zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kwart werkend Nederland vindt werkgevers verantwoordelijk voor vitaliteit medewerkers

27 september 2022 - Ruim één op de vier werkende Nederlanders (22 procent) vindt dat werkgevers verantwoordelijk zijn om medewerkers aan te sporen om te sporten. Hoewel 71 procent van de werkgevers deze mening deelt en het belangrijk vindt om zowel de fysieke als mentale gezondheid van hun medewerkers te boosten, wordt dit niet omgezet in daden.
 Lees verder...   Reageer
 

Kennis HR-professionals over actuele wet- en regelgeving zwaar onvoldoende

26 september 2022 - Nederlandse HR-professionals beschikken over onvoldoende kennis over wet- en regelgeving op het gebied van HR. Meer dan de helft (51 procent) weet niet hoeveel de belastingvrije kilometervergoeding in 2023 bedraagt en maar liefst driekwart (73 procent) weet niet hoeveel werkweken betaald ouderschapsverlof ouders mogen opnemen. Ook weet maar 22 procent van de respondenten tot welk bedrag de 30 procent-regeling wordt beperkt. 
 Lees verder...   Reageer
 

IT-leider vindt zichtbaarheid voorwaarde voor netwerkveiligheid

26 september 2022 - Er is een duidelijk verband tussen netwerkveiligheid en de zichtbaarheid in het netwerk. Uit onderzoek van Forrester Consulting blijkt dat ruim vier vijfde (81 procent) van IT-beslissers van mening is dat betere zichtbaarheid in het netwerk de beveiliging van hun organisatie zou verbeteren. Bijna twee derde (61 procent) zet investeren in netwerkdetectie bovenaan de prioriteitenlijst voor een veiligere  netwerkinfrastructuur.
 Lees verder...   Reageer
 

CIO heeft moeite om explosieve datagroei van alle cloudservices te managen

26 september 2022 - Dynatrace maakt de resultaten bekend van een wereldwijd onderzoek onder 1.303 CIO's en senior IT-managers van grote organisaties. Daaruit blijkt dat naarmate de transitie naar cloudarchitecturen versnelt, alle data die in zo’n omgevingen wordt gegenereerd niet meer te analyseren is met de bestaande oplossingen voor data analyses.
 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijfsleiders worstelen met benutten van zakelijke kansen

23 september 2022 - Bedrijfsleiders hebben het in de huidige onvoorspelbare markt lastig om nieuwe zakelijke kansen te benutten. Dat is de conclusie van een onderzoek onder 600 wereldwijde C-suite executives in opdracht van Verizon Business. Er bestaat een grote kloof tussen zakelijke groei en het doorvoeren van zinvolle langetermijnveranderingen.
 Lees verder...   Reageer
 

Tien MVO-managers op de shortlist voor titel ‘MVO Manager van het Jaar 2022’

23 september 2022 - In de afgelopen weken zijn ruim 900 MVO-managers in Nederland uitgenodigd om drie personen uit deze groep te kiezen die volgens hen in aanmerking komen voor de titel ‘MVO Manager van het Jaar 2022’. Inmiddels zijn de stemmen geteld.
 Lees verder...   Reageer
 

Jongeren missen begeleiding bij hun eerste stappen op de arbeidsmarkt

23 september 2022 - In september starten heel wat afgestudeerde jongeren met werken of zoeken ze een geschikte job (cf. 64 197 schoolverlaters in 2020, cijfers VDAB). In een steeds krappere arbeidsmarkt zetten ondernemingen alle zeilen bij om deze jonge medewerkers aan te trekken en te binden. Maar wat willen en verwachten jongeren zelf van een job en hun werkgever? Waaruit halen ze werkgeluk en wat zijn afknappers?
 Lees verder...   Reageer
 

Helft wil dit najaar vaker naar kantoor vanwege hoge energieprijzen

22 september 2022 - Uit onderzoek door IWG blijkt dat meer dan de helft (55 procent) van de Nederlanders in de herfst- en wintermaanden meer op kantoor wil werken vanwege de hoge energieprijzen. Dit aantal is het hoogst onder jonge werkers in de leeftijd van 18-25 jaar (60 procent). Bovendien verwacht 48 procent van de Nederlanders dat werkgevers tegemoetkomen in de stijgende energiekosten bij thuiswerken.
 Lees verder...   Reageer
 

Bijbaan moet bijdragen aan persoonlijke groei en ontwikkeling

22 september 2022 -  Jongeren denken tegenwoordig veel eerder na over hun persoonlijke groei en ontwikkeling dan tien tot twintig jaar geleden; ze weten al vroeg wat zij belangrijk vinden in het leven, in hun werk en bij een werkgever. Zo moet een bijbaan inhoudelijk uitdagend zijn en een goed gevoel geven, de werksfeer en communicatie moet goed zijn en er moet bovenal voldoende vrijheid zijn om het werk naar eigen inzicht uit te voeren.
 Lees verder...   Reageer
 

Helft Nederlanders vindt dat werkgever meer aandacht moet besteden aan diversiteit en inclusie

22 september 2022 - Drie op de vijf  Nederlanders vinden het belangrijk dat hun werkgever voldoende aandacht besteedt aan diversiteit en inclusie. Maar: dit thema mag nog hoger op de agenda staan, vindt 45 procent van de Nederlandse respondenten. Als je het hen vraagt, is er nog ruimte voor verbetering en moeten organisaties zich hier nog meer op focussen.
 Lees verder...   Reageer
 

CIO worstelt met versnelling digitale transformatie

21 september 2022 - Technologie staat centraal in vrijwel iedere bedrijfsstrategie. De rol van de CIO is hierdoor belangrijker dan ooit tevoren. Toch worstelen veel CIO’s met de hoge eisen rondom digitale transformatie, zo blijkt uit onderzoek van Workday. Het onderzoeksrapport, "Closing the Acceleration Gap: Toward Sustainable Digital Transformation", wijst uit dat 50 procent van CIO’s moeite heeft gelijke tred te houden met modernisering.
 Lees verder...   Reageer
 

91 procent kan zich in online gesprekken beter uitdrukken met emoji

21 september 2022 - Tranen van het lachen of blozende wangen van schaamte; de meeste emoji-gebruikers (91 procent) kunnen zich in online gesprekken gemakkelijker uitdrukken met emoji. Dit blijkt uit het Adobe Emoji Trend Report*, waarin wordt gekeken naar de rol en impact van emoji in digitale communicatie.
 Lees verder...   Reageer
 

Het belang van IT-beveiliging is in de directiekamer doorgedrongen

21 september 2022 - Nieuw onderzoek van Rackspace Technology laat zien wat de impact van de wereldwijde bedreigingen voor de IT-omgeving in de afgelopen vijf jaar is geweest op de relatie tussen IT-beveiligingsteams en directies van organisaties. Een grote meerderheid van de Nederlandse directeuren (62 procent) beschouwt aanvallen op de IT-beveiliging inmiddels als een van de grootste zorgen.
 Lees verder...   Reageer
 

Helft verwacht dat de economie komend half jaar alleen nog maar slechter wordt

20 september 2022 - Maar liefst 43 procent van de Nederlanders verwacht dat de economie alleen maar zal verslechteren de komende zes maanden. Dit blijkt uit onderzoek van Mollie onder 3.000 Europeanen, waaronder 500 Nederlanders. Wanneer we een jaar vooruitkijken is er ook weinig optimisme: 47 procent denkt dat we er dan nog slechter voorstaan. Een kwart (26 procent) verwacht dat de situatie vergelijkbaar zal zijn met nu. Toch zijn Nederlanders, samen met de Britten, het meest positief over de economische vooruitzichten.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1 2 3 4 5 1473 volgende >
Welke rechten heb je bij een arbeidsconflict?
reacties
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (3) 
Timemanagement is eigenlijk grote onzin! (1) 
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (3) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
top10
Werknemers gestrest, maar welzijnsprogramma’s blijven onderbelicht
Ruim helft Gen Z ervaring met uitbuiting of mishandeling op werk
Video-Leren: het hoe en waarom
Hoe reis je zakelijk zorgeloos en met plezier door Nederland?
Databeheer kritieke uitdaging voor succesvolle inzet AI
Kwart werkend Nederland vindt werkgevers verantwoordelijk voor vitaliteit medewerkers
Pakt de werknemer meer macht in 2023 ?
Nederlander met minimumloon gaat er maandelijks netto 216 euro op vooruit
Dealmakers in Europa optimistisch ondanks moeilijke marktomstandigheden
Week van het Werkgeluk in een extreem krappe arbeidsmarkt
meer top 10