zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ondanks dreigende recessie blijft scholing van personeel prioriteit

20 januari 2023 - Ruim negen op de tien bedrijven zullen in 2023 zeker niet bezuinigen op scholing van personeel. Dat blijkt uit onderzoek* van MobieTrain onder 255 Europese bedrijven tot 10.000 werknemers. 91 procent van de ondervraagde bedrijven geeft aan het budget minimaal gelijk blijft of wordt opgeschroefd, ondanks de dreigende recessie. 
 Lees verder...   Reageer
 

Dreigende recessie dwingt bedrijven kritisch naar IT-kosten te kijken

20 januari 2023 - 2023 is nog maar net begonnen, maar het dreigt nu al een onrustig jaar te worden. Vorig jaar werd al gesproken over een mogelijke recessie en het lijkt er niet op dat we op korte termijn uit dit economisch dal kruipen. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voorspelde begin deze maand zelfs dat 2023 waarschijnlijk zwaarder wordt dan 2022. Vooral Europa, Noord-Amerika en China moeten vrezen volgens Kristalina Georgieva, IMF-topvrouw.
 Lees verder...   Reageer
 

CEO’s omarmen duurzaamheid om veerkracht op te bouwen

19 januari 2023 -  Uit het grootste CEO-onderzoek ooit, dat is uitgevoerd door UN Global Compact en Accenture, blijkt dat CEO’s worden geconfronteerd met enorme uitdagingen, onder andere op het gebied van klimaat, geopolitiek en supply chain. De overgrote meerderheid (93 procent) geeft aan tien of meer uitdagingen tegelijkertijd te ervaren en maar liefst 87 procent waarschuwt dat het huidige niveau van deze uitdagingen het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) kan beperken.
 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven geven eigen arbeidsvoorwaarden een 6,3

19 januari 2023 -  Werkgevers zetten een gevarieerd pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden in om talent aan te trekken en te behouden. Dat blijkt uit het jaarlijkse Benefits Benchmark Report* van YourCampus, Figures en 7people. Volgens de onderzoekers laten bedrijven kansen liggen op het gebied van betrokkenheid en productiviteit, maar ook het welzijn en de gezondheid van werknemers.
 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven niet voorbereid op verduurzaming

19 januari 2023 -  Terwijl de druk op bedrijven om te verduurzamen steeds groter en urgenter wordt, nemen veel bedrijfsdirecties klimaatrisico’s nog niet mee als een essentieel onderdeel in het besluitvormingsproces. Dat blijkt uit kwalitatief onderzoek van IMA® (Institute of Management Accountants) onder CFO’s en accountants in onder andere Nederland.
 Lees verder...   Reageer
 

Medewerkers hebben het gevoel dat mensen niet altijd eerlijk betaald worden

18 januari 2023 -  Slechts iets meer dan de helft van de Nederlandse werkenden (55 procent) vindt dat mensen in hun organisatie eerlijk worden betaald voor het werk dat zij leveren. Dit blijkt uit het Trust Index-medewerkersonderzoek van Great Place To Work onder bijna 850 respondenten. Ook hebben medewerkers het idee dat de winst niet gelijkmatig over iedereen in de organisatie verdeeld wordt.
 Lees verder...   Reageer
 

Nederlander hield afgelopen feestdagen de hand op de knip

18 januari 2023 - Maar liefst 60 procent van de Nederlanders heeft de afgelopen decembermaand meer op hun uitgavenpatroon gelet dan voorgaande jaren. Dat blijkt uit onderzoek van Flanderijn, uitgevoerd onder zo’n 1.200 Nederlanders. Door de hoge inflatie zijn voor veel Nederlanders de vaste lasten afgelopen jaar enorm gestegen, met als resultaat dat er op andere kostenposten bezuinigd moest worden.
 Lees verder...   Reageer
 

Waarom duurt het soms zo lang voordat cyberincidenten worden gemeld?

18 januari 2023 - Wanneer bij een cyberaanval of door een datalek persoonlijke gegevens zijn gestolen, worden de getroffenen daar vrijwel altijd over geïnformeerd. Maar soms gebeurt dat pas dagen, weken of zelfs maanden nadat het incident heeft plaatsgevonden. Dat is zorgelijk, want al tijd hebben de criminelen die deze data hebben gestolen misbruik kunnen maken van deze gegevens en mogelijk zelfs om de identiteit van slachtoffers te stelen, wat ernstige gevolgen kan hebben.
 Lees verder...   Reageer
 

Miscommunicatie in IT-security leidt bij 65 procent van de bedrijven tot cybersecurity-incidenten

17 januari 2023 - Meer dan de helft van de ondervraagde Nederlandse topmanagers (65 procent) geeft toe dat een miscommunicatie met de IT-afdeling of het IT-securityteam heeft geleid tot ten minste één cybersecurity-incident in hun organisaties. In termen van persoonlijke opvattingen noemde de meerderheid van de niet-IT-managers een verminderd gevoel van samenwerking tussen verschillende teams (44 procent) en doet de situatie hen twijfelen aan de vaardigheden en capaciteiten van hun collega's wanneer de communicatie met hun IT-securitymedewerkers onduidelijk was (24 procent).
 Lees verder...   Reageer
 

Inflatie leidend voor studiekeuze

17 januari 2023 - Vandaag de dag adviseert de helft van de Nederlandse ouders (49 procent) hun kinderen een studie te kiezen die later een goed betaalde baan oplevert. De alsmaar stijgende inflatie weerhoudt deze ouders ervan om hun kinderen te stimuleren hun dromen na te jagen als een baan minder geld oplevert. Dit blijkt uit het ‘European Consumer Payment Report’, het recente onderzoek van Intrum onder 1.000 Nederlanders.
 Lees verder...   Reageer
 

Een op de vijf: “burn-out of -gerelateerde klachten vooral aan jezelf te danken”

17 januari 2023 -  Maar liefst 21 procent van alle Nederlanders vindt dat mensen met een burn-out of burn-out-gerelateerde klachten dat voornamelijk aan zichzelf te danken hebben. Dit blijkt uit onderzoek van Tijdwinst.com onder 1.022 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Bovendien lijkt er twijfel te bestaan over de ernst, want een vijfde van alle ondervraagden verdenkt hun collega’s ervan weleens stress gerelateerde klachten aan te dikken.
 Lees verder...   Reageer
 

Werkgever doet onvoldoende om kennisniveau medewerkers cruciale beroepen op peil te houden

16 januari 2023 - 45 procent van de medewerkers met een cruciaal beroep vindt dat hun werkgever meer aandacht zou moeten besteden aan het onderhouden van het kennisniveau op de werkvloer. Dit blijkt uit onderzoek van Drillster onder ruim 1.000 medewerkers met een cruciaal beroep. Denk hierbij aan beroepen in sectoren als de zorg, het onderwijs of het openbaar vervoer.
 Lees verder...   Reageer
 

AI in stroomversnelling: dit zijn de trends voor 2023

16 januari 2023 - Artificiële intelligentie (AI) levert voor steeds meer aspecten van ons dagelijkse leven belangrijke oplossingen: van het voorspellen van energiegebruik tot zelfs het opsporen van kankergezwellen. Nu artificiële intelligentie in veel sectoren wordt gebruikt, volgen de AI-ontwikkelingen elkaar razendsnel op. Ook dit jaar kunnen we weer interessante ontwikkelingen verwachten
 Lees verder...   Reageer
 

Prijs huis daalt tot eind 2024 met acht procent

16 januari 2023 - De komende twee jaar dalen de huizenprijzen in de Eurozone. Nederland en Duitsland lopen daarbij voorop en moeten rekening houden met een daling van -8 procent tot eind 2024. Dat stelt kredietverzekeraar Allianz Trade in een rapport over de perspectieven van de Europese huizenmarkt.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1 2 3 4 5 1491 volgende >
Stap over naar de cloud om op de kosten te besparen
reacties
Kwart Nederlanders wil sociale media verwijderen (1) 
Driekwart Nederlanders let dit jaar beter op financiën dan in 2022 (2) 
HR-trends voor 2023: dit staat HR-professionals te wachten (1) 
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (4) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (3) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
top10
Nederland heeft behoefte aan ander leiderschap
Drie HR-tips om werknemers gemotiveerd de winterdagen door te krijgen
Combinatie data, technologie en mensen essentieel voor stimuleren groei
Technologische superioriteit is de belangrijkste onderscheidende factor voor bedrijven
Helft werkend Nederland: de term manager wordt te pas en te onpas gebruikt
Helft werknemers kiest baan op basis van werktijden, arbeidsduur en flexibele tijdsregeling
Nederlanders koplopers in thuiswerken
HEMA, Bol.com en G-Star zijn dé internationale Digital Leaders
Aantal burn-outs stijgt opnieuw
Bijna twee miljoen Nederlanders willen in het buitenland wonen én werken
meer top 10