zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Een roadmap is onmisbaar voor cybersecurity

20 juli 2020 - Traditionele informatiebeveiliging biedt een organisatie niet langer garantie dat cruciale bedrijfsdata veilig is. Vroeger, voor de digitale revolutie, leek het inrichten van IT-security op het bewaken van een fort. Indringers kregen geen kans om binnen te komen met behulp van prikkeldraad, hoge muren en een sloot.
 Lees verder...   Reageer
 

Helft Nederlanders geen idee van eigen risico bij autoschade

20 juli 2020 -  De zomervakantie staat voor de deur, maar dit jaar geen lange vluchten of verre bestemmingen. Veel Nederlanders kiezen deze zomer voor een autovakantie in eigen of buitenland. Maar de vraag is of zij goed voorbereid op reis gaan. Uit onderzoek van Autoverzekering.nl blijkt namelijk dat 50 procent van de Nederlanders niet op de hoogte is van het eigen risico van hun autoverzekering.
 Lees verder...   Reageer
 

Sprankje hoop in het grensgebied

17 juli 2020 -  Ondanks de coronacrisis biedt de Nederlands-Duitse arbeidsmarkt nog kansen. Dat blijkt uit inschattingen van het UWV, de Duitse Agentur für Arbeit, bedrijven en EU-projecten. Het GrensInfoPunt van de Euregio Rijn-Waal in Kleve (D) helpt ondernemers, (potentiële) grensgangers en studenten op weg in het buurland
 Lees verder...   Reageer
 

Marc Schussler stopt als directeur van Spotler

17 juli 2020 - Marc Schussler, oprichter en directeur van Spotler Nederland, vertrekt per 1 augustus. Hij draagt zijn taken over aan het huidige management team van het bedrijf dat de ingezette koers van Spotler zal voortzetten. Met het vertrek van Schussler eindigt een tijdperk waarin hij ruim zestien jaar als oprichter, ondernemer en directeur aan het roer stond van eerst Blinker en MailPlus en later Spotler.
 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers in financiële sector volgen procedures nauwgezet (in tegenstelling tot overheidspersoneel)

17 juli 2020 -  Werknemers in de financiële sector volgen de hen opgelegde procedures drie keer vaker dan overheidspersoneel. Dat blijkt uit onderzoek onder senior beslissers door Digital Intelligence-specialist ABBYY. Bijna de helft (46 procent) van de medewerkers in het bankwezen en de financiële dienstverlening volgt de regels erg nauwkeurig. Dat geldt slechts voor vijftien procent bij de overheid.
 Lees verder...   Reageer
 

Aantal IT-vacatures trekt na korte dip tijdens coronacrisis weer aan

16 juli 2020 - Het aantal nieuwe IT-vacatures onder directe werkgevers trekt in juni weer aan, na een dip die in maart inzette. Dit blijkt uit de halfjaarlijkse arbeidsmarktrapportage van iSense. Het jaar 2020 begon met een recordaantal vacatures bij werkgevers, namelijk 11.019. Ook in februari bleef de vraag met 9.715 openstaande vacatures hoog.
 Lees verder...   Reageer
 

Ernstige kwetsbaarheid in Office ontdekt

16 juli 2020 -  Onderzoekers van Mimecast waarschuwen voor een nieuwe kwetsbaarheid in Microsoft Office voor Windows en Mac. Het gaat om een zeer ernstige kwetsbaarheid waarmee aanvallers op afstand code kunnen uitvoeren. Na een melding van Mimecast heeft Microsoft hiervoor een patch vrijgegeven.
 Lees verder...   Reageer
 

Een op drie werkenden wil coronabonus

16 juli 2020 - Maar liefst 36 procent van de werkende Nederlanders vindt dat zij een bonus verdienen vanwege hun extra inzet in de afgelopen maanden. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.007 Nederlandse werknemers in loondienst, uitgevoerd door Panelinzicht. Bijna de helft van alle ondervraagden zegt gedurende de coronacrisis harder te hebben gewerkt dan in de periode daarvoor.
 Lees verder...   1 reactie
 

Aanzienlijke toename aanvallen en digitale inbraken in Nederland

15 juli 2020 - VMware presenteert de resultaten van zijn Cybersecurity Threat-rapport ‘Extended Enterprise Under Threat’. Het betreft een wereldwijd onderzoek waaraan ook 251 Nederlandse CIO’s, CTO’s en CISO’s hebben bijgedragen. Het onderzoek laat een duidelijke toename zien in zowel het aantal cyberaanvallen alsook digitale inbraken in Nederland in de afgelopen twaalf maanden.
 Lees verder...   Reageer
 

Twaalf B Corp-organisaties roepen op tot goed werkgeverschap via WieZetJijOpEen. nu

15 juli 2020 -  B Lab, de organisatie achter B Corp, heeft zich net als maar liefst twaalf ‘B Corp gecertificeerde bedrijven’ aangemeld bij het open platform WieZetJijOpEen.nu. Daarmee zijn ‘B Corps’ oververtegenwoordigd op het platform waarop bedrijven gezamenlijk oproepen tot goed werkgeverschap.
 Lees verder...   Reageer
 

Hoe digitaal werkt Nederland?

15 juli 2020 - Nederlandse organisaties hebben tweederde van hun bedrijfsprocessen gedigitaliseerd en dat levert ze een forse kostenbesparing op. De digitale transformatie zal de komende jaren verdergaan, zo verwachten ze. Zorgen zijn er ook, vooral over security. Dit blijkt uit een online steekproef door Kien Onderzoek, in opdracht van Visma Software.
 Lees verder...   Reageer
 

Sterk herstel China, maar wel veel lijken in de kast

14 juli 2020 -  China is hard op weg om het groeiniveau van vóór de Covid-19-crisis te overtreffen. Volgens onderzoek van Euler Hermes komt de groei van het Chinese BBP in 2021 uit op +7,6 procent. Fors hoger dan de groei van 2019 (het jaar voor corona) die 6,1 procent bedroeg. Daar staat tegenover dat het aantal faillissementen dit jaar en volgend jaar met 40 procent zal groeien in vergelijking met 2019.
 Lees verder...   Reageer
 

Motorverkoop op weg naar herstel na coronadip

14 juli 2020 -  In de eerste helft van 2020 werden in Nederland 8.671 nieuwe motorfietsen verkocht en dat is 2,8 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Uit de cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC blijkt dat in mei en juni een inhaalslag werd gemaakt met de registraties van nieuwe motoren, nadat vooral in maart en april de afleveringen stokten.
 Lees verder...   Reageer
 

Opleiders schakelen razendsnel om naar digitale schoolbanken

14 juli 2020 -  Het coronavirus heeft verschillende aspecten van onze samenleving ondergedompeld in chaos en onzekerheid, en het onderwijs is geen uitzondering. Studytube ziet veel opleiders in hoog tempo hun klassikale cursussen naar een online aanbod omzetten.
 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1 2 3 4 5 1356 volgende >
Kiest men voor een goedkoper kerstpakket?
reacties
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk (2) 
Bedrijfsfitness heeft meer effect dan gedacht (1) 
Leeftijd speelt grote rol bij volgen van cursussen (1) 
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk (1) 
Online sector blijkt crisisbestendig tijdens coronapandemie (1) 
Vertrouwen in arbeidsmarkt bereikt laagste punt sinds 2016 (1) 
Kwart familiebedrijven is volgens eigen werknemers succesvoller dan niet-familiebedrijf (1) 
top10
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk
Praktische tips voor managen op afstand
Eén op vijf vacatures in gezondheidszorg onvervulbaar
Cybersecurity: van plan naar executie
Aanzienlijk minder krimp
Merendeel werknemers ervaart discriminatie; werkgever doet weinig
Klantbeleving opnieuw uitvinden in een wereld van social distancing
Corona zorgt voor boost in online verkopen
'Technisch herstel derde kwartaal geeft vertekend beeld economie'
Herstel vacaturetrend zet verder door
meer top 10