zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ambtenaren zijn bureaucratie beu

27 augustus 2010 - Bijna alle ambtenaren binnen de Rijksoverheid en lagere overheden hebben te maken met bureaucratie in hun werk. In een onderzoek van Abvakabo FNV naar de werkbeleving onder ambtenaren, uitgevoerd door ADV Market Research, geeft 93 procent van de leden van Abvakabo FNV aan te maken te hebben met bureaucratie, tegenover 85 procent van de niet-leden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Betere prestaties in zorg door strategische rol HRM

27 augustus 2010 - Zorginstellingen kunnen hun prestaties bevorderen door HR Management een prominentere plek te geven in de organisatie. Op veel plekken in de zorg behelst HRM niet meer dan de dagelijkse personele activiteiten, terwijl HR- afdelingen actiever zouden moeten bijdragen aan de ontwikkelingen in de organisatie.

 Lees verder...   4 reacties
 

Tien tips en tricks voor wannabe ondernemers

27 augustus 2010 - Uit recent onderzoek van Hay Group blijkt dat maar liefst 59 procent van de medewerkers zich begin 2010 sterk heeft voorgenomen een nieuwe baan te zoeken in 2010. Een groot deel hiervan overweegt het zelfstandig ondernemerschap, aldus Rick Kruiswijk, algemeen directeur van HeadFirst.

 Lees verder...   4 reacties
 

Strak geregisseerd teamoverleg werpt vruchten af

26 augustus 2010 - Als u wilt dat teambijeenkomsten iets opleveren, geef de deelnemers dan de uitdrukkelijke opdracht om naar buiten te komen met de beste oplossing. Op die manier kunnen ze zich er niet vanaf maken met de simpelste oplossing die als enige voordeel heeft dat niemand er echt tegen is.

 Lees verder...   Reageer
 

Bijna helft minder faillissementen in augustus 2010

26 augustus 2010 - Het aantal faillissementen neemt in augustus af met 42 procent ten opzichte van de maand juli zo blijkt uit een voorspellend onderzoek van Graydon. In juli was er ook al een forse daling te zien van 25 procent in vergelijking tot de maand juni.

 Lees verder...   Reageer
 

Acht tips voor een kantoorromance die werkt

26 augustus 2010 - Volgens onderzoek van CareerBuilder.com, hebben vier van de tien werkenden wel eens iets gehad met een collega. Drie van de tien van deze koppels is zelfs getrouwd. Desondanks is een relatie met een collega niet zonder risico’s.

 Lees verder...   1 reactie
 

Communicatie financiële instellingen laat nog altijd te wensen over

26 augustus 2010 - De communicatie van financiële instellingen wordt nog altijd als ontoereikend beoordeeld door de Nederlandse consument.  Meer dan de helft (59 procent) zegt de communicatie over de financiële situatie onvoldoende te vinden.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijfsleven niet klaar voor opvolger code Tabaksblat

26 augustus 2010 - 58 procent van het topmanagement weet amper iets van de MVO bepaling in de Nederlandse Corporate Governance Code, de opvolger van de code Tabaksblat. Dit blijkt uit gegevens van Protiviti dat onderzoek deed naar bewustzijn en impact van de MVO bepaling in de Nederlandse Corporate Governance Code.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven tips om gedisciplineerd thuis te werken

25 augustus 2010 - ‘Ik begrijp niet hoe je dat doet, thuis werken zonder steeds afgeleid te worden’. Dat krijgen thuiswerkers vaak te horen. Thuiswerken vergt inderdaad discipline. Gelukkig kan iedereen de discipline aanleren die nodig is om vanuit huis te werken.

 Lees verder...   Reageer
 

Slechter weer, betere werkprestaties

25 augustus 2010 - 48 procent van de Nederlandse werknemers geeft aan dat hun werkplek onvoldoende is ingericht tegen zomerse hitte en dat dit tijdens warme dagen hun functioneren beïnvloedt. Deze conclusie is gebaseerd op online onderzoek van Unique onder 250 respondenten.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoogopgeleide wil groeien bij avontuurlijke werkgever

25 augustus 2010 - Uit de Employer Brand Monitor van werkenbijmerken.nl blijkt dat er onder hogeropgeleiden een duidelijke voorkeur bestaat voor organisaties en bedrijven, waarbij de groeistrategie is gebaseerd op de groei van mensen en teams en waar samenwerken voorop staat.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers vergeten parttime te vermelden in vacature

25 augustus 2010 - In bijna tweederde van de parttime vacatures wordt het woord 'parttime' niet vermeld. Dit blijkt uit onderzoek van de AMC Academie onder meer dan 57.000 vacatureteksten waarvan 6.664 parttime waren. Dit heeft grote consequenties voor de vindbaarheid van deze vacatures, omdat 'parttime' wel tot de belangrijkste zoekwoorden behoort binnen vacaturesites en zoekmachines.

 Lees verder...   Reageer
 

Recruiter zelf is onvindbaar op sociale media

25 augustus 2010 - Rekrutering en sociale media worden steeds meer in één adem uitgesproken. Kandidaten op zoek naar een nieuwe baan worden er steevast op gewezen dat hun profielen op dit soort media compleet en professioneel moeten zijn om gevonden te worden. Maar hoe professioneel en vindbaar is de sector zelf?

 Lees verder...   5 reacties
 

Online coaching is snel, effectief en goedkoop

24 augustus 2010 - Online coaching is snel, goedkoop en effectief. Althans, dat vindt Mirjam Windrich, coach en loopbaanbegeleider. Volgens Windrich is juist het niet hebben van persoonlijk contact met de coach of begeleider een van de succesfactoren van het online coaching.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 948 949 950 951 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10