zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Pandemie zet ook Nederlandse bedrijven aan tot aannemen op basis van vaardigheden

2 april 2021 -  Bedrijven beoordelen professionals naast directe ervaring en kwalificaties ook steeds vaker op vaardigheden. Bijna de helft (48 procent) van de banen in Nederland afgelopen jaar werd ingevuld door werknemers die naar een bedrijfstak of functie overstapten waar ze nog geen eerdere ervaring in hadden, blijkt uit data van LinkedIn.
 Lees verder...   Reageer
 

69 procent bedrijfswagens kan door elektrische alternatieven worden vervangen

1 april 2021 - Uit onderzoek van Webfleet Solutions blijkt dat twee derde (69 procent) van de personenauto's en lichte bedrijfsvoertuigen die op dit moment in Nederland worden gebruikt, vervangen kan worden door elektrische modellen. De mogelijkheden om elektrische voertuigen in te zetten zijn in Nederland beter dan omringende landen, mede door de kortere ritten en het relatief hoge aantal oplaadpunten.
 Lees verder...   Reageer
 

Cryptocurrency blijkt veiliger via mobiele data dan WiFi thuis

1 april 2021 -  Steeds meer mensen beleggen in cryptocurrency. Deze digitale valuta kent de laatste jaren een opleving in populariteit. Hier komen ook risico’s bij kijken. Het bewaren van cryptocurrency is namelijk niet altijd even veilig. Recent kwam al in het nieuws hoe duizenden euro’s aan cryptovaluta van T-Mobile klanten door sim-swapping werd gestolen. Accountgegevens zijn dus lang niet altijd secuur.
 Lees verder...   Reageer
 

Wereld Back-up Dag: Raak nooit meer uw favoriete bestanden kwijt

1 april 2021 -  We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: we zijn onze smartphone verloren, we hebben een harde schijf die is gecrasht of we hebben te maken met een virus dat onze laptop binnendringt. Dan slaat de paniek toe, want u bent mogelijk al uw favoriete herinneringen, foto’s of andere belangrijke bestanden kwijt! Hoe voorkomt u dit doemscenario?
 Lees verder...   Reageer
 

Optimisme technische bedrijven overstijgt coronacrisis

31 maart 2021 -  De technische branche kijkt positief uit naar 2021. Ruim de helft (51 procent) van de technische bedrijven verwacht dat in 2021 de omzet van zijn organisatie gaat stijgen. Daar staat slechts acht procent tegenover die een daling verwacht. Dit blijkt uit de TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd door ROVC.
 Lees verder...   1 reactie
 

Helft bedrijven wil meer zekerheid over data security om open banking in te voeren

31 maart 2021 -  Uit het laatste onderzoek van open-bankingprovider YTS onder financiële professionals, waaronder banken, kredietverstrekkers en retailers, blijkt dat bedrijven betere ondersteuning en richtlijnen willen op het gebied van data security in relatie tot open banking. De respondenten gaven ook aan dat ze deze steun in de eerste plaats van de regelgevende instanties wilden.
 Lees verder...   Reageer
 

Videobellen is hard werken voor onze hersenen

31 maart 2021 -  Sinds thuiswerken de norm is, is videobellen niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Nu weten we dat te veel en te lang naar een scherm kijken niet goed voor u ogen is, maar videobellen doet hier nog een schepje bovenop. Bellen met beeld kan namelijk erg vermoeiend zijn voor uw hersenen.
 Lees verder...   Reageer
 

Kwart online gebruikers geeft apps en services altijd toegang tot microfoons of webcams

30 maart 2021 -  Volgens een wereldwijd onderzoek onder 15.000 mensen, uitgevoerd door Kaspersky, geeft bijna een kwart (23 procent) van de online gebruikers apps en services altijd toestemming voor toegang tot hun microfoon of webcam. Nederland scoort echter laag met tien procent van de ondervraagden die aangeeft altijd toegang te verlenen.
 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders laten massaal kans liggen om geld te besparen op autoverzekering

30 maart 2021 - Hoewel het gebruik van de auto flink is veranderd het afgelopen jaar, blijven Nederlanders loyaal aan hun autoverzekeraar. Voor maar liefst 95 procent van de Nederlanders was de coronacrisis geen reden om te switchen van verzekeraar. Dit blijkt uit onderzoek van Allianz Direct.
 Lees verder...   Reageer
 

'Medewerkers zijn verrassend betrokken en zorgwekkend gefrustreerd´

30 maart 2021 - Na een coronajaar van thuiswerken, maakt Adobe‑dochter Workfront de balans op in het zevende onderzoeksrapport ´The 2021 State of Work´. Dát informatietechnologie steeds belangrijker wordt, was al wel duidelijk geworden uit de eerdere onderzoeken. En volgens het onderzoek zijn kenniswerkers nog steeds uiterst betrokken bij hun werk.
 Lees verder...   Reageer
 

Nederlander durft iemand niet aan te spreken bij overtreding van de coronamaatregelen

29 maart 2021 - Al meer dan een jaar moeten we ons in Nederland houden aan verschillende coronamaatregelen. Van anderhalve meter afstand houden tot aan individueel boodschappen doen. Hoewel het grootste deel van Nederland zich aan de maatregelen houdt, gaat er af en toe nog wel eens wat mis.
 Lees verder...   Reageer
 

Ziekmeldingen in de eerste weken van 2021 historisch laag

29 maart 2021 - Het ziekteverzuim in de eerste acht weken van 2021 is 35 procent lager dan in dezelfde periode van de voorgaande drie jaren, blijkt uit gegevens van Interpolis. Dit is opvallend omdat normaal gesproken juist in dit griepseizoen een piek in het aantal ziekmeldingen te zien is.
 Lees verder...   Reageer
 

52 procent van de organisaties kampt met inbreuk op cloud-accounts

29 maart 2021 -  Enterprise app stores zoals Microsoft AppSource en Google Workspace Marketplace bieden miljoenen nuttige OAuth-apps en -add-ons. Denk aan analytics, security, CRM, document management, prouct management en meer. Een OAuth-app is een applicatie die samenwerkt met een cloud-dienst, maar ook kan worden geleverd door een andere partij dan de cloud-dienstverlener.
 Lees verder...   Reageer
 

‘Mensen zijn toe aan verandering’

26 maart 2021 - Vorige week publiceerde Microsoft het jaarlijkse Work Trend Index-rapport, met nieuwe inzichten en zeven nieuwe trends op het gebied van hybride werken. De bevindingen zijn geformuleerd op basis van onderzoek in 31 landen onder meer dan 30,000 mensen, uit triljoenen datapunten van Microsoft Teams, Outlook en LinkedIn en input van Microsoft-onderzoekers die sociaal kapitaal, productiviteit, welzijn en virtuele interactie bestuderen.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1 2 3 4 5 1393 volgende >
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
5 redenen waarom het aanhaken van een freelance online marketeer de juiste keuze is
Wat je allemaal moet weten bij het verbouwen van je kantoorruimte
reacties
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
Subsidie voor ondernemende uitvinders (1) 
Optimisme technische bedrijven overstijgt coronacrisis (1) 
Een vijfde keurt tattoos op kantoor af (1) 
Marketeer mist kennis van online marketing (1) 
Nederlander werkt na corona liever niet meer tegelijk met partner vanuit huis (1) 
Huizenkopers wijken steeds meer uit naar Overijssel, Groningen, Flevoland en Drenthe (1) 
top10
Pandemie inspireert Nederlanders tot gerichte om- en bijscholing naar banen van toekomst
Nederland stijgt zeven plaatsen op Global Gender Gap Index
De toekomst van IT innovaties in vijf opvallende steden
Nederlandse werknemer wil nieuwe digitale vaardigheden
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken
Bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware
CXO’s in EMEA zetten fors in op cloudgebaseerde back-up
Nederlandse sollicitant omschrijft zichzelf het vaakst als ‘teamplayer’, ‘gemotiveerd’ en ‘ambitieus’
Marketing- en salesafdelingen werken langs elkaar heen
De belangrijkste trends in mobile voor de zakelijke markt
meer top 10