zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Noodzaak om bonussen uit te keren is zelf gecreëerde mythe

10 februari 2010 - Uit onderzoek van David De Cremer, Professor Behavioural Business Ethics aan Rotterdam School of Management, Erasmus University, en gasthoogleraar aan London Business School, blijkt dat topbestuurders binnen de Nederlandse bankwereld bonussen nog altijd zien als een krachtige stimulans - maar dat deze vooral voor collega bankiers belangrijk zijn en niet zozeer voor zichzelf.

 Lees verder...   4 reacties
 

Arbeidsmarkt 2010: elf trends en inzichten

10 februari 2010 - 2009 was een jaar van economische onrust. Iedereen heeft de recessie gevoeld. Het einde ervan is nog niet in zicht. De sterkte van de recessie maakt duidelijk dat het geen gebruikelijke economische neergang is. De wereld is in verandering. Organisaties moeten anticiperen op die verandering om te overleven. Ook werk bevindt zich in die ingrijpende 'transformation process'.

 Lees verder...   3 reacties
 

Hoogopgeleide vrouwen blijven vaak kinderloos

9 februari 2010 - Carrièrevrouwen blijken vaker kinderloos te blijven. Voor hoogopgeleide mannen geldt juist het omgekeerde. Overigens is kinderloosheid meestal geen bewuste keuze, maar vaker het gevolg van omstandigheden. Dit stelt Renske Keizer van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) op Nu.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

One Minute Coach coacht u tijdens Olympische Spelen

9 februari 2010 - Elke dag moeten managers en medewerkers in het bedrijfsleven pieken voor optimale prestaties en resultaten. Hoe doe je dat? Hoe houd je dat vol? Dit jaar zal managementtrainer en oud-toptenniscoach Victor Mion tijdens de Olympische Winter Spelen iedere ochtend leidinggevenden uit het bedrijfsleven in één minuut coachen.

 Lees verder...   Reageer
 

Kies de Expat van het Jaar 2010

9 februari 2010 - Vanaf nu kan er gestemd worden wie de Expat van het Jaar 2010 moet worden. Op de website expatoftheyear.nl kunt u tot 14 maart uw stem uitbrengen op diegene die in uw ogen een groot voorbeeld is voor en een ambassadeur is van de internationale expatgemeenschap in Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 

Crisis wakkert flirten op de werkvloer aan

9 februari 2010 - Nederlandse werknemers vinden flirten op de werkvloer geen probleem, 61 procent geeft aan dat flirten met collega’s gewoon moet kunnen. Op de website van Unique gaven bijna 1.100 respondenten antwoord op de vraag: ‘Vind jij dat flirten op het werk kan?’

 Lees verder...   Reageer
 

Tien managementtheorieën die de prullenbak in kunnen

9 februari 2010 - Elke paar jaar verschijnt er wel een managementboek dat onze manier van leidinggeven en visie op management radicaal verandert. Nieuwe leiderschapstechnieken en technieken die in een nieuw jasje gestoken worden, geven steeds opnieuw vorm aan de manier waarop we organiseren, evalueren, inspireren en belonen.

 Lees verder...   7 reacties
 

Dertigers en veertigers liggen het best bij bedrijfstop

8 februari 2010 - Werkgevers voelen de dertigers en veertigers onder hun werknemers het best aan. Dat blijkt uit een enquête van Tempo-Team onder werkgevers en werknemers. Het gegeven heeft volgens de onderzoekers wellicht te maken met het feit dat ook werkgevers en het management vaak tot die leeftijdscategorie behoren.

 Lees verder...   Reageer
 

Sociale netwerken vormen (nog) geen bedreiging

8 februari 2010 - Slechts één op vijf bedrijven in de wereld heeft een formeel beleid op het gebied van sociale netwerken. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van Manpower, zo schrijft Express.be. Door geen formeel beleid in te stellen brengen bedrijven zichzelf volgens Manpower in gevaar en missen ze een aantal voordelen.

 Lees verder...   7 reacties
 

'DSB had nooit vergunning mogen krijgen'

8 februari 2010 - De Nederlandsche Bank (DNB) had geen bankvergunning mogen verlenen aan Dirk Scheringa. DSB voldeed op het moment van aanvraag niet aan tientallen voorwaarden. Dit meldde het programma Reporter gisteravond op basis van de stukken waarvan de vergunning werd aangevraagd.

 Lees verder...   2 reacties
 

Uw collega maakt fouten. Wat nu?

8 februari 2010 - Niet alleen de wereld wordt complexer, dat geldt ook voor organisaties. Alles draait tegenwoordig om relaties, iedereen heeft op een of andere manier met elkaar te maken en uw prestaties zijn steeds afhankelijker van die van anderen. Als een collega een fout maakt, kan dit dus behoorlijk vervelend uitpakken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Topman JP Morgan Chase incasseert miljoenenbonus

8 februari 2010 - Topman Jamie Dimon van de Amerikaanse bank JP Morgan Chase ontving over 2009 een bonus van circa zestien miljoen dollar in aandelen en opties. Dat schrijft Nu.zakelijk. Verleden jaar betaalde de bank de kapitaalinjectie van 25 miljard dollar terug aan de staat en boekte de financële instelling een winst van 11,7 miljard dollar.

 Lees verder...   Reageer
 

Gemeenteambtenaar wil actie

5 februari 2010 - Een derde van de gemeenteambtenaren is bereid om actie te voeren voor een hoger loon. Bijna 70 procent vindt het reëel om een loonsverhoging te eisen, ondanks de huidige economische malaise. Dit blijkt uit onderzoek van InOverheid.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

De ingreep van het kabinet in uw pensioen: de feiten op een rij

5 februari 2010 - We lezen veel over de bezuinigingen op de pensioenen. Niet alleen de AOW- maar ook de pensioenleeftijd moet volgens het kabinet naar 67 jaar. Richtleeftijd, Witteveenkader, opbouwpercentage, al die begrippen komen voorbij. Maar hoe zit het ook alweer precies? FNV zet de feiten op een rij.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 997 998 999 1000 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10