zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tips om de tevredenheid over internet op kantoor te verbeteren

28 augustus 2015 - Internetsnelheid is steeds bepalender voor het verbeteren van de productiviteit van medewerkers, of zij nu thuis of op kantoor werken.

Uit een Europees onderzoek van het onderzoeksbureau Censuswide, in opdracht van ZyXEL blijkt dat Nederlandse werkgevers hun medewerkers te weinig hoge internetsnelheden en moderne werkplekken ter beschikking stellen. Uit een tevredenheidonderzoek van het bedrijf blijkt daarentegen dat de Nederlandse medewerker wel tevreden is over het internetnetwerk en Wi-Fi-netwerk thuis.Nieuwe Werken
Nederland loopt wereldwijd aan kop met Het Nieuwe Werken, veel medewerkers werken één of meerdere dagen vanuit huis. De internetconnectie thuis is dus ook van belang voor de productiviteit van de Nederlandse medewerker. Mislukte e-mail- of VoIP-communicatie, of het inladen van een internetpagina dat een eeuwigheid lijkt te duren; het zijn allemaal zaken die zorgen voor grote ontevredenheid.

Kloof
Uit het onderzoek van ZyXEL blijkt er een kloof te bestaan tussen de slechte internetprestaties op kantoor en het juist efficiënte internet thuis. Nederlanders zijn van alle onderzocht Europeanen het meest tevreden met de internetsnelheid thuis en ervaren ook weinig problemen met Wi-Fi aan het thuisfront. Over de internetconnectie op het werk is slechts de helft van de medewerkers in Nederland tevreden. 

Tips
Om de betrouwbaarheid en efficiëntie van het internet op kantoor te verhogen, doet ZyXEL het Nederlandse bedrijfsleven een aantal aanbevelingen:
 
 • Zorg voor de juiste verbindingssnelheid - Meet de gemiddelde dagelijkse bandbreedte en het draadloze gebruik en zorg er vervolgens voor dat de connectiviteit de behoefte van de business aan kan en het netwerk niet te langzaam is. Dat voorkomt vertragingen en frustraties. Hoewel snelheid doorslaggevend is voor het verhogen van de productiviteit van medewerkers, wil dat niet zeggen dat dit een bedrijf veel hoeft te kosten.
   
 • Stel duidelijk beleid op - Leer de organisatie welke online platforms veilig en betrouwbaar zijn en stel duidelijke beleid op. In dit beleidsstuk kan bijvoorbeeld staan dat persoonlijke accounts voor cloud-diensten niet gebruikt mogen worden voor de opslag, verwerking of uitwisseling van bedrijfsgerelateerde communicatie of bedrijfsdata.
   
 • Regel een veilige manier voor BYOD - Overweeg de voordelen die Bring Your Own Device (BYOD) biedt. Bedenk de eenvoudigste manier om de devices die de medewerkers zelf meenemen veilig te verbinden aan het (Wi-Fi-)netwerk.  
   
 • Ondersteun flexibel werken - Laat het idee van de vaste werkplek los.
  Medewerkers moeten vanaf iedere plek kunnen werken, dus zorg voor de juiste systemen op de juiste plaats om dit mogelijk te maken. Medewerkers werken productiever vanuit huis of waar dan ook, als ze veilige cloud-gebaseerde mail en documentmanagement-applicaties tot hun beschikking hebben een eenvoudig documenten kunnen delen. Deze investering in de productiviteit van de medewerker zal uiteindelijk geld besparen.
 • Word zelfvoorzienend - Maak het internetnetwerk beheersbaar. Veel betalen voor een state-of-the-art-netwerk heeft weinig zin, want u zult het zelf moeten beheren zodra de installateurs vertrokken zijn. Onderzoek de verschillende opties en vindt een netwerkmanagementoplossing die u de meeste controle geeft.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Kwart Nederlanders wil liever ander werk
 Geld besparen op dataprotectie kan zorgen voor vervelende verrassingen
 Jongeren hebben meer behoefte aan digitalisering op de werkplek
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Groei snelle internetverbindingen stagneert
 Vijf boosdoeners achter slechte wifi-verbindingen en hoe u deze kunt vermijden
 WiFi en BYOD gaan toekomst mobiele medewerkers beďnvloeden
 Van responstijdenonderzoek naar responsetijdenmanagement
 
 
reacties
 
Mitchel Weerdesteijn  |   | 
24-09-2015
 | 
17:15 uur
Voor veel bedrijven en managers algemene kennis.. desalniettemin heldere, concrete aandachtspunten waar elk bedrijf rekening mee zou moeten houden.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
Houd als manager grip op de cijfers bij de groei van je organisatie
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Een op de drie Nederlanders met hoog inkomen kan door geldgebrek rekening niet betalen
Kwart Nederlanders wil liever ander werk
Organisaties investeren meer in DEI-initiatieven,
Zorgverzekeraar roept bestuurders op om vijf procent werktijd te besteden aan welzijn medewerkers
Organisaties willen SD-WAN, maar laten kansen liggen
HR-professionals staan niet achter huidige wet- en regelgeving
Bedrijven moeten medewerkers meer vrijheid geven om hun eigen productieve werkomgeving te creëren
Marketingmanagers horen na te denken over online nichestrategieën
Acht stappen om een toxische werkomgeving te voorkomen
Mimecast waarschuwt voor phishing uit naam van Twitter
meer top 10