zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Leaserijder vreest ongelukken door particuliere auto

22 februari 2010 - Bijna driekwart van de zakelijke rijders vindt dat het de particuliere automobilisten zijn die verkeersongelukken op weg naar de wintersport veroorzaken. De kans hierop zou volgens hen minder groot zijn als particuliere auto's beter onderhouden zijn of nog een laatste check zouden krijgen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vijf maatregelen waarmee topwerkgevers hun medewerkers tevreden houden

22 februari 2010 - De economische crisis zorgt ervoor dat HR-professionals hun aandacht totaal anders verdelen. Zo maakt personeelswerving plaats voor talentontwikkeling. Dit kwam afgelopen donderdag naar voren tijdens het jaarlijks award-event Top Employers van Nederland van het CRF Institute.

 Lees verder...   1 reactie
 

Ex-bankier presenteert oplossing voor bonussen.

22 februari 2010 - Onderzoeker en voormalig bankier Kilian Wawoe presenteerde op 19 februari een winstdelingsplan. Het nieuwe beloningsvoorstel dient als vervanging voor het bonussysteem in de bankenwereld. Sinds 2002 doet Wawoe onderzoek naar bonussen. Begin dit jaar vertrok hij uit de bankensector nadat de kredietcrisis geen einde maakte aan de bonuscultuur.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers: crisis te midden van crisis zeer slecht

22 februari 2010 - De ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland vinden de val het kabinet midden in een economische crisis een zeer slechte zaak. Sectoren die zwaar in de problemen zitten als de Bouw blijven nu in de kou staan.

 Lees verder...   1 reactie
 

Maandag 1 maart: Nationale Complimentendag

19 februari 2010 - Maandag 1 maart is het voor de achtste keer ‘Nationale Complimentendag’. Het initiatief spreidde zich de afgelopen jaren als een ‘warme deken’ over Nederland uit. Inmiddels is de Nationale Complimentendag op veel (scheur) kalenders te vinden en gezien het positieve en tijdloze karakter ervan rekenen de initiatiefnemers ook dit jaar weer op veel bijval.

 Lees verder...   3 reacties
 

Drie redenen om sociale media niet te blokkeren

19 februari 2010 - Moet u sociale media op de werkvloer wel of niet verbieden? De meningen lopen al jaren uiteen. Volgens de Harvard Business Review zijn er drie goede redenen waarom werkgevers het gebruik van Facebook, LinkedIn en/of andere sociale netwerken best kunnen toestaan en er zelfs baat bij hebben.

 Lees verder...   1 reactie
 

MKB gaat juridisch adviseur uit de weg

19 februari 2010 - Tweederde van de MKB/ondernemers kijkt door de recessie kritischer naar zijn zakelijke relaties. Toch heeft 80 procent er  vertrouwen in dat zijn klanten hun afspraken nakomen. Als er sprake is van een conflict lossen ondernemers dit bij voorkeur zelf op, zonder hulp. De meeste ondernemers vragen geen advies bij het opstellen van algemene voorwaarden en een kwart heeft zulke voorwaarden zelfs niet.

 Lees verder...   3 reacties
 

Ambtenaar blijft zitten waar hij zit

19 februari 2010 - Ambtenaren gaan dit jaar minder vaak op zoek naar een nieuwe baan. Momenteel is 21 procent van de ambtenaren actief op zoek naar een nieuwe functie. In 2009 was dat nog 34 procent. Ook zijn ambtenaren in deze barre economische tijden zeer tevreden over hun werkgever.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal managers per organisatie verschilt enorm

19 februari 2010 - Het aantal managers is in de afgelopen jaren nauwelijks toe- of afgenomen en is in elke sector ongeveer gelijk, namelijk vier à vijf procent van het totaal aantal personeelsleden. Wel zijn er tussen organisaties grote verschillen. Adviesbureau Berenschot concludeert dit op basis van een achtjarig onderzoeks- en adviesprogramma.

 Lees verder...   3 reacties
 

Hoe gaat u om met informatie?

18 februari 2010 - Een manager krijgt op dit moment 2.000 keer meer informatie dan in het begin van de jaren ‘80. Werknemers blijven informatie verzamelen, verwerken en verspreiden. Hoe kunt u deze groeiende behoefte het beste structureren? Hoe kunt u toch de juiste informatie ontvangen én delen?

 Lees verder...   Reageer
 

VNO-NCW noemt beloningsbeleid ING een positief signaal

18 februari 2010 - VNO-NCW noemt het nieuwe beloningsbeleid van ING een positief signaal in de discussie over topinkomens in de financiële sector. De grootste bank van Nederland heeft de inkomens van de leden van de Raad van Bestuur fors verlaagd en in lijn gebracht met de nieuwe (internationale) afspraken hierover.

 Lees verder...   Reageer
 

Sporten stimuleert productiviteit, creativiteit en ambitie

18 februari 2010 - Bijna zes op de tien Nederlanders denken tijdens het sporten aan hun werk en komen al rennend, fietsend of fitnessend op nieuwe ideeën. Sporters zijn bovendien significant meer tevreden met hun baan dan niet-sportende werknemers en ze zijn minder vaak ziek (drie versus vijf ziektedagen).

 Lees verder...   5 reacties
 

Bedrijfsleven haalt Spelen graag naar Nederland

18 februari 2010 - Onderzoek in opdracht van Ernst &Young toont aan dat een ruime meerderheid van het bedrijfsleven en non profit organisaties het plan om de Olympische Spelen in 2028 in Nederland te houden ondersteunt. Maar liefst zeven van de tien ondervraagden is van mening dat de organisatie van de Olympische Spelen in 2028 goed is voor de Nederlandse economie.

 Lees verder...   Reageer
 

Samen brainstormen werkt niet bij complexe problemen

18 februari 2010 - Wacht nog even met het reserveren van die vergaderzaal als u met een nieuw idee moet komen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat u bepaalde problemen beter in uw eentje op kunt lossen. Dat schrijft Andrew O'Connell op BusinessWeek.

 Lees verder...   8 reacties
 
< vorige 994 995 996 997 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10