zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Efficiëntieslag in hybride samenwerking verwacht dit jaar

1 maart 2023 - Volgens de experts van Lucid Software wordt hybride samenwerken in 2023 doeltreffender. Dit is te danken aan drie trends: centrale software-ecosystemen, asynchroon samenwerken en het inruilen van ad hoc geïmplementeerde samenwerkingstools voor permanente oplossingen voor hybride werken.
 Lees verder...   Reageer
 

Artificial Intelligence gaat zorgen voor verdwijnen van banen in de IT

28 februari 2023 - Een kwart van de IT-professionals verwacht dat Artificial Intelligence (AI) ervoor gaat zorgen dat banen in de IT-sector gaan verdwijnen. Eén op de vijf (negentien procent) vreest hiervoor door de komst van Intelligent Automation. Dat blijkt uit onderzoek van NTT DATA onder 500 IT-professionals. Toch ziet men beide technologieën ook als oplossing voor de huidige personeelstekorten.
 Lees verder...   Reageer
 

Toename van verwoestende wiper-aanvallen met ruim 50 procent

28 februari 2023 - Fortinet publiceert een nieuwe editie van zijn halfjaarlijkse Global Threat Landscape Report van FortiGuard Labs. Het bedreigingslandschap en het aanvalsoppervlak van organisaties veranderen voortdurend. Cybercriminelen passen hun technieken daar steevast op aan. Dit stelt bedrijven van elke omvang in elke sector en regio voor serieuze risico’s.
 Lees verder...   Reageer
 

Bijna 40 procent organisaties laat helft of meer leerbudget op de plank liggen

28 februari 2023 - Organisaties hebben steeds hogere budgetten voor leren en ontwikkelen, maar een flink deel daarvan blijft ongebruikt. Het persoonlijk leerbudget groeide met 25 procent, van €800 in 2021 tot €1.000 in 2022. Maar bijna 40 procent van de organisaties laat de helft of meer op de plank liggen. Opvallend, want Nederland heeft te kampen met een extreem krappe arbeidsmarkt en een enorm verloop van personeel. Investeren in leren en ontwikkelen is dan ook belangrijker dan ooit om toekomstbestendig te blijven.
 Lees verder...   Reageer
 

98 procent ondernemingen met public cloud heeft strategie voor multicloud-infrastructuurprovider

27 februari 2023 -  Multicloud is de nieuwe realiteit in bedrijfstechnologie volgens een studie van 451 Research, onderdeel van S&P Global Market Intelligence, in opdracht van Oracle Cloud Infrastructure. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 1.500 respondenten, allen medewerkers van organisaties met meer dan 1.000 fulltime mensen in dienst, over hoe zij de cloud gebruiken binnen hun organisatie.
 Lees verder...   Reageer
 

Artificial intelligence onmisbaar in steeds dreigender cybersecurity-landschap

27 februari 2023 - De combinatie van een toenemende hoeveelheid aan cyberdreigingen en een steeds nijpender tekort aan cybersecurity-talent, dwingt bedrijven om te kijken naar nieuwe manieren om hun cybersecurity te verbeteren. Het NCSC (Nationaal Cyber Security Centrum) bevestigde kort geleden nog dat bedrijven steeds vaker te maken krijgen met cybersecurity-incidenten.
 Lees verder...   Reageer
 

CEO’s roepen Europese bedrijven op om Oekraïense en andere vluchtelingen te integreren

27 februari 2023 -  Bijna een jaar na de inval van Rusland in Oekraïne kondigt Tent Partnership for Refugees (Tent) een Europese top aan waarin toonaangevende bedrijven samenkomen om de economische integratie van vrouwelijke Oekraïense vluchtelingen en andere vluchtelingen in Nederland en in heel Europa te versnellen.
 Lees verder...   Reageer
 

HR-Trends 2023: van skills based recruitment tot ‘het nieuwe kantoor’

24 februari 2023 - Nog nooit zijn zoveel mensen in Nederland van baan gewisseld als in 2022]. Uit recent onderzoek van het UWV blijkt dat anderhalf miljoen mensen vorig jaar een overstap maakten van werkgever - dat is ongeveer een op de vijf werknemers. Maar op welke punten kan HR zich focussen om getalenteerde medewerkers wel te binden en vast te houden?
 Lees verder...   Reageer
 

Ransomware blijft aanhouden ondanks verbeterde detectie

24 februari 2023 - IBM Security publiceert zijn jaarlijkse X-Force Threat Intelligence Index. Uit het rapport blijkt dat hoewel het aandeel ransomware incidenten licht daalde (vier procent), van 2021 tot 2022, de verdedigers succesvoller waren in het detecteren en voorkomen van ransomware. Desondanks blijven cybercriminelen innoveren. Uit het rapport blijkt dat de gemiddelde tijd om een ransomware-aanval te voltooien is gedaald van twee maanden naar minder dan vier dagen.
 Lees verder...   Reageer
 

Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?

24 februari 2023 - Terwijl business leaders en IT-owners de dreigingen en trends van het afgelopen jaar goed in de gaten houden, moet een aanzienlijk deel van hun cyberbeveiligingsstrategie gebaseerd zijn op hoe goed hun bedrijf kan reageren op een cyberaanval. Het risico op een cyberaanval is groot, maar cyberparaatheid kan een belangrijke, onderscheidende factor zijn na een cyberincident.
 Lees verder...   Reageer
 

Kwart werkgevers zet sportmogelijkheden in als laatste redmiddel voor nieuw personeel

23 februari 2023 -  De helft van werkend Nederland (52 procent) is van mening dat het stimuleren van bedrijfsfitness goed is voor het imago van een werkgever. Al helemaal in de huidige arbeidsmarkt. De krapte leidt er namelijk toe dat werkgevers alles uit de kast halen om medewerkers te werven, waaronder het aanbieden van sportmogelijkheden. 23 procent van de werkgevers geeft zelfs aan dat dit het laatste redmiddel is in het werven van personeel.
 Lees verder...   Reageer
 

Vijf voorwaarden voor een keuze voor de juiste verzendtool

23 februari 2023 - Binnen iedere organisatie worden bestanden verzonden, maar nog te vaak gebeurt dat onbeveiligd – en dus met onnodig risico. Zo gebruikt meer dan de helft van de werknemers zijn privé e-mailadres voor het versturen van bedrijfsgegevens. Ook worden vaak nog gratis, online tools gebruikt voor het versturen van grotere bestanden. Dit mag dan wel makkelijk zijn, het is niet altijd even veilig. Helemaal niet als het om privacygevoelige bedrijfsbestanden gaat.
 Lees verder...   Reageer
 

AI, cyberbeveiliging en superapps: de belangrijkste IT-thema's voor bedrijven in 2023

23 februari 2023 - Insight Enterprises heeft zijn Trends Report uitgebracht. Hierin worden vijf technologietrends uiteengezet die volgens Insight-specialisten van invloed zullen zijn op de strategie van bedrijven in 2023. Het rapport belicht de thema's simplificatie, cyberbeveiliging, workforce-evolutie, automatisering en AI, en Superapps als trends die in 2023 cruciaal zullen zijn voor zakelijke en IT-beslissers.
 Lees verder...   Reageer
 

Vier tips voor een veilige autorit naar je wintersportbestemming

22 februari 2023 - Voor veel Nederlanders is het nu aftellen tot de wintersport weer gaat beginnen. Traditiegetrouw gaan duizenden Nederlanders deze voorjaarsvakantie met de auto richting de sneeuw. Maar waar moet je nu op letten als je met de auto over de besneeuwde bergwegen rijdt? Allianz Direct deelt een aantal tips voor een veilige roadtrip richting de sneeuw.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 5 6 7 8 1499 volgende >
Tips bij elektrische raambekleding kopen
Waar moet je op letten bij het aanschaffen van beveiligingscamera’s voor jouw bedrijf?
Waar kun je elektrische raamdecoratie kopen?
reacties
IT-beslisser verkiest low-code boven high-code applicatieontwikkeling (1) 
Business-IT alignment in complexe organisaties is mensenwerk (1) 
Werknemers zijn enthousiast over het gebruik van generatieve AI op werkplek  (1) 
84 procent Nederlanders ontvangt oplichtingsberichten op smartphone (1) 
Hoe geef ik leiding aan vaste medewerkers voor de toekomst? (1) 
Mentale gezondheid weinig onderwerp van gesprek op werkvloer  (1) 
Prijs Audi Q4 E-Tron Sportback: minder hoofdruimte, meer geld (1) 
top10
AI VS AI: De beste manier om de moderne cybercrimineel tegen te gaan
Oplopend ziekteverzuim door tekort aan bedrijfsartsen is op te vangen
Tegen de haren instrijken
Werknemers zijn enthousiast over het gebruik van generatieve AI op werkplek
Bijna alle mkb-bedrijven zien negatieve impact van kostencrisis op bedrijfscultuur
Drie nieuwe tactieken die cybercriminelen gebruiken bij phishing-aanvallen
Business-IT alignment in complexe organisaties is mensenwerk
Werkend Nederland print minimaal vanwege ontbossingszorgen
Jonge Nederlander vindt klimaatimpact van werkgevers belangrijk bij zoeken naar baan
Merendeel niet tevreden over salaris
meer top 10