zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

HR te vaak aan de zijlijn bij transformatie naar agile organisatie

8 mei 2020 -  In 40 procent van de gevallen is HR niet actief betrokken bij de transformatie naar een agile organisatie. Dit betekent dat het initiatief elders in de organisatie genomen wordt en HR hier geen rol in krijgt of neemt. In verhouding met de bredere organisatie blijkt de HR afdeling nog maar beperkt bezig te zijn met agile werken, denken en organiseren.
 Lees verder...   1 reactie
 

IT-professional voelt zich verantwoordelijk voor klimaatvriendelijke bedrijfsvoering

8 mei 2020 -  Wereldwijd onderzoek van Paessler AG laat zien dat duurzaamheid en energie-efficiëntie belangrijke thema’s zijn voor IT-professionals. Bijna twee derde (65 procent) van de respondenten in de Benelux vindt dat de IT-afdeling (mede)verantwoordelijk is voor duurzaamheid en een beter klimaat. Van de ondervraagden vindt 68 procent dat Facility Management ook verantwoordelijk is en 41 procent procent vindt dat dit hoort bij het C-level management.
 Lees verder...   Reageer
 

Arbeidsmarktvraag krimpt met een kwart

8 mei 2020 -  Sinds de intelligente lockdown is het aantal nieuwe vacatures in Nederland met een kwart afgenomen. Deze daling is bij werkgevers twee keer zo groot als bij (uitzend)bureaus, respectievelijk -36 procent en -achttien procent in vergelijking met het gemiddelde aantal vacatures dat zij hadden in de eerste tien weken van 2020. In de laatste twee weken is de daling gestopt en is er zelf sprake van een licht herstel.
 Lees verder...   Reageer
 

Hoe houdt u uw thuiswerkers fit en vitaal?

7 mei 2020 - Werknemers maken zich zorgen over het fit en vitaal blijven, millennials missen de sociale interactie en maatwerk op het gebied van thuiswerken werpt voor iedere werknemer zijn vruchten af. Dit zijn drie conclusies uit een recent breed onderzoek van Nationale-Nederlanden en Crunchr.
 Lees verder...   Reageer
 

Vijf veranderingen in export naar China die u moet kennen

7 mei 2020 - Tegelijk met het Chinese nieuwjaar hebben de Chinese autoriteiten hun regelgeving met betrekking tot invoerlicenties, invoercontrole, documentatieplicht en CCC-certificering geactualiseerd. Deze veranderingen zou u moeten kennen. Richard Groenendijk, general manager van AEB Nederland  geeft vijf tips hierover.
 Lees verder...   Reageer
 

Eén op de vier Nederlanders wisselt van baan wegens collega’s

7 mei 2020 - Bijna een kwart (24 procent) van de Nederlandse werknemers is weleens van baan veranderd, omdat zij zich ergerde aan één of meerdere collega’s. Dit blijkt uit onderzoek van IT-detacheerder PEAK-IT, uitgevoerd onder 1080 Nederlanders die in loondienst zijn voor 32 uur of meer en één of meerdere collega’s hebben.
 Lees verder...   1 reactie
 

Jongeren maken minder betaalde uren sinds de crisis

6 mei 2020 -  53 procent van de studenten en scholieren en 35 procent van de jongeren onder de 30 jaar, geeft aan minder betaalde uren te kunnen maken sinds het begin van de crisis. Voor de Nederlandse beroepsbevolking ligt dit percentage op twintig procent. Van de groep van 45 jaar en ouder is dit 9,5 procent.
 Lees verder...   Reageer
 

Rapid prototyping cruciaal voor toekomst van Nederlandse bedrijven

6 mei 2020 - Voor consumenten zijn 3D-printers leuke speeltjes of verre toekomstmuziek. U mag het noemen zoals u wilt, maar voor bedrijven zijn 3D-printing en rapid prototyping de enige manier om klaar te zijn voor de toekomst. Dat geeft ook Mark Achterberg, Hoofd Inginieur van 3dhubs.com, aan.
 Lees verder...   Reageer
 

Twee jaar na introductie AVG hebben bedrijven nog steeds te weinig inzicht in IT-omgeving

6 mei 2020 -  Tanium heeft onderzoek gedaan naar de status van endpoint security na invoering van AVG-wetgeving in 2018. Het onderzoek wijst uit dat, twee jaar na invoering van deze wet, grote uitgaven niet leiden tot verbeterde compliancy. Ondanks miljoeneninvesteringen in compliance programma’s, ontdekt meer dan 94 procent fundamentele IT-zwakheden die bedrijven kwetsbaar laten voor inbreuken en wettelijke boetes.
 Lees verder...   Reageer
 

Hygiëne en omgangsvormen werkvloer blijvend veranderd door Corona

4 mei 2020 -  Meer dan de helft (58 procent) van het kantoorpersoneel in Nederland denkt niet dat alles weer wordt zoals het was vóór Corona. Zo geeft 67 procent aan meer op hygiëne te blijven letten dan voorheen. Meer dan driekwart van de werknemers (77 procent) verwacht dat de werkgever voor extra schoonmaakrondes zorgt om de hygiëne te waarborgen.
 Lees verder...   Reageer
 

Flexwerkers essentieel om coronacrisis te overleven en economie te redden

4 mei 2020 - Ruim een derde (36 procent) van de Nederlandse leidinggevenden vindt flexwerkers essentieel voor hun bedrijf om de coronacrisis te overleven. Bijna zestig procent (57 procent) denkt dat flexwerkers onmisbaar zijn om de economie er weer bovenop te krijgen zodra de crisis voorbij is. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR Flex.
 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders: Bevrijdingsdag moet jaarlijks een doorbetaalde vrije dag zijn

4 mei 2020 -  Maar liefst 81 procent van de werkende Nederlanders vindt dat Bevrijdingsdag voor iedereen jaarlijks een doorbetaalde vrije dag moet zijn. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR onder 1154 Nederlanders die 32 uur of meer in loondienst zijn. Op dit moment is Bevrijdingsdag slechts één keer in de vijf jaar een doorbetaalde vrije dag.
 Lees verder...   Reageer
 

Een veilige terugkeer naar de werkplek

1 mei 2020 -  De intelligente lock-down gaat binnenkort voorzichtig de deuren van onze bedrijven openzetten. Het is voor zowel werkgever als werknemer de hoogste tijd om weer aan de slag te kunnen. En dat is ook zeker mogelijk, stelt directeur Ronald Simonis van Effect Veiligheid BV, als u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt.
 Lees verder...   Reageer
 

Managers kunnen zich verzekeren tegen aansprakelijkheid

1 mei 2020 -  Managers kunnen zich tegenwoordig verzekeren tegen beroepsfouten en de aansprakelijkheidstelling die daaruit voort kan vloeien. Verzekeraars ontwikkelen speciale soorten verzekeringen voor management consultants en (interim) managers. Veel leidinggevenden hebben geen idee dat deze verzekering bestaat, stelt WA.nl.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1 2 3 4 5 1346 volgende >
Doorontwikkeling en zelfontplooiing blijft belangrijk, ook voor managers
reacties
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis (1) 
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten  (1) 
Weg met CV’s en brieven!  (1) 
Coaching in negen stappen (1) 
Aanbod commercieel vastgoed verder gedaald (1) 
Het beste van twee werelden: een ondernemerscultuur bouwen in uw organisatie (1) 
1,6 miljoen Nederlandse auto's rijden nog door op winterbanden (1) 
top10
Weg met CV’s en brieven!
Top vijf banen die meest in trek zijn bij sollicitanten
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis
Sales, marketing en corona: licht aan het einde van de tunnel?
Vijf manieren waarop dienstverleners hun businessmodel kunnen aanpassen aan de 1,5 meter economie
Hoe thuiswerken intelligenter – en veiliger – wordt
De impact van het coronavirus op het vak van Assistants
Van data verzameling naar gegevensminimalisatie
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten
Vier adviezen die organisaties tijdens en na corona-crisis laten excelleren
meer top 10