zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Leaserijder vreest ongelukken door particuliere auto

22 februari 2010 - Bijna driekwart van de zakelijke rijders vindt dat het de particuliere automobilisten zijn die verkeersongelukken op weg naar de wintersport veroorzaken. De kans hierop zou volgens hen minder groot zijn als particuliere auto's beter onderhouden zijn of nog een laatste check zouden krijgen.

Dat kwam naar voren uit een online enquête van  Athlon Car Lease Nederland onder haar leaserijders (645 respondenten, waarvan 433 op wintersport gaan). Het blijkt dat het overgrote deel (86 procent) van de wintersporters vindt dat hun eigen auto in goede conditie is voor de reis naar de sneeuw. Volgens 71 procent van de geënquêteerden is het juist de particuliere auto die zorgt voor onveilige situaties op de weg. Zij vrezen voor hun eigen verkeersveiligheid, omdat volgens hen ongelukken onderweg te vaak te wijten zijn aan particuliere auto's die in slechte conditie verkeren. Verkeersveiligheid

Van de leaserijders gaat dit jaar 61 procent met de leaseauto op wintersportvakantie. Slechts vijf  procent van hen acht dat particuliere auto's veiliger, ofwel beter onderhouden en technisch in orde, op wintersport zou gaan. Bijna driekwart zou dus de situatie op de weg veiliger vinden als particuliere automobilisten vóór het vertrek naar de wintersport hun auto een gedegen laatste check zouden laten geven. De leaseauto wordt op regelmatige basis onderhouden en dat komt de verkeersveiligheid te goede. Circa éénderde (36 procent) van de leaserijders zou zijn auto voor vertrek nog even extra laten controleren als daar aan de grens de mogelijkheid voor was. 

Parkeerplaats
Richard Sikkel, algemeen directeur Athlon Car Lease: "Deze signalen over het gevoel van verkeersveiligheid en over een zogeheten 'vertrek-controle' vinden wij belangrijk. Een van onze doelstellingen is dat we onze rijders willen verrassen met zinvolle, nuttige zaken. Wij hebben sinds we de uitslagen binnen hebben dan ook geprobeerd om een parkeerterrein beschikbaar te krijgen bij een druk tankstation op de weg naar de wintersport waar we met onze mobiele Athlon Service Bus zouden kunnen gaan staan. Helaas blijkt dat je weken van te voren een vergunning hiervoor moet aanvragen. Dit kon dus niet meer gerealiseerd worden voor de grote uittocht afgelopen weekend.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Leaserijders frauderen voor miljoenen
 Leaserijders nemen gas terug
 Leaseauto sneuvelt niet in crisis
 Leaserijder krijgt brandstofkosten ook in vakantie vergoed
 
 
reacties
 
Noira  |   | 
23-02-2010
 | 
09:47 uur
Wat een bijzonder opvallende gedachtengang van onze lease-heren. Slechts een zeer klein %-age (onder de 10) van de ongelukken wordt veroorzaakt door de technische staat van een auto. Het grootste gevaar schuilt nog altijd in het rijgedrag van de bestuurder. Laat het mij nu steeds vaker opvallen dat met name het genre grote lease auto toch over het algemeen nogal gestresst wordt bereden, waarmee het bruuskeren van andere weggebruikers niet wordt geschuwd.
J.L.  |   | 
15-03-2012
 | 
12:14 uur
Daar ben ik het mee eens. De ongelukken worden eerder veroorzaakt door het rijgedrag van de bestuurder en niet door de auto zelf.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10