zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Effie Awards 2022 open voor inzending

9 juni 2022 - Vanaf nu is het weer mogelijk om cases in te zenden voor de Effie Awards. Bureaus en adverteerders met een case waarin marketing en/of communicatie een belangrijke of doorslaggevende rol heeft gespeeld bij het behalen van een buitengewoon resultaat, kunnen deze tot 26 augustus aanstaande via https://inzenden.effie.nl/ inzenden.
 Lees verder...   Reageer
 

Salesforce, AFAS Software, Viisi Hypotheken en ViewSonic beste Nederlandse werkplekken van 2022

9 juni 2022 - Salesforce, AFAS Software, Viisi Hypotheken en ViewSonic zijn de beste werkplekken van Nederland in de categorieën multinationals, grote, middelgrote en kleine organisaties. Dat maakt Great Place to Work bekend na een medewerkersonderzoek (de Trust Index) en een cultuuronderzoek (de Culture Audit) onder 80 organisaties.
 Lees verder...   Reageer
 

Wakker de nieuwsgierigheid aan door data analyse goed in te richten

9 juni 2022 - Data wordt als strategisch beschouwd en als het over de data stack gaat, gaat het meestal over zaken als transitie naar de cloud, het opschonen van data, dashboards en rapporten bouwen voor managers, beveiliging en governance. Het stimuleren en faciliteren van nieuwsgierigheid wordt zelden genoemd als doel, maar is volgens Amit Prakash, mede-oprichter en CTO van ThoughtSpot, minstens zo belangrijk.
 Lees verder...   Reageer
 

Toenemende druk op cybersecurity mag de security professional niet ontmoedigen

8 juni 2022 - Het werk van security professionals binnen de ICT kan enorm stressvol zijn. Ze hebben elke dag te maken met toenemende druk om de juiste beslissingen te nemen en strategische keuzes te maken. Ze moeten ervoor zorgen dat hun organisaties een stap of twee voorblijven op cybercriminelen.
 Lees verder...   Reageer
 

Impact jobboards dalende door minder actieve baanzoekers en inzet andere wervingskanalen

8 juni 2022 - Ruim 60 procent van de actieve baanzoekers in Nederland die zich online oriënteren op de arbeidsmarkt gebruikt daarvoor Indeed. Daarmee is Indeed bijna net zo groot als de gecombineerde impact van de nummers drie tot en met twintig in de top-twintih van meest populaire jobboards in Nederland.
 Lees verder...   Reageer
 

Meerderheid managers vertrouwt supportprofessional blind

8 juni 2022 - Meer dan de helft van de Nederlandse managers en directeuren vertrouwt zijn of haar supportprofessional blind. Mannelijke managers zijn iets beter van vertrouwen dan vrouwelijke managers, respectievelijk 62 procent en 52 procent. Dit blijkt uit onderzoek van Schoevers onder ruim 500 leidinggevenden, managers en directeuren.
 Lees verder...   Reageer
 

Dader grensoverschrijdend gedrag werkvloer vaker collega dan leidinggevende

7 juni 2022 - Bijna een op de vijf medewerkers in Nederland heeft wel eens te maken gehad met grensoverschrijdend gedrag op het werk. Een op de tien ervaart zelfs meermaals grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Het vaakst gebeurt dat door directe collega’s. Dat blijkt uit recent onderzoek onder meer dan 1000 werkenden door InnerVoice.
 Lees verder...   Reageer
 

Stop de controle op thuiswerkers en stuur aan op vertrouwen

7 juni 2022 - Thuiswerken is een blijvertje. Door de coronacrisis is (gedeeltelijk) thuiswerken zelfs voor veel werknemers een voorwaarde geworden om het plezier in hun baan te behouden. ​​Bij een groot deel van werkgevers blijkt thuiswerken echter vooral het wantrouwen tegen de werknemer aan te wakkeren. Werkgevers zetten steeds vaker software in om thuiswerkers te controleren.
 Lees verder...   Reageer
 

Software supply chains zijn kwetsbaar volgens 82 procent CIO’s

7 juni 2022 - Venafi  heeft de resultaten bekendgemaakt van een wereldwijd onderzoek onder 1.000 CIO’s. Daaruit blijkt dat maar liefst 82 procent van de respondenten zegt dat hun organisaties kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen die gericht zijn op software supply chains.
 Lees verder...   Reageer
 

Een op de vijf gebruikt naam van huisdier, kind of favoriete voetbalclub als wachtwoord

3 juni 2022 -  Een op de vijf Nederlanders gebruikt de naam van hun huisdier, kind of favoriete voetbalclub in hun wachtwoorden. Dit blijkt uit een onderzoek van Beyond Identity.Voor dit onderzoek werden 1.000 Nederlanders ondervraagd naar de manier waarop ze wachtwoorden inzetten. Hun antwoorden brengen veel voorkomende valkuilen rond het gebruik van wachtwoorden aan het licht.
 Lees verder...   Reageer
 

Millennials en Gen Z’s in Nederland hebben behoefte aan sociale contacten, zorgeloos reizen, flexibele werktijden en betekenisvol werk

3 juni 2022 - Millennials en Gen Z’s in Nederland geven aan wat zij zoeken in de perfecte baan na de pandemie. Flexibele werktijden, mogelijkheden om te reizen, betekenisvol werk en diversiteit op de werkvloer zijn volgens hen de belangrijkste factoren. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek onder Millennials (26-41 jaar) en Gen Z’s (18-25 jaar), in opdracht van Hilton.
 Lees verder...   Reageer
 

Recordaantal WIA-aanvragen legt extra druk op krappe arbeidsmarkt

3 juni 2022 - Het alsmaar stijgende aantal langdurig zieke werknemers legt extra druk op de arbeidsmarkt. Corona kleurde de verzuimcijfers al donkerrood. Met de verwachting dat het aantal arbeidsongeschikte werknemers toeneemt door een oudere beroepsbevolking wordt de druk op die arbeidsmarkt alleen maar groter.
 Lees verder...   Reageer
 

Vier jaar AVG: bescherming van privacy is een uitdaging voor ruim zes op de tien bedrijven

2 juni 2022 - Een nieuw onderzoek door Piwik PRO laat zien dat Europese bedrijven worstelen met bescherming van de privacy. In het rapport ‘Four years into GDPR: How EU businesses responded to the new privacy compliance challenge’ geeft ruim 70 procent van de ondervraagde CEO’s en marketing executives aan dat het belangrijk is om de online privacy van gebruikers te beschermen.
 Lees verder...   Reageer
 

Thuiswerken nog steeds taboe

2 juni 2022 -  Thuiswerken is bij veel bedrijven – ook na de lockdowns – nog steeds taboe. Slechts een op de drie werknemers mag thuiswerken wanneer hij of zij dat wil en veel werknemers willen vaker thuiswerken dan de werkgever toestaat. Dat blijkt uit onderzoek (onder 1000 Nederlanders) door Workplace Giving. Ook zijn weinig werknemers enthousiast over de manier waarop werkgevers het hybride werken organiseren.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1 2 3 4 5 1459 volgende >
Houten wandpanelen voor een warme en huiselijke sfeer
reacties
Weg met de werkdip: vijf tips voor meer plezier in je werk (1) 
Nog maar één op de negen starters kan eigen huis kopen (1) 
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (3) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
top10
Noodgedwongen een oppas van de zaak als secundaire arbeidsvoorwaarde
Kwart Nederlanders wil sociale media verwijderen
Meer dan de helft van de Nederlanders voelt zich uitgeblust na werkdag
Organisaties ergeren zich aan onbekwame sollicitanten op technische vacatures
Wist je dat leren onderdeel is van het vieren van een jubileum?
Gebrek aan zakelijke vaardigheden developers zorgt voor disconnectie met bestuursraden
Groeiende genderkloof voor werkbaar werk
Nederland op twaalfde plaats als voorkeursland om in te wonen en te werken
‘AI en ML zijn onmisbaar geworden in cybersecurity’
Niets verdeelt mannen en vrouwen zo als de auto. Maar hoe zit het echt?
meer top 10