zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nieuwe knelpuntpremie moet meer mensen naar de arbeidsmarkt trekken

12 mei 2023 - De Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) is tevreden dat de nieuwe Vlaamse knelpuntpremie er nu snel aankomt. Deze knelpuntpremie is één van de maatregelen uit het Werkgelegenheidsakkoord ‘Iedereen nodig, iedereen mee’ dat de Vlaamse Regering en sociale partners vorig jaar in juli afsloten.
 Lees verder...   Reageer
 

AEX-bedrijven kiezen vaker voor jongere commissarissen

12 mei 2023 - Van alle door AEX-bedrijven in 2022 nieuw aangestelde commissarissen daalde de gemiddelde leeftijd met 1,5 jaar: van 59,3 in 2021 naar 57,5 in 2022. Bij 52 procent van de nieuwe aanstellingen in het afgelopen jaar kozen AEX-bedrijven voor een vrouw (was 55 procent in 2021). Het aandeel vrouwen in de Nederlandse Raden van Commissarissen komt daarmee op 36 procent.
 Lees verder...   Reageer
 

Personeelsverloop verergert dataverlies bij Nederlandse bedrijven

11 mei 2023 - Proofpoint publiceert zijn jaarlijkse Voice of the CISO-rapport, waarin de belangrijkste uitdagingen, verwachtingen en prioriteiten van Chief Information Security Officers (CISO's) zijn onderzocht. 58 procent van de Nederlandse CISO's verwacht in de komende twaalf maanden een cyberaanval op hun bedrijf. Dit percentage is aanzienlijk gestegen ten opzichte van vorig jaar, toen slechts 28 procent van de CISO’s zich zorgen maakte.
 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven die AI omarmen presteren aanzienlijk beter,

11 mei 2023 - Kunstmatige intelligentie (AI) wordt door bedrijven gezien als de sleutel tot operationele veerkracht en concurrentievoordeel, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van Accenture. Uit 'Reinventing Enterprise Operations' komt naar voren dat maar liefst 73 procent van de bedrijven AI als een essentiële investering beschouwt voor betere prestaties en operationele veerkracht, terwijl 90 procent van de leidinggevenden AI toepast om hun bedrijven wendbaarder te maken in een dynamische markt.
 Lees verder...   Reageer
 

Kwart finance professionals ziet meer klanten die hun rekening niet kunnen betalen

11 mei 2023 - Maar liefst 25 procent van de finance professionals heeft meer klanten die door de economische lastige tijd hun rekening niet op tijd kunnen betalen. Dit blijkt uit de FinTech Barometer, het onderzoek van Onguard naar de financiële status bij Nederlandse bedrijven dat dit jaar voor de zesde keer is uitgevoerd. Hierin zijn 311 CFO’s, financieel managers en financieel medewerkers ondervraagd. Ook neemt de klantvraag volgens zeventien procent af, wat leidt tot minder business.
 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers trekken beurs voor meer personeel

10 mei 2023 - Werkgevers trekken alle registers open om nieuw personeel aan te trekken en zittend personeel te behouden. Ze zetten vooral financiële middelen in. Daarvan is de aanbrengpremie de meest gebruikte. Werkgevers maken zich grote zorgen over de gevolgen van hun onderlinge concurrentie om personeel.
 Lees verder...   Reageer
 

IWG: Het kantoor is niet dood, forenzen wel

10 mei 2023 - Tijd kwijt zijn aan reizen is iets van weleer, vanuit praktisch oogpunt maar ook als milieuoverweging. Mensen willen graag op kantoor werken, maar zijn het forenzen beu. IWG ziet de vraag naar professionele werkplekken buiten de Randstad toenemen. Bijkomend voordeel van dichtbij huis werken, betekent bovendien dat de CO2-uitstoot aanzienlijk kan verminderen.
 Lees verder...   Reageer
 

Vakantiegeld 2023: Netto hoger voor werknemers tot net onder modaal

10 mei 2023 - In mei ontvangen veel werknemers hun vakantiegeld. Dit jaar ontvangen vooral werknemers met loon tot € 3.000 bruto per maand netto iets meer vakantiegeld. Terwijl hogere inkomens daar netto op achteruit gaan. Dat blijkt uit berekeningen van HR- en salarisdienstverlener ADP.
 Lees verder...   Reageer
 

Top drie uitdagingen voor finance professionals

9 mei 2023 - Na een jaar aanwezigheid op de Nederlandse markt signaleert Payhawk dat finance teams nog veel efficiencywinst kunnen boeken. Chris van Dongen, Commercial Director Payhawk: "In een ideale wereld kan de gegevensstroom rond uitgaven van medewerkers real-time worden beheerd en is er een directe koppeling met banken en ERP- en boekhoudsystemen.
 Lees verder...   Reageer
 

Explosie langdurig verzuim verwacht

9 mei 2023 - Uit onderzoek van HR Navigator onder ruim 250 grote werkgevers – met meer dan 75 medewerkers in dienst – blijkt dat momenteel 5,1  procent van het personeel langer dan zes weken thuis zit. De verwachting is dat het langdurig verzuim explosief zal toenemen.
 Lees verder...   Reageer
 

Eén op vijf IT’ers ervaart ongelijke behandeling op de werkvloer

9 mei 2023 - Maar liefst 22 procent van de Nederlanders met een baan in de IT ervaart een ongelijke behandeling tussen werknemers binnen hun organisatie. Dat blijkt uit onderzoek van Linden-IT onder 1.078 Nederlanders werkzaam bij een IT-organisatie, uitgevoerd door Panelwizard. Mogelijk heeft de ongelijke behandeling invloed op het gedrag van werknemers.
 Lees verder...   Reageer
 

Werving heeft grote prioriteit bij overheid; grote mismatch tussen wervingsstrategie en wensen potentiële medewerkers

8 mei 2023 - Voor HR-professionals en leidinggevenden binnen de overheid heeft werving en selectie dit jaar de hoogste prioriteit. Dat blijkt uit de HR-benchmark van Visma | Raet. Dit onderzoek is uitgevoerd onder 167 werkenden en 73 HR-professionals en bestuurders binnen overheidsorganisaties. Bijna de helft (45 procent) zegt dat hun organisatie meer aandacht wil besteden aan het aantrekken van talent. Nog eens 21 procent wil meer aandacht geven aan de sollicitatieprocedure.
 Lees verder...   Reageer
 

Jongeren verwachten vaker dat werkgever collega’s met overgewicht helpt dan oudere werknemers

8 mei 2023 - Eén op de vijf werknemers wil dat de werkgever hem helpt om gewicht te verliezen. Jongeren maken zich daarbij vaker zorgen om het overgewicht van collega’s en verwachten vaker dat de werkgever collega’s met gezondheidsklachten, zoals overgewicht, helpt. Dat blijkt uit onderzoek onder meer dan 1.000 Nederlanders van Workplace Giving.
 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers met arbeidsbeperking vinden zichzelf minder productief dan collega's

8 mei 2023 - Culture Amp verzamelt miljoenen reacties over organisatiecultuur en betrokkenheid en publiceert elk jaar wereldwijde inzichten per bedrijfstak en regio. Als onderdeel hiervan biedt Culture Amp van tijd tot tijd cijfers die hieruit voortkomen, dit keer over medewerkers met een arbeidsbeperking. Uit de wereldwijde genoemde cijfers blijkt dat werknemers met een arbeidsbeperking een sterk lagere betrokkenheid ervaren.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1 2 3 4 5 1508 volgende >
Innovaties in de houthandel: welke nieuwe technologieën en trends zijn er in de houtindustrie en wat betekenen ze voor bedrijven?
Softwareontwikkeling goedkoper en in hogere versnelling met ontwikkeling door ’leken’
Zakelijk financial leasen om verschillende redenen interessant
reacties
De beste banen van Nederland voor 2023 vind je in de financiële sector en ICT (1) 
Kleine consultancybedrijven niet opgewassen tegen digitale slagkracht grote spelers  (1) 
Nederlander shopt evenveel of meer online in 2023 (1) 
Gestreste Nederlander flink aan de koffie (4) 
25 procent jongeren werkt buiten kantoortijd om niet gestoord te worden  (1) 
IT-beslisser verkiest low-code boven high-code applicatieontwikkeling (2) 
Business-IT alignment in complexe organisaties is mensenwerk (1) 
top10
Waarom R&D een formule kan zijn voor blijvend zakelijk succes
Duidelijke doelen, collega’s en ondersteuning van management belangrijkst voor werknemerservaring
Vier manieren - en twee pizza's - om innovatie in de bedrijfscultuur te bouwen
Beslisser wil weer 100 procent naar kantoor, werknemer wil hybride werken
30 procent HR-professionals verdenkt thuiswerkende medewerkers van liegen sinds hogere kosten kinderopvang
Vier op de tien Gen Z’s kampen met burn-outklachten door hoge werkdruk
Leren en ontwikkelen in de zorg gaat flink op de schop
Drie op tien organisaties weet niet hoe groene arbeidsvoorwaarden rechtelijk in te voeren
Krapte steeds hoger op agenda bij corporates en bureaus
Psychische klachten bom onder arbeidsmarkt
meer top 10