zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Gestreste Nederlander flink aan de koffie

16 juni 2017 - Uit onderzoek van Kaldi koffie & thee blijkt dat Nederlanders snel naar een kopje koffie grijpen als ze gestrest zijn. Ruim twintig procent van de ondervraagden drinkt meer koffie indien ze gestrest of gespannen zijn.

Aan het onderzoek deden ruim 1400 mensen mee.Vrouwen grijpen sneller naar koffie dan mannen
Vooral vrouwen grijpen sneller naar koffie in geval van stress of spanning. Bij de vrouwen ligt dit percentage op 22 procent terwijl dit bij mannen achttien procent is. Verder zijn het vooral jong volwassenen die koffie drinken in geval van stress. Of de koffie uiteindelijk ook daadwerkelijk voor minder stress zorgt? Hier zijn de meningen over verdeeld. Uit eerder onderzoek aan de Seoul National University blijkt wel dat de geur van koffie ertoe kan leiden dat u nder stress ervaart.

Koffie ook populair tegen vermoeidheid
Naast dat Nederlanders naar een kop koffie grijpen bij stress, doet een groot deel dit ook bij vermoeidheid. Ruim 40 procent van de ondervraagden drinkt koffie tegen vermoeidheid. De cafeïne in koffie zorgt namelijk voor meer energie en vermindert de vermoeidheid. Ook hier zijn het weer de vrouwen die het vaakst een bak koffie nemen (44 procent). Sommige vrouwen zetten de energie verhogende factor van koffie zelfs in voor trainingen die als doel hebben vet te verbranden.

Verassend: Nederlanders drinken ook koffie bij hoofdpijn
Een op het eerste oog verassende uitkomst van het onderzoek is dat een deel van de Nederlanders ook koffie drinkt tegen hoofdpijn. Ongeveer een op de tien ondervraagden geeft aan koffie te drinken tegen hoofdpijn. Dit hoeft echter niets te maken te hebben met een verslaving. Uit eerdere onderzoeken blijkt namelijk dat cafeïne uw bloedvaten licht kan vernauwen waardoor de druk van het hoofd afneemt en de hoofdpijn verdwijnt. Andere verassende uitkomsten waren dat een enkeling ook koffie drinkt tegen Astma, darmproblemen, verkoudheid en ontstekingen. Buiten deze mogelijke medicinale werking van koffie blijft het natuurlijk ook gewoon lekker en geeft ‘even een bakkie doen’ ons vaak een rustgevend gevoel: genieten is de leus!

Lees hier alle resultaten van het onderzoek.
 

 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlanders productiever na kop koffie
 Lachen op het werk: nóg belangrijker dan goede koffie
 Koffiecorner bron van inspiratie en nieuwe liefdes
 Nederland stuitert van de cafeïne op kantoor
 
 
reacties
 
Frank  |   | 
23-04-2023
 | 
16:01 uur
Heel herkenbaar. Ik betrap me er zelf ook vaak op dat ik een kop koffie neem wanneer ik gestrest ben. Bij mij zorgt de koffie er namelijk voor dat de stress afneemt. Of dit voor iedereen werkt weet ik niet, maar bij mij wel. Daarom blijf ik koffie drinken tegen de stress.
Karin  |   | 
17-05-2023
 | 
17:05 uur
het verbaast me niet dat Nederlanders koffie drinken als ze gestrest of angstig zijn. Koffie is immers een geweldige manier om een ​​snelle energieboost te krijgen
Jan  |   | 
25-05-2023
 | 
06:46 uur
Koffie drinken is de meest geaccepteerde verslaving ter wereld. Ik drink het nooit. En is die hoofdpijn niet een reactie van het lichaam als er op een dag minder of pas later koffie wordt gedronken ? Een ontwenningssignaal misschien?
dietiste gent  |   | 
25-05-2023
 | 
12:12 uur
In het algemeen is het best om je koffiegebruik te beperken tot 2-3 kopjes per dag. Door de vocht afdrijvende werking moet je veel water drinken om je vochtbalans op pijl te houden. Te weinig vocht kan hoofdpijn veroorzaken. Daarbij is de eerste koffie bij het opstaan en dus bij het begin van de dag eigenlijk overbodig want je lichaam maakt cortisol (stresshormoon) aan toch energiek aan de dag te beginnen. Om een echte koffieboost te krijgen, neem je die best rond 9u-10u. Geniet maar ook hier met mate.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10