zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Corona zorgt voor boost in online verkopen

Theo van der Zee   |    |  5 juli 2021
Reactie: Interessant om te zien ook hoe een dergelijke onverwachte stijging ook op andere punten in de keten gevolgen heeft. Zo toont nog steeds een groot deel van de webshops een melding over langere levertijden vanwege drukte bij partijen als PostNL.

Hier zie je dan ook meteen de kracht weer van wanneer zaken als bezorging in-house gehaald worden (zoals Coolblue dat bijvoorbeeld doet). Zij konden namelijk wel profiteren van de golf omhoog, maar zonder de afhankelijkheid van de zwakkere punten in de keten.
 

Meidendag in de Bouw trekt 41 deelneemsters

Alex   |    |  4 juli 2021
Reactie: Het is fijn om te zien dat de bouw steeds meer haar best doet om vrouwen aan zich te binden. Er is nou eenmaal een groot tekort aan mensen in de bouw en de huizen moeten toch gebouwd worden. Hopelijk zet deze trend door en zien we in de toekomst meer vrouwen aan het werk in de bouw.
 

Planten op kantoor verminderen stress en ziekte

Alex   |    |  4 juli 2021
Reactie: Planten hebben inderdaad een positieve uitwerking op mensen. Ze halen schadelijke stoffen uit de lucht en ze zien er ook nog eens mooi uit. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer bedrijven hun kantoren vullen met planten om zo de werkomgeving te verbeteren.
 

Niet het systeem, maar de mensen centraal

Freek   |    |  2 juli 2021
Reactie: Hartelijk dank voor dit informatieve artikel, Ronald! Ik zie dat het al uit 2019 stamt, echter zie ik het zelf nu pas, per toeval via Linkedin, voorbijkomen. Zelf heb ik een managementfunctie bij een goud- en zilverhandelaar, hier zijn we ook bezig het 'mechanische' eruit te krijgen, en terug te gaan naar de menselijke maat.
 

Van erfenis tot ergernis: betere bescherming erfgenamen door nieuwe wet

ErfrechtOnline   |    |  25 juni 2021
Reactie: Ik kwam toevallig dit artikel tegen.. we zijn inmiddels al heel wat jaren verder. Met de kennis van nu is dit absoluut een goede wetswijziging geweest, waardoor erfgenamen beter beschermd zijn.
 

Het hybride werken stelt bedrijfsnetwerken op de proef. Wat nu?

Rob   |    |  21 juni 2021
Reactie: In de komende hybride tijd is vergaderen op zich niet zo ingewikkeld meer aangezien het er naar uit ziet dat belangrijke vergaderingen op zich wel weer op locatie kunnen als dat nodig is.

Het managen van vluchtige contacten die collega's vaak met elkaar hebben is ingewikkelder omdat dat minder belangrijk lijkt, maar al die gemiste gesprekjes bij elkaar kunnen invloed gaan hebben.
 

Bouw zette grootste rem op Nederlandse economie in 2012

Alex   |    |  20 juni 2021
Reactie: Zo zie je maar hoe snel deze situatie omgeslagen is. Waar de bouw in 2013 nog verantwoordelijk was voor een daling van de economie, zien we nu dat de bouwbedrijven niet genoeg personeel kunnen vinden om aan alle vraag te voldoen.
 

Bouw en civiele sector groeien fors

Alex   |    |  20 juni 2021
Reactie: Heel begrijpelijk dat het aantal vacatures in de bouw sterk toegenomen is. Tijdens de financiële crisis werden veel bouwvakkers ontslagen en deze zijn nu weer nodig. De bouwbedrijven hadden veel eerder mensen aan moeten nemen om dit tekort te voorkomen.
 

Een derde managers vindt leidinggeven meer gericht op soft skills dan inhoud

Xander Cladder MWO   |    |  18 juni 2021
Reactie: Goed dat ISBW de Nederlandse manager onderzoekt en daarover in Managersonline publiceert. Het is vanzelfsprekend belangrijk dat managers nadenken over hun rol op de werkvloer. Omdat grote aantallen managersbanen tegenwoordig vervallen (CBS) omdat steeds meer organisaties kiezen voor zelfsturing als managementconcept, zou het goed zijn als managers zich vaker afvragen: wat is mijn meerwaarde eigenlijk? Als je anno 2021 op jouw managementstoel zit omdat je het beste weet wat er moet gebeuren, dan is het misschien wijs snel een loopbaantraject aan te vragen. Want de toegevoegde waarde van inhoudelijke kennis en ervaring zal om verschillende redenen steeds verder afnemen. Dat slechts 1/3e van alle managers denkt dat de effectiviteit van het eigen werk over soft skills gaat (in mijn ogen is dat intermenselijke deel juist keihard) is opmerkelijk. Daarmee staat in mijn ogen de toekomst van het vak management op de tocht. Ik wens de Nederlandse manager succes toe in het bereiken van een hoge toegevoegde waarde. De enige garantie op duurzaam werk. Soft skills zijn absoluut het belangrijkst!
 

Saaie baan slecht voor het hart

Peter   |    |  15 juni 2021
Reactie: Eentonig werk saai? Voor sommige mensen zal dit inderdaad het geval zijn. Ik heb jarenlang in het begin van mijn loopbaan achter een machine gestaan, dingetje erop gelegd. Die machine deed daar iets mee, en weer de volgende erop leggen. 2000 op een dag moesten ze er hebben. Dit was voor mij het meest leuke en ontspannende werk wat er bestond. Werd zelfs af en toe boos op mijn chef als die ''om mij even iets anders te laten doen'' mij iets liet halen in een ander afdeling. Gelukkig kon ik heb duidelijk maken dat ik daarvan juist gestrest raakte. Dat dat werk laag betaald was interesseerde mij niets, Dat was wel zo ontspannend werken
Had dat nog wel jaren langer willen doen.
maar helaas ging mijn werkgever zich meer
richten op oersaai kantoorwerk. Gelukkig kon ik mee verhuizen toen hij de productie verkocht aan een ander bedrijf.


 

HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken

Evert Versluis   |    |  14 juni 2021
Reactie: Inderdaad, online solliciteren is anders. Maar laten ik het omdraaien.
Mijn ervaring is dat aanstaande werkgevers ook graag willen weten hoe een kandidaat online overkomt. Immers een groot deel van de vergaderingen en samenwerkingsvormen zijn nu eenmaal online. Met name in de 'sales' is 'overtuigen via het scherm' een belangrijke competentie geworden. Ook het presenteren van visies, nota's e.d. is een vast onderdeel (geworden) van het werken in de huidige tijd (en waarvoor ook trainingen gegeven worden).
Alleen fysieke sollicitatiegesprekken voeren volstaat dus niet (meer). Het lijkt erop dat we toegaan naar een hybride vorm van solliciteren.
 

HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken

Evert Versluis   |    |  14 juni 2021
Reactie: Inderdaad, online solliciteren is anders. Maar laten ik het omdraaien.
Mijn ervaring is dat aanstaande werkgevers ook graag willen weten hoe een kandidaat online overkomt. Immers een groot deel van de vergaderingen en samenwerkingsvormen zijn nu eenmaal online. Met name in de 'sales' is 'overtuigen via het scherm' een belangrijke competentie geworden. Ook het presenteren van visies, nota's e.d. is een vast onderdeel (geworden) van het werken in de huidige tijd (en waarvoor ook trainingen gegeven worden).
Alleen fysieke sollicitatiegesprekken voeren volstaat dus niet (meer). Het lijkt erop dat we toegaan naar een hybride vorm van solliciteren.
 

Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars

Makelaar Amstelveen   |    |  9 juni 2021
Reactie: Mooi om dit artikel als makelaar bijna 10 jaar na dato terug te lezen. 10 jaar later.. en nog steeds dezelfde thema’s: de hypotheekaftrek, de te beperkte NHG-grens en de (grote) problemen van starters. Goed beleid voor de huizenmarkt, zou het ooit? Groet, Olivier.
 

Logisch dat we zo vaak onlogisch denken

ZakelijkGenie   |    |  9 juni 2021
Reactie: Een echte eyeopener dit artikel. Ik ga hier zeker weten iets mee doen en wellicht kom ik er op terug in mijn blog.
 
< vorige 5 6 7 8 2462 volgende >
E-learning laten ontwikkelen? Let op deze tips!
reacties
Dat coachen is ook niet alles.  (2) 
India minder aantrekkelijk door krappe arbeidsmarkt (1) 
Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst (1) 
Zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt (1) 
Young Professionals ervaren steeds meer stress (1) 
Twee na grootste stijging werkgelegenheid ooit  (1) 
Nederlanders meest gierig: consumenten betalen steeds minder voor verzending (1) 
top10
Wat mannelijke leiders moeten weten over het vrouwenbrein
Vier op tien jonge Nederlanders overwegen emigratie door woningtekort
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro
Premie WA beperkt casco-verzekering stijgt ondanks daling schadelasten
Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk
Drie op de vijf Nederlanders willen werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft
Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven
AFAS Software en Viisi Hypotheken beste Europese werkgevers
Prinsjesdag 2021: de belangrijkste veranderingen voor HR- en salarisprofessionals
Gelijkheid, diversiteit en inclusie: goed voor de medewerkers, maar ook goed voor het bedrijf?
meer top 10