zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Leaserijder vreest ongelukken door particuliere auto

22 februari 2010 - Bijna driekwart van de zakelijke rijders vindt dat het de particuliere automobilisten zijn die verkeersongelukken op weg naar de wintersport veroorzaken. De kans hierop zou volgens hen minder groot zijn als particuliere auto's beter onderhouden zijn of nog een laatste check zouden krijgen.

Dat kwam naar voren uit een online enquête van  Athlon Car Lease Nederland onder haar leaserijders (645 respondenten, waarvan 433 op wintersport gaan). Het blijkt dat het overgrote deel (86 procent) van de wintersporters vindt dat hun eigen auto in goede conditie is voor de reis naar de sneeuw. Volgens 71 procent van de geënquêteerden is het juist de particuliere auto die zorgt voor onveilige situaties op de weg. Zij vrezen voor hun eigen verkeersveiligheid, omdat volgens hen ongelukken onderweg te vaak te wijten zijn aan particuliere auto's die in slechte conditie verkeren. Verkeersveiligheid

Van de leaserijders gaat dit jaar 61 procent met de leaseauto op wintersportvakantie. Slechts vijf  procent van hen acht dat particuliere auto's veiliger, ofwel beter onderhouden en technisch in orde, op wintersport zou gaan. Bijna driekwart zou dus de situatie op de weg veiliger vinden als particuliere automobilisten vóór het vertrek naar de wintersport hun auto een gedegen laatste check zouden laten geven. De leaseauto wordt op regelmatige basis onderhouden en dat komt de verkeersveiligheid te goede. Circa éénderde (36 procent) van de leaserijders zou zijn auto voor vertrek nog even extra laten controleren als daar aan de grens de mogelijkheid voor was. 

Parkeerplaats
Richard Sikkel, algemeen directeur Athlon Car Lease: "Deze signalen over het gevoel van verkeersveiligheid en over een zogeheten 'vertrek-controle' vinden wij belangrijk. Een van onze doelstellingen is dat we onze rijders willen verrassen met zinvolle, nuttige zaken. Wij hebben sinds we de uitslagen binnen hebben dan ook geprobeerd om een parkeerterrein beschikbaar te krijgen bij een druk tankstation op de weg naar de wintersport waar we met onze mobiele Athlon Service Bus zouden kunnen gaan staan. Helaas blijkt dat je weken van te voren een vergunning hiervoor moet aanvragen. Dit kon dus niet meer gerealiseerd worden voor de grote uittocht afgelopen weekend.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Waarom bedrijfscultuur een strategisch doel moet zijn
 Zorgmedewerkers hebben weinig vertrouwen in actieplan (Ont)Regel de zorg
 Bedrijven betalen loyale IT’er minder dan jobhopper
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Leaserijders frauderen voor miljoenen
 Leaserijders nemen gas terug
 Leaseauto sneuvelt niet in crisis
 Leaserijder krijgt brandstofkosten ook in vakantie vergoed
 
 
reacties
 
Noira  |   | 
23-02-2010
 | 
09:47 uur
Wat een bijzonder opvallende gedachtengang van onze lease-heren. Slechts een zeer klein %-age (onder de 10) van de ongelukken wordt veroorzaakt door de technische staat van een auto. Het grootste gevaar schuilt nog altijd in het rijgedrag van de bestuurder. Laat het mij nu steeds vaker opvallen dat met name het genre grote lease auto toch over het algemeen nogal gestresst wordt bereden, waarmee het bruuskeren van andere weggebruikers niet wordt geschuwd.
J.L.  |   | 
15-03-2012
 | 
12:14 uur
Daar ben ik het mee eens. De ongelukken worden eerder veroorzaakt door het rijgedrag van de bestuurder en niet door de auto zelf.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Structureer je online marketing activiteiten
Werkstress: voorkomen is beter dan een burn-out!
reacties
Hostingbranche ziet public cloud niet als bedreiging (1) 
Drie manieren om te beleggen voor uw pensioen (1) 
Organisaties wapenen zich steeds beter tegen aanvallen met bots en scrapers  (1) 
Huisdierbezit populair (1) 
Consumenten nog niet overtuigd van de voordelen van Artificial Intelligence  (1) 
Nederlander positief over milieuzones, maar snakt naar duidelijkere regels (1) 
Slecht voorbereide gesprekspartner grootste irritatie werkzoekenden (3) 
top10
Werknemers willen vierdaagse werkweek met langere werkdagen
Artificial Intelligence: gaan robots onze banen inpikken?
HR-professionals kunnen eigen welzijnsambities niet bijbenen
Waarom bedrijfscultuur een strategisch doel moet zijn
Slecht datamanagement kost miljoenen
Vijf vragen die doel-denken veranderen
Leiders besteden maar dertien minuten per dag aan persoonlijke ontwikkeling
Pensioenakkoord: voldoende waarborgen op verdere uitwerking
3,3 miljoen nieuwe werknemersbanen in 2017
Alarmerende schaarste op de IT arbeidsmarkt
meer top 10