zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nieuwe baan vinden valt werkzoekende behoorlijk tegen

15 februari 2010 - De ongunstige arbeidsmarkt belemmert de beroepsbevolking in haar wil om van baan te veranderen. Een kwart van de werkzame beroepsbevolking verwacht binnen een jaar een nieuwe baan te hebben. Echter, tweederde van deze groep heeft moeite om een andere baan te vinden, terwijl ze daar wel zeer actief naar op zoek is. 

 Lees verder...   1 reactie
 

2010 start met hoog aantal faillissementen

12 februari 2010 - Het aantal faillissementen in Nederland lag in januari 2010 op ongeveer hetzelfde hoge niveau als in januari 2009. De lichte stijging van één procent bracht het totaal op 525. Een mogelijk herstel van de economie is de faillissementscijfers dus nog niet terug te zien.

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuwe sneeuwgolf toont hogere productiviteit thuiswerkers aan

12 februari 2010 - Voor de derde keer in korte tijd is het economisch verkeer in Nederland grondig ontregeld geraakt door sneeuwval. De derde sneeuwgolf die eergisteren over het land trok zorgde opnieuw voor lange files en vertragingen, met grote gevolgen voor niet alleen de transportsector maar ook voor de 'gewone' kantoor- en kenniswerkers.

 Lees verder...   Reageer
 

In drie stappen naar opbouwende kritiek voor uw toppers

12 februari 2010 - Opbouwende kritiek geven is niet altijd even makkelijk. Feedback geven aan medewerkers die buitengewoon goed presteren is zelfs nog moeilijker. Juist deze groep lijkt geen duidelijke ontwikkelbehoeftes te hebben. Bovendien zijn toppers niet gewend om kritiek te krijgen en kunnen ze gaan steigeren als u ook maar door laat schemeren dat ook zij niet perfect zouden zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Zakenreiziger is gek op mobiele technologie

12 februari 2010 - Zakenreizigers maken graag gebruik van de moderne technologie voor het regelen van hun zakenreizen en het zoeken van reisgerelateerde informatie. Het mobiel internet, mobiele telefonie en andere toepassingen worden steeds vaker gebruikt. Daarbij maakt 80 procent desalniettemin gebruik van de knowhow van de reisagent.

 Lees verder...   Reageer
 

PwC: Bedrijven leggen initiatief klimaatkwestie bij overheid

12 februari 2010 - Initiatieven tot gedragsverandering met betrekking tot de klimaatproblematiek moeten volgens het bedrijfsleven vanuit de overheid komen. Een mix van boetes en beloningen is de beste manier om dit te bewerkstelligen. Dit zijn twee conclusies uit het rapport 'Appetite for Change' van PricewaterhouseCoopers.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederland het negende aantrekkelijkste land voor durfkapitaal

11 februari 2010 - Voor het eerst werd een uitgebreide internationale index opgesteld die de aantrekkelijkheid van landen meet voor investeerders van durfkapitaal en private equity. In totaal werden voor het onderzoek 66 landen onderzocht. Nederland komt in de index op de negende plaats. Dat is een verbetering in vergelijking met 2005/6 toen ons land nog op de veertiende de plaats stond.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlander is per dag een uur kwijt aan woon-werkverkeer

11 februari 2010 - Werknemers in Nederland doen er gemiddeld 28 minuten over om op hun werk te komen. Dit blijkt uit het Regus BusinessTracker-onderzoek. "De huidige manier van werken is aan herziening toe. Veel ondernemingen lopen de kans hun getalenteerde werknemers te verliezen als ze niet tijdig alternatieven bieden voor de lange reistijd," aldus Eduard Schaepman, algemeen directeur van Regus Benelux.

 Lees verder...   Reageer
 

Crisis beïnvloedt HR-beleid

11 februari 2010 - De economische crisis heeft gevolgen voor de ontwikkeling van het HR-beleid van bedrijven. Bijna zes op de tien ondernemingen zeggen dat de recessie van invloed is op hun HR-transformatie. Van die groep zegt 38 procent veranderingen versneld door te voeren, terwijl twintig procent de inspanningen juist heeft verminderd.

 Lees verder...   1 reactie
 

CFO's namen geen overhaaste besluiten tijdens recessie

11 februari 2010 - CFO's van grote bedrijven waren tijdens de economische neergang niet geneigd om overhaast te werk te gaan, maar namen de tijd voor hun beslissingen. Ze stonden onder druk; grote beslissingen hadden vaak betrekking op de continuïteit van de onderneming, en mogelijke fouten konden worden uitvergroot. Beslissingen waren vooral gericht op de korte termijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier tips om uw omzet te verhogen door Cross-Selling

11 februari 2010 - Opgelucht en blij besluit u het verkoopgesprek: ‘bedankt voor het vertrouwen.’ U geeft uw klant de hand, maar u bent niet voldaan: ‘de order is binnen, maar er zat gewoon veel meer in.’ Dat kan natuurlijk anders!  Kost het u moeite te cross-sellen? Wat is cross-selling? Hoe werkt het? En vooral: wat levert het op? 

 Lees verder...   4 reacties
 

Flexibiliteit biedt win-winkansen voor werknemer én werkgever

10 februari 2010 - Hoe gaan bedrijven om met de wens van hun medewerkers om flexibel te werken en wat hebben zij daarbij te winnen? De Stichting Innovatie & Arbeid - een kenniscentrum bij de SERV- onderzocht aan de hand van acht casestudies in Vlaamse bedrijven welke behoeften werknemers hebben om werk en privé beter in balans te brengen en hoe werkgevers daarop inspelen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Manager hecht nog steeds te weinig belang aan zachte kant fusie

10 februari 2010 - Bedrijven negeren nog steeds de zachte kant bij overnames. Waar analisten immateriële activa waarderen op maar liefst 75 procent van de marktkapitalisatie van de onderneming, komen senior managers niet verder dan 30 procent. Analisten hechten dus veel meer belang aan factoren als cultuur, organisatie en menselijk kapitaal dan managers.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werknemer maakt gretig misbruik van winterweer

10 februari 2010 - Ruim één op de vijf werknemers gebruikt de gladheid en sneeuw als smoes om werktijd gedeeltelijk of volledig te verzuimen. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder bijna 1.000 respondenten. Verder komt naar voren dat 37 procent van de werknemers ondanks het weeralarm gewoon naar het werk gaat.

 Lees verder...   5 reacties
 
< vorige 996 997 998 999 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10