator pitches zijn dodelijk saai en geestdodend. Helemaal als je over jezelf gaat zitten babbelen. Kortom: slecht advies. Als het dan toch moet: vertel hoe jij anderen helpt. Lees: De elevator pitch is morsdood => http://bit.ly/2H05HIo
 

'Smartphoneverbod is overcompensatie'

SJ Bier   |    |  13 april 2018
Reactie: Het probleem is natuurlijk dat zelfs een gesprek voeren met een echte persoon in de auto afleidt. Dat neemt een beetje toe met een gesprek via telefoon, en is een drama als je moet tikken op een schermpje.
Echter, de smartphone kan je wel helpen bij de navigatie en indien via voice command bediend kan het ook je audiosysteem (muziek) bedienen. Dat was het dan ook wel.
Routeplanning en optimalisatie is niet voor achter het stuur. Mobiel kantoor betekent niet dat je mail moet gaan draften, de boekhouding moet doen, prospecten op LinkedIn van achter het stuur. Auto kan wel kantoor zijn, maar dan niet mobiel.
 

Hoe kunnen we met IoT businessmodellen innoveren?

Lieke Vesters   |    |  11 april 2018
Reactie: Als je voor jezelf een beeld moet vormen over hoe de toekomst eruit zal zien, zijn de mogelijkheden onbeperkt...totdat er weer nieuwe ondenkelijke ontwikkelingen de deur uitvliegen. Velen konden zich twintig jaar terug ook niet eens indenken deze reactie op een beeldscherm van 8x6cm te kunnen bekijken.
 

Vlammen zonder op te branden

Frank   |    |  9 april 2018
Reactie: Hoi John, Je geeft een duidelijke profielschets van mensen die vanuit intrinsieke motivatie aan het werk gaan:

'Ze werken in de zorg, het onderwijs en in het publieke domein. En ik zie het ook bij kleine ondernemers. Mensen die hun werk als een roeping zien; een boodschap hebben, iets bewegen willen, wat willen betekenen voor een ander. Ziel en zaligheid stoppen ze in hun werk. Waar anderen al opgegeven zouden hebben, gaan zij door'.

Hun werk wordt daarmee een soort gedrevenheid en deze mensen zijn niet meer te stoppen. Net als mensen met smetvrees de dwang hebben om zich voortdurend te wassen tot de vellen erbij hangen, zo gaan deze mensen hun roeping voelen als een morele verplichting - het moet steeds meer en meer worden en daarbij branden ze op. Ze gaan soms het gevoel krijgen dat ze falen in hun missie en dat wordt dan een self fulfilling prophecy. Erger wordt het nog als deze mensen het gevoel hebben dat ze niet gewaardeerd worden in hun werk. Daardoor gaan ze nog harder rennen in de hoop dat het gezien wordt. Hun zogenaamde passie verandert in een dwang en wordt zo een blok aan hun been. Als je passie echter kunt blijven vertalen in 'enhousiastme' of 'geestdrift' is het probleem minder groot. Zodra de passie een must wordt in plaats van een plezierige keuze gaat het aan mensen vreten. Mijn advies zou daarom zijn dat deze mensen moeten blijven genieten van hun passie. Zolang ze er lol in hebben zullen ze waarschijnlijk veel kunnen blijven verdragen. Daarbij is het ook belangrijk dat ze de ernst en de noodzaak in het werk blijven relativeren. Hoe gedreven ze ook willen zijn; onmisbaar zijn ze nooit. Dit laatste is ook een valkuil voor managers. Die hebben vaak het idee dat ze onmisbaar zijn en dat zij de enige zijn die lastige problemen kunnen oplossen. Deze managers moeten leren afstand te nemen en verantwoordelijke taken te delegeren. Ook de taken waarvoor ze zo gepassioneerd zijn dus. Op die manier kunnen ze plezier behouden in hun werk en zullen ze niet zo snel opbranden.
 

Het ontslagrecht moet hoognodig versoepeld worden

J. de Blok   |    |  9 april 2018
Reactie: Amerikaanse toestanden. vergroting van de winstmarges. ontslag vergoeding kan de werknemer wel vergeten. De werknemer of slaaf wordt vernietigd door recht zaken van de werkgever die hij of zij niet kan betalen. Verwacht de werkgever dat nog een hoge loyaliteit van de werknemer?
 

Vlammen zonder op te branden

FLN   |    |  9 april 2018
Reactie: ....van buitenaf.... rollen die de omgeving aan je oplegt.

Dus van binnenuit jezelf losmaken van de rollen die de omgeving voor je in petto heeft.
 

Goede kansen mbo'ers op de arbeidsmarkt

Nicole   |    |  4 april 2018
Reactie: Zeker waar! Met name in de zorg, techniek en ict kunnen jongeren snel aan de slag.

Overigens mis ik bij: 'De tien beroepen met de grootste kans op robotisering zijn'

de functie Kassière.
 

Zeven tips om beter kritiek te geven

Martine Casteleyn   |    |  3 april 2018
Reactie: opninie : eerder de term opbouwende feedforward gebruiken ipv kritiek en inderdaad oplossingsgerichte gesprekken voeren om consensus te bereiken over andere aanpak = bijsturen
de term feedback (terugblikken) kan bij consequent gebruik van feedforwardgesprekken zichzelf (op termijn)overbodig maken
 

Babyboomers het beste op de hoogte van online gevaren

Maaike   |    |  31 maart 2018
Reactie: Ik weet dat we de vergeten generatie zijn, maar is er echt niets te melden over de groep tussen 34 en 60 jaar?
 

Werkstress zorgt voor slaapproblemen

John   |    |  30 maart 2018
Reactie: Vaak is slapeloosheid het gevolg van piekeren of zorgen maken over de toekomst. Met de training die wij ontwikkeld hebben kun je in drie weken leren om daar geen last meer van te hebben.
 

Lagere lening door leaseauto, abonnementen en studieschuld

Erik - Private Lease Wijzer   |    |  29 maart 2018
Reactie: Het is normaal dat je een lagere lening krijgt wanneer je al opdraait voor andere 'hoge' maandelijkse lasten en ik vind het belangrijk dat leasemaatschappijen hier hun verantwoordelijkheid pakken. Via Private Lease Wijzer proberen wij zoveel mogelijk kennis te delen door middel van blogartikelen en het opbouwen van een kennisbank waarin we mensen zo goed mogelijk proberen te adviseren. Het is vooral belangrijk dat jongvolwassenen/starters zich niet in de vingers snijden met een te dure lease auto. Ik ben wel benieuwd hoe anderen dit zien.
 

Is uw leiderschap integer?

Bert-Jan van der Mieden   |    |  28 maart 2018
Reactie: Een zeer sterk en goed verhaal van de heer Pop, maar ik zou dan toch graag integriteit en moraliteit met elkaar willen verbinden, in die zin dat integriteit gepaard gaat met deugdzaamheid. Als iemand integer handelt, maar vervolgens een moord of anderszins een misdaad pleegt, dan vind ik dat een te verwerpen integriteit. Moraliteit zonder integriteit is slechts buitenkant, maar integriteit zonder moraliteit is schijn-integriteit.
 
< vorige 1 2 3 4 5 2389 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Online shopper slaat 's avonds zijn slag (1) 
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa (1) 
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto (1) 
Bouw en civiele sector groeien fors  (1) 
Vrouwen overheersen mannen bij online aankopen (1) 
Een op drie werknemers shopt online tijdens werktijd (1) 
Zes inspirerende ideeën voor een geslaagd bedrijfsuitje (1) 
top10
Weg met de Data Protection Officer!
Waarom spraakgestuurde apparaten de customer journey transformeren
Arbeidsmarkt werkt door in loonafspraken
Brabantse (tech)bedrijven populair onder bèta-talent
Stijging Britse werkzoekenden naar baan in de EU
De lat moet hoger op het gebied van privacy
Robotisering voor veel bedrijven nog ver-van-mijn-bed-show
Leaserijder rijdt langer door op winterbanden
Vier best practices voor een transformatie van finance
VCP: ontzie expats bij omstreden belastingmaatregel
meer top 10
vacatures
meer vacatures