zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Maximaal zes mensen in een vakantiewoning reden voor annuleren

Vakantiehuis in Brabant   |    |  21 oktober 2020
Reactie: Het is dit jaar wel een flink gedoe. Wij hebben namelijk hier in Handel (Noord-Brabant) vakantiehuizen met diverse aantallen personen. 1 vakantiehuis 26 personen, 1 vakantiehuis 20 personen, 1 vakantiehuis 18 personen, en 2x vakantiehuis 16 personen. Corona maakt het allemaal wel wat ingewikkelder nu...
 

VEH: Europese taxatierichtlijn kost huiseigenaren miljoenen per jaar

Hans Administratiekantoor AAMB   |    |  21 oktober 2020
Reactie: Bij de aankoop eenmalig een modelmatige waardebepaling laten doen en daarna bij wijzigingen een hybride taxatie. Op deze manier voldoen we weer aan de Europese richtsnoeren die worden opgelegd en hebben we een oplossing voor de hoge kosten.
 

Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken

peter de zzpboekhouding   |    |  21 oktober 2020
Reactie: Goed artikel van Rob Rijbroek. Uiteraard gaat het thuiswerken om het resultaat. Wat een werknemer voor de rest doet interesseert mij niet, zolang die maar productief is en afspraken nakomt.

Op het werk verspillen ze tijd met koffiedrinken en luisteren naar de problemen van de collega's, eten, emailen en telefoneren. Thuis zijn ze ws productiever omdat ze dat niet hoeven te doen. Ze kunnen de kids ophalen, boodschappen doen en hebben meer quality mee over.

Daardoor zijn ze vaak gemotiveerder, plus ze hoeven niet te reizen.

De coronacrisis zorgt hier nu voor, maar talloze zzp'ers werken al 10 jaar op deze wijze. Het probleem zat hem vaak bij het management dat werknemers moeilijk kon loslaten, zij hadden hebben een macht/controle-issue.
 

Ik heb genoeg van negatieve medewerkers. Wat nu?

Martin   |    |  19 oktober 2020
Reactie: Wanneer al deze meer 'rationele' benaderingen niet leiden tot een resultaat zou je eens kunnen overwegen om met een systemische bril te kijken.
Een mogelijk middel is dan een organisatie opstelling waarbij gekeken wordt naar wat de mogelijk onderliggende oorzaken zijn van de dynamieken die je waarneemt in het team.
 

76 procent van de studenten werkt door coronacrisis in een andere sector

peter zzpboekhouder   |    |  14 oktober 2020
Reactie: Student en vakantiewerk. net klaar met school en even vakantiewerk doen, dat kan zeer voordelig zijn, maar je dient ook te letten op de gevolgen voor de studiefinanciering.

Ben je student en heb je een vakantiebaan dan is er de scholieren- en studentenregeling die toegepast kan worden.

Gevolg is waar in het verleden wel loonheffing werd ingehouden en de student dit via een T-biljet kon terugvragen wordt het brutoloon door de scholieren- en studentenregeling nu als nettoloon uitgekeerd.
Let op, als student dien je wel zelf een verzoek in te dienen bij de werkgever en zeggen dat deze regeling van toepassing is. Dit verzoek kan je downloaden op www.belasting.nl.

De regeling geldt voor
De Scholier/student die aan het begin van het kalenderkwartaal recht heeft op kinderbijslag

De student en scholier die bij het begin van een kalenderkwartaal recht heeft op een gift of prestatiebeurs volgens de Wet studiefinanciering 2000 of de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek

Studenten en scholieren die bij het begin van het kalenderkwartaal recht hebben op een tegemoetkoming in de studiekosten volgens de Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten

Buitenlandse studenten en scholieren van buiten de Europese Unie, IJsland, Noorwegen, Zwitserland of Liechtenstein die beschikken over een International Student Identity Card (ISIC)
 

Aantal vacatures komt steeds dichter bij pre-coronatijdperk

Jarie - AVG Advies   |    |  14 oktober 2020
Reactie: Mooi om te lezen dat de V-shape economie nog steeds mogelijk is. Ik hoop van harte dat de horeca er weer bovenop komt.
 

Buiten de doos

Kimono   |    |  13 oktober 2020
Reactie: Grappig dat ik als ik zoek naar 'kimono judo' terecht kom bij een artikel dat gaat over 'open de kimono'. Weer wat geleerd. Niet over judo maar wel over taal!
 

Analytics is de bewezen grote winnaar

Keeper   |    |  13 oktober 2020
Reactie: We zijn nu 8 jaar verder. Is wel grappig dat ik voor 'adidas keepershandschoenen' ga kijken in diverse data analyse programma's hoe we die het best kunnen verkopen en waar...Altijd leuk om terug te kijken hoe snel dit is gegaan
 

Hamsterschaamte: Nederlander ontkent te hamsteren tijdens coronacrisis

peter zzp.boekhouder   |    |  13 oktober 2020
Reactie: om eerlijk te zijn heb ik de Deka even laten voorrijden met een lading zilvervliesrijst en genoeg wc-papier voor de komende maanden. Ik ga nog steeds naar de sportschool en houd daar afstand, wordt ook uitstekend toezicht gehouden daar. Maar ik ga in coronatijd geen risico nemen om elk maand naar de buurtsuper te gaan voor een pak wc-papier.
 

Dr. Oetker wil Nederlanders warm maken voor steenovenpizza`s

Piet Zani   |    |  12 oktober 2020
Reactie: Hoewel de Steenovenpizza's van Dr. Oetker vergeleken met de gemiddelde afbakpizza behoorlijk goed smaken, gaat er toch niets boven een echte steenovenpizza van een echte Italiaan. De gemiddelde pizzeria ziet hier mijn inziens geen concurrentie in!
 

Ik heb genoeg van negatieve medewerkers. Wat nu?

Ad   |    |  12 oktober 2020
Reactie: Ontevredenheid is een gevolg dat veroorzaakt is omdat de leidinggevers mensen niet kennen, niet weten wat ze willen, kunnen of zijn.
Met de PPscore kan de leidinggever inzicht krijgen in de mensen en door het beleid daarop aan te passen kan veel ontevredenheid worden voorkomen.
 

Ruilen pallets kost vervoerder vooral geld

Matthijs   |    |  9 oktober 2020
Reactie: Daar is maar een antwoord op: een betrouwbare partij zoeken om pallets om te ruilen.
 

De kunst van het complimenteren

Ronald   |    |  9 oktober 2020
Reactie: Mooi dat je enthousiast bent Paul. Ik vraag me af of je redenering van overkill wel klopt. Immers, wie krijgt er ooit genoeg van om positief over zichzelf te horen spreken? Het lijkt me wel zaak om je compliment af te stemmen op degene aan wie je het geeft. Daar gaat nog veel mis merk ik in mijn werk met leidinggevenden.
 

Coronacrisis zorgt voor extra aandacht gezondheid werknemers

Olivier Multibel   |    |  7 oktober 2020
Reactie: Niet alleen de mentale gezondheid, maar ook veiligheid voor thuiswerkers is belangrijk. Aangezien veel ongelukjes in en rond het huis gebeuren. Je hebt tegenwoordig ook handige apps mocht je willen weten of medewerkers veilig zijn.
 
1 2 3 4 5 2442 volgende >
advertorial
White paper: tips voor meer conversie via e-mail
Er is veel waar je aan kunt denken om de conversie van je mailings te verbeteren. En niet onbelangrijk: hoe zet je al deze aspecten zo optimaal mogelijk in. In dit gratis white paper beschrijft Spotler 21 technieken voor beter scorende e-mails. Benieuwd?
Download het white paper
Lees verder
Gebruik van Easy Up tenten tijdens beurzen: zo creëer je een opvallende beursstand!
Juiste telefoon voor zakelijke doeleinden: iPhone imponeert!
reacties
Maximaal zes mensen in een vakantiewoning reden voor annuleren (1) 
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken  (1) 
76 procent van de studenten werkt door coronacrisis in een andere sector (1) 
Aantal vacatures komt steeds dichter bij pre-coronatijdperk (1) 
Analytics is de bewezen grote winnaar (1) 
Hamsterschaamte: Nederlander ontkent te hamsteren tijdens coronacrisis (1) 
Ik heb genoeg van negatieve medewerkers. Wat nu? (2) 
top10
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken
Aantal zorgvacatures terug op niveau pre-coronacrisis
Betere bedrijfsresultaten? Begin bij uw cultuur
Kwaadaardige corona trackers zijn in opmars
Een op drie IT-verantwoordelijken: organisatie maakt ineffectief gebruik van cloudtechnologie
Werkzoekers vinden tattoos en piercings bij sollicitatiegesprek geen probleem
Bedrijven zetten vooral in op digitale transformatie
Een op de drie medewerkers minder loyaal na eerste coronagolf
OOBE maar dan wel PnP
Pandemie versnelt de digitale transformatie
meer top 10