zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Commercieel verantwoordelijken: “LinkedIn meest waardevolle saleskanaal voor 2021''

20 mei 2021 - Maar liefst negen op de tien Nederlandse sales- en marketingverantwoordelijken verwachten in 2021 de meeste nieuwe klanten te werven via LinkedIn. Dit blijkt uit onderzoek van prospex onder 111 Nederlandse commercieel managers. Ondanks de hooggespannen verkoopverwachtingen rondom het zakelijke platform, vindt maar liefst 48 procent van de respondenten de kwaliteit van de leads ondermaats.
 Lees verder...   Reageer
 

Meer kinderopvang op maat helpt ouders over de drempel naar werk

19 mei 2021 -  Ouders die willen werken, een opleiding volgen, thuiswerken of solliciteren moeten in de toekomst gemakkelijker en vaker kinderopvang kunnen inschakelen als ze daar nood aan hebben. Dat ontzorgt niet alleen het gezin maar verzekert ook een soepel werkende arbeidsmarkt en samenleving.
 Lees verder...   Reageer
 

CISO's niet voorbereid op cyberaanvallen

19 mei 2021 - Proofpoint publiceert zijn allereerste Voice of the CISO-rapport. In dit rapport worden de belangrijkste uitdagingen belicht waarmee Chief Information Security Officers (CISO's) in de afgelopen twaalf maanden te maken hebben gekregen. 66 procent van de CISO's wereldwijd vindt dat hun organisatie niet voldoende is voorbereid op een cyberaanval.
 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers werven sinds corona bijna veertien dagen sneller

19 mei 2021 -  Sinds corona vindt recruitment steeds meer online en via video plaats. Dit heeft tot gevolg dat vacatures bij werkgevers gemiddeld vijftien dagen korter online open staan. De gemiddelde tijd dat vacatures bij directe werkgevers online stonden is gedaald van 60 dagen in de periode van voor en aan het begin van corona tot nu naar gemiddeld 47 dagen.
 Lees verder...   Reageer
 

'Niemand zit te wachten op anoniem solliciteren'

18 mei 2021 -  Iedereen heeft recht op een transparante arbeidsmarkt. Een markt zonder beperkingen, met gelijke kansen en met inzicht in eigen potentie. Intelligence Group wil bestaande belemmeringen en beperkingen oplossen en heeft hiervoor knelpunten op de arbeidsmarkt vanuit het perspectief van de werknemer onderzocht.
 Lees verder...   Reageer
 

Nederlander kan rekeningen makkelijker betalen door gebrek aan betaalde uitjes

18 mei 2021 -  In de eerste drie maanden van 2021 werden er acht procent minder vorderingen uit handen gegeven dan in de vergelijkbare periode in 2020. Dit blijkt uit een data-analyse van Flanderijn. Ook werden openstaande bedragen ruim twee weken sneller betaald.
 Lees verder...   1 reactie
 

Hybride werken een vast gegeven

18 mei 2021 -  Uit onderzoek uitgevoerd onder ruim 1.000 Nederlanders met een kantoorbaan en de mogelijkheid thuis te werken (n=1.033) blijkt dat bijna 90 procent niet de verwachting heeft om na de pandemie weer volledig terug te keren naar het oude werken. De (volledige en gedeeltelijke) lockdown heeft in Nederland inmiddels meer dan een jaar geduurd, waarbij veel mensen gedwongen thuis hebben moeten werken.
 Lees verder...   Reageer
 

Twee derde van thuiswerkend Nederland wordt liever gestuurd op output dan uren

17 mei 2021 -  Twee derde van werkend Nederland vindt dat wanneer medewerkers thuiswerken, productiviteit leidend moet zijn in plaats van gewerkte uren. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR onder 1.288 Nederlanders in loondienst voor minimaal 32 uur per week.
 Lees verder...   1 reactie
 

Een op drie werkenden onvoorzichtig met privacygevoelige informatie

17 mei 2021 -  Maar liefst 34 procent van de werkende Nederlanders deelt weleens privégegevens met derden. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1.027 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Een mogelijke verklaring hiervoor is gebrek aan relevante kennis.
 Lees verder...   Reageer
 

Privacy Android-gebruikers in gevaar door kwetsbaarheid op mobile station-modems

17 mei 2021 - Check Point Research (CPR) heeft een beveiligingslek gevonden in Qualcomm's mobile station modem (MSM), de chip die verantwoordelijk is voor de cellulaire communicatie in bijna 40 procent van alle telefoons in de wereld. Bij uitbuiting van het lek had een aanvaller Android OS als ingang kunnen gebruiken om kwaadaardige en onzichtbare codes in telefoons te inucteren, om zo toegang te krijgen tot sms-berichten en audio van telefoongesprekken.
 Lees verder...   Reageer
 

'Werknemer verantwoordelijk voor eigen ontwikkeling'

14 mei 2021 -  Maar liefst 58 procent van de Nederlandse bedrijven legt de verantwoordelijkheid voor persoonlijke groei, zoals het bijschaven van vaardigheden, volledig neer bij de werknemer. Dat blijkt uit onderzoek onder 1.057 HR-professionals uitgevoerd door Lepaya in samenwerking met Panelwizard. De beloftes rondom een leven lang leren lijken daarmee haaks te staan op de situatie in de praktijk.
 Lees verder...   1 reactie
 

De drie meest voorkomende koopfouten bij SSD’s

14 mei 2021 - Het is geen geheim dat er volop SSD's op de markt beschikbaar zijn. Die variëren van goedkopere low-performance schijven tot de duurdere schijven met extreem lange levensduur en ultralage latentie. Met zo veel om uit te kiezen, worden datacenterbeheerders vaak geconfronteerd met verschillende uitdagingen tijdens het aankoopproces.
 Lees verder...   Reageer
 

Digitale leiders zien digitalisering van infrastructuur als grootste prioriteit

14 mei 2021 - Equinix, Inc. publiceert zijn jaarlijkse wereldwijde onderzoek naar de visies van IT-besluitvormers. Het onderzoek bevraagt hen over de grootste technologische trends bij bedrijven en de impact van de COVID-19 pandemie op digitale infrastructuurplannen.
 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders in door corona getroffen sectoren hebben weinig interesse in omscholing naar techniek

12 mei 2021 - Een vijfde van de Nederlanders heeft serieuze interesse in technische omscholing. Mannen (29 procent) overwegen omscholing naar de techniek vaker dan vrouwen (elf procent), zo blijkt uit onderzoek door TechniekOpleiding.nl onder ruim 1.500 werkende Nederlanders. Het animo in verschillende sectoren die bovengemiddeld onder druk staan door de coronacrisis is opvallend genoeg laag.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 5 6 7 8 1403 volgende >
advertorial
De Nieuwsbrief Checklist: 49 punten voor een zorgeloze verzending
Bij het versturen van een nieuwsbrief kan veel fout gaan. Fouten maken is menselijk, maar natuurlijk maak je ze liever niet. Om fouten te voorkomen, heeft Spotler een allesomvattend document met 49 checkpoints gemaakt. Superhandig!
Download de gratis checklist
Lees verder
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
reacties
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
Pandemie heeft grote impact op werkmotivatie jongeren  (1) 
top10
Stages winnen aan effectiviteit als baanvindkanaal tijdens corona
Futurizen. Het nieuwe werkwoord voor managers
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Zieke medewerker bleef werken om financiële redenen
Een vierdaagse werkweek door digital en artificial intelligence
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Crisiscommunicatie in een steeds complexere wereld
Cloud-native architectuur vereist andere applicatiebeveiliging
De gevaren van het lekken van persoonlijke gegevens en wat u ertegen kunt doen
Hybride werken na de pandemie? Zo richt u dat cloud-technisch in
meer top 10