zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Voorbereiden op het onvoorspelbare: hoe je een gebrek aan vaardigheden identificeert

3 mei 2023 - Bedrijven over de hele wereld ervaren iets volkomen unieks. Misschien wel voor de eerste keer ooit worden ze geconfronteerd met een onzeker economisch landschap in combinatie met een record in lage werkloosheid en een overvloed aan openstaande vacatures. Yoss Perl, Sales Director Benelux & Nordics bij HiBob, schreef er dit artikel over.
 Lees verder...   Reageer
 

Pre-pensionarissen niet altijd eerlijke kans op baan

2 mei 2023 - Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt en de opmars van een inclusiviteitsbeleid in het bedrijfsleven, is de zestigplusser nog steeds niet in trek als medewerker. Dit blijkt uit onderzoek van Pro Contact, gehouden onder 300 Nederlandse ondernemers en hogere managers in bedrijven van verschillende grootte en minimaal tien fte. Een derde (30 procent) geeft aan dat ze liever iemand zonder enige ervaring aannemen, dan iemand die bijna de pensioenleeftijd aantikt.
 Lees verder...   Reageer
 

Main stream technologie verslechtert concurrentievermogen aanzienlijk in volatiele economie

2 mei 2023 -  MACH Alliance maakt de resultaten van haar jaarlijkse Enterprise MACHified onderzoek bekend. De resultaten tonen aan dat de urgentie voor grote ondernemingen om te innoveren en voorop te blijven op de concurrentie in de huidige volatiele economie is toegenomen. Om deze innovatiekracht te realiseren, blijkt de adoptie van een open technologie ecosysteem cruciaal. 
 Lees verder...   Reageer
 

78 procent van alle organisaties dacht goed op ransomware-aanvallen te zijn voorbereid

2 mei 2023 - Fortinet publiceert zijn ‘2023 Global Ransomware Research Report’. Dit vormt de neerslag van een recente wereldwijde enquête. Het rapport brengt in kaart hoe security-managers naar ransomware kijken, in het bijzonder welke impact deze cyberbedreiging het afgelopen jaar op hun organisatie heeft gehad en welke strategieën zij hanteren om ransomware-aanvallen een halt toe te roepen. 
 Lees verder...   Reageer
 

Uit het oog, uit het hart – managers zijn gewaarschuwd

1 mei 2023 - Thuis werken kan nét zo productief zijn als op kantoor – echt waar! – maar levert ook problemen op als je denkt dat je met een beetje software klaar bent. Thuiswerkers hebben namelijk last van proximity bias: het idee dat hun collega’s op kantoor een streepje voor hebben qua carrièrekansen. En hiervoor moeten managers op hun hoede zijn.
 Lees verder...   Reageer
 

Mensen met geldproblemen trekken laat aan de bel

1 mei 2023 - Wat zijn de effecten van de recente prijsstijgingen? De Volksbank deed onderzoek om een beter beeld te krijgen hoe ouders met jonge kinderen omgaan met de veranderde economische situatie. Daarnaast analyseerde de bank hoe haar eigen klanten reageren. Belangrijkste conclusie: de meeste mensen met geldproblemen trekken laat aan de bel. Gemiddeld pas na vijf jaar schakelen zij een professional in.
 Lees verder...   Reageer
 

EDR: De flight data recorder van je endpoints

1 mei 2023 - Helaas maken nog steeds veel organisaties gebruik van traditionele signature-based antivirusoplossingen met een focus op protectie, terwijl al jaren bekend is dat dit soort oplossingen niet langer toereikend is, merkt André Noordam, AVP Solutions Engineering North EMEA bij SentinelOne. De realiteit is dat 100 procent protectie een mythe is. Cyberdreigingen worden steeds geavanceerder en nemen exponentieel toe.
 Lees verder...   Reageer
 

Enthousiasme over werk en werkgever daalt bij werknemers

28 april 2023 - Voor het eerst sinds een paar jaar is het aantal promoters gedaald bij Nederlandse bedrijven. Van 31 procent in 2022 naar 27 procent in 2023. De stijgende trend van de afgelopen jaren wordt daarmee omgebogen. Minder promoters betekent minder enthousiaste medewerkers die hun werkgever zouden aanbevelen bij anderen. Opvallend is dat de gemiddelde tevredenheid van Nederlandse werknemers juist iets is gestegen: 7,5 in 2023 tegenover 7,4 in 2022.
 Lees verder...   Reageer
 

Meivakantie: veilig de Europese wegen op met deze tips

28 april 2023 - De meivakantie staat voor de deur en er wordt dit weekend grote drukte verwacht op de wegen. Online verzekeraar Allianz Direct geeft in dit artikel vijf tips zodat je de komende tijd ook in het buitenland onbezorgd in de auto stapt!
 Lees verder...   Reageer
 

'Ethisch kompas nodig voor ontwikkeling van betrouwbare AI”'

28 april 2023 - AI en ML bepalen de toekomst van werk. Door de inzet van AI en ML profiteren werknemers van ongekende flexibiliteit en meer productiviteit, zodat bedrijven voorop blijven lopen. Iedereen is enthousiast over de recente AI- en ML-ontwikkelingen (voornamelijk generatieve AI en in het bijzonder OpenAI en ChatGPT), maar er zijn ook zorgen. "Om met vertrouwen door de AI-revolutie te navigeren, moeten organisaties betrouwbare AI en een ethisch kompas ontwikkelen," zegt Hette Mollema, VP Benelux bij Workday.
 Lees verder...   Reageer
 

Slechts 22 procent van de finance professionals omschrijft zijn organisatie als datagedreven

26 april 2023 - Slechts 22 procent van de finance professionals omschrijft hun organisatie als datagedreven. Dit blijkt uit de FinTech Barometer, het onderzoek van Onguard naar de financiële status bij Nederlandse bedrijven dat dit jaar voor de zesde keer is uitgevoerd. Hierin zijn 311 CFO’s, financieel managers en financieel medewerkers ondervraagd. Wel geeft 45 procent aan dat data de processen in hun organisatie momenteel ondersteunt.
 Lees verder...   Reageer
 

Cybercriminele organisaties lijken steeds meer op echte bedrijven

26 april 2023 - Trend Micro beschrijft in een nieuw rapport dat cybercriminele organisaties zich, naarmate ze groter worden, steeds meer gaan gedragen als echte ondernemingen. Dit gaat gepaard met eigen kosten en uitdagingen.
 Lees verder...   Reageer
 

Innovatieve bedrijven hebben 1,7 keer betere kans op succes tijdens recessie

26 april 2023 -  Uit de Innovatie-index van Dell Technologies, een nieuw onderzoek onder 6.600 werknemers in meer dan 45 landen waaronder Nederland, blijkt dat bedrijven vertrouwen hebben in de kracht van innovatie van hun organisatie ondanks de wereldwijde uitdagingen. Vanuit Nederland namen 200 werknemers deel aan het onderzoek. 86 procent van de respondenten uit ons land zegt dat hun bedrijf een levendige innovatiecultuur heeft, maar het onderzoek toont aan dat er een duidelijke ‘innovatiekloof’ is tussen de perceptie van innovatie en de realisatie ervan.
 Lees verder...   Reageer
 

De vijf beste tactieken om de risico's van hybride werken te neutraliseren

25 april 2023 - De afgelopen jaren zijn hybride werkmodellen het nieuwe normaal geworden in bedrijven, waardoor medewerkers vaak verwachten of eisen dat werkregelingen enige flexibiliteit bieden. De experts bij Hogan Assessments hebben enkele van de grootste risico's van dit werkmodel onderzocht om te bepalen hoe deze uitdagingen het best worden aangepakt en hoe een succesvolle hybride omgeving wordt gecreëerd waar teams zich kunnen ontplooien.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 5 6 7 8 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10