zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zoomend op weg naar het nieuwe normaal

13 juli 2020 - Een half jaar geleden vergaderden we nog. Nu ‘zoomen’ we. Ook nu we voorzichtig het land weer openen, werkt Nederland nog altijd veel digitaal en zal dit misschien ook wel blijven doen. Video is essentieel gebleken om professionaliteit en verbinding te behouden. "Zonder video is het eigenlijk net alsof iemand in een vergadering een krant voor het hoofd houdt," zegt Axel Albrecht, Manager Sales Engineering bij Zoom.
 Lees verder...   Reageer
 

High performance teams kunnen organisaties door crisis loodsen

13 juli 2020 - High Performance Teams (HPT’s) kunnen de oplossing vormen voor bedrijven met IT-afdelingen die moeten inspelen op de veranderende marktomstandigheden en IT-behoeften tijdens de crisis. Het coronavirus dwingt immers steeds meer organisaties om creatief te zijn nu de vraag naar diensten sterk verandert of het personeelsbestand moet worden heroverwogen.
 Lees verder...   Reageer
 

Slechts vijf procent vindt innovatie het belangrijkst bij keuze financiële dienstverlener

13 juli 2020 - Slechts vijf procent van de Nederlanders vindt innovatie in de dienstverlening het belangrijkste criteria bij het kiezen voor een financiële dienstverlener. Dit blijkt uit onderzoek van CRM Partners, specialist in klantrelaties, uitgevoerd onder 800 Nederlanders. Nog minder belangrijk vindt men de innovatie in het klantcontact, bijvoorbeeld de mogelijkheid tot contact via videochatbots.
 Lees verder...   1 reactie
 

Helft slaapt slecht voor sollicitatiegesprek

10 juli 2020 -  Bijna de helft van de mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan, heeft moeite met slapen in de nacht voor hun sollicitatiegesprek. Dat blijkt uit onderzoek van Sollicitatiedokter.nl.
In het onderzoek, waar meer dan 1.100 werkzoekenden aan meededen, gaf 54 procent aan wel goed te kunnen slapen.
 Lees verder...   Reageer
 

Meeste reizigers nog steeds onbeveiligd online op openbare WiFi-spots

10 juli 2020 - Nu het reisseizoen is aangebroken en meer Nederlanders in eigen land op vakantie gaan, wordt gratis WiFi in cafés, restaurants, hotels en op campings veel gebruikt. GOOSE VPN wil vakantiegangers waarschuwen voor de gevaren van openbare WiFi-spots. Ook in Nederland zijn openbare WiFi-spots vaak onveilig. Toch maken de meeste mensen er nog steeds gebruik van.
 Lees verder...   Reageer
 

Mismatch talent nog nooit zo groot door snelle technologische ontwikkelingen

10 juli 2020 -  De ‘talent mismatch’ groeit doordat technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen. Werkgevers hebben moeite met het vinden van voldoende geschikt talent om vacatures te vervullen. De talent mismatch indicator steeg van 6,6 twee jaar geleden naar 6,7 wereldwijd in 2019, het hoogste niveau sinds de Global Skills Index van recruitmentexpert Hays in 2012 begon.
 Lees verder...   Reageer
 

Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg

9 juli 2020 - Fietsen, met of zonder elektrische aandrijving, is populair. Toch rijdt op dit moment slechts een procent van de werkende Nederlanders een zakelijke fiets of e-bike. Terwijl ruim 70 procent van de professionals ervoor open staat. Van deze groep zou 92 procent willen dat dit door de werkgever wordt gefaciliteerd.
 Lees verder...   1 reactie
 

Consumentenuitgaven in juni nog steeds tien procent lager dan in 2019

9 juli 2020 - Ondanks de versoepeling van de coronarestricties in mei krabbelde de economie maar mondjesmaat op. Zo blijkt uit een analyse van transactiegegevens van ABN AMRO dat een aantal bestedingscategorieën hiervan profiteerde, maar deze heropleving niet spectaculair was. Ook lagen de uitgaven in juni nog steeds ver onder het niveau (-tien procent) van dezelfde maand in 2019.
 Lees verder...   Reageer
 

Vacaturetrend: op weg naar herstel

9 juli 2020 -  Het aantal vacatures ligt met -35 procent nog steeds ver onder de vacaturetrend van vorig jaar als gevolg van de corona-uitbraak en de maatregelen om het virus in te dammen, zo blijkt uit de maandelijkse data-analyse van Indeed. Toch is er sprake van verbetering, aangezien de vacaturetrend begin juni nog -38 procent onder de trend van vorig jaar lag.
 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijfseconomisch ontslag: wat nu?

8 juli 2020 -  Het is natuurlijk nooit leuk om aan een werknemer te moeten vertellen dat de samenwerking wordt beëindigd. Ontslag vanwege bedrijfseconomische redenen, zoals nu in coronatijd, brengt de nodige vragen met zich mee. Zeker met de huidige NOW-subsidie en de toetsing vanuit het UWV, kom u als werkgever al gauw in een complexe positie terecht.
 Lees verder...   Reageer
 

Ruimbagage meenemen bijna twintig procent duurder in drie jaar

8 juli 2020 -  Reizigers die deze zomer binnen Europa met het vliegtuig op vakantie gaan, moeten rekening houden met hogere tarieven voor het meenemen van een koffer. Sinds vorig jaar zijn de tarieven met gemiddeld negen  procent gestegen. Over de afgelopen drie jaar zijn de kosten voor ruimbagage zelfs met negentien procent toegenomen. Dit blijkt uit een inventarisatie van beslist.nl.
 Lees verder...   Reageer
 

Werkende ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’

8 juli 2020 -  80 procent van de Nederlanders in loondienst denkt dat digitaal werken (nog meer dan eerst) onderdeel zal zijn van de ‘nieuwe manier van werken’ na de coronacrisis. Dit blijkt uit onderzoek van Klippa onder 1228 werkende Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard. Toch zijn veel organisaties nog niet bezig om zich hierop voor te bereiden. Eén op vijf respondenten geeft aan dat hun organisatie - juist vanwege de crisis - digitalisering uitstelt. 
 Lees verder...   2 reacties
 

Respons jongeren op direct mail hoger dan oudere generaties

7 juli 2020 - Organisaties richten minder vaak een direct mail aan jongeren dan aan oudere generaties. Ten onrechte, blijkt uit onderzoek van PostNL onder meer dan 5.000 Nederlanders van achttien jaar en ouder. Geadresseerde reclamepost blijkt namelijk een effectief middel om de jongere consument te benaderen. 67 procent van de jongeren geeft aan dat zij actie ondernemen na ontvangst van een direct mail.
 Lees verder...   Reageer
 

Onderzoek naar communicatie in crisistijd: laat vooral van u horen!

7 juli 2020 - Arlington Research en Berkeley Communications presenteren hun rapport ’Don’t Stop, the Future is Now’ dat de samenhang onderzoekt tussen crisis & communicatie, dus juist op het moment dat de begroting verdampt onder het motto ´Cash is King´. De kortste communicatie‑les in tijden van crisis?: ´Laat van u horen, want Content is King!´
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 5 6 7 8 1356 volgende >
Kiest men voor een goedkoper kerstpakket?
reacties
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk (2) 
Bedrijfsfitness heeft meer effect dan gedacht (1) 
Leeftijd speelt grote rol bij volgen van cursussen (1) 
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk (1) 
Online sector blijkt crisisbestendig tijdens coronapandemie (1) 
Vertrouwen in arbeidsmarkt bereikt laagste punt sinds 2016 (1) 
Kwart familiebedrijven is volgens eigen werknemers succesvoller dan niet-familiebedrijf (1) 
top10
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk
Praktische tips voor managen op afstand
Eén op vijf vacatures in gezondheidszorg onvervulbaar
Cybersecurity: van plan naar executie
Aanzienlijk minder krimp
Merendeel werknemers ervaart discriminatie; werkgever doet weinig
Klantbeleving opnieuw uitvinden in een wereld van social distancing
Corona zorgt voor boost in online verkopen
'Technisch herstel derde kwartaal geeft vertekend beeld economie'
Herstel vacaturetrend zet verder door
meer top 10