zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zet uw secretaresse in de schijnwerpers

25 februari 2010 - Op 30 maart 2010 organiseert Manpower de 24e Verkiezing Secretaresse van het Jaar. Dit jaar gebeurt dat anders dan anders, namelijk in samenwerking met het vakcongres ´Who´s the boss?´ in Slot Zeist. De sprekers en workshops op deze bijeenkomst worden afgewisseld met presentaties van de drie finalisten.

 Lees verder...   1 reactie
 

Ergste cybermisdaden worden gepleegd door eigen mensen

25 februari 2010 - 42 procent van de bedrijven ziet dat cybercrime in 2009 is toegenomen, tegenover acht procent die een afname heeft gesignaleerd. Laten we de minder ernstige vormen van cybercrime (spam en virussen) buiten beschouwing dan blijkt dat het vooral de eigen collega's zijn die ernstige misdrijven kunnen begaan. Eén op de acht bedrijven heeft dit in 2009 ondervonden.

 Lees verder...   Reageer
 

Het mes gaat in Research & Development

25 februari 2010 - Door de gevolgen van de crisis gaat het mes in Research&Development (R&D), terwijl juist daar de kansen liggen voor herstel, waarschuwt Roland Berger Strategy Consultants in het rapport 'Think:Act – Intelligence instead of fear, innovation in times of crisis'. Het adviesbureau heeft een aantal factoren geïdentificeerd voor succesvol R&D-management in het huidige klimaat.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier excuses om onethisch gedrag niet aan de kaak te stellen

24 februari 2010 - Onethisch gedrag. Hoe gaat u er mee om? Mary Gentile van Babson College deed vier jaar lang onderzoek naar wanneer mensen besluiten ethische kwesties aan de kaak te stellen en hoe ze dat dan doen. Trekt u uw mond open als u ziet dat er onethisch gehandeld wordt en draagt u daarmee bij aan een eerlijke bedrijfscultuur?

 Lees verder...   Reageer
 

Digitaal factureren leidt tot meer online boekhouden

24 februari 2010 - Het versoepelen van de regels voor digitaal factureren een jaar geleden, heeft geleid tot een sterke stijging in het aantal digitaal verzonden facturen. Hierdoor is ook de vraag naar online boekhoudtoepassingen gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van Onfin.nl.

 Lees verder...   3 reacties
 

Werkgevers discrimineren vooral op leeftijd en etniciteit

24 februari 2010 - Volgens de Nederlandse beroepsbevolking discrimineren werkgevers bij het aantrekken van personeel het meest op leeftijd en etniciteit. Meer dan de helft van de beroepsbevolking is deze mening toegedaan. Dit blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group.

 Lees verder...   3 reacties
 

Aanwenden ontslagvergoeding: verzekeren, banksparen of Stamrecht BV

24 februari 2010 - De discussies over de hoogte van ontslagvergoedingen wordt de afgelopen tijd weer in alle hevigheid gevoerd. Minister Donner, die al eerder kritiek had van de Raad van State op zijn voorstel om ontslagvergoedingen bij inkomens vanaf 75.000 euro te beperken tot één jaarsalaris, heeft ook forse kritiek gekregen vanuit de Tweede Kamer.

 Lees verder...   2 reacties
 

Nederlandse managers meest tevreden in Europa

24 februari 2010 - De Nederlandse managers zijn de meest tevreden werknemers in de grotere landen van Europa. Een verlichting van de werkdruk of een betere balans tussen werk en leven zou voor hun een hele kleine groep de tevredenheid nog meer doen toenemen. Ze zijn positief over hun carrièremogelijkheden en slechts tien procent vindt dat hun bedrijf niet goed wordt geleid.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoe effectief is uw prestatiemanagement?

23 februari 2010 - Vanaf nu kunnen organisaties via de online Performance Management Assessment tool van StepStone Solutions, snel en kosteloos en bovendien in het Nederlands ontdekken hoe effectief hun performance management proces is en wat de belangrijke verbeterpunten zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Industriële bedrijven willen personeel technisch ontwikkelen

23 februari 2010 - 85 procent van de industriële bedrijven is van mening dat productiepersoneel eerstelijns onderhoud moet kunnen verrichten. Dit blijkt uit een online onderzoek van ROVC. De respondenten reageerden op de stelling: Productiepersoneel moet eerstelijns onderhoud kunnen verrichten. Slechts veertien procent was het oneens met deze stelling.

 Lees verder...   Reageer
 

CEO verwacht teveel met te weinig van financiële afdeling

23 februari 2010 - CEO’s verwachten veel te veel van hun financiële afdelingen. Meestal krijgt deze afdeling slechts de ruimte om cijfers te verwerken en ontbreekt het aan de middelen en de training om een effectieve strategische partner te worden. Slechts een vijfde van de financieel medewerkers in grote en middelgrote Britse bedrijven heeft momenteel invloed op strategische beslissingen.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier tips om betere vragen te stellen

23 februari 2010 - De meeste leidinggevenden willen graag open en eerlijk kunnen discussiëren met hun klanten, medewerkers en directie. Een van de manieren om dat te bereiken is door de juiste vragen te stellen. Wie dat kan, is in staat tot de kern van het probleem door te dringen en opent de deur naar een oprechte en zinvolle discussie.

 Lees verder...   8 reacties
 

Topman RBS weigert bonus van 1,8 miljoen

23 februari 2010 - Stephen Hester, topman van Royal Bank of Scotland (RBS), die grotendeels in handen van de staat is, ziet waarschijnlijk af van zijn bonus van 1,6 miljoen pond sterling (1,8 miljoen euro). Dat schrijft NU.nl naar aanleiding van een bericht in de Financial Times.

 Lees verder...   Reageer
 

De zes beďnvloedingsstrategiëen van Cialdini

22 februari 2010 - Als manager gebruikt u dagelijks verschillende beïnvloedingstechnieken om met uw medewerkers te communiceren. Soms bent u zich daarvan bewust, maar veel vaker gebeurt dit onbewust. Het uitoefenen van invloed is een intuïtief proces. Toch kunt u dit proces heel bewust sturen, zo meldt Managernet.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 993 994 995 996 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10