Reactie: Ik denk dan weer aan die scene in de film ''The best Exotic Marigold Hotel'', waarin Judi Dench (bekend als ''baas'' van James Bond)als gepensioneerde dame aan een groep Indiase callers uitlegt hoe de ontvanger erin zit. Als je dat voor ogen houdt, zal koud wellicht ook warmer worden. Het komt er altijd weer op neer dat je iets moet menen van de dingen die je doet!
Reactie: Nog voor mijn nieuwe baan begint al bonje met de baas. Ongelooflijk.
Mijn oude baan opgezegd, omdat ik bij mijn nieuwe baan veeeel uren zou kunnen werken. Ontslagbrief is nog geen dag de deur uit of de nieuwe baas belt: toch niet zoveel uren, want er komt iemand terug uit de ziektewet. Sta ik vrijwel met lege handen. Ik zeg dat ik ervan baal. Nu is zij boos en noemt mij een leugenaar, want ze had dat noooit gezegd van dat er veel werk zou zijn. De proeftijd zal ze mij zeer goed beoordelen zegt ze (daarvoor zei ze, dat je het wel bont moet maken wil je niet door de proeftijd komen). Ze heeft er weinig vertrouwen in dat ik haar nu wél goed begrijp. De eerste gesprekken waren nog wel zo gemoedelijk.
Zo zat van dat manager-ondergeschikte-systeem. Steeds meer zin mijn eigen business te starten.
Reactie: Voor veel bedrijven en managers algemene kennis.. desalniettemin heldere, concrete aandachtspunten waar elk bedrijf rekening mee zou moeten houden.
Reactie: Volledig met de strekking van het artikel eens. In tijden waar gigantische budgetten naar marketing toegeschoven worden is dit erg achtergebleven.
Reactie: Cijfers vallen naar mijn mening nogal tegen.. vakantie is - als het goed is - voor iedereen een feestje, andere groeten en openstaan voor elkaar vind ik vanzelfsprekend.
Reactie: ''Gezien de ontwikkelingen naar een meer individueel systeem...''
Ik heb inderdaad alleen vertrouwen in het hebben van voldoende geld, doordat ik er al op vrij jonge leeftijd (27, nu 35) vanuit ben gegaan dat we tegen de tijd dat ik met pensioen mag, ik voor mezelf moet zorgen en daar dus nu al voor aan het sparen ben. Ik weet dat ik dadelijk tegen de 65 voldoende financiële middelen heb om, ongeacht welke pensioenleeftijd de overheid erop plakt, ik kan stoppen met werken. Maar ik ben een van de weinigen die er al op die leeftijd mee is begonnen. Toen (en nu) was het nog redelijk betaalbaar, hoe ouder je bent, hoe duurder het is om een goede financiële 'terugvalbasis' op te bouwen.
Reactie: En wat te denken om niet een standaard doos te gebruiken, maar C2C-dozen. Dit komt ook steeds meer in. Dozenmakers behalen C2C-certificaten en bedrijven verpakken in deze dozen. Hiermee toon je de wil van het bedrijf naar duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en circulaire economie aan.
Reactie: Wederom de vraag wat is oorzaak, wat is gevolg. (Zie ook mijn reactie hier: http://www.managersonline.nl/nieuws/16467/kwart-werknemers-is-trots-op-zijn-ceo.html)
Vertrouwen we de directie omdat we meer betrokken worden, of worden we betrokken omdat we de directie meer vertrouwen?
Reactie: Ik vraag me af wat oorzaak en gevolg zou zijn. Zijn 'blijvers' trots op hun CEO en blijven ze daarom, of worden ze trots, omdat ze blijven. Iemand die vertrekt, is dat omdat ze niet trots waren op hun CEO, of zijn ze doordat ze (willen) vertrekken minder trots op hun CEO?
En natuurlijk, als je promotie maakt, heeft de CEO dat (indirect) goedgekeurd, dus wordt je vast wel trotser op hem (/haar).
En hoe directer de positieve invloed ervaren wordt, hoe trotser, dus hoe hoger in de boom, management/staf, hoe trotser. Tenzij deze van baan zal wisselen, lijkt me...
Reactie: Het is echt mooi wat je zegt, maar zijn signaalfuncties en het begrenzen van verantwoordelijkheidsgevoel niet een beetje te abstract? Zouden we het kunnen samenvatten met het advies: Zeg wat je wil en vraag wat je nodig hebt?
Overigens heb ik vorige jaar in een groot onderzoek ontdekt dat verkoopsturing op zowel resultaat als inspanning het beste is, daarna sturing op alleen inspanning, en sturing op alleen resultaat de minst goede resultaten geeft.