zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlanders koplopers in thuiswerken

27 januari 2023 - Het mobiliteitsgebruik van Europeanen heeft blijvende gevolgen ondervonden van de coronapandemie, waarbij de impact op het woon-werkverkeer van Nederlandse werknemers bovengemiddeld hoog is. Zo blijkt uit onderzoek naar de mobiliteit van werknemers* in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië, uitgevoerd door Arval Mobility Observatory.
 Lees verder...   Reageer
 

Zes manieren om de plakfactor van je organisatie te vergroten

26 januari 2023 - De grote uittocht van het personeel in de IT-sector ging in 2021 van start en loopt niet zo snel terug als velen hadden gehoopt. De MIT Sloan Management Review wijst vijf oorzaken aan voor dit massale personeelsverloop, in volgorde van belangrijkheid: een giftige bedrijfscultuur, onzekerheid over het baanbehoud en reorganisaties, burn-out, onvoldoende erkenning en een onbevredigende omgang van de werkgever met de coronacrisis.
 Lees verder...   Reageer
 

Retentie als talentstrategie

26 januari 2023 - Voorkomen is beter dan genezen, behouden is beter dan aannemen. Het is voor een bedrijf veel aantrekkelijker om een werknemer te behouden die de organisatie al kent, tevreden is en weet dat er doorgroeimogelijkheden zijn dan op zoek te gaan naar een nieuwe werknemer. Nog los van onboarding en training om de gevraagde vaardigheden op het juiste niveau te krijgen. Zoiets kost tijd en tijd kost…? Juist.
 Lees verder...   Reageer
 

Ondanks salariskloof krijgen mannen en vrouwen even vaak promotie

26 januari 2023 - Ondanks het feit dat mannen over het algemeen nog steeds meer verdienen dan hun vrouwelijke collega’s, zijn er geen significante verschillen op het vlak van promoveren en gender. Vrouwen krijgen net zo vaak promotie als mannen. Dit blijkt uit onderzoek van House of HR*  onder ruim 1600 respondenten uit Nederland en België. Ook onderzocht de HR-specialist de relatie tussen promoveren en werkgeluk.
 Lees verder...   Reageer
 

Europese CEO’s vol vertrouwen in vermogen om groei te realiseren

25 januari 2023 - Hoewel twee op de drie Europese CEO’s (65 procent) vindt dat ze momenteel in het meest uitdagende economische klimaat ooit opereren, heeft een nog groter deel (77 procent) vertrouwen in het vermogen om groei te realiseren ten tijde van deze economische neergang. Zo blijkt uit een nieuw rapport van Accenture.
 Lees verder...   Reageer
 

In vier stappen naar je eerste elektrische auto

25 januari 2023 - De subsidiepot voor de aanschaf van elektrische personenauto’s voor particulieren is sinds 10 januari weer geopend, en net als afgelopen jaren zal het een kwestie van tijd zijn voor deze leeg is. De bedragen liggen ietsjes lager – voor een nieuwe elektrische auto krijg je €2.950 subsidie, en voor een occasion €2.000 –, maar het stimuleert geïnteresseerden wél om de overstap naar een elektrisch voertuig (EV) te wagen.
 Lees verder...   Reageer
 

‘Niet geslaagd? Geen extra salaris’

25 januari 2023 - Bij 65 procent van de organisaties in de zakelijke dienstverlening is leren en ontwikkelen vaste prik in ontwikkel- en beoordelingsgesprekken, meer dan gemiddeld (60 procent). Ook heeft het niet halen van opleidingsdoelstellingen hier de meest gevolgen (39 procent vs 29 procent gemiddeld). In de zorg (25 procent), onderwijs (twintig procent) en bij de overheid (21 procent) zijn er minder vaak gevolgen voor medewerkers.
 Lees verder...   Reageer
 

C-suite wil in technologie investeren om uit de recessie te komen

24 januari 2023 - De Worldcom Public Relations Group heeft een speciaal technologierapport van de Worldcom Confidence Index (WCI) uitgebracht. Een belangrijke conclusie van het rapport is dat de C-suite van plan is technologie in te zetten om uitdagingen zoals de wereldwijde recessie, de hoge inflatie en de houding van consumenten het hoofd te bieden.
 Lees verder...   Reageer
 

De top drie tech-trends volgens Alibaba

24 januari 2023 - Alibaba DAMO Academy ("DAMO") deelt de belangrijkste tech-trends waar vrijwel iedere branche mee te maken zal krijgen. De top drie ontwikkelingen zijn generatieve AI, dual-engine decision intelligence en cloud-native security.
 Lees verder...   Reageer
 

Professionals treden vol vertrouwen het nieuwe arbeidsjaar tegemoet

24 januari 2023 - Nieuw onderzoek van LinkedIn laat zien dat professionals ondanks onzekere economische tijden positief gestemd zijn over hun baankansen in 2023. Hoewel uit data van het platform blijkt dat het aantal aanwervingen in december met 14,5 procent gedaald is ten opzichte van december vorig jaar, geeft 40 procent toch aan dat ze meer vertrouwen hebben in het vinden van een nieuwe baan in vergelijking met vorig jaar. Sterker nog: 59 procent overweegt om het aankomende jaar van baan te veranderen.
 Lees verder...   Reageer
 

IT-leiders voelen zich steeds vaker niet beschermd tegen cyberaanvallen en andere rampen

23 januari 2023 - Veeam Software presenteert de resultaten van zijn jaarlijkse Data Protection Trends Report dat inzicht geeft in de markt voor gegevensbescherming en hoe deze zich blijft ontwikkelen in een digitale wereld. Uit het onderzoek blijkt dat organisaties te maken hebben met complexere hybride IT-omgevingen. Ze verhogen hun budgetten om cyberaanvallen af te weren en om bij te blijven wat betreft diversificatie van productieomgevingen in verschillende clouds.
 Lees verder...   Reageer
 

Cyber- en bedrijfsschade vormen grootste dreigingen naarmate economische en energierisico's toenemen

23 januari 2023 - Zowel stabiliteit als verandering voeren de boventoon in de Allianz Risicobarometer 2023. Cyberincidenten en bedrijfsonderbreking vormen voor het tweede achtereenvolgende jaar de grootste zorgen van bedrijven (beide scoorden 34 procent van alle antwoorden).
 Lees verder...   Reageer
 

Dit moet er nog gebeuren in de digitale transformatie van Europa

23 januari 2023 - Digitale innovatie is een van de grootste stimulansen voor economische groei. In de ‘Digital Decade’ heeft de Europese Commissie (EC) doelen gesteld om Europa tegen 2030 digitaal te transformeren. Maar wat is er nodig om deze ambitieuze doelen te behalen? Angelina Best van Kampen (Head of Commercial, Nordics, Baltics & Benelux bij AWS), geeft antwoord.
 Lees verder...   Reageer
 

Welke trends van IT-diensten mogen we verwachten in 2023?

20 januari 2023 - Bedrijven vertrouwen vandaag de dag steeds meer op IT-diensten en het uitbesteden van zakelijke verantwoordelijkheden. Bij de keuze voor het uitbesteden van IT-diensten komen begrippen als efficiëntie, veiligheid en toegevoegde waarde centraal te staan. Bedrijven willen strategischer te werk gaan en personeel en middelen optimaal inzetten. En het is juist met die achtergrond dat we ons nu afvragen wat we in 2023 van trends in de IT-sector mogen verwachten?
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1 2 3 4 5 1491 volgende >
Stap over naar de cloud om op de kosten te besparen
reacties
Kwart Nederlanders wil sociale media verwijderen (1) 
Driekwart Nederlanders let dit jaar beter op financiën dan in 2022 (2) 
HR-trends voor 2023: dit staat HR-professionals te wachten (1) 
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (4) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (3) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
top10
Nederland heeft behoefte aan ander leiderschap
Drie HR-tips om werknemers gemotiveerd de winterdagen door te krijgen
Combinatie data, technologie en mensen essentieel voor stimuleren groei
Technologische superioriteit is de belangrijkste onderscheidende factor voor bedrijven
Helft werkend Nederland: de term manager wordt te pas en te onpas gebruikt
Helft werknemers kiest baan op basis van werktijden, arbeidsduur en flexibele tijdsregeling
Nederlanders koplopers in thuiswerken
HEMA, Bol.com en G-Star zijn dé internationale Digital Leaders
Aantal burn-outs stijgt opnieuw
Bijna twee miljoen Nederlanders willen in het buitenland wonen én werken
meer top 10