zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlander blijft na pensionering liefst in eigen land

12 augustus 2010 - Nederlanders willen na hun pensionering gewoon in eigen land blijven wonen, de veelgehoorde dromen over een huisje in Frankrijk of Italië ten spijt. 61 procent is niet van plan om naar het buitenland te vertrekken als ze stoppen met werken. Bij de minderheid die wel wil emigreren is Spanje het meest populair.

 Lees verder...   4 reacties
 

Tien tips om de impact van een crisis op werknemers te beperken

12 augustus 2010 - Zoals de crisis in de Golf van Mexico wel bewezen heeft, kan het gebeuren dat leiders die onder druk staan een foutje maken. Hoe de leider in zo’n geval communiceert heeft niet alleen invloed op de externe perceptie van de onderneming maar ook op de werknemers – die hun werk moeten doen terwijl hun bedrijf onder vuur ligt.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven betalen steeds vaker mee aan vakbondscontributie

11 augustus 2010 - De vakbondscontributie van werknemers wordt steeds vaker gedeeltelijk betaald door de werkgever. Dat komt naar voren uit onderzoek van Het Financieele Dagblad. Bedrijven als ING, de Vereniging Payrollondernemingen (VPO) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) betalen de helft of meer van het lidmaatschapsgeld.

 Lees verder...   Reageer
 

Liggende voorburen grootste irritatie tijdens vliegreis

11 augustus 2010 - 'Wat is uw grootste irritatie tijdens het vliegen?' Deze vraag heeft World Ticket Center deze week gesteld in een telefonisch onderzoek aan 500 klanten. Met stip op nummer een staat 'Passagiers die hun stoel zonder aankondiging in de ligstand zetten’. Maar liefst 23 procent noemt dit zijn grootste irritatie tijdens het vliegen.

 Lees verder...   Reageer
 

Chinese consument koopt massaal online

11 augustus 2010 - Met de grootste populatie in de wereld lijkt China de ideale markt om in te investeren. Om gericht op deze markt te kunnen inspelen, doet Roland Berger Strategy Consultants jaarlijks onderzoek naar de Chinese consument. Naast toegenomen merkbewustzijn, heeft de Chinees online shoppen volledig ontdekt.

 Lees verder...   Reageer
 

Vacatureaanbod stabiliseert voor het eerst dit jaar

11 augustus 2010 - Het online vacatureaanbod nam in juli iets af, zo blijkt uit de Monster Employment Index. Vanaf begin dit jaar nam het vacatureaanbod maandelijks toe, deze maand zakte de index voor het eerst licht met een punt naar een niveau van 95. Maar dit is nog altijd een verbetering van twee procent ten opzichte van juli 2009.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien tips om uw medewerkers gemotiveerd te houden

11 augustus 2010 - De crisis leidde voor veel werknemers tot baanonzekerheid, minder salaris en het beperken van secundaire arbeidsvoorwaarden. De gebruikelijke middelen om mensen te motiveren zijn niet langer bechikbaar, terwijl ze harder nodig zijn dan ooit. Wat kunt u nog wel doen om u personeel te motiveren?

 Lees verder...   2 reacties
 

Japanse ceo`s verdienen veel minder dan buitenlandse collega`s

10 augustus 2010 - In Japan is het salaris van ceo`s veel lager dan in veel andere landen. Sinds 30 juni zijn Japanse bedrijven verplicht het inkomen van executives die meer dan 100 miljoen yen (1,1 miljoen dollar) verdienen bekend te maken. Japanse ceo`s verdienen verrassend weinig.

 Lees verder...   Reageer
 

Facebook kan dienen als verlengstuk van marketing

10 augustus 2010 - Facebook moet niet worden gezien als marketingtool maar veeleer als verlengstuk van marketing. Dat bepleit Rogier Deen, eigenaar van onlineadviesbureau Viva la Media.

 Lees verder...   1 reactie
 

Negen luxe extraatjes voor de werkplek

10 augustus 2010 - Ontslagen, bevroren salarissen en u bent nog steeds aan het werk, meer uren per dag dan ooit. Er zijn bedrijven die hun overblijvers extra in de watten leggen als beloning voor hun harde werken. Forbes noemt negen extraatjes die u wellicht ook zou willen op kantoor.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager heeft vertekend beeld van eigen kunnen

10 augustus 2010 - Het ego van de manager is wel eens groter dan de werkelijkheid. Managers blijken een heel ander beeld van hun kunnen te hebben dan hun ondergeschikten. Dit komt naar voren uit onderzoek van het Chartered Management Institute, zo meldt Management Today.

 Lees verder...   3 reacties
 

Nederlander solliciteert het liefst per e-mail

10 augustus 2010 - De overgrote meerderheid van de Nederlanders solliciteert het liefst via e-mail. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van StepStone onder meer dan 11. 000 werkzoekers uit acht Europese landen. Slechts een kleine minderheid stuurt nog een brief om zich kandidaat te stellen.

 Lees verder...   Reageer
 

'Gevolgen bezuinigingen op cultuur onderschat'

9 augustus 2010 - De Raad voor Cultuur maakt zich ernstige zorgen over de consequenties van mogelijke bezuinigingen op cultuur in Nederland. Om die reden heeft de Raad een brief gestuurd aan de informateur.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven tips voor herintreders

9 augustus 2010 - Carol Fishman Cohen en Vivian Steir Rabin studeerden beide af aan Harvard Business School en werkten beide jarenlang niet om hun kinderen groot te brengen. Weer aan het werk gaan bleek niet eenvoudig.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 952 953 954 955 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10