zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Mobiele telefoon leidt tot onbeschoft gedrag

23 augustus 2010 - Uit onderzoek van de hotelketen Future Inns blijkt dat het steeds meer geaccepteerd is om telefoontjes en e-mail te beantwoorden tijdens vergaderingen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat mensen hier geen enkel probleem mee hebben – als ze het zelf doen. Doen anderen hetzelfde dan roept dat irritatie op.

Management Today meldt verder dat uit het onderzoek naar voren kwam dat te laat komen (tot wel twintig minuten) ook heel normaal is. Een derde heeft wel eens een vergadering afgezegd omdat ze een kater hadden. Ook worden mensen steeds amicaler als ze hun zakelijke contacten groeten. Driekwart geeft nog steeds de traditionele hand, maar tien procent geeft twee zoenen ter begroeting. Professionele indruk
Dit is allemaal niet zo wereldschokkend maar wel opvallend. Terugkomend op het belgedrag tijdens vergaderingen: hoe vervelend vergaderingen ook zijn, ze geven u de kans een professionele indruk te maken – en dat wordt enigszins ondermijnd als u halverwege de zaal verlaat om een telefoontje aan te nemen van uw vriend om uw escapades van de avond ervoor te bespreken. 

BlackBerry uit
Als mensen hun mobiel aan kunnen nemen tijdens vergaderingen, roept dat de vraag op waarom die überhaupt aanstaat op dat moment. Als de vergadering echt belangrijk is, kunt u de aanwezigen wellicht vragen hun BlackBerry even uit te zetten.

 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Arbeidsmigranten cruciaal voor Nederland, maar leer ook onbenut potentieel benutten
 Kwart Nederlandse bedrijven wil geen zakendoen met bedrijven die verschillende valuta hanteren
 Helft managers hecht meer waarde aan iemands potentie dan aan huidige capaciteiten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 'Blackberry en iPhone schaden bedrijfsbelangen'
 Email en vergaderen putten manager uit
 Acht tips om efficiënter te vergaderen
 Zeven regels voor een 'topless' vergadering
 
 
reacties
 
Civile  |   | 
23-08-2010
 | 
08:02 uur
Een heel valide artikeltje ware het niet dat het eigenlijk volledig achterhaald zou moeten zijn. Immers, wanneer je tijdens een vergadering klaarblijkelijk tijd hebt om te sms-en en/of emailen, dan heb je weinig respect voor diegenen die een vergadering bijzit[ten].

Er zijn een paar hele simpele omgangsregels die gelden voor dergelijke momenten. Mobieltjes of op trilstand of uit en een email/sms kan natuurlijk wachten tot na de meeting.

Getuige het artikel blijkt niet iedereen zich hier aan te willen houden daarom misschien handig deze regel hardop uit te spreken en als gemeengoed in te voeren? Lijkt me een hele valide en eenvoudige zaak, me dunkt.
Ad de Beer  |   | 
23-08-2010
 | 
09:30 uur
Het is tegenwoordig toch niet meer dan normaal om bij aanvang van een vergadering even te vragen de telefoons minimaal op stil te zetten. Omdat een simpele telefoon eigenlijk niet meer voorkomt en de meeste mensen een PDA hebben is helemaal afzetten moeilijker, immers, de agenda moet ook geraadpleegd worden.
Te laat komen op een vergadering, och, werk een paar jaar met Fransen en je staat nergens meer van te kijken. Record is nog steeds de fransman die exact op het juiste tijdstip binnen kwam wandelen, alleen twee weken te laat. Vervolgens had hij geen idee waar de vergadering over ging en was hij overal over bezig, behalve de onderwerpen van de agenda. Lastig dat het nu juist de CEO van het bedrijf was en dat de vergadering eigenlijk om de redding van het bedrijf ging.
Overigens is het schudden van de hand, een teken dat je geen wapen draagt, overal ter wereld, behalve in Nederland, al jaren een goede gewoonte.
Civile  |   | 
23-08-2010
 | 
09:55 uur
Ad, een hele goede morgen. Weer enkelen uit het boekje. Zou dan niemand het boekje 'Attending Meetings 4 Dummies' hebben gelezen???? Klaarblijkelijk.
Ad de Beer  |   | 
23-08-2010
 | 
11:59 uur
Rene,
Kijk eens voor de lol naar de grootste vergaderaars van ons land, de tweede kamer, daar wordt nog meer belastinggeld verkwanselt door sms-jes dan dan door het nutteloze gezwam over een oversteekplaats voor gloeiwormpjes.
Zag overigens van de week zelfs een assistent scheidsrechter, de vierde man, tijdens een wedstrijd in de eredivisie driftig met zijn duim over de toetsen van zijn pda vliegen.
Tja, geeft niks, ze hebben toch de instructie van de KNVB niks te zien.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Tips om je workforce te managen
reacties
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (2) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
Stijgende energieprijzen en inflatie leiden tot ernstige problemen met onbetaalde energiefacturen (1) 
Bestaan er geen talent-gerichte leiders en organisaties meer? (6) 
top10
Helft CISO's wereldwijd voelt zich niet voorbereid op een cyberaanval
Magazijnmedewerkers: positieve veranderingen te midden van tekort arbeidskrachten
Hybride werkomgevingen zorgen voor toenemende stress en dataverlies
Arbeidsmigranten cruciaal voor Nederland, maar leer ook onbenut potentieel benutten
76 procent betaalt ransomware-criminelen
Maatschappelijke betrokkenheid werkgever essentieel bij werving personeel
Genomineerden klant- en medewerkerbeleving Awards 2022 bekend
Spoofing: wat is het en hoe herken je het?
Nederlandse consument experimenteert met nieuwe identificatiemethoden
Succesformule familiebedrijven ontcijferd: ze presteren beter door informeel management
meer top 10