zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De rol van managers in de transitie naar elektrisch rijden

Uitdagingen voor managers met een elektrische auto

3 mei 2023 - Voor managers is het vaak essentieel dat ze over een zakelijke auto beschikken. Zo kunnen ze zich vlot verplaatsen naar meetings en kunnen ze zich flexibel opstellen. Dat beaamt ook Wesley Zantinge, CEO van Grid.com B.V. Dit is een innovatief bedrijf dat zich bezighoudt met het verbeteren van de laadinfrastructuur voor elektrische auto’s.

Het bedrijf biedt een handige tool waarmee gebruikers eenvoudig een laadpaal kunnen vinden, bijvoorbeeld een e-flux charging station. In dit interview vertelt Zantinge waarom managers maar beter met een elektrische auto kunnen rijden en welke rol ze spelen bij de transitie naar elektrisch rijden. "Er zijn veel redenen waarom managers zouden moeten kiezen voor een elektrische auto," aldus Zantinge. "Allereerst is het een duurzame keuze. Elektrische auto’s stoten namelijk geen schadelijke stoffen uit en zijn daarmee een stuk beter voor het milieu dan traditionele auto’s. Daarnaast zijn elektrische auto’s vaak een stuk goedkoper in gebruik dan brandstofvoertuigen. Elektriciteit is, zeker als het zelf wordt opgewekt, goedkoper dan benzine of diesel. En vergeet niet: elektrische auto’s hebben minder onderhoud nodig. Dat scheelt niet alleen in de portemonnee, maar ook in tijd en moeite," gaat hij verder.Uitdagingen voor managers met een elektrische auto
Volgens Zantinge zijn er echter nog altijd uitdagingen waarmee rekening moet worden gehouden: "De opkomst van elektrische auto’s is niet te stoppen. Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto vanwege de vele voordelen. Ook managers kunnen hier veel profijt van hebben. In de praktijk zijn er wel nog een aantal uitdagingen waar rekening mee moet worden gehouden. Het vinden van een laadpaal blijkt bijvoorbeeld niet altijd even eenvoudig te zijn, zeker in het buitenland." "Een van de grootste uitdagingen is de actieradius van elektrische auto’s," zegt Zantinge. "Hoewel de actieradius steeds ruimer wordt, is het nog altijd een aandachtspunt. Managers moeten goed nadenken over de  afstanden die ze dagelijks afleggen en of de actieradius van hun elektrische auto daarvoor voldoende is. Daarnaast moeten ze ook rekening houden met de laadtijd. Het is belangrijk om voldoende tijd in te plannen voor het opladen van de auto. Dat is niet voor iedereen even eenvoudig. Daarom zal een elektrische auto niet voor iedere manager even geschikt zijn."

Ook medewerkers kunnen elektrisch rijden
"Elektrisch rijden is zeker niet het voorrecht van de manager, integendeel," benadrukt Zantinge. De manager speelt volgens hem wel een belangrijke rol in de transitie naar elektrisch rijden. "Het is belangrijk om medewerkers goed te informeren over de voordelen van elektrische auto’s en om ze te stimuleren om ook voor een elektrische auto te kiezen," adviseert Zantinge. "Dat kan bijvoorbeeld door het aanbieden van gunstige leasevoorwaarden voor elektrische auto’s, het plaatsen van laadpalen bij het kantoor of het organiseren van informatiesessies over elektrisch rijden. Door het goede voorbeeld te geven, kunnen managers hun medewerkers stimuleren om ook voor een elektrische auto te kiezen," geeft hij tot slot aan.
 
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Private leaserijders kiezen massaal voor elektrische auto
 Welke batterij-opties zijn er voor elektrische bedrijfswagens en trucks?
 In vier stappen naar je eerste elektrische auto
 Verdere afbouw fiscale stimulans elektrische auto's zorgt voor twijfel bij leaserijders
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10