zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse sloopauto’s voor 98. 7 procent gerecycled

16 mei 2023 - Het aantal bij autodemontagebedrijven gedemonteerde sloopauto’s was in 2022 historisch laag. Vorig jaar zijn in totaal 176.887 auto’s afgemeld voor demontage. Dat is een daling van twintig procent in vergelijking met de 220.926 auto’s in 2021. Volgens Paul Dietz, Algemeen directeur Auto Recycling Nederland (ARN), heeft dit een aantal oorzaken.
 Lees verder...   Reageer
 

Organisaties hebben meer inzicht in IT-kwetsbaarheden, maar worstelen met capaciteit

16 mei 2023 - Organisaties hebben meer inzicht in de kwetsbaarheid van hun IT-omgeving en nemen gerichte maatregelen om dit te verbeteren. Tegelijkertijd is capaciteitsgebrek op het gebied van securitypersoneel een flinke uitdaging voor veel organisaties. Dit blijkt uit nieuw security-onderzoek van Solvinity, ‘Smarter Security 2023’.
 Lees verder...   Reageer
 

Openheid over salaris is goed nieuws voor werkgevers en werknemers

15 mei 2023 - In de huidige war for talent wil je als werkgever de voordeur het liefst wagenwijd openhouden voor talent en de achterdeur vooral gesloten. Medewerkers kijken immers regelmatig om zich heen naar andere werkgevers, bijvoorbeeld vanwege onzekerheid over hun salaris, groeimogelijkheden of secundaire arbeidsvoorwaarden; medewerkers hechten hier veel waarde aan blijkt uit onderzoek van SD Worx.
 Lees verder...   Reageer
 

Eén op de tien vindt fysieke klachten niet de belangrijkste reden om zich ziek te melden

15 mei 2023 - Fysieke klachten zoals koorts behoren bij veertien procent van werkend Nederland niet tot de belangrijkste redenen om zich ziek te melden. Dit blijkt uit het nieuwste vitaliteitsonderzoek van OneFit onder ruim 1.500 medewerkers en HR-betrokkenen. Daarbij weet niet iedereen van zichzelf wanneer zij fysiek niet in orde zijn. Vier op de vijf medewerkers (79 procent) herkennen deze signalen bij zichzelf.
 Lees verder...   Reageer
 

De rol van CIO’s in complexe digitale ecosystemen

15 mei 2023 -  Natuurlijk kun je met genoeg verbeeldingskracht een on-premises IT-omgeving van twintig jaar geleden, met al z’n servers, switches en software, beschouwen als een digitaal ecosysteem. Toch is de definitie mettertijd compleet veranderd, stelt Nancy Roos-Beukers, CCO bij Managed Service Provider Solvinity. En daarmee ook de rol van de CIO.
 Lees verder...   Reageer
 

IT-professionals dringen bij overheid aan om kennisniveau AI op te krikken

12 mei 2023 - Bijna driekwart van de IT-professionals (71 procent) vindt dat de Nederlandse overheid beter op de hoogte moet zijn van Artificial Intelligence (AI) en alle ontwikkelingen hieromheen. Dit blijkt uit onderzoek van technologieconsultant NTT DATA onder ruim 500 IT-professionals. Wat hier mogelijk aan ten grondslag ligt, is dat 38 procent denkt dat AI ons leven totaal gaat veranderen.
 Lees verder...   Reageer
 

Nieuwe knelpuntpremie moet meer mensen naar de arbeidsmarkt trekken

12 mei 2023 - De Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) is tevreden dat de nieuwe Vlaamse knelpuntpremie er nu snel aankomt. Deze knelpuntpremie is één van de maatregelen uit het Werkgelegenheidsakkoord ‘Iedereen nodig, iedereen mee’ dat de Vlaamse Regering en sociale partners vorig jaar in juli afsloten.
 Lees verder...   Reageer
 

AEX-bedrijven kiezen vaker voor jongere commissarissen

12 mei 2023 - Van alle door AEX-bedrijven in 2022 nieuw aangestelde commissarissen daalde de gemiddelde leeftijd met 1,5 jaar: van 59,3 in 2021 naar 57,5 in 2022. Bij 52 procent van de nieuwe aanstellingen in het afgelopen jaar kozen AEX-bedrijven voor een vrouw (was 55 procent in 2021). Het aandeel vrouwen in de Nederlandse Raden van Commissarissen komt daarmee op 36 procent.
 Lees verder...   Reageer
 

Personeelsverloop verergert dataverlies bij Nederlandse bedrijven

11 mei 2023 - Proofpoint publiceert zijn jaarlijkse Voice of the CISO-rapport, waarin de belangrijkste uitdagingen, verwachtingen en prioriteiten van Chief Information Security Officers (CISO's) zijn onderzocht. 58 procent van de Nederlandse CISO's verwacht in de komende twaalf maanden een cyberaanval op hun bedrijf. Dit percentage is aanzienlijk gestegen ten opzichte van vorig jaar, toen slechts 28 procent van de CISO’s zich zorgen maakte.
 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven die AI omarmen presteren aanzienlijk beter,

11 mei 2023 - Kunstmatige intelligentie (AI) wordt door bedrijven gezien als de sleutel tot operationele veerkracht en concurrentievoordeel, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van Accenture. Uit 'Reinventing Enterprise Operations' komt naar voren dat maar liefst 73 procent van de bedrijven AI als een essentiële investering beschouwt voor betere prestaties en operationele veerkracht, terwijl 90 procent van de leidinggevenden AI toepast om hun bedrijven wendbaarder te maken in een dynamische markt.
 Lees verder...   Reageer
 

Kwart finance professionals ziet meer klanten die hun rekening niet kunnen betalen

11 mei 2023 - Maar liefst 25 procent van de finance professionals heeft meer klanten die door de economische lastige tijd hun rekening niet op tijd kunnen betalen. Dit blijkt uit de FinTech Barometer, het onderzoek van Onguard naar de financiële status bij Nederlandse bedrijven dat dit jaar voor de zesde keer is uitgevoerd. Hierin zijn 311 CFO’s, financieel managers en financieel medewerkers ondervraagd. Ook neemt de klantvraag volgens zeventien procent af, wat leidt tot minder business.
 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers trekken beurs voor meer personeel

10 mei 2023 - Werkgevers trekken alle registers open om nieuw personeel aan te trekken en zittend personeel te behouden. Ze zetten vooral financiële middelen in. Daarvan is de aanbrengpremie de meest gebruikte. Werkgevers maken zich grote zorgen over de gevolgen van hun onderlinge concurrentie om personeel.
 Lees verder...   Reageer
 

IWG: Het kantoor is niet dood, forenzen wel

10 mei 2023 - Tijd kwijt zijn aan reizen is iets van weleer, vanuit praktisch oogpunt maar ook als milieuoverweging. Mensen willen graag op kantoor werken, maar zijn het forenzen beu. IWG ziet de vraag naar professionele werkplekken buiten de Randstad toenemen. Bijkomend voordeel van dichtbij huis werken, betekent bovendien dat de CO2-uitstoot aanzienlijk kan verminderen.
 Lees verder...   Reageer
 

Vakantiegeld 2023: Netto hoger voor werknemers tot net onder modaal

10 mei 2023 - In mei ontvangen veel werknemers hun vakantiegeld. Dit jaar ontvangen vooral werknemers met loon tot € 3.000 bruto per maand netto iets meer vakantiegeld. Terwijl hogere inkomens daar netto op achteruit gaan. Dat blijkt uit berekeningen van HR- en salarisdienstverlener ADP.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1 2 3 4 5 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10