zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Folders bevatten vaak taalfouten

Jeroen   |    |  1 oktober 2018
Reactie: Het rijtje staat achter mijn naam.
 

Burn-out: Psychiaters weten het niet

Peter de Kuijer   |    |  1 oktober 2018
Reactie: Met dank voor de link naar het programma en grotendeels eens met je reactie. Zelf was ik ongeveer sprakeloos over dit gesprek van drie ’hulpverleners par excellence’, psychiaters zogezegd. En ik snap Paul Witteman niet, want die zal in zijn lange carrière toch wel vaker dit onderwerp aan tafel hebben gehad? En waarom 3 psychiaters? En waarom deze drie, waarvan er maar één deskundig was op dit gebied.

• ‘We moeten eerst weten wat burnout is voor we het kunnen behandelen’: In 2018 nog het diagnose-recept-model uit het jaar nul. ‘Gebroken been, spalken en twee weken rust’.
• ‘Het is een modieus begrip’: Het is géén modieus begrip, maar het is modieus om hiermee naar een psychiater te gaan. ‘Hulpverlener par excellence.’ Maar een psychiater in loondienst behandelt niet, die adviseert (tips), classificeert (DSM-V), onderzoekt (prevalentie) en is manager / behandelverantwoordelijke, maar het is geen behandelaar. Maar de meesten zijn ijdel genoeg en houden de schijn graag op.
• ‘Het is een containerbegrip’: Niks containerbegrip, stress is een ‘gelaagd’ begrip met een fysiologisch/somatische, emotionele, cognitieve en gedragsmatige dimensie. Het is de toestand van het organisme die optreedt als er een discrepantie is tussen de waargenomen eisen van de omgeving en de eigen inschatting van de mogelijkheden om aan die eisen te voldoen. Wanneer de fysiologische ontregeling lang genoeg duurt raak je opgebrand, word je ziek en val je uit.
• Niet iedereen is even gevoelig voor stress (normaalverdeling), niet iedereen gaat er op dezelfde manier mee om (coping), niet iedereen raakt opgebrand, maar wie het treft merkt dat het lichaam niet meer doet wat de geest zou willen en dat er rust en maatregelen noodzakelijk zijn.
• Niet iedereen krijgt de juiste hulpverlening, maar in principe moet elke huisarts, bedrijfsarts en GZ-psycholoog op de hoogte zijn van de stand van wetenschap en de stand van behandeling. En omdat een huisarts nooit voldoende tijd heeft voor een echte behandeling moet hij verwijzen naar een goede en gespecialiseerde GZ-psycholoog. Of een ander die zich hierin op wetenschappelijke wijze heeft bekwaamd en bewezen. En inderdaad zijn de elementen van de behandeling o.m. rust, reflectie, beweging en ontspanning. Maar een behandeling bestaat niet uit ‘tips’ maar uit een individueel traject waarin de behandelaar samen met de cliënt tot verandering komt in zijn leven waardoor de balans terugkeert en de waargenomen eisen en het feitelijk gegeven antwoord op die eisen weer in evenwicht zijn. De behandeling is zeer individueel omdat de omstandigheden nu eenmaal zeer individueel zijn.
• Het is altijd goed dat er meer onderzoek komt, ook naar de verschillende behandelingen, maar de sinds de 90er jaren uitgekristalliseerde behandelingen, bijvoorbeeld die van Sonja van Zweden en het CSR-centrum (Chronische Stress Reversal) zijn een goede ‘onderlegger’ voor individuele trajecten, waarmee er velen van hun burn-out genezen, weer effectief worden, maar anders in het leven zijn gaan staan dan vóór de burn-out.
 

Millennials op de werkvloer, zo behoudt u ze

Energie-vergelijken.net   |    |  30 september 2018
Reactie: Niet helemaal mee eens, een goed salaris staat toch echt op de 1e plaats.
 

Millennials op de werkvloer, zo behoudt u ze

Hans - AG5   |    |  28 september 2018
Reactie: Purpose boven geld is mooi en ik snap het ook, maar gezien het feit dat veel millenials het financieel moeilijk hebben zou ik zeggen dat een goed betaalde job voor velen wenselijk is.
 

Millennials op de werkvloer, zo behoudt u ze

Kasper   |    |  28 september 2018
Reactie: Als millennial herken ik hier veel van. Werkplezier komt voor salaris. Ook flexibele werktijden zijn fijn. Zolang ik op tijd ben voor afspraken en mijn werk af heb maakt het toch niet uit of ik er om 8:00 of 9:00 ben.
 

Burn-out: Psychiaters weten het niet

Jan Hoogstraten   |    |  27 september 2018
Reactie: Als HR interim met ruim 26 jaar ervaring zeg ik altijd heel duidelijk:
Burn-out bestaat NIET Burn-out bestaat WEL.
M.a.w. ik kan evenveel zgn. deskundige opvoeren dat een Burn-out wel en/of niet bestaat.

Huisartsen sturen door naar praktijk ondersteuners wat zonde van de tijd is.
Ook deze hebben niet de skills om er iets aan te doen.
1e en 2e lijn zorg bestaat uit behandelen van cliënten en krijgen betaald voor hun inspanningen, dus waarom snel weer aan het werk sturen ???

KERN VAN HET VERHAAL-> wees altijd duidelijk ook al is de boodschap niet iets waar je vrolijk van wordt.

HR zijn geen sociaal maatschappelijk werkers maar professionals die de collegae moet ondersteunen in herstel cq nemen van juist beslissingen.

Wanneer iemand niet blij is met zijn baan maak dit bespreekbaar en zoekt naar oplossingen in of extern.
 

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

CLweb   |    |  26 september 2018
Reactie: Leuk om te lezen, denk dat programmeurs in elk geval liever via desktop of laptop iets ondernemen. Voor eenvoudige dingen zoals facebook of andere sociale media checken is een telefoon wel nuttig(aldus programmeur)
 

Drie redenen waarom web accessibility nu uw aandacht verdient

Paul   |    |  26 september 2018
Reactie: Zoals je omschrijft hangt het wel af van de doelgroep van je website. Op het moment dat in jou doelgroep geen kleurenblinden zitten houd je hier dus ook geen rekening mee. Het verkeer heeft tenslotte ook rood en groen, weliswaar in een volgorde.
 

Burn-out: Psychiaters weten het niet

Joost Jong   |    |  26 september 2018
Reactie: Er valt veel over te zeggen over burn out. Ik volg de ontwikkelingen rondom het thema al jaren maar schrik dat de getallen steeds groter worden en de leeftijden jonger. Ik ben er van overtuigd dat het te maken heeft met niet in staat zijn grenzen aan te geven. Dat maakt het dus wel degelijk de verantwoordelijkheid van de persoon zelf. Echter kennelijk is er fundamenteel in de maatschappij iets niet in orde waardoor teveel mensen hun grenzen niet (kunnen) aangeven. Of wellicht zijn de grenzen van mensen sneller bereikt, is er te weinig weerbaarheid. Ik denk dat er veel mogelijke oorzaken zijn aan te wijzen. Waar ligt de oplossing? Niet bij de psychiaters, die staan aan het einde van de lijn. Eerder denk ik aan ouders; hoe weerbaar wordt een kind opgevoed, en met welke verwachting? Welke druk wordt er al op jonge leeftijd bij kinderen neergelegd? En het onderwijs; wat is de signaalfunctie die er uitgeoefend wordt? Is de prestatiedruk te hoog? Wordt die te vroeg opgevoerd? Allemaal vragen waar ik geen antwoord op heb, maar waar volgens mij wel het begin van de oplossing zit.

Als ex-HR manager ben ik elke keer weer verbaasd over hoe slecht de functie van HR in veel organisaties uitgevoerd en benut wordt. Of dat deze functie nu bij een HR specialist of een lijnmanager ligt, te vaak wordt om de hete brij heen gedraaid en zie en hoor ik te weinig concrete actie naar potentiële uitvallers. Vanuit mijn ervaring wordt niemand slechter van een confrontatie van de feiten. En als dat betekent dat medewerkers preventief een halt toegeroepen moet worden, dan moet het management haar verantwoordelijkheid nemen. En ook is het mijn ervaring dat als de bal bij de medewerker neergelegd wordt als het gaat om grenzen aangeven en confronteren op gedrag, dat niemand daar slechter van wordt. Hoe lastig een confrontatie ook, je pakt het probleem wel aan. En de traditionele HR instrumenten zoals functionerings- en beoordelingsgesprek leveren zoveel op mits het goed uitgevoerd wordt. Het aloude ''verbeter de wereld, begin bij jezelf'' gaat ook hier gewoon op.
 

Vijf valkuilen om te vermijden bij IT-implementaties

NumoQuest®   |    |  24 september 2018
Reactie: Hai Richard,
Dank voor je reactie. Automatiseren kun je helaas niet vervangen. Dat zijn namelijk een aantal universele principes die al werkten ver voor er ooit eens sprake was van elektriciteit. Ze zijn niet te vervangen of anders te noemen, ze zijn niet politiek, commercieel of aan te passen.

Wanneer je automatiseert, dan doe je dat altijd volgens die principes en wanneer je denkt van die principes geen gebruik meer te maken, ongeacht hoe je dat ineens noemt, krijg je de redelijke commerciele chaos die nu speelt met tal van miljoenen schade.

Automatisere doe met een doel in gedachten en of het noi ooit eens iemand is geweest die bedacht, hé, een ronde plak hout met een stok erdoor is een nieuw ding waarvan als je er twee neemt je er een bakje op kunt vlechten en je daar de eerste trekkar had, of doorontwikkeld kijkt naar hoe Henry Ford het heeft gedaan. Die begreep het principe en werd steeds exacter.

Automatiseren kun je niet vervangen omdat je dan afstnad doet van het werkende principe achter en in automatiseren. I/O, Alpha/Omega, Actie/Reactie.

Het verbaast mij overigens nog steeds dat men na zo'n dertig jaar automatiseren nog steeds niet in staat is gebleken de stakeholder of client te vertellen wat digitaal automatiseren is. Het scheelt je namelijk 50% van je werk en energie.
 

Burn-out: Psychiaters weten het niet

Pieter Frijters   |    |  24 september 2018
Reactie: Klopt helemaal dat ex-burnouters de beste mensen zijn. Ik heb er ook een video over gemaakt: 'Burn-out, waarom een slimme werkgever je wel in dienst neemt': https://www.bit.ly/2NBJZ58
En er een blog over geschreven: https://www.bit.ly/2zrfvKw Ben belangstellend of je je daar in herkent.
 

Vijf valkuilen om te vermijden bij IT-implementaties

Richard   |    |  24 september 2018
Reactie: Beste René, dank je wel voor de aanvulling. Ik ga nog eens rustig nadenken over jouw inhoudelijke reactie. Ik ben het in ieder geval op onderdelen met jou eens, zeker wanneer het gaat om de insteek van de drie geformuleerde vragen. Hierbij is 'Digitaal Automatiseren' prima te vervangen door andere termen die passen bij het 'onderwerp'. Mvg Richard
 

Burn-out: Psychiaters weten het niet

H.D. Kloppenburg   |    |  24 september 2018
Reactie: Mooi artikel over burnout. Heb ik zelf ook meegemaakt en die psychiaters praten in hun eigen straatje en dat is juist wat je niet nodig hebt als je burnout hebt.
Wat overigens wel een ''slip of the mind'' is in dit artikel: werkgevers staan niet te springen om ex-burnouters aan te nemen. Dat zijn juist de beste mensen: veel inzet en weten inmiddels wel waar hun grenzen liggen. Dat straalt positief uit op de overige werknemers. Uit ervaring!
 

Vijf valkuilen om te vermijden bij IT-implementaties

NumoQuest   |    |  24 september 2018
Reactie: Er worden, nmiddels meer dan twintig jaar, telkens weer dezelfde 'shortcomings' geconstateerd.

Digitaal Automatiseren
Waar het initieel om gaat is te begrijpen wat Digitaal Automatiseren is, dat ook de stakeholders dat begrijpen, en weten hoe ernaar te handelen.

Te pas en te onp[as schermt men namelijk van hype naar hyp in commercieel IT dat vormen heeft aangenomen dat commercie zelf op dit moment het grootste virus voor de automatisering is.

In de tweede plaats zijn er drie vragen die je je bij IT project management telkens moet blijven afvragen.
1. Wat is Digitaal Automatiseren?
2. Wat is het doel van Digitaal Automatiseren
3. Waarom zou je automatiseren?

Als deze drie vragen niet coherent en consistent kunnen worden uitgelegd aan de stakeholder of client, dan kun je gewoon wachten op problemen.

En dan te bedenken dat Digitaal Automatieren een exacte aangelegenheid is die daardoor 100% voorspelbaar is. Steeds minder professionals blijken daar nog van op de hoogte, blijkt.

En dat is jammer. De incidenten en intrusions nemen steeds grotere vormen aan, juist hoer door...
 
< vorige 5 6 7 8 2402 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Koffie op het werk onderzoek: kwaliteit steeds belangrijker
reacties
Aandacht: het nieuwe geld (1) 
Recordaantal buitenlandse bedrijven vestigen zich in Amsterdam (1) 
Organisaties die actief bezig zijn met duurzaamheid winnen terrein (1) 
Wat is de impact van Brexit op de tech industrie? (3) 
Toeslag voor kinderopvang drastisch gewijzigd (4) 
Werknemer wil werk dat bijdraagt aan ‘een groter geheel’ (1) 
30 jaar e-mail. Zo voorkomt u misverstanden.  (7) 
top10
Manager verlaat familiebedrijf bij overname externe partij
Meerderheid consumenten stopt organisatie in de ban bij datalek
Aandacht: het nieuwe geld
Bespaar duizenden euro’s door milieuvriendelijk te printen
Kwart werknemers heeft nog geen AVG-bedrijfsbeleid ontvangen
Dreigingen in de financiële wereld: Hacktivisme
Vier tips om Android te gebruiken in uw organisatie
Elf verrassende tips voor onmetelijke creativiteit
Gemotiveerde werknemers? Speel de transparantie-kaart
Enorme gebreken in veelgebruikte IoT-protocollen
meer top 10