zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Cybercrime afgelopen jaar fors toegenomen

25 mei 2020 -  In 2019 werden in totaal 4.700 cybercrime-misdrijven geregistreerd. Dit komt neer op gemiddeld bijna 13 misdrijven per dag. De politie moest het afgelopen jaar veel vaker in actie komen voor cybercrime. Het aantal misdrijven nam namelijk met 65,6 procent toe.
 Lees verder...   Reageer
 

Het beste van twee werelden: een ondernemerscultuur bouwen in uw organisatie

22 mei 2020 - Tijdens de Executive Summit-rondetafelbijeenkomst bij AWS re:Invent 2019 werd het onderwerp innovatie in grote ondernemingen met leidinggevenden uit vele industrieën en overheidsorganisaties besproken. Volgens Phil Le-Brun, Enterprise Strategist en Evangelist bij Amazon Web Services (AWS) is er veel geschreven over hoe grote bedrijven vaak elementen van hun oorspronkelijke DNA verliezen naarmate ze groeien, inclusief hun aanleg om te innoveren.
 Lees verder...   1 reactie
 

Wildgroei psychologische dienstverlening leidt tot rommelige aanpak stressklachten

22 mei 2020 - Stressklachten, overbelasting, overspannenheid en burn-out zijn op dit moment de belangrijkste veroorzakers van ziekteverzuim. In tijden van Corona zijn er daarbij ook veel vragen over thuiswerken of werkdruk. Het CBS presenteert de Monitor Brede Welvaart 2020, waarin wordt aangegeven dat de psychische vermoeidheid door werk niet meer neutraal maar opwaarts is.
 Lees verder...   Reageer
 

IoT: vijf stappen om operationele processen opnieuw vorm te geven en resultaten te verbeteren

22 mei 2020 -  Een van de grote verwachtingen van de digitale transformatie is een nieuwe impuls voor de industriële sectoren. IoT (Internet of Things) of IIoT (Industrial Internet of Things) is de pijler waarop al deze hoop is gevestigd. Volgens IDC stijgen de uitgaven aan IoT de komende jaren wereldwijd met 12,6 procent.
 Lees verder...   Reageer
 

Videomeetings: stabiele videokwaliteit, persoonlijke bereikbaarheid en noise cancellation cruciaal

20 mei 2020 - Het aantal videogesprekken dat werkend Nederland voert is explosief toegenomen en dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Zo probeert 70 procent van de Nederlanders haperingen te voorkomen tijdens het videobellen thuis. De thuiswerkers vinden het belangrijk om de videokwaliteit aan te kunnen passen aan de verbindings-sterkte, om op die manier zo min mogelijk verstoringen te hebben.
 Lees verder...   Reageer
 

1,6 miljoen Nederlandse auto's rijden nog door op winterbanden

20 mei 2020 - Bij achttien procent van de Nederlandse personenauto’s zijn de winterbanden nog niet verwisseld voor zomerbanden, zo blijkt uit een steekproef van Tyre Club. Dat is bijna vier keer meer dan het gangbare percentage van ruim vijf  procent na de normale wisselperiode. Door de coronacrisis stellen veel automobilisten hun bandenwissel uit en dat kan tot onveilige situaties leiden.
 Lees verder...   1 reactie
 

Een op vijf werkenden bang om door corona baan te verliezen

20 mei 2020 -  Maar liefst 21 procent van de werkende Nederlanders vreest door het coronavirus zijn baan te verliezen. Dit blijkt uit onderzoek van WieZetJijOpEen.nu, een initiatief van Viisi Hypotheken, uitgevoerd door PanelInzicht onder 1.505 werkende Nederlanders.
 Lees verder...   Reageer
 

Medewerkers tonen weinig solidariteit met flexibele schil

19 mei 2020 - Nederlandse medewerkers blijken ten tijde van de coronacrisis weinig solidair met de flexibele schil van hun bedrijf. 39 procent ziet liever dat de organisatie afscheid neemt van zzp’ers, terwijl 31 procent eerder afziet van bonusregelingen. Hiermee wordt door een grote groep het eigenbelang duidelijk verkozen boven het groepsbelang. 
 Lees verder...   Reageer
 

Helft Nederlanders nog nooit overgestapt van autoverzekering

19 mei 2020 - Nu mensen tegenwoordig meer tijd thuis doorbrengen, biedt dit gelegenheid om de financiële situatie onder de loep te nemen. De autoverzekering staat echter nog niet bovenaan het checklijstje. Twee op de vijf Nederlanders (42 procent) blijken trouw aan hun autoverzekeraar en zijn nog nooit overgestapt naar een ander.
 Lees verder...   Reageer
 

Zo kan iedereen veilig thuiswerken

19 mei 2020 -  Door corona zijn er een aantal zaken veranderd in Nederland. Zo werken we massaal thuis, terwijl IT-systemen tot voor kort veelal ingericht waren op een kleine groep thuiswerkers. Daarnaast is er een enorme informatiehonger naar alles wat te maken heeft met het covid-19. Volgens Oscar van Os, cybersecurity expert bij Thales, maken deze twee ontwikkelingen organisaties tot een makkelijk doelwit voor hackers.
 Lees verder...   Reageer
 

High performance teams veroveren de werkvloer, ook buiten IT

18 mei 2020 -  Werken in high performance teams (HPT’s) wordt ‘the next big thing’ op de werkvloer. Dat blijkt uit het rapport Ordina Digital Monitor, dat Ordina presenteert. HPT’s worden op dit moment door een derde van de IT-afdelingen in Nederland toegepast. Ook buiten de IT-afdeling wint deze manier van werken snel terrein.
 Lees verder...   Reageer
 

IT Professionals maken zich meer zorgen over Corporate Security dan over IT-veiligheid thuis

18 mei 2020 -  IT Professionals zijn bezorgd over de veiligheid van data. Dat blijkt uit het derde Oracle en KPMG Cloud Threat Report 2020. Dit wereldwijde onderzoek onder 750 Cybersecurity- en IT-professionals toont aan dat een vertrouwenscrisis is ontstaan door zorgen over de patchwork-aanpak voor de beveiliging van data, verkeerd geconfigureerde diensten en verwarring over nieuwe cloudbeveiligingsmodellen.
 Lees verder...   Reageer
 

Publieke veiligheidsinstanties zien noodzaak om invoering mobiele technologie te versnellen

18 mei 2020 -  Zebra Technologies Corporation publiceert onderzoeksresultaten die onthullen dat publieke veiligheidsinstanties wereldwijd steeds vaker mobiele technologieën zullen gebruiken om in de komende vijf jaar continu de organisatieprocessen en relaties binnen de gemeenschap te verbeteren.
 Lees verder...   Reageer
 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen hoeft niet ingewikkeld te zijn

15 mei 2020 -  De tijd dat bedrijven alleen uit waren op hoge winsten zijn voorbij. In toenemende mate zijn ondernemers zich bewust van hun rol in de maatschappij en proberen er een positieve bijdrage aan te leveren. Anne Brus, Business Developer bij Gio Coffee, heeft het over maatschappelijk verantwoord ondernemen en reikt een aantal praktijkvoorbeelden aan.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1 2 3 4 5 1346 volgende >
Doorontwikkeling en zelfontplooiing blijft belangrijk, ook voor managers
reacties
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis (1) 
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten  (1) 
Weg met CV’s en brieven!  (1) 
Coaching in negen stappen (1) 
Aanbod commercieel vastgoed verder gedaald (1) 
Het beste van twee werelden: een ondernemerscultuur bouwen in uw organisatie (1) 
1,6 miljoen Nederlandse auto's rijden nog door op winterbanden (1) 
top10
Weg met CV’s en brieven!
Top vijf banen die meest in trek zijn bij sollicitanten
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis
Sales, marketing en corona: licht aan het einde van de tunnel?
Vijf manieren waarop dienstverleners hun businessmodel kunnen aanpassen aan de 1,5 meter economie
Hoe thuiswerken intelligenter – en veiliger – wordt
De impact van het coronavirus op het vak van Assistants
Van data verzameling naar gegevensminimalisatie
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten
Vier adviezen die organisaties tijdens en na corona-crisis laten excelleren
meer top 10