zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Drie op de vijf Nederlanders willen werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft

22 september 2021 - Ruim drie op de vijf (62 procent) werkende Nederlanders vindt het belangrijk om te werken voor een organisatie waar diversiteit een kernwaarde is in het organisatiebeleid. Dat blijkt uit onderzoek van Visma | Raet in aanloop naar Prinsjesdag. Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 1.000 werkenden en laat zien waar de regering volgens werkend Nederland rekening mee moet houden in het arbeidsbeleid.
 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers richten zich tijdens pandemie op zelfsturend leren

21 september 2021 -  De pandemie heeft de behoefte aan zelfsturend leren door werknemers gestimuleerd, blijkt uit recente, Europese cijfers van Cornerstone OnDemand. Deze ontwikkeling toont de noodzaak voor organisaties om voldoende mogelijkheden en bronnen voor learning te faciliteren.
 Lees verder...   Reageer
 

Cao-onderhandelingen komen weer op gang

21 september 2021 -  Na een zeer rustige augustusmaand lijkt het er op dat in het najaar de eerder ingehaalde inhaalslag in de cao-onderhandelingen wordt voortgezet. In vrijwel alle sectoren van de economie wordt op dit ogenblik onderhandeld. In augustus werden slechts ijf nieuwe cao’s overeengekomen met een gemiddelde loonafspraak van 1,8 procent.
 Lees verder...   Reageer
 

Afwezig leiderschap: de sluipmoordenaars binnen een organisatie

21 september 2021 - Effectief leiderschap is in 2021 van essentieel belang nu veel organisaties op afstand blijven werken met virtuele teams. Crisissen zoals de huidige pandemie vormen een lakmoesproef voor leidinggevenden: effectieve leidinggevenden helpen hun organisatie bij alle tegenslagen en minder effectieve leidinggevenden kunnen de druk niet aan.
 Lees verder...   Reageer
 

Twee derde Nederlanders dik tevreden met baas

20 september 2021 -  We zijn behoorlijk tevreden met onze leidinggevenden, blijkt uit onderzoek van Human Capital Management (HCM) softwareleverancier Talentsoft. Ruim twee derde van de Nederlandse werknemers is tevreden met zijn of haar manager. Slechts negen  procent is ontevreden en 23 procent is neutraal.
 Lees verder...   Reageer
 

Online neemt de rol van de papieren folder langzaam over

20 september 2021 - In vergelijking met andere jaren zijn papieren folders en het rondkijken in winkelstraten minder belangrijk geworden in de zoektocht naar kortingen. Consumenten die actief op zoek gaan naar korting doen dit vooral online, met name op de websites van de winkels zelf, via Google of ze downloaden een folderapp.
 Lees verder...   Reageer
 

Jongeren werken aan gezonde wereld en energietransitie tijdens de Tech Day

20 september 2021 - Vrijdag 24 september 2021 vindt de jaarlijkse Tech Day van Digital Days plaats in de Basiliek in Veenendaal. Scholieren van het vmbo en het voortgezet onderwijs krijgen masterclasses over nieuwe technologieën en gaan vervolgens zelf aan de slag met een technisch vraagstuk uit de regio.
 Lees verder...   Reageer
 

Zakelijk reizen na corona: grote behoefte aan ‘grenzeloze benefits’

17 september 2021 -  De coronapandemie heeft een enorme impact op de internationale zakelijke mobiliteit. Het aantal zakelijke reizen daalde met wel 60 procent, expats bleven vooral op hun locatie en nieuwe uitzendingen waren zeldzaam. Nu de wereld langzaam maar zeker overgaat op een nieuw normaal, is het de vraag in hoeverre COVID-19 een blijvende impact heeft.
 Lees verder...   Reageer
 

Nalatigheid beveiligen softwareontwikkeling moet gevolgen krijgen

17 september 2021 - Venafiheeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek onder ruim 1.000 IT-ers en ontwikkelaars, naar de uitdagingen bij het beveiligen van softwareontwikkeling. Bij de ondervraagden behoorden ook 193 managers die zowel verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen als beveiligen van software. 94 procent van die managers is van mening dat er duidelijke gevolgen moeten zijn voor softwareleveranciers die er niet in slagen de integriteit van hun software te beschermen (boetes en een grotere wettelijke aansprakelijkheid).
 Lees verder...   Reageer
 

Vier tips voor een optimale IT-ondersteuning van hybride onderwijs

17 september 2021 - Op afstand leren zal, in navolging van op afstand werken, voorlopig niet verdwijnen. De verwachting is dat hybride leren in het onderwijs de norm zal worden. Dit heeft gevolgen voor de IT-strategie van onderwijsinstellingen. Niet alleen dienen ze aandacht te hebben voor technologie, maar ze moeten ook oog hebben voor duurzaamheid.
 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse arbeidsmarkt kent aankomend kwartaal grootste stijging werkgelegenheid sinds 2003

16 september 2021 - Nederland kent komend kwartaal een record stijging in de werkgelegenheid. Dat blijkt uit de ManpowerGroup Employment Outlook Survey, een onderzoek uitgevoerd in 43 landen onder ruim 42.000 werkgevers, waarvan 513 in Nederland. Het Nederlandse netto werkgelegenheidscijfer* voor de laatste drie maanden van 2021 komt uit op maar liefst +40 procent.
 Lees verder...   Reageer
 

Groeipijnen en structurele onzekerheden zetten rem op economisch herstel

16 september 2021 - De economie lijkt zich onverwacht snel te herstellen van de coronacrisis. De macro-economische groeiverwachtingen zijn fors omhoog bijgesteld en de coronasteun stopt voor de meeste bedrijven vanaf 1 oktober. Een aantal sectoren zit in 2021 weer op het niveau van vóór de crisis, zoals industrie (+twaalf procent), technologie, media en telecom (TMT) (+vier  procent) en zakelijke dienstverlening (+vijf procent).
 Lees verder...   Reageer
 

Werkgever verwacht herfst vol verzuim

16 september 2021 - Nederlandse werkgevers houden hun hart vast voor de aankomende maanden. Een derde van hen verwacht een (sterke) toename van verzuim door stress en mentale klachten. Dat blijkt uit onderzoek* onder 250 werkgevers in opdracht van dienstverlener HCS. De helft van de werkgevers maakt zich zorgen om het mentale welzijn en de veerkracht van werknemers.
 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers zien welzijn als topprioriteit bij terugkeer naar kantoor

15 september 2021 - Veel werkgevers worstelen nog met hoe zij ‘het nieuwe beter’, de toekomst na de coronapandemie en de terugkeer naar kantoor, willen inrichten. Het welzijn van medewerkers bevorderen, zowel fysiek als mentaal, zien zij hierbij als een belangrijke uitdaging. Daarna volgen het aantrekken en behouden van talent en het aansturen en motiveren van medewerkers op afstand.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1 2 3 4 5 1418 volgende >
E-learning laten ontwikkelen? Let op deze tips!
reacties
Dat coachen is ook niet alles.  (2) 
India minder aantrekkelijk door krappe arbeidsmarkt (1) 
Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst (1) 
Zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt (1) 
Young Professionals ervaren steeds meer stress (1) 
Twee na grootste stijging werkgelegenheid ooit  (1) 
Nederlanders meest gierig: consumenten betalen steeds minder voor verzending (1) 
top10
Wat mannelijke leiders moeten weten over het vrouwenbrein
Vier op tien jonge Nederlanders overwegen emigratie door woningtekort
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro
Premie WA beperkt casco-verzekering stijgt ondanks daling schadelasten
Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk
Drie op de vijf Nederlanders willen werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft
Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven
AFAS Software en Viisi Hypotheken beste Europese werkgevers
Prinsjesdag 2021: de belangrijkste veranderingen voor HR- en salarisprofessionals
Gelijkheid, diversiteit en inclusie: goed voor de medewerkers, maar ook goed voor het bedrijf?
meer top 10