zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Diversiteit in technologie

15 maart 2021 -  De COVID-crisis heeft grote gevolgen voor werkende vrouwen. Voor de crisis mistte er al een balans in de pijplijn van tech-talent; tegenwoordig is de kwestie zelfs nog prominenter. Teresa Carlson, Vice President Worldwide Public Sector and Industries bij Amazon Web Services (AWS), geeft haar perspectief over de uitdaging waarmee alle bedrijven, ongeacht de sector, worden geconfronteerd.
 Lees verder...   Reageer
 

Veel aandacht voor bij- en omscholing volwassen bij verkiezingen

12 maart 2021 - In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 staat het om- en bijscholen van onder andere coronawerklozen hoog op de agenda van politiek Den Haag. Zo hebben elf van de dertien zittende partijen standpunten ingenomen in hun verkiezingsprogramma over 'een leven lang leren'.  Dit en meer blijkt uit de Onderwijs Stemhulp van Laudius.
 Lees verder...   Reageer
 

Driekwart automobilisten rijdt met verkeerde banden

12 maart 2021 -  Nog geen derde van de automobilisten laat zijn winterbanden op tijd vervangen. Zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek onder 750 automobilisten in opdracht van Bandenthuis. Bovendien rijdt ruim een derde van de automobilisten het hele jaar door op zomerbanden, ongeacht de buitentemperatuur.
 Lees verder...   Reageer
 

‘Politiek moet aanpak cybercriminaliteit meer prioriteit geven’

12 maart 2021 -  Topondernemer Dirk Jan Koekkoek maakt zich zorgen over de impact van cybercriminaliteit op het bedrijfsleven. "Ransomware, phishing en CEO-fraude vormen een ernstige bedreiging voor onze welvaart en de overheid heeft hier tot dusver geen goed antwoord op,"constateert Koekkoek. Hij roept politieke partijen op om na de verkiezingen eindelijk echt werk te maken van de strijd tegen cybercriminaliteit.
 Lees verder...   Reageer
 

Online samenwerken met uw team: drie tips

11 maart 2021 - De coronapandemie heeft het afgelopen jaar gezorgd voor grote veranderingen in het werkproces binnen veel bedrijven. Waar er al jarenlang aandacht was voor onder andere thuiswerken, is dit in een stroomversnelling gekomen door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus onder controle te houden.
 Lees verder...   Reageer
 

Vrouwen hebben meer rolmodellen nodig om gendergelijkheid te bereiken

11 maart 2021 -  Op Vrouwendag 8 maart lanceerde ConnertHer.eu het platform voor de vrouwelijke professional. Een community waar (jonge) vrouwen zich kunnen verenigen en elkaar kunnen helpen met persoonlijke en professionele groei. Oprichter Elja Abdullaeva (33) vindt dat er haast gemaakt moet worden bij gelijkheid op de arbeidsmarkt.
 Lees verder...   Reageer
 

COVID-19 vergroot wereldwijd ongelijkheid tussen mannen en vrouwen

11 maart 2021 -  Maar liefst 98 procent van alle vrouwen wil dat mannen helpen bij het aanpakken van genderongelijkheid; minder dan de helft van de mannen is bereid om te helpen. Dat blijkt uit onderzoek van LEWIS  uitgevoerd ter ondersteuning van de wereldwijde HeForShe-beweging. Het rapport toont de impact van ongelijkheden tussen mannen en vrouwen tijdens de pandemie in dertien landen.
 Lees verder...   Reageer
 

Een op de drie onderneemt bij ongelijkheid op de werkvloer zelf actie

10 maart 2021 - In het kader van het thema ‘Choose to Challenge’ van Internationale Vrouwendag op 8 maart heeft Hays een onderzoek gedaan naar het aankaarten van ongelijkheid op de werkvloer. Uit dit onderzoek blijkt dat een op de drie (32 procent) medewerkers zelf actie neemt wanneer hij of zij ongelijkheid op de werkvloer waarneemt.
 Lees verder...   Reageer
 

Media die lezers een positief gevoel geven zijn succesvoller

10 maart 2021 -  Media die lezers een positief gevoel geven zijn vaker succesvoller. Zo is adverteren in dergelijke media effectiever, maar ook zetten deze media aan tot gesprek en verdieping. Merken die worden belicht in media die een positief gevoel oproepen kunnen vaker rekenen op meer volgers. Dat blijkt uit onderzoek door Motivaction onder ruim 1.500 Nederlandse mediagebruikers in opdracht van Hearst Netherlands.
 Lees verder...   Reageer
 

Een derde overweegt nieuwe baan als gevolg van pandemie

10 maart 2021 -  Als gevolg van de COVID-19 pandemie overweegt 35 procent van de werknemers een nieuwe baan te zoeken in de komende rwaalf maanden. Dit blijkt uit het onderzoek van Kaspersky ‘Securing the Future of Work’. De twee grootste drijfveren voor een carrière-verandering zijn een hoger salaris (49 procent) en een goede balans tussen werk en privé (41 procent).
 Lees verder...   Reageer
 

'Nieuw' kabinet toont vertrouwen techkampioenen

9 maart 2021 - Investeren in nieuwe techkampioenen is onoverkomelijk voor een ‘slimme economie’ in de toekomst. Dat bleek uit het techdebat dat dinsdagmiddag 2 maart op initiatief van Techleap.nl en de Dutch Startup Association (DSA) live werd uitgezonden op RTL Z.
 Lees verder...   Reageer
 

In organisaties met goede security-cultuur vertonen medewerkers veiliger gedrag

9 maart 2021 -  KnowBe4 heeft in een nieuw onderzoek de correlatie kunnen leggen tussen security-cultuur en het veilig gedrag van medewerkers: hoe beter de security-cultuur, hoe veiliger het gedrag van medewerkers. De resultaten zijn gebundeld in het whitepaper ‘How Security Culture Invokes Security Behavior.
 Lees verder...   Reageer
 

Europese bedrijven moeten klimaatinspanningen verachtvoudigen om Parijs-akkoord te halen

9 maart 2021 -  Er ontstaat een kloof van 4.000 miljard euro tussen bankleningen die 'Parijs-gericht' zijn en de vraag naar deze bedrijfsleningen in Europa, zo blijkt uit een nieuwe analyse van de door de EU gefinancierde non-profitorganisatie CDP Europe en strategisch advieskantoor Oliver Wyman.
 Lees verder...   Reageer
 

Kwart werkenden vindt dat werkgever coronaregels onvoldoende naleeft

8 maart 2021 - Maar liefst 26 procent van alle werkenden vindt dat hun werkgever zich onvoldoende aan de huidige coronamaatregelen houdt. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.015 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelinzicht. Ook collega’s gaan niet vrijuit. Zo zeggen ruim vier op de tien ondervraagden dat zij zich beter aan de coronaregels houden dan hun collega’s.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 5 6 7 8 1393 volgende >
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
5 redenen waarom het aanhaken van een freelance online marketeer de juiste keuze is
Wat je allemaal moet weten bij het verbouwen van je kantoorruimte
reacties
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
Subsidie voor ondernemende uitvinders (1) 
Optimisme technische bedrijven overstijgt coronacrisis (1) 
Een vijfde keurt tattoos op kantoor af (1) 
Marketeer mist kennis van online marketing (1) 
Nederlander werkt na corona liever niet meer tegelijk met partner vanuit huis (1) 
Huizenkopers wijken steeds meer uit naar Overijssel, Groningen, Flevoland en Drenthe (1) 
top10
Pandemie inspireert Nederlanders tot gerichte om- en bijscholing naar banen van toekomst
Nederland stijgt zeven plaatsen op Global Gender Gap Index
De toekomst van IT innovaties in vijf opvallende steden
Nederlandse werknemer wil nieuwe digitale vaardigheden
CXO’s in EMEA zetten fors in op cloudgebaseerde back-up
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken
Bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware
Nederlandse sollicitant omschrijft zichzelf het vaakst als ‘teamplayer’, ‘gemotiveerd’ en ‘ambitieus’
Marketing- en salesafdelingen werken langs elkaar heen
De belangrijkste trends in mobile voor de zakelijke markt
meer top 10