zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Technologiebedrijven zetten meer in op flexwerkers

19 augustus 2010 - Bedrijven anticiperen op een nieuwe economische crisis door een grotere schil van flexwerkers aan te leggen. DAF, Scania, NXP, ASML, VDL Groep, Aalberts Industries, Inalfa, Siemens Nederlanden Haskoning hebben hier beleid van gemaakt.

 Lees verder...   Reageer
 

Gepensioneerden voor het blok bij inleveren pensioen

19 augustus 2010 -  Minister Donner heeft eergisteren bekend gemaakt dat hij het niet langer verantwoord acht om pensioenfondsen die sinds vorig jaar in de financiële problemen zitten, langer uitstel te geven van het korten van de pensioenen.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien tips voor meer emotionele intelligentie

19 augustus 2010 - Werknemers verwachten meer dan ooit van hun manager dat die hen door deze moeilijke tijden leidt. Het presenteren van feiten en cijfers is daarbij niet voldoende om uw briljante strategie er door te krijgen. U moet hen ook zien te motiveren. En daar komt emotionele intelligentie van pas.

 Lees verder...   Reageer
 

Wereldwijd weer meer managers gezocht

19 augustus 2010 - Als de werving van topmanagers een indicatie is van de economie, dan ziet het er goed uit. Volgens de Association of Executive Search Consultants (AESC) – een internationale vereniging van headhunters – steeg het aantal gezochte managers in het tweede kwartaal van 2010 voor het eerst sinds het dieptepunt van de recessie.

 Lees verder...   Reageer
 

Netwerkcompetenties geven voordeel bij solliciteren

19 augustus 2010 - Regelmatig wordt er in personeelsadvertenties gevraagd naar mensen met een goed en groot netwerk. De geboren netwerkers hebben een streepje voor. De huidige cv’s geven echter geen inzicht in de netwerkcompetentie of waarde van het netwerk van de sollicitant.

 Lees verder...   Reageer
 

Beloning van private-equity managers staan onder druk

18 augustus 2010 - De beloningen van private-equity en hedge-fund managers staan onder druk. De financiële sector is in de afgelopen 30 jaar flink gegroeid, en fondsmanagers hebben daar van geprofiteerd. Bonussen van minstens een miljoen euro zijn eerder regel dan uitzondering.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijf wil liever geen werkloze

18 augustus 2010 - Bedrijven geven de voorkeur aan sollicitanten die al een baan hebben. Dat concludeert het UWV na onderzoek, zo meldt Express.be. Nauwelijks een kwart van de mensen die vorig jaar een nieuwe baan vond, was op het moment van solliciteren werkloos.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse wegrestaurants scoren matig

18 augustus 2010 - Met een gemiddeld rapportcijfer van 5,4 is eten langs de Nederlandse snelwegen niet aan te raden. Dit blijkt uit een door de ANWB gehouden onderzoek van wegrestaurants, zo weet Zakenreis.nl. Bij de test werden 26 restaurants onder de loep genomen.

 Lees verder...   Reageer
 

Drie tips om een beslissing van uw baas in twijfel te trekken

18 augustus 2010 - Mensen bij Apple zeiden tegen Steve Jobs dat de nieuwe iPhone antenneproblemen had waar naar gekeken moest worden. De boodschap kwam niet over en Apple bracht een ondeugdelijk product op de markt. Het is niet eenvoudig om het oneens te zijn met de baas, zeker niet als het zo’n gedreven en charismatisch type is als Jobs.

 Lees verder...   1 reactie
 

Manager blijft zitten waar hij zit

18 augustus 2010 - Meer dan 64 procent van de Nederlandse managers denkt dat de economie in of na 2012 pas weer op het niveau van 2007 komt. Dit is redelijk laat, maar het is wel een reële verwachting. 71 procent van de Nederlanders heeft wel vertrouwen in het groeiperspectief van het eigen bedrijf in het komende jaar.

 Lees verder...   1 reactie
 

Bedrijfsleven heeft vaker borgstelling nodig

17 augustus 2010 - Nu banken minder geneigd zijn tot het verstrekken van bedrijfskredieten nemen bedrijven steeds vaker hun toevlucht tot alternatieven. Eén van de opties die daarbij aan de orde is, is het gebruiken van een borgstelling om de totale kredietruimte op te rekken.

 Lees verder...   Reageer
 

‘Geen indexatiekorting vanwege langere levensverwachting’

17 augustus 2010 - Ouderenbond ANBO roept de kabinetonderhandelaars op indexatiekortingen vanwege hogere levensverwachting bij pensioenen te voorkomen. De kortingen maken deel uit van het door werkgevers- en werknemersorganisaties aanvaarde pensioenakkoord over de toekomst van de AOW en de aanvullende pensioenen.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoe moet u zich gedragen in uw eerste baan? Vijf tips

17 augustus 2010 - U bent afgestudeerd en begint aan uw eerste baan. Gefeliciteerd! Dat was niet makkelijk in deze tijd. Nu moet u nog zorgen dat u uw gloednieuwe baan ook behoudt en er een succes van maakt. Forbes geeft vijf tips.

 Lees verder...   1 reactie
 

Hond op kantoor leidt tot betere samenwerking

17 augustus 2010 - Talloze onderzoeken tonen aan dat honden de sociale vaardigheden van mensen verbeteren. Honden dienen als katalysator die hun baasjes helpen intieme, langetermijn relaties op te bouwen. 'Maar geldt dat ook op de werkplaats?', vroegen Christopher Honts en zijn collega's van de Central Michigan University zich af.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 950 951 952 953 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10