zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Medewerkers kleine organisaties voelen het meeste vertrouwen, trots en plezier

2 juni 2022 - Medewerkers die in dienst zijn bij kleine organisaties voelen het meeste vertrouwen, trots en plezier op de werkvloer. Dit blijkt uit een data-analyse van Great Place to Work onder ruim 24.000 medewerkers bij 189 organisaties, met een gemiddeld rapportcijfer van zeven of hoger op de jaarlijkse wereldwijde Trust Index.
 Lees verder...   Reageer
 

Bij drie op de tien werkenden schiet informeel contact met collega’s erbij in

1 juni 2022 - Bij maar liefst drie op de tien werkenden (29 procent) schiet informeel contact met collega’s er regelmatig bij in door de drukke werkdag. Dit blijkt uit onderzoek van Protime onder ruim 1.000 werkende Nederlanders van achttien jaar en ouder. Mannen hebben dit probleem net iets vaker dan vrouwen; respectievelijk 32 tegenover 26 procent.
 Lees verder...   Reageer
 

Ransomware-aanvallen blijven toenemen

1 juni 2022 - Het Verizon Business 2022 Data Breach Investigations Report (2022 DBIR) onderzoekt een bijzonder jaar in de geschiedenis van cybersecurity en geeft inzicht in een aantal belangrijke kwesties in het internationale security-landschap.
 Lees verder...   Reageer
 

Top bedrijfsleven wil met data gezinsplanning van medewerker voorspellen

1 juni 2022 - Maar liefst 55 procent van de bestuurders staat positief tegenover het gebruik van voorspellende data als het gaat om de gezinsplanning van werknemers. Dat blijkt uit het jaarlijkse HR-benchmark onderzoek van  Visma | Raet. Werkgevers staan daarmee lijnrecht tegenover de werknemers. Van hen vindt slechts 21 procent het acceptabel dat hun werkgever data gebruikt om hun gezinsplanning te voorspellen en zo de bedrijfsprocessen beter in te richten.
 Lees verder...   Reageer
 

Twee op de vijf IT-beslissers vinden vooroplopen op gebied van privacy overbodig

31 mei 2022 - Twee op de vijf (38 procent) IT-beslissers vinden het niet belangrijk of de eigen organisatie vooroploopt als het gaat om privacywetgeving. Dit komt naar voren in onderzoek van datacenter BIT. Voor het onderzoek werden meer dan 1.000 IT-beslissers ondervraagd over beheer, opslag en beveiliging van data. Bijna de helft van de respondenten (46 procent) vindt dat de media privacyschandalen vaak uitvergroten.
 Lees verder...   Reageer
 

Drie tips voor een verkoopgesprek op de beurs! Hier moet je op letten!

31 mei 2022 - Nu post-corona de beurzen weer opengaan is het nog belangrijker om zelfbewust en met een goed doordacht plan op de beursvloer te staan. In dit artikel krijgt je drie tips die ervoor zorgen dat jouw medewerkers perfect kunnen verkopen op beurzen én daardoor effectief bijdragen aan het bedrijfsresultaat. Chris Loos, partner en sales trainer bij Excellent Commerciële Trainingen vertelt.
 Lees verder...   Reageer
 

Meer preventie nodig om stijgende trend van mensen met burn-outsymptomen om te buigen

31 mei 2022 - Hoewel de meeste werknemers en zelfstandige ondernemers gelukkig geen last hebben van burn-outsymptomen, groeit de groep mensen die er wel mee te kampen heeft. Ruim één op de tien werknemers (13,6 procent) en zelfstandige ondernemers (twaalf procent) signaleert burn-outklachten. Deze mensen zijn wel aan de slag maar functioneren niet meer zo goed op en naast de werkvloer.
 Lees verder...   Reageer
 

Deze vijf tips helpen jouw organisatie ‘digitaal’ te worden

30 mei 2022 - Voor bedrijven is het noodzakelijk om te investeren in digitalisering om aan de verwachtingen van hun klanten en werknemers te kunnen voldoen of deze zelfs te overtreffen. Sommige bedrijven lopen echter tegen problemen aan wanneer ze hun organisatie willen digitaliseren, iets wat velen zich realiseerden aan het begin van de pandemie toen het belang van een degelijke digitale strategie snel duidelijk werd.
 Lees verder...   Reageer
 

Gebrek aan persoonlijke ontwikkeling is reden om nieuwe werkgever te zoeken

30 mei 2022 - Maar liefst 45 procent van de Nederlandse werknemers is geneigd op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever bij onvoldoende mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Dat blijkt uit onderzoek van GoodHabitz naar het belang van persoonlijke ontwikkeling op de werkplek. Hiervoor ondervroeg onderzoeksbureau Markteffect in totaal 13.615 werknemers in dertien Europese landen.
 Lees verder...   Reageer
 

Kijken naar de mogelijkheden, beperkingen zijn er al

30 mei 2022 - Het personeelstekort in Nederland blijft oplopen. Het voorkomen van verzuim kan bijdragen aan het beperken van het afnemende arbeidspotentieel. Hiermee kan vermeden worden dat delen van Nederland dicht moeten.
 Lees verder...   Reageer
 

Starters op de arbeidsmarkt opgelet: hier liggen je kansen

27 mei 2022 - Over de hele breedte van de arbeidsmarkt zijn er tekorten en de krapte op de markt breekt record na record. LinkedIn onderzocht met behulp van data van het platform waar momenteel de meeste kansen liggen voor starters in het bijzonder, wat resulteert in een top tien van industrieën en functies waar de vraag naar starters het grootst is.
 Lees verder...   Reageer
 

Wat zien leiders in finance, HR en IT als de belangrijkste belemmeringen voor digitale transformatie na de pandemie?

27 mei 2022 - Workday Inc. publiceert de resultaten van zijn nieuwste onderzoek naar digitale transformatie, waarin de impact van de wereldwijde pandemie op de digitale transformatie-inspanningen van organisaties is onderzocht binnen drie belangrijke bedrijfsonderdelen: finance, human resources (HR) en informatietechnologie (IT).
 Lees verder...   Reageer
 

Generatie Z leeft van salarisstrook naar salarisstrook

27 mei 2022 - De Deloitte 2022 Gen Z en Millennial Survey laat zien dat deze generaties zich grote zorgen maken over klimaatverandering, vermogensongelijkheid, geopolitieke conflicten, de kosten van levensonderhoud en de aanhoudende COVID-19-pandemie. Maar ze worstelen ook met uitdagingen in het dagelijks leven, zoals financiële onzekerheid, gebrek aan balans tussen werk en privé en een aanhoudend hoog stressniveau.
 Lees verder...   Reageer
 

Arbeidsmigranten cruciaal voor Nederland, maar leer ook onbenut potentieel benutten

25 mei 2022 - Twee zieken en Rotterdam staat stil. De NS schrapt treinen en waarschuwt voor nieuwe ontregelingen. Uren wachten in de rij op Schiphol dreigt in vakantietijd de norm te worden. De piek van het CBS in de grafiek die het aantal openstaande vacatures per werkzoekende bijhoudt, was niet eerder zo hoog. In de zorg, het onderwijs, de horeca en tal van andere sectoren is een groot tekort aan personeel.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 5 6 7 8 1459 volgende >
Houten wandpanelen voor een warme en huiselijke sfeer
reacties
Weg met de werkdip: vijf tips voor meer plezier in je werk (1) 
Nog maar één op de negen starters kan eigen huis kopen (1) 
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (3) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
top10
Noodgedwongen een oppas van de zaak als secundaire arbeidsvoorwaarde
Kwart Nederlanders wil sociale media verwijderen
Meer dan de helft van de Nederlanders voelt zich uitgeblust na werkdag
Organisaties ergeren zich aan onbekwame sollicitanten op technische vacatures
Wist je dat leren onderdeel is van het vieren van een jubileum?
Gebrek aan zakelijke vaardigheden developers zorgt voor disconnectie met bestuursraden
Groeiende genderkloof voor werkbaar werk
Nederland op twaalfde plaats als voorkeursland om in te wonen en te werken
‘AI en ML zijn onmisbaar geworden in cybersecurity’
Niets verdeelt mannen en vrouwen zo als de auto. Maar hoe zit het echt?
meer top 10