zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Sterke stijging online zelfhulpcursussen door corona

28 december 2020 - Sinds de intrede van het coronavirus is de interesse in online zelfhulpcursussen flink gestegen. Zo werd er dit jaar tussen maart en november 83 procent vaker gezocht naar een thuisstudie Angst- en Stressbeheersing ten opzichte van vorig jaar. Ook vergelijkbare zelfhulpcursussen zijn dit jaar vaker gevolgd, zo blijkt uit een trendanalyse van Laudius.
 Lees verder...   Reageer
 

HR-professional vindt automatiseren HR slecht idee

24 december 2020 - Drie op de vijf (61 procent) HR-professionals vindt dat HR gaat om menselijk contact en daarom niet geautomatiseerd moet worden. Dit blijkt uit onderzoek van Nextmoves, implementatiepartner van SAP SuccessFactors en SAP HCM, uitgevoerd onder ruim 300 HR-professionals.
 Lees verder...   Reageer
 

Bij helft Nederlanders komt gezelschapsspel op tafel tijdens feestdagen

24 december 2020 -  Door de harde lockdown en het ‘gedwongen’ thuis zitten, zorgen gezelschapsspellen meer dan ooit voor verbinding tijdens de feestdagen. Nederlanders houden in deze periode traditioneel al van samen een spel spelen. Zo komt er bij 43 procent traditiegetrouw een spel op tafel met Kerst en bijna een derde (32 procent) van alle Nederlanders speelt een gezelschapsspel op oudjaarsavond.
 Lees verder...   1 reactie
 

De midden manager als baken in deze onrustige tijd

24 december 2020 -  Nu, meer dan ooit, hebben we de midden manager nodig. De huidige covid-19 crisis vraagt om een sterke verbindende schakel tussen de organisatie (topmanagement) en de veelal thuis werkende medewerkers.
In maart was er sprake van een ‘intelligente lock-down’ en gingen ons land nagenoeg volledig op slot. En ook nu is er weer een lock-down.
 Lees verder...   Reageer
 

Thuiswerken valt in de smaak, maar bedrijven vrezen disbalans

23 december 2020 - Een grote meerderheid van kantoorwerkers wil ook na de crisis thuis blijven werken. Ze voelen zich thuis productiever. Toch staan bedrijven niet te trappelen, met name vanwege het grootschalig in de wind slaan van regels om bedrijfsgegevens te beschermen. Dat blijkt uit onderzoek van CyberArk.
 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven maken zich zorgen over phishing en identiteitsdiefstal

23 december 2020 -  Ruim de helft (52 procent) van 300 ondervraagde IT- en cybersecurityprofessionals maakt zich zorgen over phishing en identiteitsdiefstal. Verder krijgt ruim een derde (38 procent) te maken met ongeautoriseerde apparatuur en toegang tot applicaties en data.
 Lees verder...   Reageer
 

De vele ontslagmogelijkheden maken het ontslag er niet eenvoudiger op

23 december 2020 -  In Nederland zijn er verschillende mogelijkheden om netjes van personeel af te komen. Toch is het uitgangspunt nog steeds de bescherming van de werknemer. Daarom kan het ontslagrecht soms knap ingewikkeld zijn. Dat zegt ook Joost Konings van De Brouwer Advocaten.
 Lees verder...   Reageer
 

Kwart medewerkers sjoemelt met klokken van tijd

22 december 2020 -  23 procent van de werknemers heeft tijdens de coronapandemie opzettelijk de gewerkte tijd die hij indiende op zijn rooster verhoogd of verlaagd. Dit blijkt uit onderzoek van Quinyx, uitgevoerd onder 600 medewerkers die het grootste deel van hun werktijd niet achter het bureau doorbrengen, zoals supermarkt- en zorgmedewerkers.
 Lees verder...   1 reactie
 

Teleurstellende verkiezingscampagne wordt vaak ‘aangepakt’ met nieuw logo

22 december 2020 - Een verkiezingsverlies van meer dan 50 procent van de stemmen gaat achteraf in drie van de vier gevallen samen met een logowijziging. Na een groot verlies, kiezen politieke partijen er vaak voor om de stijl van hun logo te wijzigen. Opvallend: voorafgaand aan een teleurstellende verkiezingsuitslag werden tot nu toe juist nooit grote wijzigingen doorgevoerd in het logo.
 Lees verder...   Reageer
 

Ook cyberhygiëne onmisbaar in tijden van social distancing

22 december 2020 - De afgelopen maanden maakte ruim 60 procent van de Managed Service Providers (MSP’s) melding van een cyberaanval op een MKB-bedrijf, zo blijkt uit het Ransomware Report van Datto. Het schudt bedrijven opnieuw wakker en laat zien dat ze, ongeacht omvang, kwetsbaar zijn voor aanvallen zoals malware en phishing, ook in deze tijd.
 Lees verder...   Reageer
 

Drie op de tien werkenden voert werkzaamheden van manager uit

21 december 2020 - Drie op de tien werkenden (30 procent) voert taken uit die eigenlijk onder de werkzaamheden van hun manager vallen. Dit blijkt uit Het Nationale Management Onderzoek, uitgevoerd door ISBW onder ruim 1.200 werkenden in loondienst. Het zijn net wat vaker mannen dan vrouwen die dit doen: 32 tegenover 27 procent.
 Lees verder...   Reageer
 

Millennials focussen op sociale aspecten door corona

21 december 2020 - Bijna acht op de tien werkende jongeren waardeert het contact met familie en vrienden momenteel meer dan voor corona. Daarnaast geeft driekwart aan nu meer belang te hechten aan hun woonsituatie en aan hun werk-privé balans. Dit blijkt uit een eerste scan van resultaten van de vijfde editie van het landelijke Young Professional Onderzoek.
 Lees verder...   Reageer
 

Tech trends 2020: wat gebeurde er wél dit jaar?

21 december 2020 - Elk jaar komen grote namen als Google, Gartner en Forbes met een voorspelling van de belangrijkste trends van het aankomende jaar. Echter, tijdens het ontwikkelen van de lijstjes voor 2020 kon niemand rekening houden met wat de wereld dit jaar te wachten stond. De coronapandemie schudde de wereld flink door elkaar.
 Lees verder...   Reageer
 

De balans is zoek: een oproep tot meer controle over online gebruikersdata

18 december 2020 - Onze digitale voetafdruk ziet er tegenwoordig meer uit als het voetspoor van een marathonloper. Bovendien begrijpen online gebruikers veel meer over hoe hun online profielen worden opgebouwd en eisen ze meer controle over hoe hun data wordt opgeslagen en gebruikt. Gebruikers verwachten hetzelfde niveau van controle over hun online privacy als ze hebben over hun fysieke privacy.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 5 6 7 8 1382 volgende >
advertorial
Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips
Met de overzichtelijke kalender van Spotler heb je in één oogopslag alle 'inhakers' voor jouw (e-mail) marketingcampagnes van 2021 in beeld. Handig voor eventgebonden acties naar klanten en nieuwsbriefabonnees! Inclusief interessante e-mail marketing tips.
Download de gratis kalender
Lees verder
Wereldwijd actief technologiebedrijf sponsort Nederlands vrouwenteam voor extreme roeirace
reacties
Drie manieren waarop Internet of Things SEO voorgoed verandert (1) 
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris (1) 
Ontwikkeling e-invoicing zorgt voor toename wereldwijde B2B-commerce in 2015 (1) 
Twee op de drie Nederlanders schaamt zich voor hoesten of niezen in publieke binnenruimtes (1) 
Grote organisaties zorgen beter voor thuiswerkende werknemers (1) 
Culture fit doorslaggevend voor recruiters (1) 
Bij helft Nederlanders komt gezelschapsspel op tafel tijdens feestdagen (1) 
top10
‘Elke smartphonegebruiker moet profiteren van essentiële beveiligingsupdates’
Langdurig verzuim loopt op door uitstel reguliere zorg
Lockdown belemmert tech-vrouwen in loopbaanontwikkeling
Niet-afgesloten cao’s kenmerken cao-jaar 2020
CIO’s hebben behoefte aan meer teamoverstijgend samenwerken
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris
Sollicitatiedokter organiseert Nationale Dag van het CVv
Cybercriminelen gebruiken COVID-19-vaccin als lokmiddel bij hun aanvallen
Discriminatie op de arbeidsmarkt actueler dan ooit
Kwart Nederlanders proactiever bezig met gezondheid door huidige gezondheidscrisis
meer top 10