zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederland wereldwijd zesde in Digital Quality of Life index

27 juli 2020 -  Nederland staat wereldwijd op de zesde plaats wat betreft digitale levenskwaliteit. Dit blijkt uit het jaarlijkse Digital Quality of Life (DQL)-onderzoek in 85 landen vanSurfshark in samenwerking met lokale partijen, waaronder het Nederlandse VPNdiensten.nl. Vooral op het gebied van internetkwaliteit en -veiligheid onderscheidt Nederland zich van andere staten.
 Lees verder...   Reageer
 

Flexibel werken noodzakelijk voor nieuwe manier van samenwerken

24 juli 2020 - Plantronics, Inc. (‘Poly’ – voorheen Plantronics en Polycom) publiceert een nieuw rapport over de reactie van bedrijven op de coronacrisis. Het rapport beschrijft de verschuiving van ‘werkplek’ naar ‘werkdoel’, de herinrichting van de bedrijfsvoering en de nieuwe manier van werken.
 Lees verder...   Reageer
 

Drie onmisbare tips voor crisiscommunicatie

24 juli 2020 -  Het lijkt erop dat steeds meer werknemers een dagje naar kantoor gaan. Daar aangekomen hebben ze te maken met de getroffen coronamaatregelen, zoals looproutes, handgel en beperkt toegang tot de kantine. Werkgevers moeten volledig inzicht hebben in de mogelijkheden op kantoor en zorgen dat processen optimaal worden beheerd.
 Lees verder...   Reageer
 

Aantal sollicitaties neemt na coronadip weer toe (nu het aantal vacatures nog)

24 juli 2020 - Na een tijdelijke dip in het aantal sollicitaties, klimt de sollicitatieactiviteit in Nederland inmiddels weer richting het niveau van voor de coronacrisis. Er is echter sprake van vernauwing op de arbeidsmarkt, doordat het aantal vacatures sterk is gedaald. Dit en meer blijkt uit onderzoek van CVster.nl naar de gevolgen van corona op de arbeidsmarkt op basis van data van UWV, CBS en eigen cijfers.
 Lees verder...   Reageer
 

Arbeidsmarkt in het tweede kwartaal 2020 nog steeds krap

23 juli 2020 -  De arbeidscijfers van het tweede kwartaal 2020 tonen weliswaar een verslechtering, maar de arbeidsmarkt is nog steeds krap en talent is schaars en lastig te werven. Dat blijkt uit de tweedekwartaalcijfers van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) en uit de Arbeidsmarktupdate van Intelligence Group samen met Jobdigger en OnRecruit.
 Lees verder...   Reageer
 

Hoe beleeft het Nederlandse bedrijfsleven de coronacrisis?

23 juli 2020 - Veel Nederlandse bedrijven lijden onder de coronacrisis. De meeste bedrijven verwachten echter binnen een jaar financieel herstel. Enerzijds is de coronacrisis een aanjager van innovatie: bedrijven zetten in op thuiswerken, het digitaliseren van processen en het introduceren van nieuwe verdienmodellen.
 Lees verder...   Reageer
 

Opvallende trends in de markt van relatiegeschenken

23 juli 2020 - Iedereen vindt het wel leuk om een relatiegeschenk te krijgen. En voor wie het geeft is het natuurlijk een handige manier om hun merk te promoten. Toch zijn niet alle relatiegeschenken een even goed idee. Volgens Michael Brust, marketing en e-commerce manager bij Igo Promo, doen vooral usb-sticks en pennen het goed.
 Lees verder...   1 reactie
 

De zeven voordelen van een werkplek in de cloud

22 juli 2020 -  Bedrijven die een digitale werkomgeving afnemen uit de cloud, konden tijdens de coronacrisis snel en simpel omschakelen naar thuiswerken. Maar er zijn meer goede redenen waarom steeds meer organisaties de cloud een goed alternatief vinden voor de klassieke desktop.
 Lees verder...   Reageer
 

Back in business na versoepeling van regels in coronatijd

22 juli 2020 -  Als er één curve is die u liever niet platter wilt maken, dan is het wel uw eigen groeicurve. Een slimme voorbereiding op de versoepeling van de coronamaatregelen is daarom cruciaal. Mondkapjes, social distancing en een stevige dosis goede moed vormen de eerste stappen. Maar al snel volgen ook allerlei arbeidsjuridische en HR-gerelateerde vragen.
 Lees verder...   Reageer
 

Gaat u nog met paard en wagen de digitale snelweg op?

22 juli 2020 - Het is inmiddels een oeroud gevecht: de IT-organisatie versus de commerciële organisatie. Ze staan vaak lijnrecht tegenover elkaar. De commerciële organisatie wil ondernemen en is naar buiten gericht, terwijl IT vooral wil controleren en intern gericht is. "Deze strijd veroorzaakt niet alleen veel frustraties, maar zorgt er ook voor dat deze organisaties vaak langs elkaar heen werken," zegt Emiel Kanters, Managing Director van Webs.
 Lees verder...   Reageer
 

Slechte audio heeft grote impact op emotioneel welzijn

21 juli 2020 -  De gebeurtenissen in 2020 hebben medewerkers over de hele wereld in een stroomversnelling gebracht waarin werken op afstand de norm is geworden en waardoor de grenzen tussen werk en privé vervagen. Onderzoek van EPOS heeft uitgewezen dat 95 procent van de huidige beroepsbevolking toegeeft dat hun concentratie en efficiëntie op het werk lijdt onder tegenslagen op het gebied van audio.
 Lees verder...   Reageer
 

Cybercriminelen spelen handig in op coronamaatregelen

21 juli 2020 -  Hoewel veel mensen vanwege COVID-19 in eigen land op vakantie gaan, staan cybercriminelen ook deze zomer niet stil. G DATA heeft al verschillende scams waargenomen die gerelateerd zijn aan vakantie en de huidige coronamaatregelen.
 Lees verder...   Reageer
 

Covid-19-maatregelen hebben onverwacht positief effect op mindset medewerkers

21 juli 2020 - Tijdens de intelligente lockdown werkten veruit de meeste medewerkers effectiever en met meer focus dan in normale omstandigheden. Ze lieten totaal ander gedrag zien dan normaal onder hoge druk of in een crisis. Dit constateert Management Drives dat de professionele drijfveren van zo’n 400.000 mensen heeft gemeten en teams van vrijwel alle AEX-bedrijven begeleidt.
 Lees verder...   Reageer
 

Derde werkgevers acht om- en bijscholing noodzakelijk voor veranderende toekomst

20 juli 2020 -  Bijna drie op de tien werkgevers denken dat hun organisatie blijvend moet veranderen om te kunnen voortbestaan. Een derde van de werkgevers zegt dat om- of bijscholing van werknemers noodzakelijk is om ze voor te bereiden op de veranderende toekomst. Dat blijkt uit onderzoek van Indeed onder 510 werkgevers/algemeen managers en 1066 werkende Nederlanders.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1 2 3 4 5 1356 volgende >
Kiest men voor een goedkoper kerstpakket?
reacties
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk (2) 
Bedrijfsfitness heeft meer effect dan gedacht (1) 
Leeftijd speelt grote rol bij volgen van cursussen (1) 
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk (1) 
Online sector blijkt crisisbestendig tijdens coronapandemie (1) 
Vertrouwen in arbeidsmarkt bereikt laagste punt sinds 2016 (1) 
Kwart familiebedrijven is volgens eigen werknemers succesvoller dan niet-familiebedrijf (1) 
top10
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk
Praktische tips voor managen op afstand
Eén op vijf vacatures in gezondheidszorg onvervulbaar
Cybersecurity: van plan naar executie
Aanzienlijk minder krimp
Merendeel werknemers ervaart discriminatie; werkgever doet weinig
Klantbeleving opnieuw uitvinden in een wereld van social distancing
Corona zorgt voor boost in online verkopen
'Technisch herstel derde kwartaal geeft vertekend beeld economie'
Herstel vacaturetrend zet verder door
meer top 10