Reactie: Ik vind het wel wat hebben dat drones ons in de gaten kunnen houden. Natuurlijk geen complete schendingen van privacy. Maar dat criminelen in de smiezen gehouden worden met drones vind ik een hele fijne gedachte.
Wat betreft het verzenden van pakketjes: prima idee, alleen wel zorgen dat er niet teveel door de lucht vliegen anders botsen ze tegen elkaar.
Reactie: Ik vind het maar een eng idee. Hoeveel drones moeten er wel niet door de lucht vliegen om alle pakketjes te bezorgen op een bepaalde dag? Ik denk een hoop. Dat betekent dat er in de toekomst heel veel drones door de lucht vliegen. En what's next? Drones die ons in de gaten houden?
Reactie: De uitkomst van dit onderzoek kunnen wij bevestigen. Als aanbieder van flexibele werkplekken (basickantoor) zien we dat ondernemers die gebruik maken van deze voorziening, hun tijd efficienter kunnen besteden. Vanzelfsprekend wordt dit als zeer positief ervaren en lijkt dit een overweging waard. Verloren geld kan worden teruggewonnen, verloren tijd helaas niet. Dit wordt vaak (ongemerkt) gecompenseerd door langer te werken maar dat is niet altijd (of altijd niet) de beste oplossing.....
Reactie: Wanneer jouw communicatie niet het gewenste effect oplevert is een training effectief communiceren een waardevolle investering voor jezelf. Zeker in het bedrijfsleven komt dit goed van pas.
Reactie: Scherp stuk. Ik maak me grote zorgen over deze valutacrisis in China. Er wordt ook al gesproken over een schuldencrisis die eraan zit te komen. Houdt het nou nooit op met die crisissen?
Reactie: Beste lezers van deze pagina, pas heb ik een artikel gelezen ''Identiteit''van Paul Verhaege. Graag wil ik jullie deelgenoot maken van een aantal standpunten van deze schrijver en psychoanalyticus. Hij signaleert dat onze veranderde maatschappij psychische klachten veroorzaakt (burn-out, depressie, faalangst op de werkvloer). Dat het vooral de schuld is van het neoliberalisme dat nu hoogtij viert. Materialisme is het hoogste goed geworden-je moet targets halen en veel geld verdienen. Als mens word je beoordeelt op één ding, je productie. Niet meer op wat en wie je allemaal nog meer bent. Die ontkenning van een groot deel van onszelf is funest voor ons welbevinden.
Tegenwoordig is het machtsuitoefening wat de klok slaat: degenen die over het meeste geld en de meeste middelen beschikken, bepalen wat anderen moeten doen. De machtige handelt puur vanuit eigenbelang en legt anderen een gedwongen onderwerping op. Daardoor ontstaat er een verziekte werkomgeving. Mensen doen wat de machtige zegt, maar zijn het vertrouwen in hem kwijtgeraakt.
Wat we nodig hebben, is een nieuwe invulling van autoriteit. Een samenleving kan niet zonder; autoriteit leidt de intermenselijke verhoudingen in goede banen. Zonder dat wordt het ieder voor zich en gaat onze verbondenheid verloren. Een gezagsdrager streeft naar duurzaamheid en goede sociale verhoudingen, een machtsfiguur louter naar eigen belang.
Mijn stelling is: er mankeert niets aan ons brein, maar aan de verziekte samenleving. Weg met het neoliberalisme en meer socialisme. Streef je eigen dromen na, maar doe ook belangeloos iets voor anderen en het grotere geheel. Ik denk dat we veel te weinig beseffen hoezeer wij bestaan via de ander.