zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkzoekende wil graag dag en nacht kunnen solliciteren

20 augustus 2010 - Ruim een derde van de werkzoekenden zou een sollicitatiegesprek het liefst ’s avonds of in het weekend voeren. En meer dan de helft ligt ’s nachts wel eens wakker, omdat hij nadenkt over een nieuwe stap in zijn carrière.

Dat blijkt uit onderzoek van Monsterboard.nl onder ruim 1.600 werkzoekenden. Een meerderheid (84 procent) van de werkzoekenden heeft dan ook wel oren naar een online carrièrebeurs, die 24 uur per dag te bezoeken is. 



Niet meer wakker liggen over je carrière

"Meer dan de helft van de werkzoekenden ligt ’s nachts wel eens wakker in bed omdat ze nadenken over hun loopbaan," aldus Warren Hammond, Managing Director van Monsterboard.nl. "Werkzoekenden gaan ook steeds meer zelf op zoek naar carrièremogelijkheden, onder andere via social media. Daarbij verwachten ze dat informatie en loopbaanadvies overal en altijd beschikbaar zijn." 

Toegankelijk en flexibel

Waarom vinden werkzoekenden het prettig om recruiters in het weekend of ’s avonds te spreken? De belangrijkste reden is dat ze dan alle tijd hebben en het dan ook geen probleem is als het gesprek langer duurt dan gepland (69 procent). Een derde vindt dat je je dan rustig kunt voorbereiden en meer ontspannen bent. En een kwart verkiest juist de avonden en weekends zodat hun baas of collega’s er dan niet achterkomen. Het grootste voordeel van een online carrièrebeurs is volgens werkzoekenden de toegankelijkheid, gevolgd door de snelheid en efficiëntie (je kunt makkelijk in contact komen met verschillende bedrijven) en het feit dat je geen reistijd hebt. 

Kennismaken in je huispak

Lekker relaxed in een huispak of op slippers solliciteren omdat je mogelijke nieuwe werkgever je niet kan zien: dat ziet meer dan een derde van de werkzoekenden wel zitten. Bij een reallife-kennismaking met een recruiter zijn werkzoekenden soms minder ontspannen: ze maken zich bijvoorbeeld druk over een goede openingszin (zestien procent) of ze worden zenuwachting en ze gaan zweten of stotteren of ze krijgen rode wangen (twaalf procent). 

Online carrièrebeurs

Monsterboard.nl organiseert van 6 tot en met 11 september de Virtual Job Fair. Inschrijven kan hier. Werkzoekenden kunnen 24 uur per dag de beurs bezoeken en deelnemen aan chatsessies met recruiters van diverse bedrijven, waaronder Deloitte, Caesar Group, A.S. Watson Health & Beauty, Alliander, Imtech Infra & Traffic, ING en Accenture. Ook is de Monster Coach Freek Jordans aanwezig om tips en advies te geven.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Jongere past online imago niet aan voor sollicitatie
 Test online hoe u overkomt op anderen
 Oudere werkzoekende doet meer concessies dan jongere
 Online sollicitant stoort zich aan technische mankementen
 
 
reacties
 
Vince  |   | 
20-08-2010
 | 
19:02 uur
Op de onlangs gelanceerde vacaturesite (Klik hier) kan je dag en nacht solliciteren! Eenvoudig profiel aanmaken en via alerts nieuwe vacatures in je mailbox. Met een klik reageren en solliciteren.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10