zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'Kantoren nu corona-proof maken is niet goed genoeg”

1 mei 2020 -  Vastgoedadviseur CBRE stelt dat kantoren niet enkel corona-proof moeten worden gemaakt, maar dat ze blijvend anders ingericht en gebruikt zullen worden. Niet alleen voor de komende maanden zullen kantoren Covid-19-proof gemaakt moeten worden, ook voor de tijd daarna is het goed om na te denken over de functie van het kantoor.
 Lees verder...   Reageer
 

Dit dekt uw verzekering als uw (zaken)reis is geannuleerd

30 april 2020 -  Door het coronavirus worden evenementen massaal afgelast en vluchten geannuleerd. Maar wat krijgt u vergoed van uw verzekering als u tijdens deze crisis uw (zaken)reis wilt annuleren? De experts van Knab zochten het uit.
 Lees verder...   Reageer
 

Slechts vijf procent ervaart daadwerkelijk de voordelen van cloud computing

30 april 2020 -  Wereldwijd onderzoek in opdracht van Dell Technologies en Intel onder 1.250 IT-beslissers in publieke en private organisaties laat zien dat slechts 5 procent van de organisaties momenteel een aanvaardbaar niveau van consistentie heeft bereikt in hun uitgebreide IT-infrastructuur.
 Lees verder...   Reageer
 

Kwart minder vacatures sinds intelligente lockdown

30 april 2020 - Uit analyses van Jobdigger en Intelligence Group over de meest actuele arbeidsmarktdata van de Nederlandse arbeidsmarkt (tot en met zondag 19 april), zijn een aantal waarnemingen en conclusies te trekken. Zo is er een kwart (-24 procent) minder vraag (vacatures) sinds de intelligente lockdown. Sinds het begin van het jaar zijn er gemiddeld 36 procent minder vacatures.
 Lees verder...   Reageer
 

Fitheid Nederland holt terug tijdens lockdown

29 april 2020 -  Sinds het begin van de intelligente lockdown besteedt werkend Nederland gemiddeld 40 procent minder tijd aan sport. De waardering van de mentale fitheid is gezakt van een royale 7,5 naar een 6,9. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1000 werkende Nederlanders, in opdracht van BeFrank. BeFrank pleit voor het keren van deze tendens.
 Lees verder...   Reageer
 

Verkeerde perceptie van ontwikkelaars door business is barrière voor succesvolle applicatie-ontwikkeling

29 april 2020 -  Mendix publiceert de belangrijkste bevindingen van een onderzoek naar hoe business professionals kijken naar software-ontwikkelaars en wat de belangrijkste misvattingen zijn over hoe u succesvol applicaties bouwt en inzet. Opvallend is dat slechts 9,4 procent van de business professionals die deelnamen aan het onderzoek het noodzakelijk vindt dat ontwikkelaars de behoeften vanuit de business begrijpt.
 Lees verder...   Reageer
 

Vijf snelle tips voor het inrichten van een optimale thuiswerkomgeving

29 april 2020 - Thuiswerken staat de afgelopen weken volop in de schijnwerpers. Voor digitale nomaden en telewerkers is dit niets nieuws, maar voor de meeste mensen kan het een hele opgave lijken om buiten de geijkte kantooromgeving te werken. De uitdaging is om efficiënt en gemotiveerd te blijven.
 Lees verder...   1 reactie
 

Vier tips om iedere crisis het hoofd te bieden

28 april 2020 - Een goed voorbereide organisatie is meestal in staat een crisis op te vangen en mee te bewegen zodat de business en de medewerkers er ongeschonden en gezond uit tevoorschijn komen. Maar hoe doet u dat?
 Lees verder...   Reageer
 

Sales en marketing door COVID-19 blijvend veranderd

28 april 2020 -  HubSpot deelt de inzichten van een grootschalige data-analyse van ruim 70.000 klanten om de impact van de coronacrisis op marketing en sales te beoordelen. De conclusie: hoe u verkoopt is belangrijker dan ooit.
 Lees verder...   Reageer
 

COVID-19: hoe vermindert u de schade in internationale supply chains?

28 april 2020 -  Het coronavirus raakt alle bedrijven. Met name voor internationaal opererende bedrijven is de onzekerheid groot. Welke klanten en leveranciers leveren nu of op korte termijn problemen op als het virus zich verder verspreidt? Over één conclusie bestaat weinig twijfel: dit jaar zal de economie in een recessie terechtkomen. Hoe snel bedrijven uit die dip komen, hangt af onder andere af van de veerkracht van hun supply chains.
 Lees verder...   Reageer
 

Nederland wereldwijde hotspot voor carrière in duurzaamheid

24 april 2020 -  Nederland is een hotspot voor 'groene banen', zo blijkt uit nieuwe data van LinkedIn. Amsterdam neemt een derde plek in op de wereldranglijst die inzicht geeft in de concentratie van duurzaamheidsprofessionals. Daarnaast nam in Europa het aantal professionals werkzaam in de duurzaamheidssector in 2019 met dertien procent toe, een hoger percentage dan de mondiale groei van 7,5 procent.
 Lees verder...   Reageer
 

Explosieve toename corona-gerelateerde phishing-e-mails

24 april 2020 -  KnowBe4 publiceert een rapport over de phishing-campagnes waarop wereldwijd het meest geklikt is in het eerste kwartaal van 2020. Uit de resultaten van dit rapport blijkt dat cybercriminelen veelvuldig gebruikmaken van corona-gerelateerde phishing-templates. Er kan hierbij een onderscheid gemaakt worden tussen drie verschillende soorten phishing-golven.
 Lees verder...   Reageer
 

Slechts elf procent denkt dat AI komende jaren grote invloed heeft op functie

24 april 2020 -  Ondanks het grote potentieel van AI, denkt slechts elf procent van de werknemers die niet tot een datateam of het MT behoren, dat AI de komende vijf jaar veel impact heeft op hun rol. Dit blijkt uit de ‘AI Impact Survey’, een onderzoek dat werd uitgevoerd door Dataiku. Vooral werknemers in de financiële sector en in de retail denken dat AI veel invloed zal hebben op hun functie.
 Lees verder...   Reageer
 

Nederland tijdens coronacrisis massaal aan de thuisstudie

23 april 2020 -  Uit onderzoek van NHA blijkt dat Nederlanders de coronacrisis massaal aangrijpen om te starten met een thuisstudie. NHA meldt over maart en april 40 procent meer inschrijvingen dan dezelfde periode vorig jaar.
 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 5 6 7 8 1346 volgende >
Doorontwikkeling en zelfontplooiing blijft belangrijk, ook voor managers
reacties
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis (1) 
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten  (1) 
Weg met CV’s en brieven!  (1) 
Coaching in negen stappen (1) 
Aanbod commercieel vastgoed verder gedaald (1) 
Het beste van twee werelden: een ondernemerscultuur bouwen in uw organisatie (1) 
1,6 miljoen Nederlandse auto's rijden nog door op winterbanden (1) 
top10
Weg met CV’s en brieven!
Top vijf banen die meest in trek zijn bij sollicitanten
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis
Sales, marketing en corona: licht aan het einde van de tunnel?
Vijf manieren waarop dienstverleners hun businessmodel kunnen aanpassen aan de 1,5 meter economie
Hoe thuiswerken intelligenter – en veiliger – wordt
De impact van het coronavirus op het vak van Assistants
Van data verzameling naar gegevensminimalisatie
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten
Vier adviezen die organisaties tijdens en na corona-crisis laten excelleren
meer top 10