zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Krapte steeds hoger op agenda bij corporates en bureaus

24 mei 2023 - De verschillen tussen hoe corporates en bureaus hun werving en selectie aanpakken zijn het afgelopen jaar wéér een stukje groter geworden, zo blijkt uit de Stand van Werven 2023, een grootschalig onderzoek op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment.
 Lees verder...   Reageer
 

30 procent HR-professionals verdenkt thuiswerkende medewerkers van liegen sinds hogere kosten kinderopvang

23 mei 2023 - Maar liefst drie op de tien HR-professionals heeft het idee dat, sinds de tarieven voor kinderopvang omhoog zijn gegaan, thuiswerkende medewerkers vaker liegen over of ze aan het werk zijn of voor hun kind zorgen. Dit blijkt uit een onderzoek van Visma | YouServe onder ruim 500 HR-professionals met een uitvoerende, (mede)beslissende of eindverantwoordelijke functie.
 Lees verder...   Reageer
 

Vier op de tien Gen Z’s kampen met burn-outklachten door hoge werkdruk

23 mei 2023 - De Deloitte 2023 Gen Z en Millennial Survey laat zien dat Nederlanders behorend tot de generaties Gen Z (geboren tussen januari 1995 en december 2004) en millennials (geboren tussen januari 1983 en december 1994) kritisch kijken naar de rol die werk inneemt in hun leven. Ook blijkt dat Gen Z’s en millennials zich grote zorgen maken over de oplopende kosten voor levensonderhoud, klimaatverandering en de toekomst die ze voor zich zien.
 Lees verder...   Reageer
 

Waarom R&D een formule kan zijn voor blijvend zakelijk succes

23 mei 2023 -  Research & Development (R&D) draagt bij aan zakelijke groei, en het ontbreken daarvan gaat ten koste van innovatie. Toch slaan veel bedrijven deze stap over en gaan ze direct de markt op met een product, in de hoop op snelle winst. Je kunt echter voor gestage zakelijke groei zorgen door het R&D-budget van je onderneming te verhogen, je focus te richten op productontwikkeling en te investeren in nieuwe technologieën, zegt Sridhar Iyengar, managing director Europe bij Zoho.
 Lees verder...   Reageer
 

Vier manieren - en twee pizza's - om innovatie in de bedrijfscultuur te bouwen

22 mei 2023 - Een bedrijfscultuur die experimenteren beloont, waarin achteruit kan worden gewerkt, die bedrijfstools biedt om innovatie op te schalen en teams van de juiste grootte ondersteunt om agile te blijven werken. Een utopie? Zeker niet, legt Angelina Best - van Kampen, Area Sales leader en Commercial Segment bij Amazon Web Services uit. Zij deelt de belangrijkste pijlers om een succesvolle bedrijfscultuur te creëren die een focus heeft op innoveren door technologieën die echt een verschil maken.
 Lees verder...   Reageer
 

Duidelijke doelen, collega’s en ondersteuning van management belangrijkst voor werknemerservaring

22 mei 2023 - Duidelijke doelen, goede relaties met collega’s en ondersteuning van het management staan bovenaan het lijstje van werknemers als het gaat om betrokkenheid bij de organisatie. Dit blijkt uit het State of Engagement-onderzoek van Workday dat wereldwijd is uitgevoerd onder meer dan drie miljoen werknemers bij bedrijven met meer dan 1.000 medewerkers. Hiervoor onderzocht Workday welke factoren het belangrijkst zijn voor de werknemerservaring.
 Lees verder...   Reageer
 

Leren en ontwikkelen in de zorg gaat flink op de schop

22 mei 2023 - Veel HR- en L&D professionals in de zorg voorzien op korte termijn (een tot drie jaar) veel veranderingen in het leerlandschap in de zorg. 71 procent verwacht dat de samenstelling van het leeraanbod zal veranderen, 69 procent dat de manier waarop leren en ontwikkelen wordt ingericht zal veranderen en 57 procent dat de benodigde competenties van zorgmedewerkers zullen veranderen.
 Lees verder...   Reageer
 

De belangrijkste social media marketingtrends voor 2023 – volgens marketeers

19 mei 2023 - Het opbouwen van actieve online communities is cruciaal voor je merksucces in 2023. Dat zeggen social media marketeers in het ‘2023 Global Social Media Trends Report’ van HubSpot en partner Meltwater. Het rapport is gebaseerd op onderzoek onder 1.269 social media marketeers in de EMEA-regio, waaronder 100 marketeers in de Benelux en Scandinavië. 
 Lees verder...   Reageer
 

Loonkosten bedrijfsleven stijgen met ongeveer zeventien miljard euro in 2023

19 mei 2023 - Als gevolg van de krapte op de arbeidsmarkt en de hoge inflatie krijgt het bedrijfsleven in 2023 te maken met sterk stijgende loonkosten die naar verwachting met zo’n zeventien  miljard euro toenemen, blijkt uit berekeningen van ABN AMRO op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
 Lees verder...   Reageer
 

Heroverweeg de work-life balance

19 mei 2023 - Toch nog even de laatste dingen afmaken ’s avonds, of op je vrije dag je mail checken. Klinkt dat bekend? Dan is de kans groot dat jouw work-life balance niet in evenwicht is. Het vinden van een goede balans tussen werk en privéleven is tegenwoordig een uitdaging voor veel mensen, omdat we altijd en overal verbonden zijn met werk. Hierdoor kan het moeilijk zijn om de scheidslijn te trekken tussen werk en vrije tijd.
 Lees verder...   Reageer
 

Vijf redenen om de fiets naar het werk te pakken

17 mei 2023 - Met de lente in volle gang en de zomer in zicht, is fietsen naar het werk een geweldige manier om actief te blijven en van het weer te genieten. Op de fiets naar het werk gaan wordt steeds populairder. Vorig jaar is het aantal fietsritjes tussen huis en werk met zeventien procent toegenomen. Maar te veel mensen pakken nu voor korte afstanden nog steeds de auto, vindt het kabinet.
 Lees verder...   Reageer
 

Veerkracht beroepsbevolking niet slecht, maar kan zeker beter

17 mei 2023 - De gemiddelde veerkrachtscore van werkend Nederland is een 7,4. Geen slecht cijfer, maar nog wel verwijderd van een minimale gewenste score van 7,8. Het laat zien dat Nederlandse medewerkers over het algemeen beschikken over een redelijke veerkracht. Ofwel: ze hebben het vermogen zich aan te passen aan nieuwe situaties en kunnen weer terugbuigen na een tegenslag.
 Lees verder...   Reageer
 

Zo kan een mobiliteitsstrategie bijdragen aan het aantrekken van Generatie Z

17 mei 2023 - Generatie Z, lange tijd werd het de generatie van de toekomst genoemd, maar inmiddels is het de generatie van nu. De jongeren geboren tussen 1995 en 2010 staan op het punt een gunstige arbeidsmarkt in te stappen, of zijn zelfs al begonnen aan hun professionele carrière. Deze generatie komt wel met geheel andere behoeften en verwachtingen dan de meeste werkgevers gewend zijn.
 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders bezuinigen vooral op uitjes, horeca en energie

16 mei 2023 - De inflatie is al lange tijd zeer hoog en in april nam deze weer toe, naar 5,2 procent. Dat zorgt ervoor dat veel Nederlanders proberen hun uitgaven te beperken. Uitjes en luxeproducten zijn voor de meeste mensen de eerste post om op te bezuinigen, zo blijkt uit onderzoek van pensioenbank Brand New Day. Daarnaast noemen veel mensen het bezoeken van horeca en uitgaven aan energie.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1 2 3 4 5 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10