zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Managers en medewerkers zijn het niet eens over kansen en kosten van hybride werken

1 november 2022 - Is hybride werken hetzelfde voor medewerkers en managers? Owl Labs onderzocht de ervaringen van hybride werken onder 10.000 Europese respondenten, waaronder 2.000 Nederlanders, voor hun jaarlijkse State of Hybrid Work-rapport. Uit nieuwe resultaten uit dit onderzoek blijkt dat hybride werken productief is, maar dat managers en medewerkers er verschillende standpunten en uitdagingen op nahouden.
 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer staat juridisch sterk op krappe arbeidsmarkt

31 oktober 2022 - De krapte op de arbeidsmarkt maakt dat millennials in Nederland minder bang zijn om ontslagen te worden. Dit heeft mede tot gevolg dat zij eerder overwegen om een rechtszaak te starten bij eventuele misstanden. Dat blijkt uit een representatief onderzoek uitgevoerd in opdracht van ARAG. Maar liefst twee op de vijf werknemers geeft aan dat ze zouden overwegen een rechtszaak te beginnen bij een conflict over loon of uren. 
 Lees verder...   Reageer
 

Krappe arbeidsmarkt maakt pensioen populaire arbeidsvoorwaarde

31 oktober 2022 - BrightPensioen heeft in 2022 veel meer werkgevers als klant aan boord gekregen dan voorgaande jaren. Door de krappe arbeidsmarkt zijn werkgevers op zoek naar onderscheidende arbeidsvoorwaarden. Pensioen is daarbij sterk in opmars. Vooral bedrijven die actief zijn in ICT/software, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, educatie en overige zakelijke dienstverlening bieden steeds vaker een pensioenoplossing aan hun werknemers aan.
 Lees verder...   Reageer
 

Eén op de vier medewerkers is wel eens slachtoffer geweest van social engineering

31 oktober 2022 - Vier op de vijf medewerkers in Nederland is wel eens in aanraking geweest met social engineering. Maar liefst een kwart van de medewerkers is zelfs slachtoffer geweest van deze vorm van manipulatie die cybercriminelen toepassen. In de financiële sector liggen deze aantallen beduidend hoger: bijna negen op de tien medewerkers is wel eens in aanraking geweest met social engineering, terwijl meer dan vier op de tien medewerkers slachtoffer is geweest.
 Lees verder...   Reageer
 

Psychische effecten cybercrisis zijn intens en langdurig

28 oktober 2022 - Northwave heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan bij organisaties en individuen naar de psychische effecten van een ransomware-crisis. De uitkomsten laten zien dat een ransomware-crisis diepe sporen nalaat bij individuen in de getroffen organisatie. En ook dat de IT- en securityteams van de organisaties nog ver na de crisis in het ongerede kunnen raken.
 Lees verder...   Reageer
 

Tips voor digitaal succes in de publieke sector

28 oktober 2022 - In de strijd om talent, budget en technologisch succes delft de publieke sector te vaak het onderspit. Het is voor de overheid traditioneel een uitdaging om jonge, technisch onderlegde professionals aan te trekken en het is niet alleen het salaris dat hierin een rol speelt. Het huidige tijdperk van hybride werken vraagt ook om een digitale strategie. Hoe kan de publieke sector omgaan met huidige (en toekomstige) technologische uitdagingen?
 Lees verder...   Reageer
 

70 procent bedrijven zegt dat netwerk bedrijfsgroei vertraagt

28 oktober 2022 - NTT Ltd. lanceert het 2022 Global Network Report, waaruit blijkt dat 70 procent van de CEO's van mening is dat het volwassenheidsniveau van hun netwerk een negatieve invloed heeft op de prestaties van hun organisatie. Terwijl we steeds vaker hybride, gedistribueerde werkomgevingen met meerdere verbonden apparaten in bedrijven zien, zegt slechts twee op de vijf bedrijven zeer tevreden te zijn met hun huidige netwerkmogelijkheden ondanks de investeringen.
 Lees verder...   Reageer
 

Zes op de tien Europese bedrijven gebruiken HR & people analytics

27 oktober 2022 - Bij het maken van beleidsbeslissingen zijn cijfermatige onderbouwingen van belang. HR & people analytics geeft bedrijven onder andere inzicht op het gebied van personeelstekorten, verzuim en personeelsverloop. Uit een onderzoek van SD Worx, blijkt dat zes op de tien Europese bedrijven gebruik maken van HR & people analytics.
 Lees verder...   Reageer
 

Amsterdam koploper in Europa: grootste digitale groei van content en digitale media-dienstverleners

27 oktober 2022 - Beperkingen in de supply chain en de geopolitieke en economische instabiliteit hebben vooralsnog geen invloed op het tempo waarin de meest connected bedrijven ter wereld blijven investeren in digitale infrastructuur. Dit blijkt uit de nieuwste Global Interconnection Index (GXI) 2023, een jaarlijkse marktstudie gepubliceerd door Equinix.
 Lees verder...   Reageer
 

Waarom een goede werknemerservaring het fenomeen 'Quiet Quitting' kan tegengaan

27 oktober 2022 -  Managers hebben de afgelopen twee jaar meer veranderingen in hun rol gezien dan in het afgelopen decennium. Tegenwoordig heeft hun rol een tweeledig doel: bedrijfsgroei stimuleren en investeren in de ervaring van hun werknemers. "Positieve werknemerservaringen zijn geen ‘nice to have’, maar een ‘must have’,"  aldus Michiel van Vlimmeren, SVP & General Manager Salesforce Nederland.
 Lees verder...   Reageer
 

Een wetenschappelijke benadering voor verbetering van de klantervaring

26 oktober 2022 - "Een belangrijk aspect van elke succesvolle klantgerichte professional is het kunnen vaststellen van verschillende drijfveren, doelen en behoeften van klanten," aldus Marwan Al Shawi, Solutions & Cloud Architect bij Amazon Web Services. Om die te identificeren is het volgens Al Shawi belangrijk om de juiste vragen te stellen. Dat wil volgens hem zeggen: "vragen die leiden tot het verkrijgen van meer inzicht over de data of het onderwerp. Dit vereist een objectieve benadering met zo min mogelijk menselijke vooroordelen."
 Lees verder...   Reageer
 

Organisaties kiezen steeds vaker voor meerdere clouds om omzet uit data te genereren

26 oktober 2022 - Maar liefst 96 procent van de Nederlandse organisaties zal tegen 2024 naar hun data kijken als generator voor meer omzet. 43 procent denkt dat data in 2024 een belangrijke inkomstenbron zal zijn. Bij 37 procent van de organisaties is dit op dit moment al het geval. Dat blijkt uit onderzoek van VMware. 
 Lees verder...   Reageer
 

Slechts kwart IT-beslissers vertrouwt blind op huidige IT-leverancier

26 oktober 2022 - Slechts een kwart van de IT-beslissers (25 procent) vertrouwt blind op de huidige IT-leverancier. Dat blijkt uit onderzoek van Microsoft Dynamics 365 expert Conclusion MBS, uitgevoerd onder ruim 1.000 IT-beslissers en -verantwoordelijken. Nog geen vier op de tien (37 procent) vinden dat hun IT-leverancier volledig transparant is.
 Lees verder...   Reageer
 

De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee?

25 oktober 2022 - ‘De Metaverse’: het zou de ‘Next Big Thing’ moeten worden. Sterker nog, de wereldwijde metaverse-markt werd in 2022 op meer dan $100 miljard geschat en zal naar verwachting tegen 2029 met $1,528 zijn gegroeid. Ondanks het feit dat de metaverse zich nog in een vroeg stadium bevindt en in opkomst is, is het niet onverstandig als je als bedrijf vast gaat voorsorteren voor een plek binnen de digitale ruimtes.
 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 5 6 7 8 1482 volgende >
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
Wat kan ik allemaal met een mkb boekhouding
Hoe vind ik een goede advocaat
Welke opleiding past bij jou
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Nederlandse werkgevers staan sporten onder werktijd niet toe
Met geknepen billen achter het stuur: storm, regen en gladheid zorgen voor de meeste zenuwen
Hoe bedrijven hun CX kunnen optimaliseren voor groei in een dynamische markt
Organisaties investeren meer in DEI-initiatieven,
Zorgverzekeraar roept bestuurders op om vijf procent werktijd te besteden aan welzijn medewerkers
Organisaties willen SD-WAN, maar laten kansen liggen
HR-professionals staan niet achter huidige wet- en regelgeving
Bedrijven moeten medewerkers meer vrijheid geven om hun eigen productieve werkomgeving te creëren
Marketingmanagers horen na te denken over online nichestrategieën
Acht stappen om een toxische werkomgeving te voorkomen
meer top 10