zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zes digitale trends om in de gaten te houden

24 augustus 2010 - Volgens Edelman Digital ontvouwen zich momenteel zes digitale trends waar u niet om heen kunt. Op 6Minutes.be legt de firma meteen uit wat ze betekenen voor bedrijven en merken. Herkent u ze?

 Lees verder...   Reageer
 

Talentprogramma`s hebben vaak inherente handicaps

24 augustus 2010 - Hoewel vrijwel elk bedrijf wel over een programma voor talentontwikkeling beschikt, levert het leeuwendeel van die programma`s niet het gewenste resultaat op. Dit blijkt uit een onderzoek van de Corporate Executive Board onder 20.000 `opkomende sterren` in 100 organisaties.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vier succesfactoren voor het leiden van virtuele teams

24 augustus 2010 - Erin Meyer, hoogleraar aan INSEAD, stelt dat er steeds meer teams zijn die verspreid over de wereld hun werk doen én dat die teams andere managementvaardigheden vereisen. Soms zelfs de tegenovergestelde van de vaardigheden die u nodig heeft om een team op uw eigen locatie te leiden.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager is steeds meer overtuigd van mogelijkheden sociale media

24 augustus 2010 - Bijna de helft van de Nederlandse managers (46 procent) ziet niet veel voordelen met betrekking tot het inzetten van sociale netwerken bij medewerkers en klanten. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek van Avanade.

 Lees verder...   3 reacties
 

Teamleider kan het bijna nooit goed doen

23 augustus 2010 - Een teamleider kan het bijna nooit goed doen, want hij moet met zoveel tegengestelde belangen rekening houden. De ene werknemer vindt de baas al snel een bemoeial, terwijl de andere juist behoefte heeft aan meer sturing.

 Lees verder...   Reageer
 

Voornaam beďnvloedt carričre

23 augustus 2010 - Wie - in Nederland of België - Floris, Sophie of Charlotte heet, is vaak beter af dan een Kevin, Wesley of Mandy. Uw voornaam speelt onbewust een rol in het oordeel dat uw omgeving zich van u vormt, en is daarom mee bepalend voor uw carrièreverloop. 

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven tips voor een opvallend visitekaartje

23 augustus 2010 - Dan Crowther, een online marketing consultant, heeft nogal uitgesproken meningen over dat kleine stukje karton dat zo’n belangrijk onderdeel van het zakelijk netwerken is. Op Forbes geeft hij zeven tips om te zorgen dat uw visitekaartje opvalt tussen al die andere.

 Lees verder...   8 reacties
 

Effectieve communicatie begint met een goede eerste indruk

23 augustus 2010 - De spreker is geïntroduceerd. Op de dia achter hem zijn naam en het bedrijf waarvoor hij werkt. Alle aanwezigen hebben een programmaboekje met daarin exact dezelfde informatie. En hoe begint hij? "Hallo, ik ben die en die en werk voor dat en dat bedrijf." De kans om een goede eerste indruk te maken is voorgoed verkeken.

 Lees verder...   Reageer
 

Mobiele telefoon leidt tot onbeschoft gedrag

23 augustus 2010 - Uit onderzoek van de hotelketen Future Inns blijkt dat het steeds meer geaccepteerd is om telefoontjes en e-mail te beantwoorden tijdens vergaderingen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat mensen hier geen enkel probleem mee hebben – als ze het zelf doen. Doen anderen hetzelfde dan roept dat irritatie op.

 Lees verder...   4 reacties
 

Werkloosheid blijft afnemen

20 augustus 2010 - In juli 2010 waren 449.000 personen werkloos. Dit komt overeen met 5,7 procent van de beroepsbevolking. Een jaar eerder was dit nog 5,2 procent. De voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid is opnieuw licht gedaald. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.

 Lees verder...   Reageer
 

Jong Management steunt ingreep in pensioenuitkeringen

20 augustus 2010 - De Nederlandse jonge werkgevers, verenigd in Jong Management, zijn tevreden met de maatregelen die minister Donner neemt in de pensioenuitkeringen. Het ingrijpen van Donner is volgens de jonge werkgevers noodzakelijk. De ingreep in pensioenuitkeringen toont dat de minister de rekening niet doorschuift naar een volgende generatie.

 Lees verder...   1 reactie
 

Technologiebranches vragen niet meer geld, wel meer focus

20 augustus 2010 - "Met technologische innovatie kunnen we zelfs met minder geld van de overheid veel maatschappelijke problemen aanpakken, mits we de juiste focus kiezen." Met die stelling overhandigde Eric van Schagen, voorzitter van FHI, federatie van technologiebranches gisteren een 'technologiemanifest' aan demissionair minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven.

 Lees verder...   Reageer
 

De tien grootste ergernissen op kantoor

20 augustus 2010 - Uit een online onderzoek van Regus onder 400 zakenmensen in de Benelux blijkt dat kantoorwerkers zich het meest ergeren aan collega's die weigeren hun verantwoordelijkheid te nemen of hun fouten toe te geven. De respondenten werd gevraagd naar de zaken waaraan zij zich het meeste stoorden. Ze mochten daarbij maximaal drie antwoorden geven.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werkzoekende wil graag dag en nacht kunnen solliciteren

20 augustus 2010 - Ruim een derde van de werkzoekenden zou een sollicitatiegesprek het liefst ’s avonds of in het weekend voeren. En meer dan de helft ligt ’s nachts wel eens wakker, omdat hij nadenkt over een nieuwe stap in zijn carrière.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 949 950 951 952 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10