zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf tips om uw thuiskantoor in te richten zodat u zo productief mogelijk bent

19 maart 2021 - Het was deze week de ‘Dag van de Thuiswerker’; een speciale dag waarop werkgevers een blijk van waardering kunnen geven aan hun hardwerkende thuiskantoor-tijgers. En terecht: uit onderzoek van Jabra blijkt dat 56 procent van de thuiswerkers thuis productiever zijn dan op kantoor. Dat komt deels door de toegenomen vrijheid en deels door de voorzieningen die werkgevers bieden om thuiswerken te faciliteren.
 Lees verder...   Reageer
 

Nederlander opvallend positief over kilometerheffing

19 maart 2021 - Tweederde van de Nederlanders vindt dat er een vorm van kilometerheffing moet komen. Zo blijkt uit onderzoek van AutoScout24. Die belasting zou dan vooral rekening moeten houden met het aantal gereden kilometers. Andere maatstaven voor een dergelijke heffing voor autorijders zijn de CO2-uitstoot van de auto, het tijdstip van rijden en de locatie.
 Lees verder...   Reageer
 

Thuiswerkers klagen het meest over hoofdpijn, stijve nek en vermoeide ogen

19 maart 2021 -  Thuiswerken leidt tot fysieke klachten, waarbij er het meest geklaagd wordt over een stijve nek (36 procent), hoofdpijn (31 procent) en vermoeide ogen (30 procent). Dit blijkt uit internationaal onderzoek van Fellowes onder 1.000 Nederlandse kantoormedewerkers. Meer dan de helft (55 procent) geeft aan thuis meer klachten te ervaren dan op kantoor.
 Lees verder...   Reageer
 

Back to the office: de implicaties voor security

18 maart 2021 -  Door het coronajaar zijn we talloze Zoom- en Teams-thuisvergaderingen verder. Maar over een binnenkort worden collega’s weer opgezocht, met koffie en thee voor iedereen… terug naar een stukje zakelijke genegenheid! "En wellicht is dit hét moment om cybersecurity wederom op de radar te krijgen," stelt Mark Loman, Director of Engineering Sophos Benelux.
 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers hebben weinig vertrouwen in vinden van nieuwe baan

18 maart 2021 - Er is vanuit het werkveld veel vraag naar goed getrainde werknemers. Toch heeft 64,4 procent van de werknemers weinig vertrouwen in het vinden van een nieuwe baan. Het is steeds belangrijker geworden altijd te blijven leren, maar uit een onderzoek van SD Worx in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk blijkt dat 30 procent van de Nederlandse werknemers niet regelmatig trainingen volgt om zichzelf te ontwikkelen.
 Lees verder...   Reageer
 

Meeste Nederlandse bedrijven hebben geen structureel diversiteitsbeleid

18 maart 2021 - Het Nederlandse bedrijfsleven wordt al een aantal jaren gevoed met discussies die diversiteit en inclusie moeten bevorderen, denk aan Black Lives Matter, een vrouwenquotum en leeftijdsdiscriminatie. Dit heeft helaas nog niet bijgedragen aan een verbetering: 58,6 procent van de Nederlandse bedrijven heeft geen structureel diversiteit en inclusie beleid.
 Lees verder...   Reageer
 

Om- en bijscholing onder werkende Nederlanders daalt ondanks actief beleid

17 maart 2021 - Het kabinet is er de afgelopen jaren niet in geslaagd om meer werkende Nederlanders te stimuleren zich te laten om- of bijscholen. Met het project 'Leven Lang Ontwikkelen' stimuleerde het kabinet ontwikkeling tijdens de loopbaan met maatregelen, experimenten en regelingen.
 Lees verder...   Reageer
 

Helft verbiedt het delen van informatie met professionele IT-gemeenschap

17 maart 2021 -  Toegang hebben tot de meest up-to-date informatie over bedreigingen is cruciaal voor een beveiligingsafdeling. Meer dan de helft (66 procent) van de Threat Intelligence analisten neemt dan ook deel aan professionele gemeenschappen.
 Lees verder...   Reageer
 

Vaker en langer verzuim tijdens tweede golf

17 maart 2021 -  Tijdens de tweede golf is er sprake van vaker en langer verzuim door besmetting met het corona-virus. Was tijdens de eerste golf de helft van de door corona gevelde mensen na twee maanden weer volledig aan het werk. Nu in de huidige tweede golf duurt dat bijna drie maanden.
 Lees verder...   Reageer
 

Vier trends voor de werkomgeving van de toekomst

16 maart 2021 - Door de uitbraak van het coronavirus en het vele thuiswerken tijdens de lockdown, hebben kantoormedewerkers thuiswerken op grote schaal omarmt. De verwachting is dat werknemers ook na de coronapandemie op een structurele wijze vanuit huis zullen werken in plaats van een aantal uur of een dag per week. Dit heeft grote impact op het kantoor en hoe het kantoor wordt gebruikt.
 Lees verder...   Reageer
 

Geen langdurige impact coronacrisis op toekomst Gen Z

16 maart 2021 -  Nieuw onderzoek van Oxford Economics in samenwerking met Snap onthult dat, ondanks de uitdagingen waar jongeren nu mee te maken hebben, Generatie Z (mensen geboren tussen 1995 en 2010) er beter voor staat dan gedacht. De vraag naar vaardigheden en eigenschappen die jongeren inherent bezitten wordt alleen maar groter door de pandemie, die veel ontwikkelingen versnelt.
 Lees verder...   Reageer
 

Gelijke verhouding tussen man en vrouw op de werkvloer: niet makkelijk, wel mogelijk

16 maart 2021 -  Vorige week, op Internationale Vrouwendag, was ook positie van vrouwen op de arbeidsmarkt onderdeel van de discussies en gesprekken op LinkedIn. Nieuwe data van het platform biedt inzicht in het percentage aangenomen vrouwen, vergeleken met het percentage van het jaar ervoor. Hierin zien we een interessante ontwikkeling.
 Lees verder...   Reageer
 

Zonder bruikbare data geen Future of Work

15 maart 2021 -  Wie heeft er over twintig jaar wel of geen baan? "Technologie moet de inzetbaarheid van zoveel mogelijk mensen bevorderen," zegt Baptiste Jourdan, mede-oprichter van Toucan Toco, specialist in data storytelling.
 Lees verder...   Reageer
 

Grote knowledge gaps in IT remmen innovatie en ontwikkeling

15 maart 2021 -  Er dreigt een gapend gat te ontstaan tussen IT-vaardigheden waar de internationale markt om vraagt, en de daadwerkelijke kunde van Nederlandse werknemers in die branche. Dat laat het nieuwe IT Skills and Salary Report van Global Knowledge zien, waarin het bedrijf zogenaamde ‘knowledge gaps’ blootlegt voor de IT-industrie.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1 2 3 4 5 1393 volgende >
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
Wat je allemaal moet weten bij het verbouwen van je kantoorruimte
5 redenen waarom het aanhaken van een freelance online marketeer de juiste keuze is
reacties
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
Subsidie voor ondernemende uitvinders (1) 
Optimisme technische bedrijven overstijgt coronacrisis (1) 
Een vijfde keurt tattoos op kantoor af (1) 
Marketeer mist kennis van online marketing (1) 
Nederlander werkt na corona liever niet meer tegelijk met partner vanuit huis (1) 
Huizenkopers wijken steeds meer uit naar Overijssel, Groningen, Flevoland en Drenthe (1) 
top10
Pandemie inspireert Nederlanders tot gerichte om- en bijscholing naar banen van toekomst
Nederland stijgt zeven plaatsen op Global Gender Gap Index
De toekomst van IT innovaties in vijf opvallende steden
Nederlandse werknemer wil nieuwe digitale vaardigheden
CXO’s in EMEA zetten fors in op cloudgebaseerde back-up
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken
Bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware
Nederlandse sollicitant omschrijft zichzelf het vaakst als ‘teamplayer’, ‘gemotiveerd’ en ‘ambitieus’
Marketing- en salesafdelingen werken langs elkaar heen
De belangrijkste trends in mobile voor de zakelijke markt
meer top 10