zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Top drie uitdagingen voor finance professionals

9 mei 2023 - Na een jaar aanwezigheid op de Nederlandse markt signaleert Payhawk dat finance teams nog veel efficiencywinst kunnen boeken. Chris van Dongen, Commercial Director Payhawk: "In een ideale wereld kan de gegevensstroom rond uitgaven van medewerkers real-time worden beheerd en is er een directe koppeling met banken en ERP- en boekhoudsystemen.
 Lees verder...   Reageer
 

Explosie langdurig verzuim verwacht

9 mei 2023 - Uit onderzoek van HR Navigator onder ruim 250 grote werkgevers – met meer dan 75 medewerkers in dienst – blijkt dat momenteel 5,1  procent van het personeel langer dan zes weken thuis zit. De verwachting is dat het langdurig verzuim explosief zal toenemen.
 Lees verder...   Reageer
 

Eén op vijf IT’ers ervaart ongelijke behandeling op de werkvloer

9 mei 2023 - Maar liefst 22 procent van de Nederlanders met een baan in de IT ervaart een ongelijke behandeling tussen werknemers binnen hun organisatie. Dat blijkt uit onderzoek van Linden-IT onder 1.078 Nederlanders werkzaam bij een IT-organisatie, uitgevoerd door Panelwizard. Mogelijk heeft de ongelijke behandeling invloed op het gedrag van werknemers.
 Lees verder...   Reageer
 

Werving heeft grote prioriteit bij overheid; grote mismatch tussen wervingsstrategie en wensen potentiële medewerkers

8 mei 2023 - Voor HR-professionals en leidinggevenden binnen de overheid heeft werving en selectie dit jaar de hoogste prioriteit. Dat blijkt uit de HR-benchmark van Visma | Raet. Dit onderzoek is uitgevoerd onder 167 werkenden en 73 HR-professionals en bestuurders binnen overheidsorganisaties. Bijna de helft (45 procent) zegt dat hun organisatie meer aandacht wil besteden aan het aantrekken van talent. Nog eens 21 procent wil meer aandacht geven aan de sollicitatieprocedure.
 Lees verder...   Reageer
 

Jongeren verwachten vaker dat werkgever collega’s met overgewicht helpt dan oudere werknemers

8 mei 2023 - Eén op de vijf werknemers wil dat de werkgever hem helpt om gewicht te verliezen. Jongeren maken zich daarbij vaker zorgen om het overgewicht van collega’s en verwachten vaker dat de werkgever collega’s met gezondheidsklachten, zoals overgewicht, helpt. Dat blijkt uit onderzoek onder meer dan 1.000 Nederlanders van Workplace Giving.
 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers met arbeidsbeperking vinden zichzelf minder productief dan collega's

8 mei 2023 - Culture Amp verzamelt miljoenen reacties over organisatiecultuur en betrokkenheid en publiceert elk jaar wereldwijde inzichten per bedrijfstak en regio. Als onderdeel hiervan biedt Culture Amp van tijd tot tijd cijfers die hieruit voortkomen, dit keer over medewerkers met een arbeidsbeperking. Uit de wereldwijde genoemde cijfers blijkt dat werknemers met een arbeidsbeperking een sterk lagere betrokkenheid ervaren.
 Lees verder...   Reageer
 

Het belang van een work-life balance

5 mei 2023 - De frontline medewerkers in Nederland zijn vaak nog de onbezongen helden van onze moderne, door tech-gedreven economie. En ondanks dat we in de retail, logistiek en horeca veel op ze leunen, wordt er nog weinig geïnvesteerd in het welzijn van deze groep.
 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse werknemers lopen jaarlijks 328 miljoen euro mis door het indienen declaraties

5 mei 2023 - Nederlandse werknemers lopen samen ruim 328 miljoen euro* mis op jaarbasis door het niet indienen van declaraties op het werk. Dit blijkt uit een onderzoek van fintechbedrijf Pleo met Direct Research onder 1.042 Nederlandse werknemers. Gemiddeld wordt 83,30 euro per persoon aan onkosten niet teruggevraagd aan de werkgever.
 Lees verder...   Reageer
 

Overleven of groeien? Wat staat er op de bedrijfsagenda in 2023?

5 mei 2023 - De kranten worden overwegend gedomineerd door sombere vooruitzichten, voorspellingen dat bedrijven ten onder gaan en schokkende cijfers over inflatie en de energiecrisis. Ondanks dat de Nederlandse economie niet officieel in een recessie zit en de economie zelfs nog groeit, zou het volgens Eilika Regenbrecht, country lead Nederland bij Pleo, niet gek zijn als bedrijfsleiders niet goed weten wat ze nu van 2023 moeten denken.
 Lees verder...   Reageer
 

Psychisch verzuim stijgt flink: deze vragen maken duidelijk of een medewerker mogelijk uitvalt

4 mei 2023 - Het ziekteverzuim door stress loopt flink op, zo blijkt uit nieuwe cijfers van arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare. Het psychisch verzuim was vorig jaar maar liefst dertien procent hoger dan in 2019. Daarom deelt Ellen Botman, psycholoog en stress-expert van Happy Brain® Clinics, negen vragen die een indicatie geven hoe goed iemand met stress omgaat.
 Lees verder...   Reageer
 

Tips voor een goede overstap naar elektrische bedrijfswagens

4 mei 2023 - Wie overstapt op een elektrische vloot, zet de deur naar de toekomst wagenwijd open. Maar het is best een grote stap. Waar te beginnen? Wanneer werkt het geheel echt goed? Rachid Lezaar van Bluekens EV heeft een aantal tips op een rij gezet.
 Lees verder...   Reageer
 

Bijna helft Nederlanders met kater naar werk

4 mei 2023 - Maar liefst 42 procent van alle werkende Nederlanders is weleens met een flinke kater gaan werken. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.080 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Na een zware nacht kan het verleidelijk zijn om jezelf (onterecht) ziek te melden. Van alle ondervraagden heeft een vijfde zich weleens ziekgemeld, terwijl ze eigenlijk kerngezond waren.
 Lees verder...   Reageer
 

30 procent Nederlanders: arbeidsvoorwaardenpakket oneerlijk ten opzichte van anderen

3 mei 2023 - Voor Europese bedrijven geldt binnenkort een nieuwe wetgeving waarbij meer openheid over het loon geboden is vanuit de werkgever. Zo kunnen werknemers eenvoudiger salarissen vergelijken – en wordt een eventuele loonkloof ook zichtbaar. Europese HR-dienstverlener SD Worx deed onderzoek onder 16.000 werknemers in zestien landen naar de stand van zaken rondom salaris, transparantie en keuze.
 Lees verder...   Reageer
 

De rol van managers in de transitie naar elektrisch rijden

3 mei 2023 -  Voor managers is het vaak essentieel dat ze over een zakelijke auto beschikken. Zo kunnen ze zich vlot verplaatsen naar meetings en kunnen ze zich flexibel opstellen. Dat beaamt ook Wesley Zantinge, CEO van Grid.com B.V. Dit is een innovatief bedrijf dat zich bezighoudt met het verbeteren van de laadinfrastructuur voor elektrische auto’s.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1 2 3 4 5 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10